*

Αποστολέας Θέμα: Ίδρυση φροντιστηρίου ξένων γλωσσών  (Αναγνώστηκε 85104 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος efelenia

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Ίδρυση φροντιστηρίου ξένων γλωσσών
« Απάντηση #56 στις: Ιουλίου 11, 2012, 11:34:54 pm »
Κοιτάξτε, η αρχική μου ένσταση έγκειται στο ότι δεν βρίσκω συνεπές να θέλουμε να λέμε ότι είμαστε καθηγητές i.e. επιστήμονες, και να αντιμετωπίζουμε την έναρξη μιας επιχείρησης με μανιχαϊστικού τύπου αντιλήψεις περί καλού και κακού.

Ούτε είναι σωστό για τους ιδιοκτήτες που αυτή τη στιγμή μοχθούν να λάβουν δεδουλευμένα φετινά ή περσινά ή προπέρσινα και είναι έτοιμοι να κλείσουν, να αντιμετωπίζονται απλοϊκά ως κακοί επαγγελματίες.

Θεωρώ πως οποιοσδήποτε θέλει να ανοίξει φροντιστήριο, θα πρέπει να λάβει ως δεδομένο ότι θα περνάει όλη του τη μέρα εκεί, θα δουλεύει και ΣΚ, θα αφιερώνει σημαντικό κομμάτι της σκέψης του στα public relations και τον ανταγωνισμό, θα αναλώνεται σε γραμματειακή υποστήριξη, λογιστικά, εξωτερικές εργασίες, καθημερινό καθάρισμα και ένα σωρό άλλα πράγματα που δεν άπτονται της ουσιαστικής του ιδιότητας.

Όλα αυτά είναι απλά feature του επαγγέλματος και καθημερινότητα για το 80% των ιδιοκτητών, δεν αποτελούν συνταγή επιτυχίας.  Ούτε η τόλμη από μόνη της είναι ικανή να «θρέψει» αυτόν τον όγκο δουλειάς, ούτε άλλα υπερβατικά στοιχεία.

Ειλικρινά, οι παραπάνω καθηγητές του δημοσίου που μιλάνε για απωθημένα φροντιστηρίων  και ελευθερία κινήσεων στην κατάρτιση διδακτικού πλάνου και μεθόδων, μου φαντάζουν σαν άλλες Μαρίες Αντουανέτες.

Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι οι περισσότεροι εδώ ενδιαφέρονται για φροντιστήριο σε μικρές επαρχιακές πόλεις στο πλαίσιο επαναπατρισμού, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι και εκεί ο ανταγωνισμός είναι έντονος, ιδίως από ιδιαιτεραντζούδες που συνέχεια χαμηλώνουν τις τιμές. 

Μπορούν να το κάνουν, γιατί έχουν μηδαμινό κόστος εργασίας, και ας μη γελιόμαστε, για ένα μεγάλο ποσοστό από αυτές στην επαρχία, ο μισθός τους λειτουργεί επικουρικά στα οικογενειακά έσοδα.

Η πελατειακή μάζα είναι εξ ορισμού μικρή, μιας και μιλάμε συνήθως για 2 με 3 σχολεία και ελάχιστα παιδιά από γειτονικά χωριά.  Όσον αφορά στο εύρος του πελατολόγιου, δεν καθορίζεται πάντα από την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και όποιος αμφιβάλλει, θα πρέπει να λάβει υπόψη του τις ανελαστικές σχέσεις που διαμορφώνονται σε ιδιότυπα κοινωνικά μορφώματα της ελληνικής επαρχίας, also known as σόι.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 11, 2012, 11:36:59 pm από efelenia »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:08:54 »

Αποσυνδεδεμένος morgan

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Ιουλίου 12, 2012, 03:43:05 pm »
efelenia, είναι ξεκάθαρο ότι τα επιχειρήματά σου προέρχονται από προσωπική εμπειρία και προσωπικά τα θεωρώ και ατράνταχτα. Αλήθεια, πόσα χρόνια είσαι στο κουρμπέτι; Το know how το έχεις αναμφισβήτητα πάντως. Θα μπορούσες να μας πεις κάποια πράγματα παραπάνω, κάποιες προσωπικές εμπειρίες, κπ συμβουλές, ακόμη και την άποψή σου για το κατά πόσο αξίζει το κόπο αυτή τη στιγμή, δεδομένων των συνθηκών να τολμήσει κανείς κάτι τέτοιο. Και όντως καλά κατάλαβες, τουλάχιστον εγώ ζω σε μικρή, πολύ μικρή επαρχιακή πόλη.
ἔστι δίκης ὀφθαλμός ὅς τὰ πάνθ' ὁρᾷ

Αποσυνδεδεμένος christinabibika

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Ιουλίου 12, 2012, 04:26:26 pm »
Γνωριζει καποιος περισσοτερα για την οικοδιδασκαλια?Θα μπορουσε καποιος να βρει εναν μικρο χωρο κ να παρει την αδεια?Η ειναι απαραιτητο να γινεται στο χωρο που διαμενεις?Επισης φορολογικα φανταζομαι οτι δε θα επιβαρυνεσαι το ιδιο με το φροντιστηριο.Τελικα μηπως τετοιου ειδους ανοιγματα που ειναι κατι αναμεσα σε φροντιστηριο κ ιδιαιτερα μας συμφερουν πιο πολυ?Η ενα κεντρο ιδιαιτερων απο την αλλη...

Αποσυνδεδεμένος efelenia

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Ιουλίου 19, 2012, 10:59:59 pm »
morgan, εμένα τουλάχιστον σε αυτή τη φάση μου χρωστάνε περισσότερα χρήματα από το αρχικό κεφάλαιο που είχα διαθέσει. Ξέρεις, δοκιμάζεσαι από ένα γλυκόπικρο συναίσθημα, όταν η δουλειά πάει μεν καλά, έχεις πολλούς μαθητές, πολλές επιτυχίες, αλλά εσύ δυσκολεύεσαι να πληρώσεις το νοίκι σου.  Μπορεί να ακούγομαι κυνική που εστιάζω στο οικονομικό, αλλά για μένα καμία αμειβόμενη εργασία δεν είναι λειτούργημα. Θεωρώ πως η ξενόγλωσση εκπαίδευση είναι ένα προϊόν που σου δίνει σημαντικά επιπλέον προσόντα στο βιογραφικό και πρέπει να πληρώνεται αδρά.

Πολλά χρόνια δεν είμαι στο κουρμπέτι, αλλά είμαι έξυπνο παιδί και τα παίρνω εύκολα.  ::)
Όταν επέλεξα να ασχοληθώ με αυτό, φαινόταν καλή επιλογή, και περπάτησε.  Τώρα, αν είχα λεφτά στην άκρη δεν θα τα επένδυα σε κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι δεν έχει απομακρυνθεί και πολύ το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας.

Για όσους είναι ήδη στο χορό, όπως εγώ, αναλογίζομαι πως μια επιχείρηση θέλει να τη στηρίζεις στα δύσκολα, όπως σε στήριξε και αυτή στις καλές εποχές. Οπότε μένεις ουσιαστικά εγκλωβισμένος στο φροντιστήριο σου, και περιμένεις καλύτερες μέρες.

Ελπίζω, εν ολίγοις, να μην νικά μόνον ο τολμών, αλλά και ο επιμένων.

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 19, 2012, 11:11:27 pm από efelenia »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:08:54 »

Αποσυνδεδεμένος morgan

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Ιουλίου 21, 2012, 05:06:37 pm »
Τι να πω ρε γμτ, έτσι όπως τα λες είναι, τα ακούω και από αλλού. Αλλά έτσι όπως μας ήρθαν τα πράγματα με το δημόσιο (όχι μόνο με την εκπαίδευση αλλά και γενικότερα) τουλάχιστον για μένα 3 λύσεις υπάρχουν: ή ανοίγω φροντιστήριο (κι ΑΝ πάει...) ή το παίρνω απόφαση ότι θα παραμείνω ες αεί μια καλή νοικοκυρά να μεγαλώνω τα παιδάκια μου ή θα μεταναστεύσω down under, κοινώς Australia... Αλλά πριν καταλήξω στο β) ή στο γ) θα ήθελα να προκαλέσω λίγο την τύχη μου. Όσο για το χρήμα που λες, δεν υπάρχει σάλιο στην κυριολεξία, μόνο ένα ατού έχω: δικό μου χώρο. Τελοσπάντων, την υγειά μας να έχουμε, τι να πω ρε παιδιά...
ἔστι δίκης ὀφθαλμός ὅς τὰ πάνθ' ὁρᾷ

Αποσυνδεδεμένος EIRINI1976

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Ιουλίου 21, 2012, 05:06:54 pm »
Καλησπέρα. Είμαι καινούργια στο forum. Γνωρίζει κάποιος αν μέσα σε ένα μήνα, είναι εφικτό να γίνουν όλες οι ενέργειες που απαιτούνται για να ανοίξεις ένα φροντιστήριο ξένων γλωσσών στην επαρχία ? Και φυσικά να είσαι έτοιμος για τις εγγραφές του Σεπτέμβρη? Και μιλάμε για τον Αύγουστο που όλα υπολειτουργούν? Τι αρχικό κεφάλαιο πρέπει να διαθέτω για την επίπλωση κ.λ.π. Και κάτι τελευταίο. Σε ένα χωριό που ήδη λειτουργούν 3 φροντιστήρια ( τα 2 μάλλον ως οικοδιδασκαλία) βρήκα ένα κτίριο κατάλληλο για ν'ανοίξω και εγώ ένα. Απλά με αγχώνει το γεγονός του κατά πόσο μπορεί να δουλέψει κάτι τέτοιο εφόσον υπάρχουν ήδη τόσα? Να συμπληρώσω όμως ότι οι γονείς μου κατάγονται από αυτό το χωριό και τα τελευταία 2 χρόνια μετά την σύνταξη ζουν εκεί και η ίδια πηγαίνω από πολύ μικρή. Σκεφτόμουν μήπως να το νοίκιαζα για όλη την σεζόν απλά για να το καπαρώσω, γιατί πρόκειτο για πολύ ευρύχωρο οίκισμα, και να ξεκινήσω εργασία τον Σεπτέμβρη του 2013. Είμαι πολύ μπερδεμένη. Οποιαδήποτε συμβουλή είναι καλοδεχούμενη.

Αποσυνδεδεμένος troll

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Ιουλίου 21, 2012, 08:17:40 pm »
Γνωριζει καποιος περισσοτερα για την οικοδιδασκαλια?Θα μπορουσε καποιος να βρει εναν μικρο χωρο κ να παρει την αδεια?Η ειναι απαραιτητο να γινεται στο χωρο που διαμενεις?Επισης φορολογικα φανταζομαι οτι δε θα επιβαρυνεσαι το ιδιο με το φροντιστηριο.Τελικα μηπως τετοιου ειδους ανοιγματα που ειναι κατι αναμεσα σε φροντιστηριο κ ιδιαιτερα μας συμφερουν πιο πολυ?Η ενα κεντρο ιδιαιτερων απο την αλλη...

Nομοθεσία της Οικοδιδασκαλίας
Πρέπει να νευριάσουμε... /  Όταν είσαι
άξιος είσαι ΠΑΝΤΟΥ, Επιλεκτικά άξιος δεν υπάρχει.
(Και ακέραιος.. βεβαίως - βεβαίως)

Αποσυνδεδεμένος efelenia

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Ιουλίου 22, 2012, 08:16:19 pm »
Καλησπέρα. Είμαι καινούργια στο forum. Γνωρίζει κάποιος αν μέσα σε ένα μήνα, είναι εφικτό να γίνουν όλες οι ενέργειες που απαιτούνται για να ανοίξεις ένα φροντιστήριο ξένων γλωσσών στην επαρχία ? Και φυσικά να είσαι έτοιμος για τις εγγραφές του Σεπτέμβρη? Και μιλάμε για τον Αύγουστο που όλα υπολειτουργούν? Τι αρχικό κεφάλαιο πρέπει να διαθέτω για την επίπλωση κ.λ.π. Και κάτι τελευταίο. Σε ένα χωριό που ήδη λειτουργούν 3 φροντιστήρια ( τα 2 μάλλον ως οικοδιδασκαλία) βρήκα ένα κτίριο κατάλληλο για ν'ανοίξω και εγώ ένα. Απλά με αγχώνει το γεγονός του κατά πόσο μπορεί να δουλέψει κάτι τέτοιο εφόσον υπάρχουν ήδη τόσα? Να συμπληρώσω όμως ότι οι γονείς μου κατάγονται από αυτό το χωριό και τα τελευταία 2 χρόνια μετά την σύνταξη ζουν εκεί και η ίδια πηγαίνω από πολύ μικρή. Σκεφτόμουν μήπως να το νοίκιαζα για όλη την σεζόν απλά για να το καπαρώσω, γιατί πρόκειτο για πολύ ευρύχωρο οίκισμα, και να ξεκινήσω εργασία τον Σεπτέμβρη του 2013. Είμαι πολύ μπερδεμένη. Οποιαδήποτε συμβουλή είναι καλοδεχούμενη.

Μήπως να κάνεις μια μικρή έρευνα αγοράς πριν προχωρήσεις;  Φροντιστήριο θες να ανοίξεις στην τελική, όχι ψιλικατζίδικο.

Για παράδειγμα, λες 3 φροντιστήρια, αλλά για πόσα παιδιά; Για πόσα σχολεία; Υπάρχουν σχολεία στο χωριό ή τα παιδιά μετακινούνται στη γειτονική κωμόπολη ή πόλη για να πάνε πχ γυμνάσιο;  Αν ναι, τότε ανταγωνίζεσαι και τα εκεί φροντιστήρια.

Ιδιαιτεραντζούδες παίζουν;  Ποιο είναι το επίπεδο των εκεί φροντιστηρίων, έχουν υψηλά ποσοστά επιτυχίες στις εξετάσεις;  Σε τι τιμές παίζουν;  Θα μπορείς να είσαι ανταγωνιστική στις τιμές σου και να βγάζεις ταυτόχρονα τα έξοδά σου;

Έχεις κάποια οικογένεια εκεί (θείες, ξαδέλφια) να σε στηρίξει με λίγα παιδάκια για αρχή;

Τέλος, εσύ είσαι σίγουρη ότι μπορείς να ζήσεις στο χωριό των δικών σου το χειμώνα; Οι περισσότεροι βλέπουν τα χωριά τους Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι και δημιουργούν μια τελείως λανθασμένη εντύπωση για το πως όντως είναι.  Θα μπορείς να έχεις προσωπική ζωή;

Το κόστος για τον εξοπλισμό είναι σχετικό, μπορεί να ξεκινήσει από μερικές χιλιάδες ευρώ και να φτάσει στον Θεό, ανάλογα με το πόσο εξοπλισμένο, σύγχρονο και όμορφο θες να το κάνεις. Ίσως με τη βοήθεια ενός καλού λογιστή να μπορούν να γίνουν όλα όσα χρειάζονται μέσα σε ένα μήνα. Καλύτερα να μην ξεκινήσεις εγγραφές μισοέτοιμη, γιατί οι άλλες θα σε ταράξουν στην καταγγελία.

Το τελευταίο που λες για να καπαρώσεις το κτίριο και να ξεκινήσεις από...του χρόνου το αφήνω εντελώς ασχολίαστο.
Δεν τα τρως στραγάλια καλύτερα; Με την κρίση που παίζει, το κτίριο πιθανότατα θα είναι εκεί και θα σε περιμένει και του χρόνου αν το αποφασίσεις,  κανείς δεν πάει τώρα να εγκλωβίσει τα λεφτά του σε ευρύχωρα ντουβάρια και δη μη χρησιμοποιήσιμα.

Πάντως μου φαίνεται ξεκινάς λίγο ανάποδα, συνήθως πρώτα αποφασίζουμε τι θέλουμε να κάνουμε, ζυγίζουμε κατάσταση,  και μετά βρίσκουμε το κτίριο.

Αποσυνδεδεμένος EIRINI1976

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Ιουλίου 26, 2012, 10:03:09 pm »
Σ'ευχαριστώ για τα σχόλιά σου,όντως σε βάζουν να σκεφτείς σοβαρά. Είμαι στο επάγγελμα εδώ και 12 χρόνια , δουλεύω στο ίδιο φροντιστήριο αλλά το όνειρό μου ήταν να κάνω κάτι δικό μου, γιατί λατρεύω την δουλειά μου και την επαφή με τα παιδιά, αλλά έπεσα πάνω στην κρίση. Τον περασμένο χρόνο σκεφτόμουν να ξεκινήσω κάτι με τον Γράψα "franchise" αλλά ήταν πολύ ακριβά και μετά σκέφτηκα να αγοράσω ή να ενοικιάσω κάτι έτοιμο με μαθητές.

Αποσυνδεδεμένος elef

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ 5
    • Προφίλ
    • Κοινότητα Κέντρων Ξένων Γλωσσών
« Απάντηση #65 στις: Αυγούστου 13, 2012, 01:24:14 am »
Γνωριζει καποιος περισσοτερα για την οικοδιδασκαλια?Επισης φορολογικα φανταζομαι οτι δε θα επιβαρυνεσαι το ιδιο με το φροντιστηριο.Τελικα μηπως τετοιου ειδους ανοιγματα που ειναι κατι αναμεσα σε φροντιστηριο κ ιδιαιτερα μας συμφερουν πιο πολυ?Η ενα κεντρο ιδιαιτερων απο την αλλη...

Ιδια φορολογια , υποχρεωσεις , τεβε κλπ ... καμμια διαφορα
Οσον αφορα στις αδειες δες στο λινκ που σε παραπεμπω για λεπτομερειες
Ίδρυση - Λειτουργία Φροντιστηρίων - Κ.Ξ.Γ - Οικοδιδασκαλία

Αποσυνδεδεμένος Χαρά

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση (ΠΕ 06)
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 09:58:55 am »
Σκεφτόμαστε με μια συνάδελφο να ανοιξουμε κεντρο ξένων γλωσσών και ενώ έχουμε υπολογίσει πάνω-κάτω πως έχουμε τα προαπαιτούμενα (από πολύχρονη διδακτική εμπειρία και κατάρτιση μέχρι καλές δημόσιες σχέσεις) μας φοβίζει το γεγονός της φορολόγισης του καθαρού εισοδήματος με 30%.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 11, 2013, 03:37:49 pm από Χαρά »

Αποσυνδεδεμένος Stelios

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 10:52:42 am »
Κανένας δεν ξέρει τι επιφυλάσει το φορολογικό μέλλον στους ελεύθερους επαγγελματίες / εταιρείες.
Αυτή τη στιγμή μια Ομόρυθμη Εταιρεία (Ο.Ε.) είναι σίγουρα καλύτερη (φορολογικά) από 2 ατομικές επιχειρήσεις.
Εκτός των άλλων θα μπορείτε να "περάσετε" στα έξοδα πολλές δαπάνες, κάτι που δεν μπορείτε να το κάνετε σε οικοδιδασκαλείο.
Από εκεί και πέρα -πέραν των τυπικών- το να έχετε ένα φροντιστήριο που φορολογικά θα λειτουργεί σαν οικοδιδασκαλείο είναι μεγάλο ρίσκο από 3 πλευρές: Δευτεροβάθμια, ΙΚΑ και ΣΔΟΕ.

Αποσυνδεδεμένος ele@n

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 11:21:31 am »
Δηλαδή τι εννοείς ότι είναι καλύτερα το φροντιστήριο από την ατομική επιχείρηση;;;;Καθώς έχω ιδιόκτητο χώρο σκεφτόμουν για οικοδιδασκαλείο!Θα μπορούσες να με ενημερώσεις τι γίνεται με τη φορολογία σ' αυτή την περίπτωση ή να με παραπέμψεις έστω σε κάποια έγκυρη σελίδα;

Αποσυνδεδεμένος Stelios

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 11:31:16 am »
Αναφερόμουν σε 2 άτομα-συνεταίρους. Ότι είναι καλύτερη μια Ο.Ε. απ' ότι 2 ατομικές επιχειρήσεις.
Στα φορολογικά τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα. Καλό θα ήταν να βρεις έναν έμπιστο λογιστή να στα αναλύσει. Και φυσικά να περιμένουμε τις εξελίξεις (αν ποτέ κατασταλάξουν) στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Έχω την αίσθηση πως στο οικοδιδασκαλείο μπορείς να διδάξεις μόνο εσύ που έχεις πάρει την άδεια και πως δεν μπορείς να έχεις εργαζόμενους.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182612
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)