0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Bλέπω οτι έχεις υποψιες για το ΕΑΠ. Για πες μας συνάδελφε με ποιο τροπο μπορει κάποιος να πάρει πλαστο πτυχίο απο εκει? Οχι τιποτε άλλο γιατι φτύνουμε που φτυνουμε αίμα οσοι είμαστε εκει σε ένα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ Πανεπιστήμιο με τρομερες απαιτήσεις που μόνο οποιος έχει φοιτήσει μπορεί να γνωρίζει...
Δεν ξέρω τι γίνεται όταν κάποιος έχει απολυτήριο από λύκειο ξένης χώρας, ίσως σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε επίσης να αναγνωρίζεται η γνώση (δεν ξέρω σε ποιο επίπεδο).
Παράθεση από: Landau στις Μαρτίου 18, 2011, 05:25:34 pmΔεν ξέρω τι γίνεται όταν κάποιος έχει απολυτήριο από λύκειο ξένης χώρας, ίσως σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε επίσης να αναγνωρίζεται η γνώση (δεν ξέρω σε ποιο επίπεδο).Εφ' όσον το απολυτήριο Ελληνικού Λυκείου πιστοποιεί άριστη γνώση της Ελληνικής, κατ' αναλογία θα έπρεπε και το αντίστοιχο πιστοποιητικό ξένου σχολείου να πιστοποιεί την ανάλογη γλώσσα.
Παράθεση από: gas11 στις Μαρτίου 18, 2011, 03:46:19 pmBλέπω οτι έχεις υποψιες για το ΕΑΠ. Για πες μας συνάδελφε με ποιο τροπο μπορει κάποιος να πάρει πλαστο πτυχίο απο εκει? Οχι τιποτε άλλο γιατι φτύνουμε που φτυνουμε αίμα οσοι είμαστε εκει σε ένα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ Πανεπιστήμιο με τρομερες απαιτήσεις που μόνο οποιος έχει φοιτήσει μπορεί να γνωρίζει...Νόμιζα πως ήμουν σαφής: δεν μίλησα για πλαστό πτυχίο, αλλά για πτυχίο σε αρκετές περιπτώσεις που δεν αντιστοιχεί σε ουσιαστικές γνώσεις. Το ότι εσάς οι σπουδές σας σας δυσκολεύουν, προσωπικά δεν το θεωρώ εχέγγυο ακαδημαϊκότητας, και ειλικρινά δεν περίμενα ποτέ πως θα διάβαζα ότι η εισαγωγή φοιτητών με κλήρωση είναι δηλωτική σοβαρότητας (!). Ξέρετε, οι διαδικασίες αυτές εκτός από αδιάβλητες χρειάζεται να είναι και έγκυρες: αλλιώς θα βαθμολογούσαμε και τα γραπτά με κλήρωση.Επί της ουσίας, επιμένω πως οι τίτλοι που απονέμει το ΕΑΠ δεν είναι υπεράνω κριτικής, και δε με ενδιαφέρει αν αυτό σας προσβάλλει ή παραγνωρίζει το μόχθο που πιθανό να έχετε καταβάλει. Και αυτό επειδή δεν μπορώ να γενικεύσω στο σύνολο των φοιτητών από την περίπτωσή σας. Δε θα αναφερθώ σε σπουδαστές τύπου Ρουσσόπουλου, αλλά θα σας επισημάνω πως, όπως πιθανόν να γνωρίζετε, υπάρχει ανθηρή βιομηχανία παραγωγής εργασιών για το ΕΑΠ (π.χ. http://www.studyhelp.gr/ergasiesessays/eap). Πως φαντάζεστε ότι συντηρείται όλο αυτό το κύκλωμα; Αναφερθήκατε στην προσωπική σας εμπειρία από το ΕΑΠ - ας μου επιτραπεί να καταθέσω κι εγώ τη δική μου ως (πρώην) ΣΕΠ: στο μεταπτυχιακό της Αγγλικής, το 1/3 των εργασιών που διάβαζα αποτελούσε συρραφή αυτούσιων κειμένων, είτε από τη
Άντε γιατί πολύ κομπλεξισμός έπεσε στο τόπικ ξαφνικά!!
Τα συγχαρητήρια μου στον αδελφό σας για τις σπουδές και το ακαδημαϊκό του ήθος.
Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε, για παράδειγμα, για το ΕΑΠ και κάποια ΠΤΔΕ - βιομηχανίες διδακτορικών
Δεν αμφιβάλλω πως το μέτρο θα επεκταθεί σταδιακά και στους τίτλους του ΑΠΘ, γιατί (απ' ό,τι έχω ακούσει) εκεί απονέμονταν διδακτορικά διπλώματα (ιατρικής!) σε συζύγους πολιτικών, οι οποίες δεν είχαν ολοκληρώσει ακόμη τον προπτυχιακό κύκλο σπουδών.
Και μια και το υπουργείο αποφάσισε να ασκήσει θεσμικό έλεγχο, μήπως θυμάται κανείς το πόρισμα για τις στημένες κατατακτήριες στο ΠΤΔΕ Ιωαννίνων (2007);
Στο ΕΑΠ δεν αναφέρθηκες μ'αυτόν (sic) το απαξιωτικό ύφος...;;; Μπορεί να είπες φευγαλέαβ και για τα άλλα,αλλά στοχοποίησες το ΕΑΠ....
ναφερθήκατε στην προσωπική σας εμπειρία από το ΕΑΠ - ας μου επιτραπεί να καταθέσω κι εγώ τη δική μου ως (πρώην) ΣΕΠ: στο μεταπτυχιακό της Αγγλικής, το 1/3 των εργασιών που διάβαζα αποτελούσε συρραφή αυτούσιων κειμένων, είτε από τη