0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
joessa εμεις οι αδιόριστοι συνάδελφοι που το Υπουργείο παιζει συνεχώς μαζί μας ειμαστε περισσότερο άξιοι για λύπηση παρά εσύ που έχεισ κατοχυρώσει μια θέση σε δημόσιο σχολείο....άλλωστε το υπουργείο σε εκρινε καταλληλη και για να μπορεισ να επιβληθείς και στα παιδιά....αυτή δεν ειναι άλλωστε η αδιαμφισβήτητη αξία του ΑΣΕΠ;
Σε όλους- και κυρίως στους μαθητές -αρέσει ο καθηγητής τους να είναι περιποιημένος. Συμφωνεί με την έφεση του ανθρώπου προς το ωραίο.Όχι πως πάντα πηγαίνουμε περιποιημένοι στα σχολεία ,αλλά έτσι θα έπρεπε.Η λύση φαρδιά ρούχα και όχι βάψιμο είναι εκτός πραγματικότητας ,κατά τη γνώμη μου,αν κάποιο άτομο το συνηθίζει και αρέσκεται να το κάνει στην καθημερινή του ζωή.είπα πουθενά να πηγαίνουμε απεριποίητοι... κρίμα βρε παιδιά που είστε και καθηγητές...σχετικά με το βάψιμο: μιλάω για μια συγκεκριμένη περίπτωση και μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.... αλλά και πάλι βάψιμο από βάψιμο έχει διαφορά... όποια έχει΄βιώσει ανάλογες καταστάσεις θα με καταλάβει...
Με όλο τον σεβασμό προς τους συναδέλφους που λένε ότι πρέπει να πλησιάζουμε τα παιδιά και να τα καταλάβουμε και ότι δεν κερδίζουμε κάτι με την επιβολή φόβου, εγώ θα εξακολουθήσω να διαφωνώ. Η παραπάνω οδηγία είναι ορθότατη, αλλά δεν είναι γενική και δεν εφαρμόζεται από την αρχή μέχρι το τέλος της καριέρας ενός εκπαιδευτικού. Εγώ προσωπικά, πρώτα θα μάθω να επιβάλω τον φόβο στην τάξη (στην αρχή της καριέρας μου δηλαδή), αφενός γιατί δεν μπορώ να το χειριστώ αλλιώς σε αυτή την φάση, αφετέρου για να έχω μία καβάτζα για καμιά δύσκολη περίπτωση (μάθε τέχνη κι άστηνε) και μετά, αφού θα έχω καταφέρει να φέρω την τάξη σε μία κατάσταση που να μην θυμίζει τσίρκο, θα βρω τον τρόπο να εμπνεύσω τον σεβασμό.Τουλάχιστον αυτό είναι το "πλάνο" μου. Η ζωή μπορεί να με διαψεύσει φυσικά
Τελικά όλες οι όμορφες εδώ είναι Μόνο εγώ συνάντησα άσχημες στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο άτιμη κοινωνία