0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
http://www.musicologia.gr/p=172.htmlΟι ωρομίσθιοι εκπ/κοί, για όσο χρόνο διαρκεί η σύμβαση τους, δικαιούνται δεκαπέντε (15) ημέρες αναρρωτική άδεια με αποδοχές, με την προϋπόθεση ότι απασχολήθηκαν επί δεκαήμερο τουλάχιστον από της πρόσληψης τους (άρθρα 657 και 658 του Α.Κ.). Οι αποδοχές που δικαιούνται για το χρονικό διάστημα της ασθένειας τους είναι αυτές που θα ελάμβαναν για τις ώρες απασχόλησης που θα πραγματοποιούσαν στο χρονικό αυτό διάστημα. Από τις παραπάνω αποδοχές ο εργοδότης (η υπηρεσία σας) δικαιούται να αφαιρέσει το ποσό που έχει καταβληθεί στον ασθενούντα από τον ασφαλιστικό φορέα (Ι.Κ.Α.) και να πληρώσει το υπόλοιπο ποσόν με το οποίο συμπληρώνονται οι αποδοχές για το χρονικό αυτό διάστημα της ασθένειας. Σε περίπτωση που δε δικαιούται αποδοχές από το Ι.Κ.Α. λόγω στέρησης βιβλιαρίου ενσήμων όχι από υπαιτιότητα του ωρομισθίου, ο εργοδότης καταβάλλει το σύνολο των αποδοχών. Οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί δικαιούνται μόνον άδεια κύησης και λοχείας, όπως οι αναπληρωτές, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 του Ν. 2874/2000 (ΦΕΚ 286/ 29-12-2000 τεύχος Α`). Η συνολική διάρκεια της άδειας μητρότητας ορίζεται σε εκατό δεκαεννιά (119) ημέρες συνολικά, δηλαδή 56 ημέρες πριν από την πιθανή ημερομηνία τοκετού και εξήντα τρεις (63) ημέρες μετά. Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Εδώ λέει ξεκάθαρα για 15 μέρες αλλά αυτό με το ΙΚΑ δεν το καταλαβαίνω... εννοεί ότι αφαιρούνται τα νοσήλεια που πληρώνει το ΙΚΑ;;
Προφανώς αναφέρεται στη διάταξη που λέει ότι για τις 3 πρώτες μέρες της ασθένειας πληρώνει μόνο το ΙΚΑ κι όχι ο εργοδότης. Από την 4η μέρα ασθένειας πληρώνει κια ο εργοδότης. Αν όμως δε διαθέτεις βιβλιάριο, όχι από δική σου υπαιτιότητα, τότε δεν αφαιρεί τίποτα ο εργοδότης και σου καταβάλει όλες τις αποδοχές για όλες τις μέρες τις ασθένειας.
Παράθεση από: Lasid στις Ιανουάριος 03, 2011, 05:25:20 μμΠροφανώς αναφέρεται στη διάταξη που λέει ότι για τις 3 πρώτες μέρες της ασθένειας πληρώνει μόνο το ΙΚΑ κι όχι ο εργοδότης. Από την 4η μέρα ασθένειας πληρώνει κια ο εργοδότης. Αν όμως δε διαθέτεις βιβλιάριο, όχι από δική σου υπαιτιότητα, τότε δεν αφαιρεί τίποτα ο εργοδότης και σου καταβάλει όλες τις αποδοχές για όλες τις μέρες τις ασθένειας. Δεν υπάρχει τέτοια διάταξη. Το ΙΚΑ τις 3 πρώτες μέρες της ασθένειας δεν πληρώνει τίποτα. Αντίθετα, αρχίζει να πληρώνει από την 4η μέρα.
Οι δευτεροβάθμιες δουλεύουν τώρα τις διακοπές των Χριστουγέννων ή είναι κλειστά όπως τα σχολεία;;;;;
Παράθεση από: jak13 στις Ιανουάριος 04, 2011, 02:07:59 πμΠαράθεση από: Lasid στις Ιανουάριος 03, 2011, 05:25:20 μμΠροφανώς αναφέρεται στη διάταξη που λέει ότι για τις 3 πρώτες μέρες της ασθένειας πληρώνει μόνο το ΙΚΑ κι όχι ο εργοδότης. Από την 4η μέρα ασθένειας πληρώνει κια ο εργοδότης. Αν όμως δε διαθέτεις βιβλιάριο, όχι από δική σου υπαιτιότητα, τότε δεν αφαιρεί τίποτα ο εργοδότης και σου καταβάλει όλες τις αποδοχές για όλες τις μέρες τις ασθένειας. Δεν υπάρχει τέτοια διάταξη. Το ΙΚΑ τις 3 πρώτες μέρες της ασθένειας δεν πληρώνει τίποτα. Αντίθετα, αρχίζει να πληρώνει από την 4η μέρα.Καλά βρε jak13 μη βαράς...έχεις δίκιοΜεσημέρι ήταν και τα μπέρδεψα λίγο...νύσταζα!
έχουν πάρει ήδη ΑΜΩ μέσω ΕΣΠΑ? memma σε ποιόν κλάδο ανήκεις??
Καλησπέρα παιδιά. Θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικά με τα παρουσιολόγια, μπορεί να έχει αναφερθεί ήδη αλλά ας κάνει κάποιος τον κόπο να μου απαντήσει γιατί έχει προκύψει θέμα στο σχολείο που είμαι. Λαμβάνοντας υπόψη τα λεγόμενα της ΔΟΕ για μη υπογραφή των παρουσιολογίων, όλοι οι αναπληρωτές του ΕΣΠΑ στο σχολείο που είμαι δεν υπογράφουμε τα παρουσιολόγια. Όμως σήμερα μας είπε ο διευθυντής ότι αν δεν τα υπογράψουμε, του είπε ο εκκαθαριστής οτι δεν θα πληρωθούμε για τους επόμενους μήνες. Σημειωτέον εγώ έχω πληρωθεί μόνο νοέμβρη. Τι γίνεται στα υπόλοιπα σχολεία; Τα υπογράφετε τα παρουσιολόγια;