*

Αποστολέας Θέμα: Αποσπάσεις 2011  (Αναγνώστηκε 595066 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος john-πε06

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις 2011
« Απάντηση #504 στις: Αυγούστου 19, 2011, 11:55:46 am »
Χθές είδα τίτλο σε σάιτ:"Αίσχος!Οι βάσεις 29/8".
Και πολύ σωστά τα λένε,δεν διαφωνώ καθόλου...
Δεν είδα όμως κανένα σάιτ να λέει:"Αίσχος,οι αποσπάσεις 29/8...και αν...".
Οι αποσπάσεις,οι οποίες έχουν πάει 1 μήνα πίσω σε σχέση με πέρσι,για να μην πούμε πόσο πίσω έχουν πάει σε σχέση με άλλες χρονιές...
Απόδειξη του πόσο γραμμένους μας έχουνε όλοι...Όλοι όμως...
ΥΓ:από που προκύπτει η εκτίμηση οτι αποσπάσεις θα πάρουν μόνο οι ειδικές κατηγορίες?Και όλοι οι άλλοι τι θα γίνουν?Πλάκα κάνουμε?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:28:34 »

Αποσυνδεδεμένος fviki

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #505 στις: Αυγούστου 19, 2011, 12:02:57 pm »
Οι αποσπάσεις,οι οποίες έχουν πάει 1 μήνα πίσω σε σχέση με πέρσι,για να μην πούμε πόσο πίσω έχουν πάει σε σχέση με άλλες χρονιές...
ΥΓ:από που προκύπτει η εκτίμηση οτι αποσπάσεις θα πάρουν μόνο οι ειδικές κατηγορίες?Και όλοι οι άλλοι τι θα γίνουν?Πλάκα κάνουμε?

....πρώτα ο μαθητής... :-X

Αποσυνδεδεμένος εγκαταληψη

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #506 στις: Αυγούστου 19, 2011, 12:09:08 pm »
Να ρωτησω κατι ρε συναδελφοι...εμεις που ειμαστε στη διαθεση και περιμενουμε αποσπαση πρεπει να παμε να αναλαβουμε υπηρεσια την 1η Σεπτεμβρη;;;Να ξοδεψουμε καμμια 500αρια ευρω για να κανουμε βολτες στα γραφεία της διευθυνσης;;;;;Μα αυτοι δεν αναλογιζονται την αθλια οικονομικη κατασταση που βρισκόμαστε;;;

Αποσυνδεδεμένος apinf

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #507 στις: Αυγούστου 19, 2011, 12:15:07 pm »
Σήμερα το πρωί στο ΣΚΑΪ η Χριστοφιλοπούλου είπε ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουν ανακοινωθεί όλες οι αποσπάσεις...όχι ότι μπορούμε να βασιστούμε στα λεγόμενα του οποιουδήποτε......αλλά ελπίζουμε...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:28:34 »

Αποσυνδεδεμένος john-πε06

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #508 στις: Αυγούστου 19, 2011, 12:20:18 pm »
Να ρωτησω κατι ρε συναδελφοι...εμεις που ειμαστε στη διαθεση και περιμενουμε αποσπαση πρεπει να παμε να αναλαβουμε υπηρεσια την 1η Σεπτεμβρη;;;Να ξοδεψουμε καμμια 500αρια ευρω για να κανουμε βολτες στα γραφεία της διευθυνσης;;;;;Μα αυτοι δεν αναλογιζονται την αθλια οικονομικη κατασταση που βρισκόμαστε;;;

Ας ελπίσουμε μέχρι τότε να έχουν βγει οι αποσπάσεις και να μην χρειαστεί...

Αποσυνδεδεμένος elpako

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #509 στις: Αυγούστου 19, 2011, 12:22:22 pm »
Πήρα τηλ πριν από λίγο στο υπουργείο.... κανένα νεότερο.... από βδομάδα τώρα λέει

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ
« Απάντηση #510 στις: Αυγούστου 19, 2011, 12:52:30 pm »
Το υπουργειο εχει υπογραμμισει οτι οι αποσπασεις σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ θα γινουν μετα το περας των φετινων διορισμων, (κατα την αποψη μου, μια πρακτικα ατελεσφορη επιλογη). Η καταληκτικη ημερομηνια υποβολης αιτησεων για διορισμους ειναι η 22/8/2011, συν 1-2 μερες μεχρι την ανακοινωση των αποτελεσματων, οποτε οι αποσπασεις τοποθετουνται στο τελος της επομενης βδομαδας, οπως ηδη εχει γνωστοποιησει ο Μπρατης, και αυτο στην καλυτερη περιπτωση, διοτι ειδικα το ΚΥΣΔΕ εχει μια παραδοση καθυστερησης σε σχεση με το ΚΥΣΠΕ, την οποια καλο θα ηταν να μην τιμησει φετος, οπου τα χρονικα περιθωρια ειναι ασφυκτικα.         
Μα μετά το θέρο είναι η απελπισία. Ο θερμόχνοτος Λίβας κατακαίει το κάθε βλαστερό, κι οι κάργες καταπίνουν τα στεγνά βατράχια που απόμειναν στα βουρκωμένα χαντάκια.

La Resa Dei Conti
http://www.youtube.com/watch?v=7tiTzQoEWDw

Πείτε τους ότι (δεν) έφυγα: http://www.pde.gr/index.php?topic=27576.1148

Αποσυνδεδεμένος katiastayros

• Νέο μέλος
  • *
  • Αντε παλι τα ιδια
    • Προφίλ
« Απάντηση #511 στις: Αυγούστου 19, 2011, 02:06:19 pm »

Ειλικρινά δεν τους αφορά καθολου...Αν τύχει και είσαι Δευτεροβάθμια μπορεί να σου δώσουν κανονική αν ζητήσεις.  Αν είσαι
πρωτοβάθμια  πρέπει να παρουσιαστείς. Πάρε όμως τηλεφωνο πριν ,μηπως σ' αφήσουν να παρουσιαστείς στο γραφείο της
περιοχής σου και όχι στην διεύθυνση.Μου έχει τυχει

Αποσυνδεδεμένος vasileiosvasilopoulos

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #512 στις: Αυγούστου 19, 2011, 02:41:53 pm »
Ας  το  μεταφερω  και  ας  γίνω  δυσαρεστος: Σε  επικοινωνια  μου  με  υψηλοβαθμους  αιρετους   μου  αφέθηκε  να  εννοηθεί  πως  οι  αποσπάσεις  θα  είναι  πολύ  λιγες. Το  σκεπτικό/δικαιολογητικό  είναι  πως  αν  ικανοποιηθεί  μεγάλος  αριθμός  αιτήσεων  θα  δημιουργηθούν  (επιπλεστα  σχολεία υπαρχόντων)  λειτουργικά  κενά  στα  σχολεία  της  επαρχίας.

Μπορεί  μάλιστα  -δικά  μου  σκέψη-  να  λειτουργήσουν  με  την  εξης  λογική:
1. αποκλείονται  αμεσως  απο  την  επιλογή  ΟΛΟΙ  οι  εκπαιδευτικοι  σε  περιοχές  όπου  υπάρχουν  ελλείμματα.
2. Συνεπακόλουθα  και  λογικά  στο  σύστημα  θα  μπουν  μονο  οι  εκπαιδευτικοί  σε  περιοχές  όπου  υπάρχουν  πλεονάσματα  στην  ειδικότητά  τους  / ή  έγιναν  διορισμοί  τώρα.
3. Αν  π.χ.  η  α΄ αθήνας  στους  ΠΕΟ3  έχει  15  κενά  (λέμε  τώρα)  πληρούνται  ίσως  τα  5. άλλα  5  σε  ΑΚΩ, και  άλλα  5  σε  ΑΜΩ  (που  συμφέρουν  κιολας!).
Έτσι, με  αυτά  τα  φίλτρα 

1. δεν  εκτίθεται  επικοινωνιακά,  αφού  αν  αδειάσει  τα  επαρχιακά  σχολεία  με  σωρηδόν  αποσπάσεις  θα  βουίξει ο  τόπος  για προχειρότητες  στον  περιλάλητο  εκπ.σχεδιασμό  τους- κάτι  που  δεν  το  θέλει  σίγουρα  αφού  έχει  αποδείξει  ότι  προσέχει  ιδιαίτερα  το  προφιλ της  και  το  επικοινωνιακό  παιχνίδι.
2.  Ικανοποιεί  μερικώς (μα  πολύ  μερικως)  όλες  τις  κατηγορίες  εκπαιδευτικών  (μονίμων-αδιορίστων)
Το  μόνο  περιθώριο  που  αφήνω  να  ''περάσει''  η  αιτηση  κάποιου  για  απόσπαση- καιτοι  σε  περιοχή  με  ελλείμματα-   είναι  να  εμπίπτει  σε  ειδική  κατηγορία  (πολύτεκνοι- σώματα  ασφαλείας- συζυγοι  δικαστικών- αιρετοι  ΟΤΑ- σοβαρά  προβλήματα  υγείας)   Κοντολογίς  , ποσοστά  60%  +  που  είχαμε  συνηθίσει  να  βλέπουμε  αλλες  χρονιές, καλύτερα  να  τα  ξεχάσουμε.

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #513 στις: Αυγούστου 19, 2011, 02:54:54 pm »
Παράθεση
Ας  το  μεταφερω  και  ας  γίνω  δυσαρεστος: Σε  επικοινωνια  μου  με  υψηλοβαθμους  αιρετους   μου  αφέθηκε  να  εννοηθεί  πως  οι  αποσπάσεις  θα  είναι  πολύ  λιγες. Το  σκεπτικό/δικαιολογητικό  είναι  πως  αν  ικανοποιηθεί  μεγάλος  αριθμός  αιτήσεων  θα  δημιουργηθούν  (επιπλεστα  σχολεία υπαρχόντων)  λειτουργικά  κενά  στα  σχολεία  της  επαρχίας.

Δεν γίνεσαι δυσάρεστος. Ρεαλιστικό ακούγεται και εύλογο. Δεν είναι δυνατόν να αδειάσουν τα σχολεία της επαρχίας και να πάνε όλοι στα αστικά κέντρα...

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #514 στις: Αυγούστου 19, 2011, 03:02:19 pm »
Παράθεση
Ας το μεταφερω και ας γίνω δυσαρεστος: Σε επικοινωνια μου με υψηλοβαθμους αιρετους μου αφέθηκε να εννοηθεί πως οι αποσπάσεις θα είναι πολύ λιγες. Το σκεπτικό/δικαιολογητικό είναι πως αν ικανοποιηθεί μεγάλος αριθμός αιτήσεων θα δημιουργηθούν (επιπλεστα σχολεία υπαρχόντων) λειτουργικά κενά στα σχολεία της επαρχίας.
Δεν γίνεσαι δυσάρεστος. Ρεαλιστικό ακούγεται και εύλογο. Δεν είναι δυνατόν να αδειάσουν τα σχολεία της επαρχίας και να πάνε όλοι στα αστικά κέντρα...
(επιπλεστα σχολεία υπαρχόντων) = (επιπλέον  των  ηδη  υπαρχόντων). Εκ  παραδρομής/κεκτημένης  ταχύτητας  έγραψα  το  καθολα  ακαταλαβίστικο  εντος  παρενθεσης...Lapsus  scribendi!

Αποσυνδεδεμένος Patreas

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #515 στις: Αυγούστου 19, 2011, 03:24:59 pm »

1. αποκλείονται  αμεσως  απο  την  επιλογή  ΟΛΟΙ  οι  εκπαιδευτικοι  σε  περιοχές  όπου  υπάρχουν  ελλείμματα.
2. Συνεπακόλουθα  και  λογικά  στο  σύστημα  θα  μπουν  μονο  οι  εκπαιδευτικοί  σε  περιοχές  όπου  υπάρχουν  πλεονάσματα  στην  ειδικότητά  τους  / ή  έγιναν  διορισμοί  τώρα.
3. Αν  π.χ.  η  α΄ αθήνας  στους  ΠΕΟ3  έχει  15  κενά  (λέμε  τώρα)  πληρούνται  ίσως  τα  5. άλλα  5  σε  ΑΚΩ, και  άλλα  5  σε  ΑΜΩ  (που  συμφέρουν  κιολας!).

Δηλ. λες ότι στο σύστημα δε θα μπουν όλοι όσοι αιτήθηκαν απόσπαση αλλά μόνο όσοι έχουν πλεόνασμα στην ειδικότητά τους στην περιοχή τους; Αυτό, όμως, σημαίνει ότι έτσι μπορεί να πάρει απόσπαση προς κάποια περιοχή ένας με λιγότερα μόρια από κάποιον άλλο, επειδή για τον 1ο το ΠΥΣΔΕ του έδωσε πλεονάσματα στην ειδικότητά του ενώ για το 2ο το ΠΥΣΔΕ του εδωσε κενά στην ειδικότητά του.

Έτσι πάει περίπατο το όλο θέμα μοριοδότησης των αποσπάσεων και θα πέσουν ενστάσεις σύννεφο. Αν υπήρχε ενιαίος/αντικειμενικός προσδιορισμός των κενών/πλεονασμάτων (γιατί τώρα χωράει αρκετή ανθρώπινη παρέμβαση από τα ΠΥΣΔΕ) ίσως και να είχε λογική. Τώρα όμως...

Αποσυνδεδεμένος gio66

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #516 στις: Αυγούστου 19, 2011, 03:27:29 pm »

Δηλ. λες ότι στο σύστημα δε θα μπουν όλοι όσοι αιτήθηκαν απόσπαση αλλά μόνο όσοι έχουν πλεόνασμα στην ειδικότητά τους στην περιοχή τους; Αυτό, όμως, σημαίνει ότι έτσι μπορεί να πάρει απόσπαση προς κάποια περιοχή ένας με λιγότερα μόρια από κάποιον άλλο, επειδή για τον 1ο το ΠΥΣΔΕ του έδωσε πλεονάσματα στην ειδικότητά του ενώ για το 2ο το ΠΥΣΔΕ του εδωσε κενά στην ειδικότητά του.

Έτσι πάει περίπατο το όλο θέμα μοριοδότησης των αποσπάσεων και θα πέσουν ενστάσεις σύννεφο. Αν υπήρχε ενιαίος/αντικειμενικός προσδιορισμός των κενών/πλεονασμάτων (γιατί τώρα χωράει αρκετή ανθρώπινη παρέμβαση από τα ΠΥΣΔΕ) ίσως και να είχε λογική. Τώρα όμως...
Σωστότατο!!!Τα μόρια γιατί τα έβαλε τότε???
Έχει ο Θεός.

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #517 στις: Αυγούστου 19, 2011, 03:35:02 pm »

Ακριβώς  αυτό  εννοώ. Και  ενστάσεις  να  γίνουν  μπορούν  κάλλιστα  να  απορριφθούν  με  το  αιτιολογικό  ότι  υπήρχε  έλλειμμα  στην  ειδικότητα  σου, που  είχες  μεν  περισσότερα  μόρια  από  τον  άλλο  που  έπιασε  την  περιοχή  που  κ  εσύ  ζήτησες, μόνο  που  αυτός  περίσσευε.
Επαναλαμβάνω  η  ανωτέρω  ανάλυσή  μου  είναι  μια  προσωπική/υποκειμενική  προσεγγιση  αυτή  για  το  θεμα  του  ΠΟΣΟΙ  και  ΠΟΙΟΙ  θα  αποσπαστούν. Κατά  τη  γνώμη  μου  πάντως  είναι  η  μόνη  που  κάπως  ισορροπεί  τα  πράγματα, κ  ικανοποιεί  όλες  τις  πλευρές, αν  κ  κάποιες  εν  μέρει... Καλή  τύχη  πάντως.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32937
  • Τελευταία: alex06
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1186015
  • Σύνολο θεμάτων: 19500
  • Σε σύνδεση σήμερα: 725
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)