0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δυστυχώς από το 2004 κ.ε με το νόμο Γιαννάκου περί συνάφειας των πτυχίων κανένα απολύτως μάθημα δεν αναγνωρίζεται επίσημα από τις γραμματείες!!!π.χ. αν έχω τελείωσει ιστορικό-αρχαιολογικό με κατεύθυνση ιστορία και θελήσω μεσω κατατακτηρίων να τελείωσω και το αρχαιολογικό, δηλ να πάρω και την άλλη ειδίκευση, δε μου αναγνωρίζονται τα κοινά μαθληματα του κορμού και ας είναι το ίδιο ακριβώς τμήμα με τα ίδια μαθήματα και τους ίδιους καθηγητές....!!!!Ανεπίσημα φυσικά βρίσκω τους καθηγητές τους εξηγώ και συνήθως δέχονται να μου βάλουν το βαθμό που είχα πάρει!Αυτό όμως σημαίνει πως πρέπει να δηλώνω κάθε εξάμηνο όλα τα μαθήματα και έτσι δε μπορώ να συντομεύσω το χρόνο σπουδών...
Είμαι απόφοιτος της Θεωρητικής και μ'ενδιαφέρει το τμήμα Κιν/φου. Εκτός από τα 4 μαθήματα της θεωρητικής κατεύθυνσης και τη Νεοελληνική Γλώσσα, πρέπει να δώσω και την Ιστορία γενικής ή μπορώ να τη γλιτώσω με τη
http://www.study4exams.gr/
Για ποιο λόγο υπάρχει ο περιορισμός των δύο πεδίων και δύο ειδικών μαθημάτων; Για τμήματα όπου απαιτείται η γνώση μουσικής ή αθλητικές ικανότητες ή καλό σχέδιο, το ειδικό μάθημα μετρά σαν ένα ή δύο; Αν δεν κάνω λάθος, τα αγωνίσματα είναι 3 ή 4, ενώ για τη μουσική δίνουν δύο εξετάσεις. Και στο σχέδιο νομίζω ότι εξετάζονται σε δύο διαφορετικά είδη.