*

Αποστολέας Θέμα: τμήμα ιστορίας αρχαιολογίας ΑΣΕΠ  (Αναγνώστηκε 24996 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikgre

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: τμήμα ιστορίας αρχαιολογίας ΑΣΕΠ
« Απάντηση #42 στις: Ιουλίου 20, 2012, 05:50:15 pm »
Αντιγόνη, δεν μπορώ να γίνω πιο συγκεκριμένος. Είναι μυστικόόό!!
ΠΕ 02

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:24:56 »

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιουλίου 20, 2012, 06:02:01 pm »
χαχαχαχαχα! Nikgre, εγώ άκουσα ότι θα αποκλειστούν όλοι οι Έλληνες από την Ελλάδα! Άκουσες κάτι; :D
«Άνευ της παιδαγωγικής ταύτης μορφώσεως, οσονδήποτε και αν είναι φιλολογικώς πεπαιδευμένος ο μέλλων διδάσκαλος, κινδυνεύει διπλούν τινά κίνδυνον…».

Αποσυνδεδεμένος nikgre

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Ιουλίου 20, 2012, 06:08:09 pm »
χαχαχαχαχα! Nikgre, εγώ άκουσα ότι θα αποκλειστούν όλοι οι Έλληνες από την Ελλάδα! Άκουσες κάτι; :D
Διέρρευσε κι αυτή η πληροφορία;;; Την πάτησα!
ΠΕ 02

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Ιουλίου 20, 2012, 06:20:41 pm »
Διέρρευσε κι αυτή η πληροφορία;;; Την πάτησα!

Διέρρευσε, διέρρευσε! Και ακολουθούν και άλλες κλασικές διαρροές (μην πω τίποτα άλλο)! :D
«Άνευ της παιδαγωγικής ταύτης μορφώσεως, οσονδήποτε και αν είναι φιλολογικώς πεπαιδευμένος ο μέλλων διδάσκαλος, κινδυνεύει διπλούν τινά κίνδυνον…».

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:24:56 »

Αποσυνδεδεμένος τυχερούλα2

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιουλίου 20, 2012, 06:37:52 pm »
από τότε που ήμουν φοιτήτρια (πριν 15 χρόνια) στο ιστορικό-αρχαιολογικό λέγαν στη σχολή σε ότι κάποιες καθηγητικές  σχολές πρέπει να προστεθουν 1-2 εξάμηνα για να γίνονται παιδαγωγικά μαθήματα ή να υπάρχει μία επιπλέον κατεύθυνση που θα πηγαίνουν οι υποψήφιοι καθηγητές. υπήρξαν βέβαια διαμαρτυρίες και δεν έγινε τίποτα... προφανώς οι σχολές θα αναμορφώσουν τα προγράμματα σπουδών με τα νέα δεδομένα. αλλά λογικά αναδρομικες ρυθμίσεις τέτοιου είδους δεν γίνονται. δηλ αν αποκλειστεί κάποια σχολή ή κάποια τμήματα, αυτό θα γίνει για τους νέους εισακτέους.

Αποσυνδεδεμένος KATH02

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιουλίου 20, 2012, 06:44:50 pm »
Επιτέλους πρέπει να σταματήσει αυτή η καραμέλα με τα διάφορα τμήματα κλπ. Πρέπει πρώτοι εμείς να είμαστε ενωμένοι ως ενιαίος κλάδος με κοινά δικαιώματα και διεκδικήσεις. Άλλωστε, στα σχολεία δεν υπάρχει κανένας-μα κανένας-διαχωρισμός στις κατανομές μαθημάτων. Εγώ, αν και απόφοιτος του ιστορικού τμήματος, προτιμώ να διδάσκω τα αρχαία για παράδειγμα, ενώ παράλληλα βέβαια κάθε χρόνο στο πρόγραμμά μου διδάσκω και ιστορία τουλάχιστον δυο τμήματα. Δε βρέθηκε κανείς να μού πει, ξέρεις εσύ μακριά από αρχαία, δεν ξέρεις!! Πέραν από το κακόηθες του πράγματος θα ήταν και μη βολικό για το πρόγραμμα. Οπότε ηρεμία και ομόνοια. Άλλωστε, καλός φιλόλογος δε βγαίνεις απαραίτητα από τη σχολή αλλά γίνεσαι κυρίως με συστηματική, προσωπική δουλειά, αξιοποιώντας φυσικά και το θεωρητικό υπόβαθρο της σχολής.

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιουλίου 20, 2012, 09:50:48 pm »
Επιτέλους πρέπει να σταματήσει αυτή η καραμέλα με τα διάφορα τμήματα κλπ. Πρέπει πρώτοι εμείς να είμαστε ενωμένοι ως ενιαίος κλάδος με κοινά δικαιώματα και διεκδικήσεις. Άλλωστε, στα σχολεία δεν υπάρχει κανένας-μα κανένας-διαχωρισμός στις κατανομές μαθημάτων. Εγώ, αν και απόφοιτος του ιστορικού τμήματος, προτιμώ να διδάσκω τα αρχαία για παράδειγμα, ενώ παράλληλα βέβαια κάθε χρόνο στο πρόγραμμά μου διδάσκω και ιστορία τουλάχιστον δυο τμήματα. Δε βρέθηκε κανείς να μού πει, ξέρεις εσύ μακριά από αρχαία, δεν ξέρεις!! Πέραν από το κακόηθες του πράγματος θα ήταν και μη βολικό για το πρόγραμμα. Οπότε ηρεμία και ομόνοια. Άλλωστε, καλός φιλόλογος δε βγαίνεις απαραίτητα από τη σχολή αλλά γίνεσαι κυρίως με συστηματική, προσωπική δουλειά, αξιοποιώντας φυσικά και το θεωρητικό υπόβαθρο της σχολής.

Έτσι ακριβώς, Kath02! Σεβασμός και αλληλεγγύη. Στο σχολείο άλλωστε μπαίνουμε με δύσκολες εξετάσεις και αρχαίων και νέων ελληνικών και ιστορίας. Ποιος θα τολμήσει να αμφισβητήσει επιτυχόντα και διοριστέο, οι βαθμοί του οποίου ήταν και υψηλοί; Αυτό θα ήταν θράσος. Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ καταρρίπτει μύθους και δάφνες τμημάτων και αναδεικνύει άξιους καθηγητές και επιστήμονες. Και υπάρχουν πολλοί και από τμ. Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας και από τμ. Ιστορίας και Αρχαιολογίας που έχουν αριστεύσει. Επομένως, το καλό του κλάδου και της εκπαίδευσης είναι σεβασμός και ομοψυχία.

Αποσυνδεδεμένος Belisha

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Ιουλίου 21, 2012, 12:28:06 pm »
Είμαι της κλασσικής φιλολογίας και μηξ μου μιλάς εμένα για αρχαία , λατινικά και ιστορία που πήρα όλα τα επιλεγόμενα!!Με τις υγείες σου!!!

Μάλιστα! Με... συγχωρείς που νόμιζα ότι ήσουν του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας και ένιωσες... προσβεβλημένη. Και εδώ που τα λέμε έπρεπε να το καταλάβω ότι ήσουν μια "ΓΝΗΣΙΑ" κι εσύ της κλασικής Φιλολογίας, επιβεβαιώνοντάς με περίτρανα για το ποιοι σπείρουν ζιζάνια και κυκλοφορούν αυτές τις άθλιες φήμες, δημιουργώντας διχόνοια στους κόλπους του κλάδου μας. Όσο για τα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά  που έκανες (ιστορία διδάσκεστε μία και αυτή επιλογής και καμία υποχρεωτική -κάτι που είναι σημαντικό για το βαθμός δυσκολίας και το περιεχόμενο του μαθήματος- σε αντίθεση με το ΦΠΨ, στο οποίο διδάσκονται 4 υποχρεωτικές!) και γενικώς την κλασική παιδεία που σπούδασες, δε βλέπω να σου προσέδωσαν και ιδιαίτερο ήθος και... ευγένεια ψυχής με τον τρόπο που γράφεις για συναδέλφους σου, τους οποίους δε γνωρίζεις και οι οποίοι μπορεί να έχουν περισσότερες γνώσεις, τίτλους και επαγγελματικές επιτυχίες από εσένα. Επομένως, μείνε με τις δάφνες της κλασικής σου κατεύθυνσης και περαστικά σου!!!

ΥΓ: Μπορείς να μας πεις και πόσα μαθήματα Παιδαγωγικής - Διδακτικής, Ψυχολογίας, Φιλοσοφίας διδάχτηκες; Μήπως αυτά δε σε συμφέρουν ή είναι... πανάσχετα για το εκπαιδευτικό έργο ενός καθηγητή φιλολόγου;  :D

Αγαπητέ μου, κάναμε σε κάθε εξάμηνο παιδαγωγικά υποχρεωτικά! Και σιγά την επιστήμη, είδαμε που φτάσαμε με τις παιδαγωγικές βλακείες σας, να γράφουν τα παιδιά τα ρήματα με "ο", γιατί δεν επιτρέπεται λένε οι παιδαγωγοί να τα διορθώσουμε στο Δημοτικό γιατί θα πληγώσουμε την ευαίσθητη ψυχή τους.Bye!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος nikgre

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιουλίου 21, 2012, 01:44:11 pm »
Είμαι της κλασσικής φιλολογίας και μηξ μου μιλάς εμένα για αρχαία , λατινικά και ιστορία που πήρα όλα τα επιλεγόμενα!!Με τις υγείες σου!!!

Μάλιστα! Με... συγχωρείς που νόμιζα ότι ήσουν του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας και ένιωσες... προσβεβλημένη. Και εδώ που τα λέμε έπρεπε να το καταλάβω ότι ήσουν μια "ΓΝΗΣΙΑ" κι εσύ της κλασικής Φιλολογίας, επιβεβαιώνοντάς με περίτρανα για το ποιοι σπείρουν ζιζάνια και κυκλοφορούν αυτές τις άθλιες φήμες, δημιουργώντας διχόνοια στους κόλπους του κλάδου μας. Όσο για τα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά  που έκανες (ιστορία διδάσκεστε μία και αυτή επιλογής και καμία υποχρεωτική -κάτι που είναι σημαντικό για το βαθμός δυσκολίας και το περιεχόμενο του μαθήματος- σε αντίθεση με το ΦΠΨ, στο οποίο διδάσκονται 4 υποχρεωτικές!) και γενικώς την κλασική παιδεία που σπούδασες, δε βλέπω να σου προσέδωσαν και ιδιαίτερο ήθος και... ευγένεια ψυχής με τον τρόπο που γράφεις για συναδέλφους σου, τους οποίους δε γνωρίζεις και οι οποίοι μπορεί να έχουν περισσότερες γνώσεις, τίτλους και επαγγελματικές επιτυχίες από εσένα. Επομένως, μείνε με τις δάφνες της κλασικής σου κατεύθυνσης και περαστικά σου!!!

ΥΓ: Μπορείς να μας πεις και πόσα μαθήματα Παιδαγωγικής - Διδακτικής, Ψυχολογίας, Φιλοσοφίας διδάχτηκες; Μήπως αυτά δε σε συμφέρουν ή είναι... πανάσχετα για το εκπαιδευτικό έργο ενός καθηγητή φιλολόγου;  :D

Αγαπητέ μου, κάναμε σε κάθε εξάμηνο παιδαγωγικά υποχρεωτικά! Και σιγά την επιστήμη, είδαμε που φτάσαμε με τις παιδαγωγικές βλακείες σας, να γράφουν τα παιδιά τα ρήματα με "ο", γιατί δεν επιτρέπεται λένε οι παιδαγωγοί να τα διορθώσουμε στο Δημοτικό γιατί θα πληγώσουμε την ευαίσθητη ψυχή τους.Bye!!!!!!
Belisha, δεν είμαι απόφοιτος ΨΠΨ αλλά ο τρόπος σου είναι εριστικότατος. Δεν είναι ωραίο πράγμα να υποτιμούμε επιστήμονες με διαφορετικό πτυχίο από εμάς (λες κι ανακαλύψαμε το μποζόνιο...) αλλά ούτε να μιλάμε για την επιστήμη της παιδαγωγικής τοιουτοτρόπως...
Καλό θα ήταν στις μεταξύ μας συνομιλίες να διατηρούμε τα τελευταία ψήγματα αστικής ευγένειας που μας απέμειναν!
ΥΓ. Τα παραπάνω στα λέω τελείως φιλικά. Με τον τρόπο σου και δίκιο να είχες, το έχασες.
ΠΕ 02

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Ιουλίου 21, 2012, 03:10:24 pm »
Χαχαχα! Ψοφάω, πεθαίνω, τρελαίνομαι για φιλολογικό μαλλιοτράβηγμα! 8)
... Ρε πόσα κιλά άχυρο έχουμε στο κεφάλι μας! ::)

Αποσυνδεδεμένος nikgre

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιουλίου 21, 2012, 03:17:33 pm »
Χαχαχα! Ψοφάω, πεθαίνω, τρελαίνομαι για φιλολογικό μαλλιοτράβηγμα! 8)
... Ρε πόσα κιλά άχυρο έχουμε στο κεφάλι μας! ::)
Αν και δεινος θαλάσσιος θηρευτής, μιλάς σοφά, ω καρχαρία!
ΠΕ 02

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιουλίου 21, 2012, 03:27:41 pm »

;D Δεν είσαι μόνο εριστικότατη, αλλά και ΠΑΝάσχετη και το επιβεβαιώνεις περίτρανα. Λυπάμαι που ο κλάδος μας έχει τέτοιες κατά το όνομα μόνο καθηγήτριες όπως εσύ, αν και είμαι σίγουρος ότι με τέτοιες απόψεις για την Παιδαγωγική Επιστήμη μόνο με το κιάλι θα δεις την εκπαίδευση και το σχολείο (ευτυχώς). Αν φτάνεις στο σημείο να μη σέβεσαι άλλες συγγενικές επιστήμες (δηλαδή για σένα μόνο η κλασική Φιλολογία είναι ΑΞΙΑ επιστήμη, έτσι; Τι καλάμια σας μοιράζουν στο τμήμα σας και ιδίως σε αυτήν την υπερεκτιμημένη πια κλασική κατεύθυνση; Ξεχνάς μου φαίνεται ότι σας κοροϊδεύουν ως αποστεωμένους επιστήμονες νεκρών γλωσσών -χωρίς εγώ να το ενστερνίζομαι), τότε είσαι ανάξια να φέρεις τον τίτλο του επιστήμονα. Και η ασχετοσύνη σου (κάτι μου λέει πάντως ότι δεν είσαι καν της κλασικής, αλλά μπήκες σκόπιμα για να γράψεις τις αθλιότητές σου, με σκοπό να διαστρεβλώσεις την πραγματικότητα) φαίνεται από τα εξής:
1) το ότι έκανες παιδαγωγικά μαθήματα σε κάθε εξάμηνο υποχρεωτικά είναι μεγάλο ψέμα ακόμα και αν δεν... προέρχεσαι από το τμήμα Φιλολογίας Αθήνας, στο οποίο διδάσκονται μόνο 2!
2) δε γνωρίζεις ότι οι παιδαγωγοί προέρχονται από την κατεύθυνση της Παιδαγωγικής των φιλοσοφικών μας σχολών και τους συγχέεις με τους δασκάλους της δημοτικής εκπαίδευσης, χωρίς φυσικά να φταίει η Παιδαγωγική για την αμορφωσιά πολλών δασκάλων και για το γεγονός ότι δε διδάσκουν ορθογραφία στα παιδιά του δημοτικού.
3) από την αιτιολόγηση του επιχειρήματός σου "γιατί θα πληγώσουμε την ευαίσθητη ψυχή τους" (αν και δε θεωρείται σοβαρή επιχειρηματολογία μιάμιση γραμμή απλοϊκότατης σκέψης και έκφρασης!) φαίνεται ότι δεν έχεις καμία σχέση με το θέμα και εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα. Σε ποια θεωρία "διδάχτηκες" ;D κάτι τέτοιο;
Είσαι η κλασική περίπτωση που ντροπιάζει τον κλάδο μας και δίνει τροφή για σχόλια από τις άλλες ειδικότητες. Αλλά να θυμάσαι: ανήκεις στις ασήμαντες εξαιρέσεις. Καλή σου τύχη. Όπου αλλού και αν απασχοληθείς, μην απογοητευτείς· η δουλειά δεν είναι ντροπή!

Καρχαρία, όσο αστεία και να φαίνεται (και όντως είναι) η αλαζονεία κάποιων, η φαγωμάρα όμως αυτή που προκαλούν οδήγησε (εκτός άλλων) στις β' αναθέσεις της Ιστορίας, της Λογοτεχνίας, της Φιλοσοφίας κοκ. Από το να παίρνουμε τα ποπ-κορν και να παρακολουθούμε το pde-show, καλύτερα να βάζουμε στη θέση τους κάποιους, γιατί μόνο κακό θα φέρουν...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 21, 2012, 03:37:20 pm από Ioannis! »

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Ιουλίου 21, 2012, 03:39:38 pm »
Αχ, νεαρέ μου, είδες η κλασική σοφία της γραός τι κάνει! 8) ;D

Σοβαρά τώρα και επί του θέματος.  8) :P
1. Η ... κλασική συνάδελφος είναι απαράδεκτη και σαφώς δεν αποτελεί αντιπροσωπευτικό παράδειγμα του τμήματός μας. :-[
2. Ρε, εδώ ο κόσμος χάνεται και... η φιλοσοφική χτενίζεται. ::). Άλλωστε είναι γνωστό τοις πάσι ότι, όταν τσακώνονται οι φιλόλογοι, οι άλλοι κλαδοι κάνουν χάζι. Γιατί, (και αφήνω απ'έξω το ΦΠΨ και το Ιστορικό- Αρχαιολογικό), ακόμη και όταν συμφωνήσουμε ότι εμείς του φιλολογικού είμαστε οι καλύτεροι, μετά θα τσακωθούμε μεταξύ μας για τις κατευθύνσεις και, αφού καταλήξουμε ότι η κλασική είναι η ελίτ, μετά θα ξανατσακωθούμε για το ΕΚΠΑ, ΑΠΘ κλπ και μετά... άσε γιατί θέλω ρολό κουζίνας, για να συνεχίσω. Εν ολίγοις... για τα πανηγύρια.
3. Ήμουν έτοιμη να ανησυχήσω για τον Ioannis!, γιατί δεν είδα ούτε μια 3σέλιδη ανάλυση. Άλλά πριν στείλω το μνμ... ηρέμησα.  ;) :D

ΥΓ. Ioannis!, μη θυμώσεις πλάκα κάνω.  Σε μεγάλο βαθμό συμφωνώ με αυτά που λες ...καίτοι κλασική, σταφιδιασμένη και αδιόριστη γραυς.  :'(

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Ιουλίου 21, 2012, 03:42:18 pm »
Ioannis!, μόλις είδα την τροποποίησή σου... 100% σωστός σε αυτό.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182594
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)