0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παιδια οντως, το καθε ΠΥΣΔΕ ακολουθει τη δικη του γραμμη....Μην ακουτε και πολυ τον αιρετο των Κυκλαδων....Καποτε (οχι πολυ παλια)που ημουνα στις Κυκλαδες και ειχα ζητησει αποσπαση εντος του ΠΥΣΔΕ(να παω απο τη ......, στη Σιφνο), γνωριζοντας απο το Δ/ντη του Γυμνασιου-Λ.Τ της Σιφνου οτι υπαρχει λειτουργικο κενο στην ειδικοτητα μου,δωσανε το κενο σε καποιον που ηρθε απο αποσπαση απο αλλο ΠΥΣΔΕ. Σε τηλεφωνικη επικοινωνια που ειχα με τον αιρετο(αναιδης στους τροπους ... λες και μιλουσε σε λαικη αγορα)μου αντιπροτεινε να παω στη Δονουσα αν ηθελα. Δε το κυνηγησα περισσοτερο το θεμα γιατι την ιδια μερα πηρα αποσπαση για τον τοπο μου...!!!Θελω να καταληξω στο οτι και οι αιρετοι τη δουλεια τους κανουνε, πουλανε εκδουλευση(οχι ολοι τους) και επιζητουν να τους παρακαλαμε και να τους εχουμε αναγκη.Σε περιοχες που υπαρχουν πολλοι νεοδιοριστοι,π.χ Κυκλαδες, και που δε γνωριζουν τους νομους οι αιρετοι αλωνιζουν σε βαρος μας!!! Μη πιστευετε σε παχια λογια... ξερουν τι κανουν...!!!
Παράθεση από: Damien στις Αυγούστου 29, 2011, 07:58:56 pmΟχι απαραιτητα. Ειναι ζητημα εσωτερικο του καθε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ. Πχ ο αιρετος των Κυκλαδων ενημερωνει πως:[...]Επίσης, αν και έχουμε στείλει γραπτό ερώτημα στο υπουργείο εδώ και δυό μήνες για την σειρά των τοποθετήσεων στα λειτουργικά κενά, απάντηση δεν έχουμε πάρει. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει σαφής εγκύκλιος από το υπουργείο, το ΠΥΣΔΕ Κυκλάδων θα ακολουθήσει την διαδικασία των τελευταίων χρόνων η οποία έχει προκριθεί και από τις ΕΛΜΕ του νομού μας. Δηλαδή συνεξέταση των αιτήσεων των συναδέλφων που βρίσκονται σε διάθεση και των αιτούντων απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ, και κατόπιν των αποσπασμένων από άλλα ΠΥΣΔΕ. Τέλος βέβαια θα γίνει η τοποθέτηση των νεοδιόριστων. Σε κάθε περίπτωση, ιδιαίτερα σε έναν τόσο δύσκολο νομό όπως ο δικός μας, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα ιδιαίτερα κοινωνικά κριτήρια.[...]
Η σειρά των τοποθετήσεων είναι ευρισκόμενοι στη διάθεση μαζί με όσους διορίστηκαν πέρισυ ( περισινούς νεοδιόριστους) - αποσπάσεις εντός ΠΥΣΔΕ - αποσπάσεις απο άλλα ΠΥΣΔΕ και τέλος φετινοί νεοδιόριστοι. Το λάθος προκύπτει μόνο όταν συνεξετάζονται οι ευρισκόμενοι στη διάθεση με όσους ζητούν απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ. Αν αυτό συμβεί γίνεται παράβαση της κείμενης νομοθεσίας. Στην περίπτωση αυτή υποβάλλεις ένσταση με κοινοποίηση στο Υπουργείο και φυσικά, η ένσταση δικαιώνεται ( χωρίς την κοινοποίηση, "παίζει" και να πάει άκλαυτη...).
και τον σεπτέμβρη να γινουν οι τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά και πάλι προηγούνται οι οντες στην διάθεση. Αυτό το έψαξα σήμερα - και με το υπουργείο για επαλήθευση - και προκύπτουν τα εξής; αυτοί που ανήκουν σε ένα συγκεκριμένο πυσδε αλλά δεν έχουν οργανική βγαίνουν υπεράριθμοι στο πυσδε αυτό. Εφόσον λοιπόν θεωρουνται υπεράριθμοι τότε τους διαχειριζόμαστε και με τον αυτό τρόπο - δηλαδή τοποθετούνται πρώτα από όλους τους άλλους. αυτό προκυπει απο τα πδ50/96 και πδ100/97 και πιο συγκεκριμένα από αυτή την διάταξη του πδ50/96 12. Οι εκπαιδευτικοί που δεν τοποθετήθηκαν σε σχολεία της προτίμησής τους τοποθετούνται προς το συμφέρον της υπηρεσίας στις υπόλοιπες κενές θέσεις. Σε περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί αυτοί είναι περισσότεροι από τις οργανικές θέσεις, παραμένουν ως υπεράριθμοι στη διάθεση των περιφερειακών υπηρεσιακών συμβουλίων και τοποθετούνται προσωρινά ή διατίθενται για τη συμπλήρωση ωραρίου σύμφωνα με τη διαδικασία του εδαφίου β' της παρ. 7 του άρθρου 14 σε σχολεία της συγκεκριμένης περιοχής. πράγμα που σημαίνει ότι εφόσον είναι υπεράριθμοι λογω μη τοποθέτησής τους σε οργανικό κενό εννοείται ότι προτάσσονται έναντι όλων των υπολοιπων.
παρα το γεγονος οτι καποια ΠΥΣΔΕ λειτουργουν με οποιο τροπο βολευονται, κανονικα οι καθε ειδους αποσπασμενοι στις προσωρινες τοποθετησεις του Σεπτεμβριου επονται οσων ειναι στη διαθεση ανεξαρτητως μοριων.α) αριθμ. 58044/Δ2/22-06-2004 απόφαση του ΥΠΕΠΘ &β) την αριθμ Δ2/58044α/14-07-2004 διευκρινι-στική της,
Στη χθεσινη εγκυκλιο για τις τοποθετησεις των εκπαιδευτικων με αρ. πρωτ. Φ.361.1/261/102472/Δ1/19-8-2010, το υπουργειο επιτελους λαμβανει θεση σε ο,τι αφορα τις προτεραιοτητες των διαφορων κατηγοριων εκπαιδευτικων κατα τις τοποθετησεις στις σχολικες μοναδες. Συγκεκριμενα, σε σχετικη επισημανση οριζεται οτι προτασσονται οι μετατιθεμενοι, στη συνεχεια επονται οι νεοδιοριστοι και τελευταιοι τοποθετουνται οι αποσπασμενοι.
τι ειναι τα ΚΕΔΔΥ;
οι περσινοι νεοδιοριστοι προηγουνται απο τους αποσπασμενους στην επιλογη περιοχων και στην τοποθετηση; η αυτο ισχυει για τους φετινους νεοδιοριστους; και μια ακομα ερωτηση. τι ειναι τα ΚΕΔΔΥ;