0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Επίσης δεν έχουν ορίσει πόσο θα παίρνει τώρα το περιεχόμενο , η έκφραση και η δομή...αν και φαντάζομαι θα κάνουμε τις αναλογίες!
Παράθεση από: Iris_ στις Δεκεμβρίου 13, 2011, 10:44:00 pmΕπίσης δεν έχουν ορίσει πόσο θα παίρνει τώρα το περιεχόμενο , η έκφραση και η δομή...αν και φαντάζομαι θα κάνουμε τις αναλογίες!περιεχόμενο 30, εκφραση 18 και δομή 12, σωστά;;
Αν εργάζεστε στο δημόσιο, προτείνω να συνεργαστείτε με τους συναδέλφους του σχολείου σας. Εγώ, που εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα, συνεννοούμαι με τα παιδια. Τα ρωτάω τι ακριβώς κάνουν στην τάξη κ τι ενημέρωση έχουν λάβει από το σχολείο και φροντίζω να κινούμαι στο ίδιο πλαίσιο, για να μη βρεθούν εκτεθειμένα. Για παράδειγμα, αντίθετα από ό,τι λέει το ΦΕΚ, κάποιοι καθηγητές επέμεναν στην περίληψη, κ στο διαγώνισμα τετραμήνου ζητήθηκε πράγματι περίληψη.. Εν ολίγοις, τα θέματα συνολικά ήταν: περίληψη, τρόποι ανάπτυξης παραγράφων, δομή παραγράφου, διαρθρωτικές λέξεις κ σημασία αυτών, συνώνυμα, μία ερώτηση κατανόησης του κειμένου που τους δόθηκε και μία έκθεση ενταγμένη σε επικοινωνιακό πλαίσιο.
Έχω 2 τμήματα:Για ποιο λόγο ο συγγραφέας χρησιμοποιεί τα εισαγωγικά; Τεκμηριώστε με παραδείγματα από το κείμενο.Για ποιο λόγο χρησιμοποιεί τις παρενθέσεις στο συγκεκριμένο κείμενο; (ήταν σχόλια του συγγραφέα)Γιατί χρησιμοποιεί υπότιτλους; (με βάση το κείμενο: στοιχείο δομής, τονισμός άποψής της, αρθρο σε εφημερίδα- για να μπορείς να επιλέξεις το άρθρο που θέλεις να διαβάσεις)Γενικά με δυσκόλεψε το τι να βάλω γιατί είναι πράγματι ασαφές. Νομίζω (δεν είμαι 100% σίγουρος) πως μπορείς να ρωτήσεις: ποια σύνταξη χρησιμοποιεί και γιατί;, ποια έγκλιση και γιατί;, ποιο πρόσωπο, ποιο το ύφος; ποια τα στοιχεία της ομιλίας; Μακάρι να σχολιαστεί αυτό το post για να βρούμε μια λύση όλοι μαζί.
παιδια, εκανα μια προσπάθεια να βγάλω ενα διαγώνισμα για α λυκειου, αλλα στο δευτερο ερώτημα κολλησα πολύ ασχημα.Είπα να βάλω μια ασκηση ενεργητική-παθητική σύνταξη, τρόπος ανάπτυξης παραγράφου και από τα κείμενα που βρηκα δεν μπορω να βρω τίποτα αλλο. Καμία ιδέα;
Παράθεση από: marita στις Ιανουαρίου 15, 2012, 01:13:21 pmπαιδια, εκανα μια προσπάθεια να βγάλω ενα διαγώνισμα για α λυκειου, αλλα στο δευτερο ερώτημα κολλησα πολύ ασχημα.Είπα να βάλω μια ασκηση ενεργητική-παθητική σύνταξη, τρόπος ανάπτυξης παραγράφου και από τα κείμενα που βρηκα δεν μπορω να βρω τίποτα αλλο. Καμία ιδέα;Σημεια στιξης; (π.χ. χρηση εισαγωγικων) Δομη παραγραφου; Εξαρταται και τι εχετε επεξεργαστει μεσα στην ταξη
Παράθεση από: moustard στις Ιανουαρίου 18, 2012, 05:25:38 pmΠαράθεση από: marita στις Ιανουαρίου 15, 2012, 01:13:21 pmπαιδια, εκανα μια προσπάθεια να βγάλω ενα διαγώνισμα για α λυκειου, αλλα στο δευτερο ερώτημα κολλησα πολύ ασχημα.Είπα να βάλω μια ασκηση ενεργητική-παθητική σύνταξη, τρόπος ανάπτυξης παραγράφου και από τα κείμενα που βρηκα δεν μπορω να βρω τίποτα αλλο. Καμία ιδέα;Σημεια στιξης; (π.χ. χρηση εισαγωγικων) Δομη παραγραφου; Εξαρταται και τι εχετε επεξεργαστει μεσα στην ταξησυναδελφε εχεις γραφει στον συλλογο?