0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
η αυτονομια στην τουλετα κσ το φαγητο πρεπει να ειναι αυτονοητη.ανεγω τωρα που εγινα μανα αλλαξω γνωμη κ θελω να μου τα κανουν ολα σημαινει οτι καθε φορα σε καθε φαση της ζωης μου πιστευω οτι εχω δικιο κ τα φερνω οπως με βολευουν.δεν ειναι ετσι ομως,..
ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΤΕΡΑ. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΕΝΟΣ ΓΟΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ. ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΕΧΕΙ. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ. ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩ ΜΕΤΑ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΑΝ ΓΟΝΕΙΣ. ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ (ΜΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΗΠΑΓΩΓΟ) ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΜΥΣΤΗΡΕΥΤΗΚΑΝ, ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΑΝ ΓΟΝΕΙΣ, ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΣΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΨΗΛΑ? ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ............................ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΥΑΤΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.....ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ? ΔΕΝ ΒΟΗΘΟΥΣΑΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΑΣ? ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ. ΚΑΙ ΝΑΙ...............ΕΝΑΣ ΓΟΝΙΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΛΑ............ΔΥΣΤΥΧΩΣ. ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΨΩΜΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ 4 ΩΡΕΣ ΣΑΝ ΕΣΑΣ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΒΡΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ. ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ (ΛΥΚΕΙΟΥ) ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΤΣΙ. ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΕΦΗΒΟΥΣ................ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΠΙΑ.
Κι εγώ είμαι μάνα και μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι για όλα εμείς ευθυνόμαστε.Η κόρη μου πήγαινε πέρυσι στο ολοήμερο νηπιαγωγείο και εννοείται ότι πήγαινε μόνη της στην τουαλέτα από 2,5 χρονών.Οι νηπιαγωγοί μας είχαν ζητήσει να τους φοράμε παπούτσια με σκρατσ και δε μου είχε φανεί καθόλου παράλογο.Ταυτόχρονα τους είχαν μάθει να μαζεύουν μόνα τους τα σεντόνια και τις κουβερτούλες τους.κάτι που επίσης μου είχε κάνει πολύ καλή εντύπωση.Δε χρειάζεται να βγάζουμε το μένος μας στους συναδέλφους νηπιαγωγούς.Στην ουσία οφείλουμε συνεργασία μαζί τους και καλή διάθεση για την εξέλιξη των παιδιών μας.Πέρυσι, δε θα ξεχάσω,σε μια συνάντηση που είχαμε μια μάνα φώναζε στη νηπιαγωγό πως τόλμησε κι έβαλε στο παιδί της να πιει νερό από τη βρύση της τουαλέτας κι όταν όλοι της είπαμε οτι το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ είνια εγκεκριμένο και δεν ξεχωρίζει σωληνώσεις μας έλεγε ότι δεν ξέρουμε τι μας γίνεται.Η ταλαίπωρη η νηπιαγωγός της έλεγε ότι δεν είχε πρόσβαση στην κουζίνα εκεί τη στιγμή γιατί ο χώρος της κουζίνας ήταν η αίθουσα για το άλλο τμήμα (...χωρίς λόγια αυτό...) αλλά εκείνη απειλούσε θεούς και δαίμονες.
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΣΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΨΗΛΑ? ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ............................ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΥΑΤΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.....ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ? ΔΕΝ ΒΟΗΘΟΥΣΑΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΑΣ? ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ. ΚΑΙ ΝΑΙ...............ΕΝΑΣ ΓΟΝΙΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΛΑ............ΔΥΣΤΥΧΩΣ. ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΨΩΜΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ 4 ΩΡΕΣ ΣΑΝ ΕΣΑΣ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΒΡΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ. ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ (ΛΥΚΕΙΟΥ) ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΤΣΙ. ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΕΦΗΒΟΥΣ................ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΠΙΑ.ως εκπαιδευτικός γνωρίζετε πολυ καλα οτι κ σε σας παιδιά εμπιστευονται οι γονεις κ μαλιστα ανηλικα κ οχι τσουβαλια με πατατες .ολοι εχουμε ζησει την ευαισθησια ων καθηγητών μας επισης ναι εμεις δουλευουμε 4 ωρες στις οποιες δεν μπορουμε να παρουμε ουτε ανασα ,οτυε αφηνουμε το τμημαμμας οταν θελουμε τουαλέτα γιτι προστατευουμε ανα πασα στηγμη την ακααιρεότητα των παιδιων σας.μηπως εσεις θα θελατε να μας πειτε ποσες ωρες δουλευετε? μηπως δεν σας συμφέρει? μήπως 15 ώρες την εβδομάδα ή λιγοτερο?