0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Νομίζω τα δύο τελευταία ποστ φανέρωσαν την αλήθεια!
Όπως πρέπει και να αφαιρέσουν τις φυσικές και τις γεωλογίες από τους βιολόγους που δεν τις έκαναν στο πανεπιστήμιο.
νομίζω ότι μόνο ο Bill231 βγάζει μίσος και κακία και δεν θα ήθελα να τον έχω στο σχολείο μου συνάδελφο.
Δεν μπορεις να υπολογιζεις την αγωγη υγειας ( με το οποιο δεν εχουν και μεγαλη σχεση οι βιολογοι και κακως ενοποιηθηκε με τη βιολογια) ως βιολογια καθοτι αν υπαρξει τετοιο μαθημα στην ελλαδα θα ειναι πρωτη αναθεση στους γυμναστες και πιθανον δευτερη στους βιολογους. Με την ιδια λογικη εφοσον στις φυσικες περιεχονται μερος των μαθηματικων θα μπορουσαμε να ενταξουμε στις φυσικες μερος των μαθηματικων αλλα και τεχνολογικων μαθηματων. Να θυμησω επισης τη κατασταση μετα τους τρεις πρωτους ασεπ που τα σχολεια ειχαν γεμισει βιολογους λογω ευνοικου τροπου εισαγωγης και ανισοτιμια επιπεδου δυσκολιας θεματων και θυμαμαι τοτε εψαχναν απεγνωσμενα φυσικους να διδαξουν φυσικη γ κατευθυνσης. Τωρα οσον αφορα τις απιατησεις της φυσικης και της βιολογια κατευθυνσης εγω που ειμαι φυσικος μπορω να πω οτι περισσοτερο δυσκολευομαι στη φυσικη. Συμφωνω οτι το αναλυτικο προγραμμα της φυσικης θα πρεπει να απλοποιηθει για τη γενικη παιδεια (αδιανοητο το πυρηνικη και ατομικη φυσικη στη γ γενικης) αλλα θα πρεπει να ενισχυθει πολυ περισσοτερο στις κατευθυνσεις. Αλλωστε υπολογισε το ποσο και σε ποιες σχολες της τριτοβαθμιας ειναι απαραιτητη η βιολογια και σε ποσες η φυσικη??
Το ξαναγράφω.....το θέμα είναι άλλο, θα γίνονται διορισμοι;Αμάν βρε
Προσωπικη εκτιμηση κρινοντας απο τις μεταθεσεις ειναι οτι θα υπαρξει ενας πολυ μικρος αριθμος διορισμων βιολογων. Τωρα το με ποια κριτηρια καποιο οργανικο κενο ειναι βιολογου παει με τις ωρες α αναθεσης και εφοσον ειναι ισες με τις συνολικες ωρες με β αναθεση. Ενα παραδειγμα ας πουμε συγκεκριμενα το μουσικο σχολειο Κορινθου εχει τρια τμηματα γυμνασιου και μια λυκειακη ταξη Α λυκειου. Η οργανικη εχει καλυφθει απο βιολογο και το λειοτουργικο κενο αφορα παλι βιολογο. Με ποιοα λοιπον κριτηρια? εδω το αναλυτικο προγραμμα των μουσικων σχολειων http://edu.klimaka.gr/leitoyrgia-sxoleivn/moysika/1763-programma-mousikwn-scholeiwn.htmlΥπαρχουν κι αλλες τετοιες περιπτωσεις οπως και το αντιστροφο. Απο την αρχη δε μου αρεσε εμενα αυτο το συνοθυλευμα με τη βιολογια. Ο καθενας στον κλαδο του. Αναδιανομη των οργανικων δε νομιζω να γινει αλλα ο καθενας στην ειδικοτητα του. Ετσι δικαιότερο ειναι οι οργανικες καθως και τα λειτουργικα κενα να ειναι με ξεκαθαρα κριτηρια. Αλλωστε σε λιγο καιρο θα εχουμε πιθανον και διαθεσιμοτητες πε04 οποτε ποιοι θα βγουν υπεραριθμοι απο καθε κλαδο? η θα υπολογιστουν αυστηρα με τις ωρες α αναθεσης και αθροιστικα με β αναθεση σε περιπτωση ισοψηφιας η θα εχουμε ενοιαια αρση υπεραριθμιας ( κατι με το οποιο γενικα διαφωνω αλλα ισως δημιουργει λιγοτερες αδικιες απο την κλαδικη αρση) και ενιαιο πινακα αξιολογησης
Προπαγάνδα το "Να θυμησω επισης τη κατασταση μετα τους τρεις πρωτους ασεπ που τα σχολεια ειχαν γεμισει βιολογους"Τι γίναν αυτοί οι βιολόγοι λοιπόν; Άντε να ακούσουμε μια λογική εξήγηση!
Δεν μπορεις να υπολογιζεις την αγωγη υγειας ( με το οποιο δεν εχουν και μεγαλη σχεση οι βιολογοι και κακως ενοποιηθηκε με τη βιολογια) ως βιολογια καθοτι αν υπαρξει τετοιο μαθημα στην ελλαδα θα ειναι πρωτη αναθεση στους γυμναστες και πιθανον δευτερη στους βιολογους.