*

Αποστολέας Θέμα: Αποσπάσεις σε Φορείς  (Αναγνώστηκε 1169615 φορές)

Mihael και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις σε Φορείς
« Απάντηση #4284 στις: Σήμερα στις 06:14:07 pm »

Δεν είναι απαραίτητο. Έχω παρατηρήσει, τουλάχιστον στην περιοχή μου, πως αποσπάσεις σε φορείς όπως π.χ. διεύθυνση ή βιβλιοθήκες, τοποθετούν με απόσπαση συναδέλφους με θέματα υγείας που δεν μπορούν να σταθούν στην τάξη και καλώς πράττουν.

Τροπον τινά κι αυτό μέσον είναι. Ή ο συνάδελφος έχει καλό μέσο και γλιτώνει τον εαυτό του και τους άλλους από την ταλαιπωρία, ή ο διευθυντής έχει καλό μέσο και τον προωθεί. Γιατί άλλοι που το ζητούν έχοντας σοβαρα θέματα, δεν την
παίρνουν την απόσπαση, ίσως επειδή προηγούνται άλλα μέσα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:44:53 »

Αποσυνδεδεμένος IoannisDr

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #4285 στις: Σήμερα στις 06:24:19 pm »
Αυτό δεν το ξέρω οπότε δεν μπορώ να γενικεύσω. Από την εμπειρία μου μιλάω για περιπτώσεις συναδέλφων που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να σταθούν στην τάξη και ορθώς τοποθετούνται σε θέσεις εκτός. Τώρα αν είναι 10 με σοβαρό πρόβλημα και αποσπώνται οι 4 επειδή έχουν μέσο, μπορεί και να ισχύει. Στη διεύθυνση μου φροντίζουν να τακτοποιούν όσους περισσότερους γίνεται πάντως.

Και κάτι τελευταίο, το οποίο το έχω αναφέρει αρκετές φορές. Αν κάποιος συνάδελφος βρίσκεται σε απομακρυσμένη, δύσκολη περιοχή και δη τουριστική, εγκλωβισμένος, χωρίς να του ικανοποιείται μετάθεση/απόσπαση και δεν τα βγάζει πέρα, τότε καλώς εκμεταλλεύεται κάθε βύσμα για να βρεθεί σε φιλικότερο προς αυτόν τόπο!

Προφανώς δεν δικαιολογώ περιπτώσεις παρταλιώνε που βάζουν μέσο για να πάνε ξέρω γω στο τάδε μέρος που έχει και σαλέ γιατί δε θέλουν να "λερώνονται" στην τάξη και θέλουν και τις εκδρομούλες τους. 

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Νεοδιόριστος Πάπας
    • Προφίλ
« Απάντηση #4286 στις: Σήμερα στις 07:09:04 pm »
Αυτό δεν το ξέρω οπότε δεν μπορώ να γενικεύσω. Από την εμπειρία μου μιλάω για περιπτώσεις συναδέλφων που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να σταθούν στην τάξη και ορθώς τοποθετούνται σε θέσεις εκτός. Τώρα αν είναι 10 με σοβαρό πρόβλημα και αποσπώνται οι 4 επειδή έχουν μέσο, μπορεί και να ισχύει. Στη διεύθυνση μου φροντίζουν να τακτοποιούν όσους περισσότερους γίνεται πάντως.

Και κάτι τελευταίο, το οποίο το έχω αναφέρει αρκετές φορές. Αν κάποιος συνάδελφος βρίσκεται σε απομακρυσμένη, δύσκολη περιοχή και δη τουριστική, εγκλωβισμένος, χωρίς να του ικανοποιείται μετάθεση/απόσπαση και δεν τα βγάζει πέρα, τότε καλώς εκμεταλλεύεται κάθε βύσμα για να βρεθεί σε φιλικότερο προς αυτόν τόπο!

Προφανώς δεν δικαιολογώ περιπτώσεις παρταλιώνε που βάζουν μέσο για να πάνε ξέρω γω στο τάδε μέρος που έχει και σαλέ γιατί δε θέλουν να "λερώνονται" στην τάξη και θέλουν και τις εκδρομούλες τους.
Εγώ δεν έκρινα κανέναν. Ούτε καλώς ούτε κακώς έκανε. Το μόνο που λέω είναι πως για να πάρεις απόσπαση σε φορέα θες μέσον. Αυτό.

Τώρα αν ερωτηθώ "θα 'πρεπε να παίζει μέσον γι' απόσπαση σε φορέα;" θ' απαντήσω "όχι, δε θα 'πρεπε". Αλλ' απ' τη στιγμή που παίζει ας κάνει ο καθένας ό,τι νομίζει πρέπον. Δεν είμαι αφέντης κανενός.
« Τελευταία τροποποίηση: Σήμερα στις 07:14:52 pm από leon. »

Αποσυνδεδεμένος IoannisDr

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4287 στις: Σήμερα στις 07:59:57 pm »
Εγώ δεν έκρινα κανέναν. Ούτε καλώς ούτε κακώς έκανε. Το μόνο που λέω είναι πως για να πάρεις απόσπαση σε φορέα θες μέσον. Αυτό.

Ας μη παίζουμε με τις λέξεις, η συγκεκριμένη διατύπωση είτε με τη λέξη "μέσο" είτε άλλη με την ίδια έννοια, έχει αρνητική χροιά στη συνείδηση του κόσμου, αναμφισβήτητα.
Το θέμα, για μένα, είναι το πλαίσιο.
Όπως δε θα κρίνω το φουκαρά που υποφέρει, χρειάζεται να εγχειριστεί και χωρίς άλλη εναλλακτική, καταφεύγει στο μέσο, στο οποίο υποχρεώνεται κιόλας, δημιουργώντας μελλοντικές δεσμεύσεις, έτσι δε θα κρίνω και τον συνάδελφο που για να φύγει από αφιλόξενες περιοχές που του ρουφάνε το αίμα, χρησιμοποιεί κάποια γνωριμία, μέσο κλπ.
Φυσικά αυτά έχουν να κάνουν με καθαρά προσωπική οπτική του ζητήματος, άλλοι το βλέπουν αλλιώς.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1186338
  • Σύνολο θεμάτων: 19502
  • Σε σύνδεση σήμερα: 878
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 18