0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το τραγικότερο για μένα είναι ότι, εντάξει, στο διάβολο τα γράμματα και οι επιστήμες, αλλά ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ; Με τα ψέματα;
Καλησπέρα στο φόρουμ!Κάποτε προσπάθησα σε ιδιωτικό ΙΕΚ να μάθω σε 20αχρονα κορίτσια τί εστί περίοδος και γιατί μένει έγκυος μια γυναίκα (με επιστημο νικούς όρους) και επειδή μία σπουδάστρια είχε κακές επιδόσεις στα μαθήματά μου και όπως μου χε πει "ο μπαμπάς της δεν θα της αγόραζε παπούτσια αν έβγαζε χαμηλό μ.ό", με "τιμώρησε", λέγοντας στον υπεύθυνο σπουδών άλλα αντ άλλων.Αυτός κάλεσε όλες στο γραφείο του και μετά ήρθε η σειρά μου... δε φαντάζεστε πόσο ηλίθια ένιωσα.
Όταν έκανα μάθημα σε μια μικρή (α' δημοτικού) ήξερε πιο πολλά από εμένα όταν ήμουν 18!! Εγώ στα 6 μου έπαιζα με κούκλες και playmobil, ενώ αυτή ήξερε ΠΟΛΛΑ πιστέψτε με πάαααρα πολλά !!!!
Δυστυχώς ανάλογες συμπεριφορές σημερινών γονιων πληθαίνουν, πολλαπλασιάζονται Οι γονεις ευθύνονται για τα ΄΄καμαρια΄΄ που βγάζουν και επιπλέον μας έχουν απαξιώσει και δε διστάζουν να μας εξευτελίζουν μπροστά στα παιδια τουςΤι άλλο θα δούμε Το μόνο που μας σώζει είναι να έχουμε δίπλα μας Δ/ντες που να μας υποστηρίζουν και να μη μας ΄΄κρεμάνε΄΄ μπροστά σε τέτοιους αξιοθρήνητους γονείς...
Θα μιλησω ως μητερα κι ως εκπαιδευτικος ...θεωρω οτι το θεμα θα πρεπει να το ξεκαθαρισεις γιατι δειχνει οτι υπαρχει παθογενεια κα θα σου γυρισει διπλασιο αργοτερα..γενικα θεωρω οτι οι δασκαλοι στην Α' /θμια δεν γνωριζουν να χειριζοντα σωστα τετοια θεματα, με αποτελεσμα οι γονεις να εχουν αναπτυξει μια διαφορετικη προσεγγιση για τα πραγματα.. σιγουρα συμφωνω οτι προτεραιοτητα του σχολειου ειναι να γινουμε οπως ελεγαν οι παλιοτεροι καλοι ανθρωποι..εννοωντας στο σημερα να δειχνουν σεβασμο, να μιλανε ευγενικα και γενικα να διεκδικουν με ενα κοσμιο τροπο συμπεριφορας . Αν εσυ orchid δεν αντιδρασεις κανεις δεν θα παρει το μηνυμα .Εφοσον εχεις και την υποστηριξη του διευθυντη καλο ειναι να το πραξεις ,, θα κανεις καλο και στα παιδια .. και θα δωσεις στην μητερα να καταλαβει οτι πρεπει να αναλαβει τις ευθυνες των οσων ξεστομιζει με τοση ελαφροτητα.καλη συνεχεια
Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ. Θα το συζητήσω σήμερα με το διευθυντή.
Αναφορικά με τη διαφορά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας στην αντιμετώπιση των ειδικοτήτων, να πω ότι πάντως είναι γεγονός ότι η συμπεριφορά κάποιων δασκάλων στα δημοτικά δεν είναι και η καλύτερη απέναντί μας και ειδικά σε αυτούς που δουλεύουνε σε ολοήμερο. Το πρόβλημα, δε, γίνεται μεγαλύτερο εαν είσαι γυναίκα και μικρή σε ηλικία. Έχω την εντύπωση ότι επειδή είναι διορισμένοι οι δάσκαλοι, νομίζουνε ότι έχουνε κάποια ανωτερότητα.