0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
από συναρπαστικές εμπειρίες στα ολοήμερα είμαστε φουλ!!!στο αναμορφωμένο, όμως, πως τα βλέπετε τα πράγματα?πως θα τσουλήσει;υπάρχει κάποιος συνάδελφος που να βάζει στα παιδιά εργασία για το σπίτι ή το μάθημα γίνεται στο σχολείο αποκλειστικά;
Μη το λες!!! Πέρυσι είχα τμήμα σε ολοήμερο με 17 παιδιά Α'-
Το χειρότερο είναι το "αναλυτικό" πρόγραμμα που μας ζητάνε να εφαρμόσουμε βάσει του σχετικού ΦΕΚ. Αναφέρει τα αντικείμενα που πρέπει να διδαχθούν τα παιδιά κάθε τάξης ξεχωριστά, αλλά αυτοί που το έγραψαν θεωρούν δεδομένο οτι κάθε τάξη έχει ήδη διδαχθεί αυτά που υποτίθεται οτι θα διδάσκονται οι μικρότερες τάξεις! Δηλαδή στην 6η Δημοτικού τα παιδιά θεωρητικά έχουν κάνει 5 χρόνια πληροφορική, οπότε κρίνεται σκόπιμο να διδαχθούν προγράμματα επεξεργασίας video, excel, να φτιάχνουν blogs, να προγραμματίζουν σε Logo και άλλα τέτοια. Αντίστοιχα υπάρχουν σχετικά αντικείμενα για τις μικρότερες τάξεις. Λογιστικά φύλλα θα πρέπει να διδάσκονται από την 4η Δημοτικού. Και αυτό ενώ υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν ακουμπήσει καν υπολογιστή, ούτε καν στο σπίτι... Στην πρώτη δημοτικού τα παιδιά θεωρητικά δεν ακουμπάνε καν υπολογιστή, ενώ θα πρέπει να οργανώσουμε δραστηριότητες όπως αρκετές εργασίες, δημιουργία πόστερ, εννοιολογικών χαρτών κτλ. Ένα άλλο θέμα που με προβληματίζει έχει να κάνει με την αξιολόγηση καθώς φέτος θα πρέπει να βάζουμε και βαθμό.
Υπάρχει κάπου οδηγία συγκεκριμένο λογισμικό? Σε τι λειτουργικό σύστημα? Εγώ πέρσι τους έκανα σε Linux φέτος πήγα σε άλλο σχολείο και έχει windows. Open Office ή της Microsoft? Η επεξεργασία βίντεο με πιο λογισμικό προτείνεται?
Παράθεση από: gpapage στις Σεπτεμβρίου 22, 2010, 09:55:04 pmΤο χειρότερο είναι το "αναλυτικό" πρόγραμμα που μας ζητάνε να εφαρμόσουμε βάσει του σχετικού ΦΕΚ. Αναφέρει τα αντικείμενα που πρέπει να διδαχθούν τα παιδιά κάθε τάξης ξεχωριστά, αλλά αυτοί που το έγραψαν θεωρούν δεδομένο οτι κάθε τάξη έχει ήδη διδαχθεί αυτά που υποτίθεται οτι θα διδάσκονται οι μικρότερες τάξεις! Δηλαδή στην 6η Δημοτικού τα παιδιά θεωρητικά έχουν κάνει 5 χρόνια πληροφορική, οπότε κρίνεται σκόπιμο να διδαχθούν προγράμματα επεξεργασίας video, excel, να φτιάχνουν blogs, να προγραμματίζουν σε Logo και άλλα τέτοια. Αντίστοιχα υπάρχουν σχετικά αντικείμενα για τις μικρότερες τάξεις. Λογιστικά φύλλα θα πρέπει να διδάσκονται από την 4η Δημοτικού. Και αυτό ενώ υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν ακουμπήσει καν υπολογιστή, ούτε καν στο σπίτι... Στην πρώτη δημοτικού τα παιδιά θεωρητικά δεν ακουμπάνε καν υπολογιστή, ενώ θα πρέπει να οργανώσουμε δραστηριότητες όπως αρκετές εργασίες, δημιουργία πόστερ, εννοιολογικών χαρτών κτλ. Ένα άλλο θέμα που με προβληματίζει έχει να κάνει με την αξιολόγηση καθώς φέτος θα πρέπει να βάζουμε και βαθμό.
Δηλαδή πάλι καλά να λέμε με 4 παιδιά σε κάθε Η/Υ. Εφαρμόζοντας την μέθοδο rotation κάτι γίνεται. Όμως δεν εξασφαλίζεται η ησυχία στην τάξη. Όταν κάθονται μαζί 4 παιδιά σε ένα PC όλο και θα συνεργαστούν, και θα μιλάνε, θα γελάνε, θα επικρατεί φασαρία. Πιστεύω ότι 2 παιδάκια σε 1 PC είναι καλά. Μέχρι εκεί. Όμως αυτό φαντάζει όνειρο για όσους είναι σε πρωινό πρόγραμμα..
Παράθεση από: wizzard στις Σεπτεμβρίου 22, 2010, 08:11:31 pmΔηλαδή πάλι καλά να λέμε με 4 παιδιά σε κάθε Η/Υ. Εφαρμόζοντας την μέθοδο rotation κάτι γίνεται. Όμως δεν εξασφαλίζεται η ησυχία στην τάξη. Όταν κάθονται μαζί 4 παιδιά σε ένα PC όλο και θα συνεργαστούν, και θα μιλάνε, θα γελάνε, θα επικρατεί φασαρία. Πιστεύω ότι 2 παιδάκια σε 1 PC είναι καλά. Μέχρι εκεί. Όμως αυτό φαντάζει όνειρο για όσους είναι σε πρωινό πρόγραμμα..για πείτε να μαθαίνουμε.. Τι είναι η μέθοδος rotation ;