*

Αποστολέας Θέμα: Θρησκευτικά υποχρεωτικά και για όλους!!!  (Αναγνώστηκε 35791 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Θρησκευτικά υποχρεωτικά και για όλους!!!
« Απάντηση #70 στις: Οκτώβριος 30, 2010, 01:03:18 πμ »
ΛΩΡΑ,φυσικά και η πίστη σου είναι προσωπική υπόθεση.Μπορείς εάν το επιθυμείς να πας και να διαγραφείς από το σώμα της Εκκλησίας εάν δεν έχεις δει μέχρι τώρα στη ζωή σου τον Θεό και πιστεύεις ότι δεν θα τον δεις ποτέ!
Τώρα ως προς το θέμα της ελευθερίας,επίτρεψέ μου,αλλά αυτή είναι μεγάλη κουβέντα.Θα περιοριστώ μόνο στο να σου πω ότι ελευθερία δεν είναι αυτή που έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε στις μέρες μας.Για παράδειγμα,εάν εγώ καπνίζω επειδή αυτό μου προκαλεί ανακούφιση (ιδιαίτερα σε στιγμές αμηχανίας,νευρικότητας,άγχους),τότε εσύ θα μου πεις ότι είμαι ελεύθερος να καπνίζω και καλά κάνω και καπνίζω.Ελα όμως που δεν είμαι ελεύθερος!Ελπίζω να κατάλαβες τί θέλω να πω...

Ο Πλάτωνας,ο Αριστοτέλης αλλά και όλοι οι μεγάλοι Ελληνες φιλόσοφοι έχουν θέσει τις βάσεις της ορθόδοξης μεταφυσικής απάντησης.Χωρίς όμως την ανανοηματοδότηση που έφερε ο Χριστός θα καταλήγαμε κι εμείς στις θεουργίες των εθνικών της εποχής των Πατέρων της Εκκλησίας.Εχουμε την ευτυχία να διαθέτουμε μια τέτοια πρόταση ΚΟΙΝΟΥ βίου που προσέδωσε αρχοντιά και αρετές στο λαό αυτού του τόπου και μάλιστα σε δύσκολες εποχές.Εάν θεωρείτε ότι ο ατομοκεντρισμός που πλήττει πλέον θανάσιμα τον ελληνισμό δεν οφείλεται κυρίως στην έλλειψη πρότασης κοινού βίου,τότε ευχαρίστως και να ακούσω κάτι καινούριο που θα τον αναστήσει (αυτό φυσικά δεν μπορεί να είναι ο υλισμός,ούτε δεξιός,ούτε αριστερός,όπως έχει αποδείξει η φιλοσοφία και η ιστορία).Και όταν μιλώ για πρόταση κοινού βίου δεν εννοώ την εξαφάνιση του προσώπου.Η Εκκλησία είναι κοινωνία,μετοχή σε κοινά βιώματα και κοινές αναγκες που χαρακτηρίζουν την ανθρώπινη φύση.
Φιλική προτροπή:πριν μιλήσουμε για εκκλησία (τί άραγε μας θυμίζει από την αρχαιότητα;) και χριστιανισμό,ας ψάξουμε πρώτα τί μπορεί να σημαίνει το Απόλυτο για τον σχετικό άνθρωπο και τί η πίστη σε Αυτό.Εάν νομίζετε ότι καταργώντας το μάθημα των θρησκευτικών θα επικρατήσει ο κριτικός άνθρωπος,φοβάμαι πως αντιθέτως ανοίγουμε τον δρόμο για την υποταγή του ξανά στη μαγεία.Κοιτάξτε την αναθέρμανση αποκρυφιστικών φαινομένων (χαρτορίχτρες,αστρολόγοι,μαγεία κτλ.) ακόμα και μέσα από τις μεγάλες επιτυχίες του παγκόσμιου κινηματογράφου που τόσο συγκινούν τα παιδια (Χάρι Πότερ,Αρχοντας των Δαχτυλιδιών κτλ.).Γιατί άραγε;
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 30, 2010, 01:16:29 πμ από rublev »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:58:34 »

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Οκτώβριος 30, 2010, 01:05:43 πμ »
Η υπαρξιακή αναζήτηση δεν είναι το μόνο αντικείμενο της φιλοσοφίας,αλλά είναι το εφαλτήριο πάτημα για όλους τους τομείς της φιλοσοφίας...και ως μεμονωμένη φιλοσοφική κατεύθυνση η μεταφυσική μπορεί να θεωρηθεί ο κορμός της φιλοσοφίας...
Και επειδή αναφέρθηκε και η ημιμάθεια....φιλοσοφία έχω σπουδάσει....
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Οκτώβριος 30, 2010, 01:22:14 πμ »
rublev....τον Θεό όπως τον ορίζουν οι θρησκείες μπορεί να μην τον έχω δει...αλλά εγώ μπορεί τον Θεό να τον βρίσκω στην ομορφιά ενός μικρού λουλουδιού ή στην γέννηση ενός παιδιού...οπότε το αν έχω δει ή όχι τον Θεό είναι πολύ σχετικό και για μένα και για όλους μας!
Επίσης τις αξίες του χριστιανισμού δεν τις αρνούμαι...και επειδή διαβάζω ένα παιδάκι τρίτης δημοτικού και του κάνω και τα Θρησκευτικά,μου αρέσουν αυτά που λέει το βιβλίο για την αξία της οικογένειας,για την ισότητα των ανθρώπων,για τα παιδιά και τα δικαιώματά τους.....και δεν θα θελα να μην επισημαίνονται αυτά στα παιδιά...αλλά όχι στα πλαίσια μιας θρησκείας,αλλά ως πανανθρώπινες αξίες!
Και δεν θεωρώ πως η αλήθεια βρίσκεται σε μία θρησκεία είτε αυτή είναι ο χριστιανισμός είτε ο βουδισμός είτε ο βραχμανισμός....στο πρώτο μου μήνυμα είπα πως η αλήθεια αυτού του κόσμου είναι μάλλον απροσπέλαστη από πεπερασμένα όντα σαν εμάς γιατί απλά μας υπερβαίνει...και εκεί έρχεται η εσωτερική αναγκη της πίστης...λόγω της ανεπάρκειάς μας!! Έρχεται όμως η ανάγκη της πίστης...όχι κατ'ανάγκην η ΑΛΗΘΕΙΑ...σ'αυτή την αλήθεια μάλλον δεν θα φτάσουμε ποτέ!
Όλα τα υπόλοιπα είναι υπαρξιακές μας αναζητήσεις απόλυτα που είναι απόλυτα λογικ'ό να έχουν αναπτυχθεί εδώ και αιώνες από φιλοσοφία και θεολογία...
Όπότε βλέπεις πως εξαρχής έχουμε άλλη τοποθέτηση...
Επίσης...πέρα από τα καλά του χριστιανισμού και την αλληλένδετη σχέση του με την πολιτιστική μας κληρονομιά...να μην ξεχνάμε πως για να γίνει αυτή η αλληλένδετη σχέση έπρεπε πρώτα να εξαφανίσει πρώτα ο χριστιανισμός στοιχεία της προηγούμενης αρχαίας πολιτιστικής μας κληρονομιάς,να καταστρέψει αρχαιοελληνικά αγάλματα,να πυρποληθεί η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας,να καταργηθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες  και να χτιστούν άπειρες χριστιανικές εκκλησίες πάνω στους γκρεμισμένους απ'τους πρωτοχριστιανούς αρχαιοελληνικούς ναούς...η ίδια η Ροτόντα είναι χτισμένη πάνω σε μεγαλοπρεπέστατο ναό του Δία!!
Γι αυτό πριν μιλήσουμε για την αλληλένδετη σχέση του χριστιανισμού με την πολιτιστική μας κληρονομιά...ας έχουμε μνήμη...και κυρίως γνώση για να κρίνουμε πιο σφαιρικά και αντικειμενικά....

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Οκτώβριος 30, 2010, 02:13:03 πμ »
Η υπαρξιακή αναζήτηση δεν είναι το μόνο αντικείμενο της φιλοσοφίας,αλλά είναι το εφαλτήριο πάτημα για όλους τους τομείς της φιλοσοφίας...και ως μεμονωμένη φιλοσοφική κατεύθυνση η μεταφυσική μπορεί να θεωρηθεί ο κορμός της φιλοσοφίας...
Και επειδή αναφέρθηκε και η ημιμάθεια....φιλοσοφία έχω σπουδάσει....
Τότε θα γνωρίζεις την προσπάθεια υποτίμησης της μεταφυσικής που καταβάλλεται σήμερα στη χώρα μας από ημιμαθείς και κομπλεξικούς έναντι της  Εσπερίας κύκλους,τη στιγμή που στα προγράμματα σπουδών των μεγαλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου οι πρωτοετείς φοιτητές φιλοσοφίας διδάσκονται μεταφυσική.

rublev....τον Θεό όπως τον ορίζουν οι θρησκείες μπορεί να μην τον έχω δει...αλλά εγώ μπορεί τον Θεό να τον βρίσκω στην ομορφιά ενός μικρού λουλουδιού ή στην γέννηση ενός παιδιού...οπότε το αν έχω δει ή όχι τον Θεό είναι πολύ σχετικό και για μένα και για όλους μας!
Επίσης τις αξίες του χριστιανισμού δεν τις αρνούμαι...και επειδή διαβάζω ένα παιδάκι τρίτης δημοτικού και του κάνω και τα Θρησκευτικά,μου αρέσουν αυτά που λέει το βιβλίο για την αξία της οικογένειας,για την ισότητα των ανθρώπων,για τα παιδιά και τα δικαιώματά τους.....και δεν θα θελα να μην επισημαίνονται αυτά στα παιδιά...αλλά όχι στα πλαίσια μιας θρησκείας,αλλά ως πανανθρώπινες αξίες!
Και δεν θεωρώ πως η αλήθεια βρίσκεται σε μία θρησκεία είτε αυτή είναι ο χριστιανισμός είτε ο βουδισμός είτε ο βραχμανισμός....στο πρώτο μου μήνυμα είπα πως η αλήθεια αυτού του κόσμου είναι μάλλον απροσπέλαστη από πεπερασμένα όντα σαν εμάς γιατί απλά μας υπερβαίνει...και εκεί έρχεται η εσωτερική αναγκη της πίστης...λόγω της ανεπάρκειάς μας!! Έρχεται όμως η ανάγκη της πίστης...όχι κατ'ανάγκην η ΑΛΗΘΕΙΑ...σ'αυτή την αλήθεια μάλλον δεν θα φτάσουμε ποτέ!
Όλα τα υπόλοιπα είναι υπαρξιακές μας αναζητήσεις απόλυτα που είναι απόλυτα λογικ'ό να έχουν αναπτυχθεί εδώ και αιώνες από φιλοσοφία και θεολογία...
Όπότε βλέπεις πως εξαρχής έχουμε άλλη τοποθέτηση...
Επίσης...πέρα από τα καλά του χριστιανισμού και την αλληλένδετη σχέση του με την πολιτιστική μας κληρονομιά...να μην ξεχνάμε πως για να γίνει αυτή η αλληλένδετη σχέση έπρεπε πρώτα να εξαφανίσει πρώτα ο χριστιανισμός στοιχεία της προηγούμενης αρχαίας πολιτιστικής μας κληρονομιάς,να καταστρέψει αρχαιοελληνικά αγάλματα,να πυρποληθεί η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας,να καταργηθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες  και να χτιστούν άπειρες χριστιανικές εκκλησίες πάνω στους γκρεμισμένους απ'τους πρωτοχριστιανούς αρχαιοελληνικούς ναούς...η ίδια η Ροτόντα είναι χτισμένη πάνω σε μεγαλοπρεπέστατο ναό του Δία!!
Γι αυτό πριν μιλήσουμε για την αλληλένδετη σχέση του χριστιανισμού με την πολιτιστική μας κληρονομιά...ας έχουμε μνήμη...και κυρίως γνώση για να κρίνουμε πιο σφαιρικά και αντικειμενικά....
Αφού, όπως πολύ σωστά λες,μπορεί τον Θεό να τον βλέπεις στην ομορφιά και στην αγάπη (το μόνο που μπορείς σύμφωνα με την ορθόδοξη πίστη να γνωρίσεις σχετικά με τον Θεό,είναι οι άκτιστες ενέργειές Του,δηλαδή η αγάπη Του,καθώς, όπως λέει και ο Ιωάννης, ¨ο θεός αγάπη εστί¨),τότε θα καταλάβεις ότι για τους Χριστιανούς η πίστη δεν είναι το αποτέλεσμα της ανεπάρκειάς τους,αλλά ακριβώς η υπέρβασή της!Είναι μια πραγματική πράξη ελευθερίας.Ελευθερίας απ΄ό,τι δεσμεύει και ακρωτηριάζει την ανθρώπινη φύση (π.χ.η χρήση αποκλειστικά της λογικής).Καταλαβαίνεις επίσης τώρα γιατί για τους σύγχρονους ορθόδοξους θεολόγους δεν μιλάμε πια για ¨θρησκεία¨,αλλά για ¨εκκλησία¨,για ευχαριστιακή σύναξη των πιστών γύρω από ένα κοινό νόημα του βίου.

Και αυτή η αλήθεια προέρχεται από την κοινή μας εμπειρία.Εμπειρία που επιβεβαιώνεται καθημερινά,όπως επιβεβαιωνόταν και για γενιές προγόνων μας.Η ανθρώπινη εμπειρία περιέχει μια αλήθεια που ξεπερνά τις προσπάθειες εύρεσης κοινής ιδεολογίας.Φυσικά για κάποιον που δεν ανοίγει τα μάτια του στη βίωση αυτής της αλήθειας,το δόγμα αποτελεί απλά ένα ιδεολογικό κείμενο.Και αν το δεις ως απλό ιδεολογικό κείμενο της ¨επικρατούσας θρησκείας¨,φυσικά δεν διαφέρει σε τίποτε από τις υπόλοιπες θρησκείες.Ομως για τους Πατέρες που κλήθηκαν να υπερασπιστούν ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής,είναι η κατοχύρωση της επιβεβαιωμένης από την εμπειρία αλήθειας!

Επικαλείσαι μεμονωμένα ιστορικά παραδείγματα και πέφτεις στην παγίδα του ιστορικισμού.Είναι αστείο να υποστηρίζεις ότι ο χριστιανισμός επικράτησε επειδή κάποιοι φανατικοί προχώρησαν μεμονωμένα σε ορισμένα έκτροπα.Και, δυστυχώς για πτυχιούχο της φιλοσοφίας, επιλέγεις να ξεπερνάς εντελώς αβασάνιστα όλο αυτό το μαγικό ταξίδι του ανθρώπινου πνεύματος.Το ξέρεις ότι ιδέες του Πρόκλου υπάρχουν και μέσα στα αρεοπαγητικά κείμενα;Ακόμα και η ευρωπαϊκή φιλοσοφία έχει τις ρίζες της στη μεσαιωνική.

Μόνο ένα πράγμα θα σου πω (γιατί έχω αφήσει και τον Βοήθιο στη μέση!):ελευθερία εκείνη την εποχή σήμαινε να μπορείς να φέρεις ένα επιχείρημα για να με πείσεις (γι΄αυτό και όλες οι αιρέσεις ξεκίνησαν από την ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία),αλλά επίσης σήμαινε το να μπορώ να το δεχτώ εγώ (όχι το¨ου με πείσεις καν με πείσεις¨ που επικρατεί σήμερα...).   

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:58:34 »

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Οκτώβριος 30, 2010, 02:45:04 πμ »
Δεν επικαλούμαι πως επικράτησε ο χριστιανισμός λόγω των έκτροπων των πρωτοχριστιανών...όχι σε καμία περίπτωση δεν λέω αυτό,αλλά το να επικαλούμαστε συνέχεια την αλληλένδετη σχέση του με την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά με ενοχλεί για τους λόγους που ανέφερα...γιατί προηγουμένως καταπατήθηκε άλλη πολιτιστική κληρονομιά και τείνουμε να θυμόμαστε την πολιτιστική κληρονομιά που είναι συνδεδεμένη με τον χριστιανισμό μόνο...
Εκτός από περιπτώσεις Καρατζαφερικών που λόγω της τρελής εθνικιστικής τους έπαρσης μπλέκουν θρησκεία και αρχαιοελληνικό πολιτισμό...
Από κει και πέρα...εγώ πιστεύω πως είμαι τελειότατα όντα (δεν θα πω τα τελειότερα...δεν ξέρουμε τι άλλο υπάρχει εκεί έξω)....αλλά συνεχίζω να πιστεύω στην ανεπάρκειά μας...κι εγώ δεν πείθομαι συνεπώς απ'τα επιχειρήματα των θρησκειών σύμφωνα με τον ορισμό της ελευθερίας που μου έδωσες που τον γνωρίζω...
Ίσως φταίει που αγαπάω και εκτιμάω πολύ την αστροφυσική που ενέχει κι αυτή μεταφυσικά ερωτήματα...ως αφορμή για έρευνα βασικά....
Και αν οι πιστοί έχουν ανάγκη να ξεπεράσουν την ανεπάρκεια τους όπως λες...για μένα πάλι έγκειται στον έμφυτο φόβο του θανάτου που κουβαλάμε και της περασμένης φύσης μας....
Ας μην πλατιάζω...έχουμε διαφορετική αντίληψη και τοποθέτηση...πάντως μου άρεσαν αυτά που μου είπες για την χριστιανική πίστη και την σύγχρονη τοποθέτηση... :)

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Οκτώβριος 30, 2010, 02:51:22 πμ »
πως είμαι τελειότατα όντα

"Πως είμαστε" ήθελα να πω....

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Οκτώβριος 30, 2010, 03:03:00 πμ »
τα "οικοκυρικα " ως χρηστα ηθη !
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Οκτώβριος 30, 2010, 03:05:30 πμ »
τα "οικοκυρικα " ως χρηστα ηθη !

??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Οκτώβριος 30, 2010, 03:06:50 πμ »
Μην εκπλήσσεσαι με αυτά που σου έγραψα.Τίποτα από αυτά δεν είναι καινούριο.Απλά αυτό εννοώ ότι υπάρχει παρεξήγηση σχετικά με την ορθοδοξία.Και γι΄αυτό φυσικά δεν φταίει ο κόσμος...Ολοι μας έχουμε κάποιες άσχημες μνήμες από το μάθημα των θρησκευτικών και από ορισμένους ¨καλούς χριστιανούς¨ ή ελληναράδες.Αν συνεχίζαμε κάποτε την κουβέντα θα έβλεπες ότι δεν έχουμε διαφορετική αντίληψη,απλά λέμε τα ίδια πράγματα με άλλα λόγια.Είμαστε τα μόνα όντα που έχουμε συνείδηση και μάλιστα τα μόνα που έχουν την συνείδηση του θανάτου τους.Το θέμα είναι αν θα δώσεις νόημα στην ύπαρξή σου ή θα θεωρήσεις ότι αυτά τα 70-80-90 χρόνια δεν έχουν τέλος-σκοπό.Τότε υπάρχει και ο πνευματικός θάνατος,όχι μόνο ο βιολογικός.Ο Fromm έλεγε ότι το ερώτημα δεν είναι αν έχει πεθάνει ο Θεός,αλλά αν έχει πεθάνει ο άνθρωπος...Καληνύχτα.

Αποσυνδεδεμένος belw

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Οκτώβριος 30, 2010, 03:12:17 πμ »
Αυτοι οι παπαδες......εξαιτιας τους χασαμε την Κωνσταντινουπολη που δεν πολεμησαν τους Τουρκους γιατι τους επιασε φοβια......ξεχασαν την βασιλεια Του Θεου,ξεχασαν τα παντα εκτος απο την ζωη τους!!

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Οκτώβριος 30, 2010, 03:12:25 πμ »
Μ'αρέσει ο Fromm...θα το ψάξω αυτό...καληνύχτα!

ΥΓ: Πάντως κι εμένα δεν μ'αρέσει να ισοπεδώνεται το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης...αλλά για το ψάξιμο του νοήματος υπάρχουν πολλοί δρόμοι...όσοι είναι οι άνθρωποι μάλλον...

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος loukritiα

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Οκτώβριος 30, 2010, 03:24:16 πμ »
να μην ξεχνάμε πως για να γίνει αυτή η αλληλένδετη σχέση έπρεπε πρώτα να εξαφανίσει πρώτα ο χριστιανισμός στοιχεία της προηγούμενης αρχαίας πολιτιστικής μας κληρονομιάς,να καταστρέψει αρχαιοελληνικά αγάλματα,να πυρποληθεί η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας,να καταργηθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες  και να χτιστούν άπειρες χριστιανικές εκκλησίες πάνω στους γκρεμισμένους απ'τους πρωτοχριστιανούς αρχαιοελληνικούς ναούς...
Κυνηγούσαν δαίμονες οι χριστιανοί. (βασικά ακόμη τους κυνηγούν) Και αφού τους κυνήγησαν και τους έδιωξαν, μετέτρεψαν τον Παρθενώνα σε "Βυζαντινό".  :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Διασκεδάστε:

http://www.youtube.com/watch?v=fa7OHG-ijrw

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Οκτώβριος 30, 2010, 02:21:39 μμ »
να μην ξεχνάμε πως για να γίνει αυτή η αλληλένδετη σχέση έπρεπε πρώτα να εξαφανίσει πρώτα ο χριστιανισμός στοιχεία της προηγούμενης αρχαίας πολιτιστικής μας κληρονομιάς,να καταστρέψει αρχαιοελληνικά αγάλματα,να πυρποληθεί η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας,να καταργηθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες  και να χτιστούν άπειρες χριστιανικές εκκλησίες πάνω στους γκρεμισμένους απ'τους πρωτοχριστιανούς αρχαιοελληνικούς ναούς...
Κυνηγούσαν δαίμονες οι χριστιανοί. (βασικά ακόμη τους κυνηγούν) Και αφού τους κυνήγησαν και τους έδιωξαν, μετέτρεψαν τον Παρθενώνα σε "Βυζαντινό".  :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Διασκεδάστε:

http://www.youtube.com/watch?v=fa7OHG-ijrw

Χαχαχαχαχαχα έλεος!!!!! Η τύπισα είναι αστεία.. ποια είναι αλήθεια;
Εντάξει, κάθε νέα θρησκεία θέλει να επιβληθεί στις μάζες και πρέπει να εξαφανίσει κυριολεκτικά κάθε στοιχειό της παλιάς θρησκείας. Αυτό γινόταν και γίνεται παντού και πάντα. Έτσι έκαναν και οι νεο-χριστιανοί τότε με τα ελληνικά αγάλματα και ναούς, που αντιπροσώπευαν την αρχαία ελληνική θρησκεία.
Παρόμοιο (περίπου) σύγχρονο παράδειγμα, οι βομβαρδισμοί των αγαλμάτων του Βούδα από τους ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Οκτώβριος 30, 2010, 03:22:24 μμ »
Αν είναι έτσι,τότε πώς εξηγούνται:
Οι μορφές αρχαίων ελλήνων φιλοσόφων που συναντούμε σε αρκετές τοιχογραφίες χριστιανικών ναών.
Το γεγονός ότι έχουμε πολλούς εθνικούς φιλοσόφους που γράφουν ελεύθερα εναντίον του χριστιανισμού.
Το ότι σε πολλές περιοχές της αυτοκρατορίας η αρχαία θρησκεία (ή τουλάχιστον ό,τι είχε καταντήσει από αυτήν...) τελούνταν ελεύθερα και μάλιστα πολλές φορές υπό την προστασία ακόμα και αυτών των "αιμοδιψών χριστιανών αυτοκρατόρων".
Η διάσωση όλων των έργων της αρχαίας ελληνικής γραμματείας οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά σε μοναχούς.
Η διατήρηση τόσων αρχαίων ναών και αγαλμάτων(σε πρόσφατη επίσκεψη στο νέο μουσείο της Ακρόπολης,ο υπεύθυνος μελετητής που είχε αναλάβει την ξενάγηση, παραδέχτηκε ο άνθρωπος ότι το βίντεο του Γαβρά ήταν ανιστόρητο και υπερβολικό.Αλλά τί να πεις όταν έχεις να κάνεις με εμμονές...) .

Θα μπορούσα να συνεχίσω, αλλά είναι περιττό.Και μόνο το ότι επιλέγουμε να σταθούμε σε ορισμένα γεγονότα από την εποχή που ο χριστιανισμός έγινε "επικρατούσα θρησκεία",αυτό τα λέει όλα για  την άγνοια που υπάρχει έναντι του χριστιανισμού.Αν η εθνική θρησκεία εξαφανίστηκε με τη βία σε ένα διάστημα 200-300 χρόνων,γιατί δεν συνέβη το ίδιο και με τον χριστιανισμό που υπέστη κι αυτός διωγμούς για ανάλογο διάστημα και μάλιστα απηνείς;Αυτά είναι αστεία πράγματα...Αντί να καθίσουμε να μελετήσουμε την τεράστια διαλεκτική αντιπαράθεση που συντελείται εκείνη την εποχή (κάτι που όπως καταλαβαίνουμε θέλει κόπο και συστηματική ενασχόληση)και που έχει σημαδέψει τον παγκόσμιο πολιτισμό ακόμα και μέχρι σήμερα (π.χ.πώς προσλαμβάνουν οι δυτικοί τον Αριστοτέλη και πώς η ανατολική παράδοση;),καλύπτουμε την άγνοιά μας πίσω από κάποιες αποσπασματικές πληροφορίες που τον τελευταίο καιρό διαδίδονται αβασάνιστα.Και επαναλαμβάνω:γιατί δεν ακολουθείται η ίδια στάση και έναντι άλλων επιστημών,όπως π.χ. τα μαθηματικά ή η φυσική;Να βγαίνει ο κάθε ένας που έτυχε και άκουσε 2-3 πράγματα και να εκφέρει με την ίδια άνεση άποψη...
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 30, 2010, 04:31:33 μμ από rublev »

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32750
  • Τελευταία: wwwwww
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1177498
  • Σύνολο θεμάτων: 19400
  • Σε σύνδεση σήμερα: 880
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144