0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Με άλλα λόγια θα ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα και θα κλείσουν τα ανοιχτά?
Εγώ πάλι δεν αντιλαμβάνομαι γιατί ένας απόφοιτος ΠΤΔΕ ή ΦΠΨ με proficiency θεωρείται παιδαγωγικά ακατάλληλος για να διδάσκει Αγγλικά. Όπως επίσης δεν καταλαβαίνω τι πλεονέκτημα προσφέρει η γνώση της Γενετικής Μετασχηματιστικής Γραμματικής ή του Beowulf στον καθηγητή που καλείται να διδάξει λ.χ. την παθητική φωνή. Μεταξύ μας, εξ άλλου, δεν είναι και κανένα σοβαρό προσόν το να έχει διδαχθεί κανείς Διδακτική από την (κάθε) Παπαευθυμίου-Λύτρα.
Και στο χώρο της μετάφρασης είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα. Δε χρειάζεσαι ούτε proficiency, ούτε καν lower, για να δηλώσεις μεταφραστής. Ο καθένας δηλώνει μεταφραστής, αφού στην ουσία το επάγγελμα αυτό δεν είναι νομικά κατοχυρωμένο.
@ Alex θεωρώ ότι σε κάποια από όσα γράφεις έχεις δίκιο αλλά σε κάποια άλλα υπερβάλλεις. και ξεκινώ :
το επίπεδο των καθηγητών είναι λίγο πολύ έτσι σε όλες τις σχολές - το αγγλικό τμήμα δεν κατέχει τα πρωτεία σ΄αυτό. Απ τον κάθε καθηγητή όμως επιλέγεις να πάρεις όσα σου κάνουν - εξάλλου οι κρίσεις επ΄αυτού είναι πάντα προσωπικές. Ας πούμε εγώ θεωρώ την Παναγή κορυφαία - και σε προφορά και χρήση αγγλικών και σε επίπεδο μαθήματος ( λογοτεχνική κριτική μας έκανε εμάς). Αντίθετα τον Μπαμπινιώτη που μας έκανε γλωσσολογία στο α' εξάμηνο δεν τον θεωρώ καλό καθηγητή. Μπορει να ξέρει το αντικείμενό του όσο λίγοι και σ΄αυτό του βγάζω το καπέλο, αλλά στο αμφιθέατρο μόνος του τα έλεγε και μονος του τα καταλάβαινε. Ο Κοντός ας πούμε που μας έκανε το άλλο μισό του μαθήματος ήταν απείρως καλύτερος - κατ΄εμέ - από τον Μπαμπινιώτη. Ο Τζαβάρας και ο Ηλιόπουλος ήταν εξαιρετικοί. Η Λύτρα επίσης ...αλλά ξαναλέω, αυτά αποτελούν προσωπικές κρίσεις δεν είναι θέσφατα και ως εκ τούτου δεν είναι και επιχειρήματα.
Το να επιλέγει όμως ένας φοιτητής να μην περνάει ουτε έξω από τη σχολή του για εξάμηνα ολόκληρα είναι θέμα δικό του, δείχνει το δικό του ποιόν όχι της σχολής.
Αυτήν την στιγμή, ,
Aυτο που εσυ λες ουδετερη ματια , εγω το λεω ισοπεδωση..!!δεν ειμαι καθηγητης αγγλικων αλλα πιστευω πως δεν μπορεις να υποβιβαζεις το πτυχιο μιας πανεπιστημιακης σχολης 4ετους φοιτησης και να το κατεβαζεις στο επιπεδο του proficiency που ειναι κατι πολυ τεχνικο και συγκεκριμενο και αποδεικνυει απλα την καλη χρηση της γλωσσας...!!προσεξε , χρηση κι οχι δυνατοτητα διδασκαλιας της !!
προσεξε , χρηση κι οχι δυνατοτητα διδασκαλιας της !!
Το οτι επανελαβα κατι δε σημαινει οτι δεν το ειπες κι εσυ..!!νομιζω πως εχω το δικαιωμα να τονιζω την αποψη μου!!τωρα οσο για την αληθεια που λες...να σου επισημανω οτι ο καθενας μας τη βλεπει κι απο αλλη οπτικη!τι σε κανει να πιστευεις πως η δικη σου οπτικη ειναι η ορθη?αναρωτηθηκες ισως οτι αυτο που εσυ θεωρεις ως πλεονεκτημα, το οτι δηλ τα βλεπεις απο εξω, ειναι ισως και η αιτια που μπορει να εχεις μια στρεβλή εικόνα..?δε σου επιτιθεμαι απλα σου λεω οτι τα πραγματα δεν ειναι ποτε μονοδιαστατα...