0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το θεμα θα ξεχαστει συντομως.
Παράθεση από: vickyN στις Μαρτίου 17, 2011, 04:20:17 pmΤο μόνο που θα μπορούσε να κάνει το υπουργείο, είναι να συγκρίνει τον τίτλο της αναγνώρισης από το ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ που κατέθεσε ο εκπαιδευτικός στην υπηρεσία του, με τα πραγματικά-πρωτότυπα αρχεία του ιδρύματος (π.χ. πράξη αναγνώρισης, ημερομηνία κτλ).Γιατί γίνονται εύκολα πλαστογραφήσεις.Εαν δεν κανω λαθος η αιτηση στον ΔΟΑΤΑΠ ειναι και υπευθυνη δηλωση αρα εχει νομικες συνεπειες .Επαναλαμβανω ομως ο ΔΟΑΤΑΠ πολυ δυσκολα θα βρεθει ενοχος γιατι κανει απλο ελεγχο στο οτι του προσκομισει ο ενδιαφερομενος.
Το μόνο που θα μπορούσε να κάνει το υπουργείο, είναι να συγκρίνει τον τίτλο της αναγνώρισης από το ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ που κατέθεσε ο εκπαιδευτικός στην υπηρεσία του, με τα πραγματικά-πρωτότυπα αρχεία του ιδρύματος (π.χ. πράξη αναγνώρισης, ημερομηνία κτλ).Γιατί γίνονται εύκολα πλαστογραφήσεις.
Παράθεση από: bitch στις Μαρτίου 17, 2011, 04:35:31 pmτο έγγραφο του υπουργειου πάντως, σε πρώτη φάση κινείται μόνο στη γνώση ή μη της ξένης γλώσσας βάσει της οποίας αποκτήθηκε ο τίτλος. Επομένως, σε αυτή τουλάχιστον τη φάση, δεν ενδιαφέρει αν ο κάτοχος του τίτλου ξέρει την τύφλα του επί του αντικειμένου....απλά αν ξέρει αγγλικά, γαλλικά, ρώσικα ή ό,τι άλλο τελοσπάντων....το αστείο είναι ότι θα κληθώ ας πούμε εγώ ως - πρώην - ΠΕ06 ( με πτυχίο αγγλικής, με απολυτήριο junior high school
το έγγραφο του υπουργειου πάντως, σε πρώτη φάση κινείται μόνο στη γνώση ή μη της ξένης γλώσσας βάσει της οποίας αποκτήθηκε ο τίτλος. Επομένως, σε αυτή τουλάχιστον τη φάση, δεν ενδιαφέρει αν ο κάτοχος του τίτλου ξέρει την τύφλα του επί του αντικειμένου....απλά αν ξέρει αγγλικά, γαλλικά, ρώσικα ή ό,τι άλλο τελοσπάντων....το αστείο είναι ότι θα κληθώ ας πούμε εγώ ως - πρώην - ΠΕ06 ( με πτυχίο αγγλικής, με απολυτήριο junior high school
Από προσεκτικότερη ανάγνωση του δελτίου τύπου προκύπτει πως 'Ζητήθηκε ... να στείλουν για έλεγχο στο Υπουργείο τους μεταπτυχιακούς τίτλους, που ... έχουν αποκτηθεί από Πανεπιστήμια του εξωτερικού, με τις αντίστοιχες ισοτιμίες του ΔΟΑΤΑΠ.' Πρόκειται πιστεύω για (επαν)έλεγχο ισοτιμίας, όχι γλωσσομάθειας (ο οποίος είναι ξεχωριστός).
Και γω που έχω Sorbonne II, θα αγοράσω ένα μεταπτυχιακό από Γαλλία (χωρίς φυσικά να έχω πατήσει στη χώρα) και στη συνέχεια θα περάσω και τις εξετάσεις γλωσσομάθειας. Έτσι δεν θα έχουν να μου πουν τίποτα!Σωστός ο Σώτος?? (όπως λέει και ο Σεφερλής).
Καλό θα ήταν γενικά να γίνει έλεγχος για πλαστά πτυχία, απολυτήρια κ.α όχι μόνο σε εκπαιδευτικούς, αλλά σε όλο το δημόσιο...
; Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε, για παράδειγμα, για το ΕΑΠ και κάποια ΠΤΔΕ - βιομηχανίες διδακτορικών ή μήπως οι Ελληνικοί τίτλοι σπουδών θεωρούνται υπεράνω υποψίας επειδή ακριβώς δεν είναι ξένοι;