0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στις Ιερές Μητροπόλεις τις Ιερές Αρχιεπισκοπές και την Ιερά Σύνοδο τι κάνει ένας εκπαιδευτικός;
Καλησπέρα σας. Μπορεί να ζητηθεί ανάκληση της αίτησης απόσπασης σε όποιον ορίστηκε Συντονιστής Εκπαίδευσης Προσφύγων; Γνωρίζετε τη διαδικασία;Ευχαριστώ
Φαντάζομαι εννοείς ανάκληση απόσπασης. Τις επόμενες μέρες θα ανοίξει το σύστημα στον opsyd και θα κάνεις αίτηση ανάκλησης της απόσπασης μέσω του συστήματος. Στους φορείς δεν είμαι σίγουρη αν βγαίνει και κάποια ανακοίνωση πριν.
Καλησπέρα. Ναι για ανάκληση απόσπασης ήθελα να ρωτήσω.
... σε ΙΜ... απο τις εκκλησιαστικες αρχες... στη Γενική Γραμματεία... Θρησκευμάτων... της Αρχιγραμματείας... της Ιεράς Συνόδου...
Δεκτή μεν η γνώμη σου, αλλά την λέξη εξορθολογισμό του Δημοσίου Τομέα την έχεις ακουστά;Δεν τη λένε μόνο τα γαλάζια παιδιά, αλλά και τα πράσινα προ δεκαετιών, μην πω και τα ροζ όσο ήταν στην εξουσία.Ξέρεις ότι είμαστε η χώρα με τους περισσότερους overqualified υπαλλήλους σε αναντιστοιχία με τις δεξιότητες και τα αντικείμενα εργασίας που καλούνται να διεκπεραιώσουν; Υπάρχουν άτομα με διδακτορικό και έχουν τοποθετηθεί πχ ως κλητήρες.Έχεις ακουστά τι σημαίνει ΕΣΔΔ(και δεν εννοώ την πρώην Σοβιετική Ένωση) και πόσοι πτυχιούχοι ακόμα και με διδακτορικό τίτλο δίνουν και ξαναδίνουν για να γίνουν στελέχη δημόσιας διοίκησης; Χίλιες φορές να βάλουν υποψηφιότητα σε σχολές του Harvard!Ξέρεις επίσης πόσοι ήταν οι επιτυχόντες του περσινού διαγωνισμού- παρωδία και με προσόντα που δεν έβλεπες ούτε στον ύπνο σου; Ελάχιστοι.Αντιλαμβάνεσαι ωστόσο ως μάχιμος - λες κι εμείς οι υπόλοιποι χαζεύουμε από το παράθυρο γι αυτό διοριστήκαμε, για να ξυνόμεθα να το πω πιο λαϊκά- ότι προκαλείς μία ισοπεδωτική στάση με αυτά που γενικά δηλώνεις; Σε ενοχλεί που οι άλλοι συνάδελφοι σου έχουν αποκτήσει μία συγκεκριμένη εργασιακή εμπειρία και έχουν κάποια προσόντα και θέλουν -έστω και προσωρινά- να αποκτήσουν κάποια διέξοδο ακόμα και αποφόρτισης από την τάξη, αλλά δε σε ενοχλεί που ο Γ.Γ του ΥΠΑΙΘΑ έχει να πατήσει σε τάξη δεκαετίες και αποφασίζει για τη δική σου και τη δική μου και του καθενός εδώ μέσα επαγγελματική εξέλιξη?Και αυτή η καραμελίτσα με τον ΑΣΕΠ- έχει κουράσει. Στον ευρύτερο δημόσιο τομέα υπάρχουν μοριοδοτήσεις χρόνια για παιδιά, σκυλιά, γατιά και δε συμμαζεύεται, ελάχιστοι γραπτοί ΑΣΕΠ έχουν διεξαχθεί από τα μέσα της δεκαετίας του 90 και μετά για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα΄. Από την άλλη πλευρά, επειδή μάλλον σε κόβω για boomer η κασέτα έχει και ffd, όχι μόνο still. Αυτές τις δήθεν ευαισθησίες για τη βελτίωση της εκπαίδευσης, τους "μαθητές μας" και κάτι τέτοια φληναφήματα έχουν απομακρύνει πολύ κόσμο από τέτοιου είδους συμπεριφορές τύποις- συναδέλφων. Από επίπλαστους ρομαντισμούς και ροζ συννεφάκια χορτάσαμε, μπροστά πάμε., όχι πίσω.
Αυτό το μήνυμα αναφέρεται στο... παιδείας. Αυτά είναι όσα χρειάζεται να ξέρει ένας ξένος για το τι συμβαίνει στην εκπαίδευση ενταύθα.
Φωνή βοώντος εν τη ερήμωεἰρήνη ὑμῖν τέκνο μου
Δεν είναι κακό να θέλει κανείς για 1-2 χρόνια να δοκιμάσει κάτι εκτός τάξης. Αν όμως αυτό θέλει να το κάνει μονιμα, ας κάνει μετάταξη. Και κάποιες υπηρεσίες χρειάζονται σταθερό μόνιμο προσωπικό και υπάρχουν και άνθρωποι που δεν θέλουν να μπουν στηνεκπαίδευση αλλά θα ήθελαν να εργαστούν σε ένα αρχείο πχ γιατί έχουν συναφείς σπουδές. Δενγίνεται να είναι δέσμιοι του να μπουν στην εκπαίδευση. Είναι πολυσύνθετο το θέμα. Σε πολλά σχολεία «δεσμεύονται» οργανικές από ανθρωπουσ που δεν θέλουν να πάνε ποτέ εκεί και είναι στον αέρα άλλοι που περιμένουν κάθε χρόνο τις τοποθετήσεις. Τπ σύστημα αυτό όλο δεν είναι ορθολογικό, απ όπου και να το πιάσεις, αλλά προφανώς είναι πολλά τα συμφέροντα και τα παιδιά ολωνων που βολεύονται, γι αυτό και κανείς δεν το θίγει. Οπότε καλά κάνει ο leon, απλώς θα έλεγα, επειδή το κάνει συχνά, να μην είναι τόσο απόλυτος συνεχώς ότι η θέση του εκπαιδευτικού είναι μόνο στην τάξη. Το σχολείο δεν είναι φροντιστήριο, είναι ολόκληρος οργανισμός. Έχει πολλές πτυχές η λειτουργία ενός εκπαιδευτικού οργανισμού, και πολλές πτυχές η όλη εκπαιδευτική κοινότητα. Καλό είναι να μπορεί κάποιος να κάνει κάτι άλλο σαν διάλειμμα. Δεν αρέσει σε όλους η διοίκηση (ως ιεραρχία), μπορεί λοιπόν να θέλουν να δοκιμάσουν μια διοικητικής φύσης δουλειά (δλδ γραφείου) για ένα διάστημα ή κάτι συναφές στην επιστήμη τους όπως μια βιβλιοθήκη ή κπου αλλού αναλόγως. Απλώς αυτό δεν μπορεί να γίνεται επι πολλά έτη.
Θυμίζω πάντως ότι οι αποσπάσεις στο εξωτερικό είναι 3 και 5 και 6 ακόμα και 10 και 15 χρόνια.Για τις μετατάξεις είχαμε φέτος το εξής παράδοξο: Ανθρωποι που δεν επιθυμούν να είναι στην τάξη ζήτησαν μετάταξη και τους την κόβουν επειδή δεν... αξιολογήθηκαν ως... εκπαιδευτικοί. Ελλάς το μεγαλείο σου!
Εγώ λοιπόν σαν αιρετικός θα πω...1. Ο εκπαιδευτικός πρέπει να επιθυμεί να βρίσκεται στην τάξη. Διαφορετικά μετάταξη.2. Μετατάξεις - αποσπάσεις σε φορείς με αντικειμενικά κριτήρια (μετρήσιμα έστω) και όχι παντελώς αναξιοκρατικά όπως γίνεται μέχρι τώρα.3. Απόσπαση >2 σερί ετών σε οποιονδήποτε φορέα να σημαίνει απώλεια οριστικής τοποθέτησης.