*

Αποστολέας Θέμα: Άδεια κυήσεως  (Αναγνώστηκε 81436 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος selas

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
Απ: Άδεια κυήσεως
« Απάντηση #42 στις: Μαΐου 25, 2009, 12:04:45 pm »
Άσχετο με το θέμα

ο τίτλος του topic είναι η "άδεια εγκυμοσύνης" . Για παράπονα καλύτερα να ανοίξει ένα άλλο topic "Έλεος με τις άδειες εγκυμοσύνης των μονίμων/αναπληρωτών!!!"  ;D ;D ;D ;D  
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 25, 2009, 12:42:47 pm από happiness »
Ό,τι και να γίνει, χαμογέλα...:)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 08:44:00 »

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Μαΐου 25, 2009, 12:48:20 pm »
GTI και anna_r , άδεια επαπειλουμενης κύησης παίρνουν οι εγκυμονούσες που έχουν πραγματικό πρόβλημα με την εγκυμοσύνη τους. Η παράνομη χρήση του δικαιώματος είναι αντίθετη με την εργατική συνείδηση.

Τώρα, GTI , επειδή το να πας για 2-3 μήνες στο σχολείο και μετά να φύγεις δεν είναι καλό ούτε για τα παιδιά, ούτε για το σχολείο, μπορείς όταν πας να ορκιστείς και να παρουσιαστείς να εξηγήσεις την κατάσταση στον διευθυντή της

Αποσυνδεδεμένος corina

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Μαΐου 25, 2009, 10:23:59 pm »
Η σειρά που με συμβούλευσε το γραφείο της Δευτεροβάθμιας που υπάγομαι είναι η εξής:
1. ΔΙΟΡΙΖΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ. Τηλεφωνείς στην Δευτεροβαθμια που υπάγεσαι και ρωτάς πόση αναρρωτική άδεια δικαιούσαι και ενημερώνεις τι συμβαίνει για να ασχοληθουν με το θέμα σου......
2. Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις έως το τέλος του 6ου μήνα κύησης σου (μετά ξεκινάει η κανονική άδεια κυήσεως) προσκομίζοντας χαρτί από δημόσιο ή ιδιωτικό γιατρό (στο οποίο πρέπει να αναγράφονται οι ημερομηνίες και ο λόγος φυσικά) Το χαρτί αυτό το πας στο σχολείο που υπηρετείς και αυτό αναλαμβάνει να σου κλείσει ραντεβού με την πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή της περιοχής σου. Στην επιτροπή πάει κάποιος άλλος (γονεις συγγενείς με την ταυτότητά σου, είναι καθαρά τυπικό).
3.Αν εξαντλήσεις την αναρρωτική σου αλλά δεν έχεις ολοκληρώσει τον 6ο τότε παίρνεις επιπλέον κανονική άδεια κυήσεως με χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο και σφραγίδες από διευθυντή νοσοκομείου κλπ (που σε πρίζουν γενικά για να στο δώσουν.....) ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΗ ΔΙΝΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ ΣΟΥ
4.Όταν τελειώσεις τον 6ο μήνα τότε παίρνεις χαρτί από τον γυναικολόγο σου για πιθανή ημερομηνία τοκετού, η άδεια κυήσεως ξεκινά 2 μήνες πριν την ημερομηνία αυτή. (και ασχετα από αυτό η άδεια λοχείας 3 μήνες ξεκινά από την πραγματική ημερομηνία τοκετού αν αυτή είναι πιο αργά από την πιθανή που σου έδωσε, αλλιώς ενώνονται)
5. Όσον αφορά το χρηματικό η αναρρωτική άδεια από ιδιωτη γιατρό κανονικά σου επιφέρει μείωση μισθού κατά 100

Αποσυνδεδεμένος glykouli

• Πλήρες μέλος
  • ελευθερία στη ζωή,στη σκέψη,στην έκφραση...
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Μαΐου 25, 2009, 11:51:51 pm »
αυτο ισχυει ακομα και αν εισαι σε δυσπροσιτο?οι αδειες οι σχετικες με την κυηση,συμπεριλαμβανομενης και της ανατροφης τεκνου ¨πιανονται¨ σαν να εχεις υπηρετησει την οργανικη?ή μηπως στο δυσπροσιτο την χρωστας?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 08:44:00 »

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Μαΐου 26, 2009, 01:38:16 pm »
όχι δεν τη χρωστάς, απλά αν πέσουν στραβά οι άδειες και τελειώνει η ανατροφής στα μισά της χρονιάς θα πρέπει να υπηρετήσεις το υπόλοιπο για να μετρήσουν τα μόρια του δυσπρόσιτου.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος glykouli

• Πλήρες μέλος
  • ελευθερία στη ζωή,στη σκέψη,στην έκφραση...
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Μαΐου 26, 2009, 11:54:33 pm »
σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση! :)

Αποσυνδεδεμένος GTI

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιουνίου 04, 2009, 08:41:32 pm »
Δηλαδη για να καταλαβω.Με το που διοριστω μπορω να παιρνω αναρρωτικη αδεια απο τον γιατρο μου χωρις να επηρεαστει η κανονικη μου αδεια λοχειας και ανατροφης?Ποια η διαφορα της επαπειλουμενης απο την αναρρωτικη?

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Ιουνίου 04, 2009, 09:45:11 pm »
Δικαιούσαι ένα μήνα αναρρωτικής για καθε χρόνο προυπηρεσίας που έχεις.
Όταν ζητήσεις αδεια επαπειλούμενης εγκυμοσύνης, θα σου δώσουν πρώτα τις μέρες της αναρρωτικής που δικαιούσαι και αφού αυτη εξαντληθεί και χρειάζεσαι και άλλη άδεια, θα πάρεις τον υπολοιπο καιρο επαπειλούμενη.
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιουνίου 05, 2009, 09:39:56 am »
Δικαιούσαι ένα μήνα αναρρωτικής για καθε χρόνο προυπηρεσίας που έχεις.
Όταν ζητήσεις αδεια επαπειλούμενης εγκυμοσύνης, θα σου δώσουν πρώτα τις μέρες της αναρρωτικής που δικαιούσαι και αφού αυτη εξαντληθεί και χρειάζεσαι και άλλη άδεια, θα πάρεις τον υπολοιπο καιρο επαπειλούμενη.
Αυτό βέβαια σημαίνει ότι όταν γυρίσεις στην εργασία σου δεν θα δικαιούσαι πλέον καθόλου μακρόχρονη ανναρωτική άδεια (μόνο βραχύχρονες , δλδ τις 10 ημέρες/έτος) μέχρι να συμπληρωθεί ξανά ένα έτος και να σου "πιστωθεί" ένας μήνας.

Εγώ πάντως θα το ξαναπώ στις συναδέλφισσες. Οι "φιλολαϊκές" μας κυβερνήσεις ψάχνουν ούτως ή άλλως τρόπους να μας μειώσουν τα κεκτημένα μας δικαιώματα. Όταν παίρνουμε ψεύτικες επαπειλούμενες, εδραιώνουμε στην αντίληψη του λαού ότι τα δικαιώματα αυτά τα καταχραζόμαστε και τους δίνουμε ουσιαστικά το πάτημα που χρειάζονται για να φροντίσουν οι κόρες μας να μην έχουν ανάλογες κοινωνικές παροχές.

Αποσυνδεδεμένος GTI

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Ιουνίου 05, 2009, 10:07:44 am »
Αναρρωτικη αδεια μπορει να μου δινει κι ο ιδιωτης γιατρος μου?

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιουνίου 05, 2009, 12:31:51 pm »
Όχι, μετα τις 10 μέρες θα πρέπει να περνάς από υγειονομική επιτροπή.
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος xenia73

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιουλίου 24, 2009, 12:01:00 pm »
Καλημέρα, συνάδελφοι.
Εχω μία απορία σχετικά με την άδεια εγκυμοσύνης για ωρομίσθιους και αναπληρωτές. Είμαι έγκυος στον 6ο μήνα και θα γεννήσω μέσα Οκτωβρίου. Την περίοδο που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνονται οι προσλήψεις ωρομισθίων και αναπληρωτών για πολλούς κλάδους. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι:
Αν έχω ήδη πάρει την άδεια τοκετού, η πρόσληψή μου θα γίνει κανονικά και η άδεια θα συνεχιστεί;  Ή πρέπει (όπως μου είπαν από την Δ/νση Α/βαθμιας) να περιμένω, να γίνει πρώτα η πρόσληψη και μετά από 10 μέρες να πάρω την άδεια. Ρωτάω και για την περίπτωση ωρομισθίας και αναπλήρωσης , γιατί έχω πολλές πιθανότητες να προσληφθώ και ως αναπληρώτρια.
Έχω την εγκύκλιο που αφορά στις άδειες, αλλά σε αυτό το σημείο δεν είναι και πολύ διαφωτιστική. Εκτός και αν εγώ δεν το καταλαβαίνω.
Παρακαλώ , όποιος γνωρίζει το θέμα ας με πληροφορήσει.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 24, 2009, 12:06:10 pm από Lenazagor »

Αποσυνδεδεμένος irene.a

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06, I love my job!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Ιουλίου 24, 2009, 12:12:58 pm »
Απο τη στιγμη που ειναι συγκεκριμενο το χρονικο διαστημα της αδειας, ο μονος τροπος να το καθυστερησεις ειναι να βαλεις αργοτερη πιθανη ημερομηνια τοκετου, οι περισσοτεροι γιατροι δινουν μεχρι 2 εβδομαδες πριν η μετα την πραγματικη ΠΗΤ. Αν δεις λοιπον και εχεις το περιθωριο, κανε το γιατι μετα θα παιρνεις κανονικα τα μορια γι'αυτους τους 4 μηνες περιπου και θα παρεις και τα σχετικα επιδοματα απο το ΙΚΑ (δεν ξερω αν τωρα δουλευεις ηδη και θα τα παρεις οπως και να'χει). Γενικα, εγω τι θα'κανα αν ειχα το περιθωριο... Θα περιμενα να δω αν θα με παρουν στην αρχη της χρονιας και αν μ'επαιρναν θα παρουσιαζομουν 2-3 μερες και μετα αδεια. Αν βεβαια οι ημερομηνιες σου δινουν το δικαιωμα.

Αποσυνδεδεμένος kimolia

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Ιουλίου 30, 2009, 10:35:51 pm »
Μια διευκρίνιση.......την άδεια των 63 ημερών τη δικαιούμαστε από την ΠΗΤ που μας γράφει ο γιατρός ή από την πραγματική  ημερομηνία τοκετού?

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182557
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)