0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ πάλι έχω μια άλλη απορία. Ο μαθητής που θέλει να κατευθυνθεί στις επιστήμες Υγείας (Ιατρική, Νοσηλευτική κλπ) κατά ποιά έννοια υποχρεούται να επιλέξει 6 ώρες Φυσική για να έχει τη δυνατότητα να πάρει τις 3 του ώρες
Κι όμως.. ένας υποψήφιος γιατρός χρειάζεται γνώσεις φυσικής. Γιατί; Πέρα από όλα τα άλλα, για να μπορεί να αντιλαμβάνεται στοιχειωδώς πως λειτουργούν το στηθοσκόπιο, ο τομογράφος, το καρδιογράφημα κλπ., να μην είναι απλά ένα "μαύρο κουτί". Είχε πέσει στα χέρια μου και ένα σχετικό βιβλίο για τη φυσική στην ιατρική (γραμμένο από γιατρό..).
Θεωρώ ότι υπάρχει υποβάθμιση των πειραματικών επιστημών στο νέο λύκειο. Πολύ καλά έκανε η ένωση Χημικών, δεν είδα αντίστοιχη ανακοίνωση από την ένωση Φυσικών. Και για να καταλάβω: Ο υποψήφιος για πολυτεχνικές σχολές (πολιτικός μηχανικός, μηχανολόγος κλπ), θα επιλέξει προφανώς Μαθηματικά υψηλού επιπέδου. Μετά δεν θα μπορεί να πάρει φυσική, καθότι είναι εξάωρο, και θα πρέπει να πάρει άλλο μάθημα από την ομάδα?
Παράθεση από: Landau στις Οκτωβρίου 03, 2010, 01:32:59 pmΚι όμως.. ένας υποψήφιος γιατρός χρειάζεται γνώσεις φυσικής. Γιατί; Πέρα από όλα τα άλλα, για να μπορεί να αντιλαμβάνεται στοιχειωδώς πως λειτουργούν το στηθοσκόπιο, ο τομογράφος, το καρδιογράφημα κλπ., να μην είναι απλά ένα "μαύρο κουτί". Είχε πέσει στα χέρια μου και ένα σχετικό βιβλίο για τη φυσική στην ιατρική (γραμμένο από γιατρό..).δεν συμφωνώ, με τη λογική αυτή κι εσύ θα έπρεπε να κατέχεις την Πληροφορική προκειμένου να συναναστρέφεσαι στα φόρουμς, ή κατέχεις τα μυστκά του επαγγέλματος του πολιτικού μηχανικού προκειμένου να επιλέξεις ένα σπίτι για να κατοικείς
ΠαράθεσηΚι όμως.. ένας υποψήφιος γιατρός χρειάζεται γνώσεις φυσικής. Γιατί; Πέρα από όλα τα άλλα, για να μπορεί να αντιλαμβάνεται στοιχειωδώς πως λειτουργούν το στηθοσκόπιο, ο τομογράφος, το καρδιογράφημα κλπ., να μην είναι απλά ένα "μαύρο κουτί". Είχε πέσει στα χέρια μου και ένα σχετικό βιβλίο για τη φυσική στην ιατρική (γραμμένο από γιατρό..).Συμφωνω,κι αν οι γιατροι δεν ηξεραν φυσικη τοτε δεν θα ειχαν βγει σημερα ουτε οι τομογραφοι ουτε ακτινογραφιες δεν θα βγαζαμε.........