0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: koge στις Οκτωβρίου 04, 2010, 11:30:20 amΠήρα τηλέφωνο στην ένωση Ελλήνων φυσικών για να τους ρωτήσω αν θα βγάλουν κάποια ανακοίνωση σχετικά με την υποβάθμιση της φυσικής στο "νέο λύκειο" όπως η ένωση Ελλήνων χημικών. Η απάντηση ήταν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για το "νέο λύκειο" και αν θέλω να πάρω αυριο που θα είναι και ο αντιπρόεδρος. Αν δεν βγει η β φάση σήμερα μάλλον αυτος θα την πληρώσει αύριοΑν περιμένεις κάτι από την ΕΕΦ.. σώθηκες! Πέρα από τη διοργάνωση συνεδρίων και μαθητικών διαγωνισμών (χρήσιμα και τα 2), καθώς και πανάκριβων σεμιναρίων.. είναι μία άχρηστη ένωση! Απορώ γιατί έγινα μέλος τους..
Πήρα τηλέφωνο στην ένωση Ελλήνων φυσικών για να τους ρωτήσω αν θα βγάλουν κάποια ανακοίνωση σχετικά με την υποβάθμιση της φυσικής στο "νέο λύκειο" όπως η ένωση Ελλήνων χημικών. Η απάντηση ήταν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για το "νέο λύκειο" και αν θέλω να πάρω αυριο που θα είναι και ο αντιπρόεδρος. Αν δεν βγει η β φάση σήμερα μάλλον αυτος θα την πληρώσει αύριο
Το να εισαι φυσικος σε αλλα πολιτισμενα να πω, προηγμενα να πω, κρατη ειναι ,ένα επαγγελμα περιοπης γιατι υπηρετεις μια επιστημη. Κατανοειται οτι ειναι ένα δυσκολο αντικειμενο και δεχεται εναν σεβασμο... Στην Ελλαδα θα καταληξουμε κατι λιγοτερο απο τα ΙΕΚ ονυχοπλαστικης .............αλλα γιατι συγκρατειται η λιμα στα χερια μας θα ξερουμε...... όπως και τοσα αλλα.....................Οι θετικες επιστημες δεν ειναι μονο αν θα μαθεις x+ x ή u=at αλλα θα μαθεις να σκεφτεσαι .... βαση μεταβλητων και σταθερων πραγματων στη ζωή σου.....ειναι ενας τροπος σκεψης.....αλλα ποιος νοιαζεται.............
βλεποντας τι δημοσιετεται σημερα στο εθνος για το νεο λυκειο, ειναι φανερη η υποβαθμιση της φυσικης, οσοι λοιπον το ειχαμε καταλαβει ακομα περιμενουμε την αποψη της εεφ, ισως να διοργανωναμε καμια εκδρομη, η κανενα σεμιναριο...για να αντιδρασουμεοι αναγκες των σχολειων για φυσικους με μετριοπαθεις υπολογισμους μειωνονται κατα 20-25%και οσοι ειναι σε μικρα σχολεια ηδη, ισως θα ψαχνουν και 2ο για συμπληρωση ωραριου(εκτος αν τους σωσουν οι συγχωνευσεις, α ρε αννα ολα τα σκεφτηκες σοφα )καληνυχτα στη ενωση ελληνων φυσικων( η ενωση εκδρομεων φυσικων καλυτερα)
Γιατί, μήπως νοιάζεται η Μαθηματική εταιρεία για μας; Γενικά οι εκπαιδευτικοί είναι από τους πιο ανοργάνωτους εργασιακούς κλάδους. Πλέον αρχίζουν να χάνουν και το σεβασμό της κοινωνίας. Ο καθηγητής στο σχολείο για όλους σχεδόν γονείς και μαθητές είναι κάποιος που πληρώνεται τυπικά και άδικα αφου στην συνείδηση των περισσοτέρων γονιών, δεν μαθαίνει τα παιδιά τους γράμματα. Ο καθηγητής των φροντιστηρίων είναι αυτός που δουλεύει με 9
Επειδή έγινε πολύς λόγος για την ΕΕΦ.. τα μάθατε τα νέα; Σε λίγο καιρό θα έχουμε και "Επιμελητήριο Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών". Υπάρχει ήδη και σχετικό σχέδιο ΠΔ:http://ypepth.opengov.gr/panaretos/?p=4811
Παράθεση από: Skiouros στις Οκτωβρίου 04, 2010, 01:37:05 pmΓιατί, μήπως νοιάζεται η Μαθηματική εταιρεία για μας; Γενικά οι εκπαιδευτικοί είναι από τους πιο ανοργάνωτους εργασιακούς κλάδους. Πλέον αρχίζουν να χάνουν και το σεβασμό της κοινωνίας. Ο καθηγητής στο σχολείο για όλους σχεδόν γονείς και μαθητές είναι κάποιος που πληρώνεται τυπικά και άδικα αφου στην συνείδηση των περισσοτέρων γονιών, δεν μαθαίνει τα παιδιά τους γράμματα. Ο καθηγητής των φροντιστηρίων είναι αυτός που δουλεύει με 9
Καλά τα νέα αν ισχύουν για το 23,5-μηνο με ΑΣΕΠ, αλλά καλό να δούμε στο νέο τεχνολογικό λύκειο ότι οι ΠΕ04 είναι έξω. Και ρωτάω γίνεται ηλεκτρολόγος, μηχανικός, ηλεκτρονικός κλπ. χωρίς φυσική και χημεία;Σύμφωνα με το υπουργείο είναι απαραίτητα τα θρησκευτικά.
Παράθεση από: chr στις Μαΐου 27, 2011, 12:31:28 pmΚαλά τα νέα αν ισχύουν για το 23,5-μηνο με ΑΣΕΠ, αλλά καλό να δούμε στο νέο τεχνολογικό λύκειο ότι οι ΠΕ04 είναι έξω. Και ρωτάω γίνεται ηλεκτρολόγος, μηχανικός, ηλεκτρονικός κλπ. χωρίς φυσική και χημεία;Σύμφωνα με το υπουργείο είναι απαραίτητα τα θρησκευτικά.και ποιος εισαι εσυ που ξερεις καλυτερα της αναγκες απο το υπουργειο, για να βαζει θρησκευτικα στον ηλεκτρολογο και οχι φυσικη ,κατι θα ξερειαντε γιναμε ολοι παντογνωστεςπροχωρα αννα, διαλυσε τα...εεε λαθος, αλλαξε τα ολα
τι μας λες βρε physikos7 , εμμ 13 ήθελα να πω,αφού "έκοψα" λίγο τα θρησκευτικά στο παλιό, εμμ νέο ήθελα να πω, Λύκειο, τα "έραψα" στο τεχνολογικό για να μην μου μείνουν αμανάτι οι Θρησκευτικοί και μου αρχίσουν τις κατάρες.Ασε που χωρίς Φυσική, μπορεί να χρειαστεί να μάθουν καμιά προσευχή παραπάνω οι ηλεκτρολόγοι, μην τυχόν πάθουν καμιά ... ηλεκτροπληξία, είδες αγορίνα, όλα τα έχω σκεφτεί, κι εσύ που τα βλέπεις κοντόφθαλμα (...και παναθηναϊκά) έρχεσαι και μου κάνεις και κριτική, ντροπή, νασάφι πια, ότι και να κάνω με κατηγορούν