Mihael και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν είναι απαραίτητο. Έχω παρατηρήσει, τουλάχιστον στην περιοχή μου, πως αποσπάσεις σε φορείς όπως π.χ. διεύθυνση ή βιβλιοθήκες, τοποθετούν με απόσπαση συναδέλφους με θέματα υγείας που δεν μπορούν να σταθούν στην τάξη και καλώς πράττουν.
Αυτό δεν το ξέρω οπότε δεν μπορώ να γενικεύσω. Από την εμπειρία μου μιλάω για περιπτώσεις συναδέλφων που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να σταθούν στην τάξη και ορθώς τοποθετούνται σε θέσεις εκτός. Τώρα αν είναι 10 με σοβαρό πρόβλημα και αποσπώνται οι 4 επειδή έχουν μέσο, μπορεί και να ισχύει. Στη διεύθυνση μου φροντίζουν να τακτοποιούν όσους περισσότερους γίνεται πάντως.Και κάτι τελευταίο, το οποίο το έχω αναφέρει αρκετές φορές. Αν κάποιος συνάδελφος βρίσκεται σε απομακρυσμένη, δύσκολη περιοχή και δη τουριστική, εγκλωβισμένος, χωρίς να του ικανοποιείται μετάθεση/απόσπαση και δεν τα βγάζει πέρα, τότε καλώς εκμεταλλεύεται κάθε βύσμα για να βρεθεί σε φιλικότερο προς αυτόν τόπο! Προφανώς δεν δικαιολογώ περιπτώσεις παρταλιώνε που βάζουν μέσο για να πάνε ξέρω γω στο τάδε μέρος που έχει και σαλέ γιατί δε θέλουν να "λερώνονται" στην τάξη και θέλουν και τις εκδρομούλες τους.
Εγώ δεν έκρινα κανέναν. Ούτε καλώς ούτε κακώς έκανε. Το μόνο που λέω είναι πως για να πάρεις απόσπαση σε φορέα θες μέσον. Αυτό.