0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αποβολή ωριαία δίνεται όχι επειδή απλώς γενικά και αόριστα το παιδί κάνει φασαρία, αλλά για συγκεκριμένες αιτίες, οι οποίες δεν αμφισβητούνται πχ. πέταξε τσίχλες στο ταβάνι για να κάνει τσιχλογλυπτική, διέθετε οπλοστάσιο με μπαλάκια από χαρτί για να τα εκτοξεύει σε συμμαθητές του κατά την ώρα του μαθήματος, μίλησε άσχημα σε συμμαθητή του με απρεπείς εκφράσεις, έφτυσε από το παράθυρο κλπ. Ο εκπαιδευτικός δεν απολογείται, καθώς δεν είναι εκείνος ο δράστης. Απλώς ενημερώνει τον γονέα με ήρεμο τρόπο για το περιστατικό και αν εκείνος είναι συνεργάσιμος συζητούν για ποια τακτική είναι καλύτερη και από τις δύο πλευρές, ώστε να βελτιωθεί η συμπεριφορά του παιδιού.
Στις πέντε ωριαίες ο διευθυντής οφείλει να δίνει ημερήσια. Αν δεν το κάνει τότε το σχολείο θα διαλυθεί λόγω ατιμωρησίας.
Εμείς το κάνουμε με συνεδρίαση για να προσεγγίζει στο πνεύμα κ το γράμμα του νόμου αλλά και για να έρχονται αντιμέτωποι με όλους τους καθηγητές. Όμως είναι ανησυχητικό το να χρειάζεται ένα σχολείο να φτάσει εκεί, κανονικά μετά από 2-3 ωριαίες η συμπεριφορά θα έπρεπε να αλλάξει. Στην Α τάξη βέβαια το είδαμε αυτό, υπήρχε μεγάλη αναστάτωση στην αρχή αλλά ηρέμησαν. Τα μεγαλύτερα παιδιά, επειδή πιέστηκαν από το σπίτι, αντιθέτως άρχισαν να αντιδρουν ακραία στις ωριαίες σαν να θέλουν να σε κάνουν να μηνδίνεις για να αποφύγεις τα χειρότερα. Έχει τύχει να παραποιησουν το απουσιολόγιο, να αρνούνται να βγουν έξω, όλη η τάξη σαν όχλος να διαμαρτύρεται για το άδικο της τιμωρίας, να τραμπουκίζουν τον καθηγητη… Φυσικά μετά πήραν πολύ χειρότερη τιμωρία αλλά δεν πτοούνται. Όλος ο χαμός που γίνεται συζητιέται στα άλλα τμήματα και ο καθηγητής γίνεται περιγελως, μεταφέρουν τα γεγονότα διαστρεβλωμένα, εκεί ππυ κανεις μάθημα σε άλλο τμήμα σε ρωτάνε γιατί έβγαλες έξω τον τάδε που απλα ζήτησε να πάει τουαλέτα ή γιατί έριξες ημερήσια (λες και έχω τετοια δικαιοδοσία) στον δεινα που απλα έπινε νερό και κατά λάθος βραχηκε και τετοια. Κάποιους συναδέλφους από τους καινούργιους αυτά δεν τους πτοούν ούτε ντρέπονται να καλούν τους γονείς. Εγω είμαι χρόνια στο σχολείο και έχω καλό όνομα, έχω καταλάβει ότι λιγότερο θα με συζητάνε αν απλα κάνω μάθημα με φασαρία παρα για το τι γίνεται με τις αποβολές μου και δεν έχω την ψυχική αντοχή να υφίσταμαι μεγαλύτερη στενοχώρια για κάτι που θα έπρεπε αντί να μου δημιουργεί, να μου λύνει τα προβλήματα.
Πολλές συνεδριάσεις πολλές νουθεσίες πολλή προσπάθεια μπας και γίνει κάτι απ' τους καθηγητές. Λάθος. Ο διευθυντής τι κάνει; Πετά χαρταετό; Στις πέντε ωριαίες έρχεται η μια ημερήσια. Χωρίς συνεδριάσεις. Απ' το διευθυντή απ' ευθείας. Την επόμενη φορά που θα προκαλέσει πρόβλημα ο μαθητής, ο διευθυντής διήμερη και τριήμερη. Αν επιμείνει να προκαλεί το παιδάκι τότε γίνεται σύλλογος καθηγητών για τετραήμερη και πενταήμερη. Σαν εκδρομές ακούγεται. Δε χρειάζονται πολλά λόγια. Τότε θα λύνονταν όλα τα ζητήματα. Αν ο διευθυντής φοβάται να δώσει μια με τρεις μέρες από μόνος του και καλεί σύλλογο τότε κλάφτα Χαράλαμπε. Σχολείο δεν υπάρχει.