0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εδώ πρέπει να πω ότι η Διαμαντοπούλου έκανε μια αξιέπαινη προσπάθεια να μπουν κάποιοι διαφανείς κανόνες στην πρόσληψη εκπαιδευτικών απ’ τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, βασικά να έχουν περάσει ασεπ και να έχουν μια καλή σειρά..
Παράθεση από: MARKOS στις Φεβρουαρίου 26, 2011, 04:25:07 pm Στο ιδιωτικο σχολειο, ο εργοδοτης ενδιαφερεται για το κερδος οσο και για τη "φημη" του καταστηματος.Αν ειναι σωστος στη δουλεια του τοτε δεν χρειαζεται να προσφευγει σε απειλες του τυπου " βαλε καλυτερο βαθμο".Επειδη υπαρχουν σωστα ιδιωτικα αλλα και σωστα δημόσια και το αντιστροφο.Όταν το παιδι είναι ''στόκος'' πρέπει να μείνει στην ίδια τάξη!Όμως ο μπαμπάς-χορηγός δεν το δέχεται, γιατί με τα λεφτά μπορει και αγοράζει βαθμούς, απολυτήρια κτλ.όποτε ξεκινώντας από αυτή τη λογική δε μπορεί το ιδιωτικό σχολειο να λειτουργεί σωστάκαι πίστεψε με, Μάρκο μου, έχω να σου διηγηθώ πολλές περιπτώσεις ιδιωτικών σχολείων που να σου σηκωθεί η τρίχα...
Στο ιδιωτικο σχολειο, ο εργοδοτης ενδιαφερεται για το κερδος οσο και για τη "φημη" του καταστηματος.Αν ειναι σωστος στη δουλεια του τοτε δεν χρειαζεται να προσφευγει σε απειλες του τυπου " βαλε καλυτερο βαθμο".Επειδη υπαρχουν σωστα ιδιωτικα αλλα και σωστα δημόσια και το αντιστροφο.
Έχω μαθήτρια που πηγαίνει σε ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης. Το ίδιο το παιδί -που το θεωρώ απ'τα πιο συγκροτημένα άτομα που έχω γνωρίσει- μου δήλωσε πως αν κάνει παιδιά, δε θα τα στείλει ΠΟΤΕ σε ιδιωτικό γιατί εκεί μέσα λέει "είναι ψωνάρες όλοι". Αυτά που μου περιγράφει δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές από αυτά που λένε τα άλλα παιδάκια μου που πάνε σε δημόσια και ομολογώ ότι έμεινα έκπληκτη γιατί περίμενα οι "υπηρεσίες" να είναι ένα τακ παραπάνω.Συμφωνώ ότι είναι επιχειρήσεις. Και γι' αυτό ακριβώς το λόγο θα έπρεπε να προσφέρουν τα καλύτερα.
στην αρχαια ελλαδα η εκπαιδευση ΔΕΝ ηταν δημοσια, και ομως εχουμε εξιδανικευσει τον 5ο αι.π.Χ.πολλα απο τα ιδιωτικα εκπαιδευτηρια τον 20ο αι. εχουν μεγαλη "ιστορια"....τωρα,πως εφτασαν στη σημερινη καταντια...το γνωριζουμε ολοι. παντως σε καμια περιπτωση δεν τα θεωρω κατακριτεα. Καλυπταν, οπως και τωρα, αναγκες που τα δημοσια δεν μπορουσαν.οπως π.χ. εμεναν τα παιδια μεσα, ή σχολαγαν πολυ αργοτερα, εκαναν τη μελετη των μαθηματων στο σχολειο. πραγματα που στο δημοσιο δεν συνεβαιναν, ουτε συμβαινουν.
Παράθεση από: soul στις Φεβρουαρίου 26, 2011, 05:17:02 pmΠαράθεση από: MARKOS στις Φεβρουαρίου 26, 2011, 04:25:07 pm Στο ιδιωτικο σχολειο, ο εργοδοτης ενδιαφερεται για το κερδος οσο και για τη "φημη" του καταστηματος.Αν ειναι σωστος στη δουλεια του τοτε δεν χρειαζεται να προσφευγει σε απειλες του τυπου " βαλε καλυτερο βαθμο".Επειδη υπαρχουν σωστα ιδιωτικα αλλα και σωστα δημόσια και το αντιστροφο.Όταν το παιδι είναι ''στόκος'' πρέπει να μείνει στην ίδια τάξη!Όμως ο μπαμπάς-χορηγός δεν το δέχεται, γιατί με τα λεφτά μπορει και αγοράζει βαθμούς, απολυτήρια κτλ.όποτε ξεκινώντας από αυτή τη λογική δε μπορεί το ιδιωτικό σχολειο να λειτουργεί σωστάκαι πίστεψε με, Μάρκο μου, έχω να σου διηγηθώ πολλές περιπτώσεις ιδιωτικών σχολείων που να σου σηκωθεί η τρίχα...ναι, συμφωνω. Δε λεω κατι αλλο.... Η τελευταια προταση μου αυτη την εννοια εχει.Αν εσυ ισχυριζεσαι πως ολα τα ιδιωτικα ετσι ειναι, δεν εχω λογο να μη σε πιστεψω, γιατι απλα δεν εχω γνωση του θεματος. Ακουω τις αποψεις ολων των συναδελφων και διαμορφωνω αποψη.
Παράθεση από: MARKOS στις Φεβρουαρίου 27, 2011, 06:51:56 pmστην αρχαια ελλαδα η εκπαιδευση ΔΕΝ ηταν δημοσια, και ομως εχουμε εξιδανικευσει τον 5ο αι.π.Χ.πολλα απο τα ιδιωτικα εκπαιδευτηρια τον 20ο αι. εχουν μεγαλη "ιστορια"....τωρα,πως εφτασαν στη σημερινη καταντια...το γνωριζουμε ολοι. παντως σε καμια περιπτωση δεν τα θεωρω κατακριτεα. Καλυπταν, οπως και τωρα, αναγκες που τα δημοσια δεν μπορουσαν.οπως π.χ. εμεναν τα παιδια μεσα, ή σχολαγαν πολυ αργοτερα, εκαναν τη μελετη των μαθηματων στο σχολειο. πραγματα που στο δημοσιο δεν συνεβαιναν, ουτε συμβαινουν. 1ον: στην αρχαία Ελλάδα είχαμε έντονη ταξική κοινωνία. Απλά μας αρέσει να εκθειάζουμε τα όποια θετικά υπήρχαν (ειδικά τον 5ο αι. π.Χ. στην Αθήνα) και να ξεχνάμε τα αρνητικά.2ον: το θέμα είναι να φτιαχτούν τα καλύτερα δημόσια σχολεία, που θα προσφέρουν ό,τι δεν προσφέρεται τώρα, και να μην υπάρχουν καν ιδιωτικά. Και φυσικά δεν θα περιμένουμε αυτά να γίνουν σταδιακά. Ή μετατρέπεις την οικονομία της "ελεύθερης" αγοράς σε άλλη μορφή και απλά απαγορεύεις/καταργείς ιδιωτική εκπαίδευση και ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη, ή ζεις στην αυταπάτη ότι αυτά με έναν μαγικό τρόπο κάποτε θα γίνουν από μόνα τους. Ο καθένας επιλέγει στρατόπεδο.