0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: ΛΩΡΑ στις Οκτώβριος 30, 2010, 12:12:55 πμΈλειψα 2 μέρες και γύρισα και βλέπω τα γνωστά......Συγγνώμη...με ρώτησαν εμένα όταν με βάφτισαν αν ήθελα να είμαι χριστιανή...;!! Αν ήθελα να είμαι βραχμανίστρια ή βουδίστρια ή ό,τιδήποτε άλλο...; Εχει κανένα βρέφος την επιλογή για το θρήσκευμα που του φοράνε....;;!!! Τι παραδεδομένες αξίες και αντιλήψεις είναι αυτές....;; Η προσωπική μας κρίση πού πήγε; Και "μας καλούν να μάθουμε τα στοιχειώδη για την πίστη μας";;;;;; Τι βλακείες είναι αυτές...;; Ποιος ορίζει πως είναι αυτή η συγκεκριμένη η πίστη μας...; Οι παπάδες που μας βάφτισαν όταν ακόμα δεν ξέραμε από πού βγαίνει ο ήλιος...;!! Ήθελα να ξερα....μερικοί δεν σκέφτονται καθόλου...; Και αν δεν σκέφτονται...γιατί δεν αφήνουν τους άλλους που θέλουν να σκέφτονται ΕΛΕΥΘΕΡΑ!!! Και εγώ προσωπικά ούτε θρησκευτικό θα κάνω τον γάμο μου,ούτε στην εκκλησία πηγαίνω Πάσχα και Χριστούγεννα και δεν ντρέπομαι ΚΑΘΟΛΟΥ γι αυτό...γιατί απλά δεν είμαι υποκρίτρια!! Ούτε πολύ το "Χριστός Ανέστη" χρησιμοποιώ...ακριβώς επειδή δεν θέλω να λέω μερικά πράγματα ελαφρά τη καρδία...ίσως και από σεβασμό προς αυτά ακόμη κι αν δεν τα πιστεύω...! Λοιπόν...καιρός να δώσουμε την ελευθερία στην επιλογή της πίστης ή της μη πίστης στους ανθρώπους ΓΙΑΤΙ ΝΑΙ!! ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ!! Σε βλέπω στη πυρά αγαπητή μου!
Έλειψα 2 μέρες και γύρισα και βλέπω τα γνωστά......Συγγνώμη...με ρώτησαν εμένα όταν με βάφτισαν αν ήθελα να είμαι χριστιανή...;!! Αν ήθελα να είμαι βραχμανίστρια ή βουδίστρια ή ό,τιδήποτε άλλο...; Εχει κανένα βρέφος την επιλογή για το θρήσκευμα που του φοράνε....;;!!! Τι παραδεδομένες αξίες και αντιλήψεις είναι αυτές....;; Η προσωπική μας κρίση πού πήγε; Και "μας καλούν να μάθουμε τα στοιχειώδη για την πίστη μας";;;;;; Τι βλακείες είναι αυτές...;; Ποιος ορίζει πως είναι αυτή η συγκεκριμένη η πίστη μας...; Οι παπάδες που μας βάφτισαν όταν ακόμα δεν ξέραμε από πού βγαίνει ο ήλιος...;!! Ήθελα να ξερα....μερικοί δεν σκέφτονται καθόλου...; Και αν δεν σκέφτονται...γιατί δεν αφήνουν τους άλλους που θέλουν να σκέφτονται ΕΛΕΥΘΕΡΑ!!! Και εγώ προσωπικά ούτε θρησκευτικό θα κάνω τον γάμο μου,ούτε στην εκκλησία πηγαίνω Πάσχα και Χριστούγεννα και δεν ντρέπομαι ΚΑΘΟΛΟΥ γι αυτό...γιατί απλά δεν είμαι υποκρίτρια!! Ούτε πολύ το "Χριστός Ανέστη" χρησιμοποιώ...ακριβώς επειδή δεν θέλω να λέω μερικά πράγματα ελαφρά τη καρδία...ίσως και από σεβασμό προς αυτά ακόμη κι αν δεν τα πιστεύω...! Λοιπόν...καιρός να δώσουμε την ελευθερία στην επιλογή της πίστης ή της μη πίστης στους ανθρώπους ΓΙΑΤΙ ΝΑΙ!! ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ!!
Τουλάχιστον ως ενήλικη αφού δεν είχα την επιλογή τότε που με βάφτισαν,τώρα επιλέγω εγώ αν θα συμμετάσχω σε διάφορες θρησκευτικές εκφάνσεις που μας επιβάλλονται...!!
Λυπάμαι,αλλά εκτίθεσαι...
ΛΩΡΑ,το μάθημα δεν έχει ως σκοπό να πείσει κανένα.Είπαμε ότι η πίστη είναι πάνω από όλα βιωματικό γεγονός..
Rublev, ευχαριστώ για την απάντηση, είχα να αρχίσει να πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένας ψύχραιμος σε αυτή τη συζήτηση.
προφανώς δεν έχουμε τις ίδιες προσλαμβάνουσες,σας χαιρετώ με τα λόγια του Ζήσιμου Λορεντζάτου: