0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η υπαρξιακή αναζήτηση δεν είναι το μόνο αντικείμενο της φιλοσοφίας,αλλά είναι το εφαλτήριο πάτημα για όλους τους τομείς της φιλοσοφίας...και ως μεμονωμένη φιλοσοφική κατεύθυνση η μεταφυσική μπορεί να θεωρηθεί ο κορμός της φιλοσοφίας...Και επειδή αναφέρθηκε και η ημιμάθεια....φιλοσοφία έχω σπουδάσει....
rublev....τον Θεό όπως τον ορίζουν οι θρησκείες μπορεί να μην τον έχω δει...αλλά εγώ μπορεί τον Θεό να τον βρίσκω στην ομορφιά ενός μικρού λουλουδιού ή στην γέννηση ενός παιδιού...οπότε το αν έχω δει ή όχι τον Θεό είναι πολύ σχετικό και για μένα και για όλους μας! Επίσης τις αξίες του χριστιανισμού δεν τις αρνούμαι...και επειδή διαβάζω ένα παιδάκι τρίτης δημοτικού και του κάνω και τα Θρησκευτικά,μου αρέσουν αυτά που λέει το βιβλίο για την αξία της οικογένειας,για την ισότητα των ανθρώπων,για τα παιδιά και τα δικαιώματά τους.....και δεν θα θελα να μην επισημαίνονται αυτά στα παιδιά...αλλά όχι στα πλαίσια μιας θρησκείας,αλλά ως πανανθρώπινες αξίες! Και δεν θεωρώ πως η αλήθεια βρίσκεται σε μία θρησκεία είτε αυτή είναι ο χριστιανισμός είτε ο βουδισμός είτε ο βραχμανισμός....στο πρώτο μου μήνυμα είπα πως η αλήθεια αυτού του κόσμου είναι μάλλον απροσπέλαστη από πεπερασμένα όντα σαν εμάς γιατί απλά μας υπερβαίνει...και εκεί έρχεται η εσωτερική αναγκη της πίστης...λόγω της ανεπάρκειάς μας!! Έρχεται όμως η ανάγκη της πίστης...όχι κατ'ανάγκην η ΑΛΗΘΕΙΑ...σ'αυτή την αλήθεια μάλλον δεν θα φτάσουμε ποτέ! Όλα τα υπόλοιπα είναι υπαρξιακές μας αναζητήσεις απόλυτα που είναι απόλυτα λογικ'ό να έχουν αναπτυχθεί εδώ και αιώνες από φιλοσοφία και θεολογία...Όπότε βλέπεις πως εξαρχής έχουμε άλλη τοποθέτηση...Επίσης...πέρα από τα καλά του χριστιανισμού και την αλληλένδετη σχέση του με την πολιτιστική μας κληρονομιά...να μην ξεχνάμε πως για να γίνει αυτή η αλληλένδετη σχέση έπρεπε πρώτα να εξαφανίσει πρώτα ο χριστιανισμός στοιχεία της προηγούμενης αρχαίας πολιτιστικής μας κληρονομιάς,να καταστρέψει αρχαιοελληνικά αγάλματα,να πυρποληθεί η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας,να καταργηθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες και να χτιστούν άπειρες χριστιανικές εκκλησίες πάνω στους γκρεμισμένους απ'τους πρωτοχριστιανούς αρχαιοελληνικούς ναούς...η ίδια η Ροτόντα είναι χτισμένη πάνω σε μεγαλοπρεπέστατο ναό του Δία!! Γι αυτό πριν μιλήσουμε για την αλληλένδετη σχέση του χριστιανισμού με την πολιτιστική μας κληρονομιά...ας έχουμε μνήμη...και κυρίως γνώση για να κρίνουμε πιο σφαιρικά και αντικειμενικά....
τα "οικοκυρικα " ως χρηστα ηθη !
να μην ξεχνάμε πως για να γίνει αυτή η αλληλένδετη σχέση έπρεπε πρώτα να εξαφανίσει πρώτα ο χριστιανισμός στοιχεία της προηγούμενης αρχαίας πολιτιστικής μας κληρονομιάς,να καταστρέψει αρχαιοελληνικά αγάλματα,να πυρποληθεί η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας,να καταργηθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες και να χτιστούν άπειρες χριστιανικές εκκλησίες πάνω στους γκρεμισμένους απ'τους πρωτοχριστιανούς αρχαιοελληνικούς ναούς...
Παράθεση από: ΛΩΡΑ στις Οκτώβριος 30, 2010, 01:22:14 πμνα μην ξεχνάμε πως για να γίνει αυτή η αλληλένδετη σχέση έπρεπε πρώτα να εξαφανίσει πρώτα ο χριστιανισμός στοιχεία της προηγούμενης αρχαίας πολιτιστικής μας κληρονομιάς,να καταστρέψει αρχαιοελληνικά αγάλματα,να πυρποληθεί η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας,να καταργηθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες και να χτιστούν άπειρες χριστιανικές εκκλησίες πάνω στους γκρεμισμένους απ'τους πρωτοχριστιανούς αρχαιοελληνικούς ναούς...Κυνηγούσαν δαίμονες οι χριστιανοί. (βασικά ακόμη τους κυνηγούν) Και αφού τους κυνήγησαν και τους έδιωξαν, μετέτρεψαν τον Παρθενώνα σε "Βυζαντινό". Διασκεδάστε:http://www.youtube.com/watch?v=fa7OHG-ijrw