*

Αποστολέας Θέμα: Νεο Λυκειο και β γλωσσα  (Αναγνώστηκε 49068 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mariefrance

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Νεο Λυκειο και β γλωσσα
« Απάντηση #56 στις: Απριλίου 04, 2011, 03:30:57 pm »
Συμφωνω σε ολα ,δυστυχως και οι Συλλογοι κοιμουνται,και οι παλαιοτερες καθηγητριες γαλλικων κανουν οτι μπορουν για να μισησουν τα παιδια το μαθημα.....
Ειναι δυνατον να μοιραζω φυλλαδια στους μαθητες Δ Δημοτικου με τους λογους για τους οποιους πρεπει να διαλεξουν γαλλικα στην Ε και να μου λενε οι Διευθυντριες οτι δεν εχει ξαναγινει?Δεν το πιστευα!Δεν ειναι δυνατον να μην το εχει σκεφτει κανεις???!!!
Μα καλα  κανεις δε νοιαζεται για τη διαδοση αυτης της γλωσσας πια? Τοσο βολεμενοι ειμαστε ολοι? Το IFA και οι συλλογοι μας δεν επρεπε να το κανουν ? Οι Ιταλικων  προπαγανδιζουν τη γλωσσα τους  και καλα κανουν εμεις τιποτα?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:40:00 »

Αποσυνδεδεμένος kyriakh

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Απριλίου 04, 2011, 04:23:38 pm »
Marie-France ,μηπως το φυλλαδιο που λες ειναι αυτο με τους 15 λογους για τους οποιους πρεπει να διαλεξουν τα παιδια τα γαλλικα;Γιατι εγω δεν εχω αλλο.Ο διευθυντης πρωτοβαθμιας δεν το επιτρεπει στο νομό μου. Ομως αυτοι που τα διαλεγουν τελικα τους μοιραζω απο 3 cd (κι αρκετες το κανουμε)ενα με το ακουστικο ολων των μαθηματων ,ενα με παιδικα τραγουδια κι ενα lexiquefle ή καποιο αλλο ευχαριστο λογισμικο.Απο την αρχη της χρονιας.Τι αλλο να κανουμε οι ερμες;Αν εχετε καμμια αλλη ιδεα marketing να μου την πειτε.Το "ξεπετσουλας "  πολυ μου αρεσε

Αποσυνδεδεμένος gallikou

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Απριλίου 04, 2011, 04:32:07 pm »
Πάντως εγώ δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία του promotion. Δεν είμαι βέβαια και σε Δημοτικό, αν ήμουν προφανώς θα πήγαινα στη Δ' να τους πω κάποια πράγματα για τη γλώσσα, αν και δεν νομίζω ότι έχουν καμία χρησιμότητα αυτές οι κινήσεις. Σε αυτές τις ηλικίες μεγαλύτερη σημασία έχει η γνώμη των γονιών. Ιδίως σε κάποιες περιοχές, όπως Μακεδονία - Θράκη, όπου πολλά παιδιά έχουν γεννηθεί στη Γερμανία  ή έχουν γονείς και παππούδες που έζησαν χρόνια εκεί, δεν γίνεται να τους πείσεις να κάνουν γαλλικά...

Αποσυνδεδεμένος spasiklaki

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Απριλίου 04, 2011, 06:13:47 pm »
Εγώ καταφεύγω στο έμμεσο promotion βάζοντας τα παιδιά της Ε και της Στ να κάνουν διάφορες δραστηριότητες που να φαίνονται ευχάριστες και να προσελκύουν μικρότερα. Πχ πήγαμε και λέγαμε γαλλικά τραγούδια από τάξη σε τάξη, φτιάξαμε κομικς με απλούς διαλόγους και τα συνδέσαμε σαν περιοδικό και το κυκλοφορήσαμε στο σχολείο κλπ, ο,τιδήποτε που να δείχνει ότι στα γαλλικά διασκεδάζουμε, "ελάτε κόσμε γαλλικά!". Φυσικά τώρα που βλέπω ότι οι μόνιμοι ούτε μια μέρα απεργίας δεν κάνουν για την κατάντια του κλάδου και ότι του χρόνου μάλλον θα είμαι εκτός βαριέμαι να σκίζομαι να μαζέψω πελάτες για να μην ξεβολευτεί ο κάθε μόνιμος και χάσει τη θεσούλα του. Άστους να μην έχουν τμήματα και να τρέχουν και αυτοί σε 10 σχολεία να συμπληρώσουν ωράριο αφού συμφωνούν με τα μέτρα και δεν απεργούν.
O  μεγαλύτερος δάσκαλος όλων των εποχών είχε μόνο 12 μαθητές και σε μένα βάζουν τουλάχιστον 25 στην τάξη!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:40:00 »

Αποσυνδεδεμένος kyriakh

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Απριλίου 04, 2011, 06:38:24 pm »
πολυ ωραιες ιδεες spasiklaki,επισης να παιρνουμε μερος στις σχολικες γιορτες (Χριστουγεννα και τελευταια μερα στο δημοτικο)εστω με ενα τραγουδακι.Ως ωρομισθια παντοτε επαιρνα μερος.Ως μονιμη με βαζουν τις εθνικες μας γιορτες να αναλαμβανω και σε συνδυασμο με την ιστορια νιωθω οτι τα γαλλικα ειναι β' αναθεση.Και φυσικα το καλυτερο promotion ειναι η δουλεια μας.Παντα ρωτω ποιοι μαθητες μου συνεχιζουν γαλλικα στο γυμνασιο.Αυτο δεν ειναι αξιολογηση;Λες και δεν υπαρχει ως τωρα....Απεργια κανω κι ειμαι μονιμη.Μονιμος και μαχιμος δεν ειναι οξυμωρο.Spasiklaki το εφεραν οι καταστασεις στη ζωη μου να ειμαι 15 χρονια ωρομισθια και δεν νοιαζομουν ποτε τι κανανε οι μονιμες ( θα συμφωνησω στο οτι δεν ξεκουνανε ,ουτε τις βλεπουμε στα σεμιναρια πολυ-πολυ και απο δημιουργικοτητα υπνο βαθυ)

Αποσυνδεδεμένος gallikou

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Απριλίου 04, 2011, 07:21:14 pm »
Εγώ καταφεύγω στο έμμεσο promotion βάζοντας τα παιδιά της Ε και της Στ να κάνουν διάφορες δραστηριότητες που να φαίνονται ευχάριστες και να προσελκύουν μικρότερα. Πχ πήγαμε και λέγαμε γαλλικά τραγούδια από τάξη σε τάξη, φτιάξαμε κομικς με απλούς διαλόγους και τα συνδέσαμε σαν περιοδικό και το κυκλοφορήσαμε στο σχολείο κλπ, ο,τιδήποτε που να δείχνει ότι στα γαλλικά διασκεδάζουμε, "ελάτε κόσμε γαλλικά!". Φυσικά τώρα που βλέπω ότι οι μόνιμοι ούτε μια μέρα απεργίας δεν κάνουν για την κατάντια του κλάδου και ότι του χρόνου μάλλον θα είμαι εκτός βαριέμαι να σκίζομαι να μαζέψω πελάτες για να μην ξεβολευτεί ο κάθε μόνιμος και χάσει τη θεσούλα του. Άστους να μην έχουν τμήματα και να τρέχουν και αυτοί σε 10 σχολεία να συμπληρώσουν ωράριο αφού συμφωνούν με τα μέτρα και δεν απεργούν.

Εξαρτάται από το σχολείο. Στο περσινό απεργούσαμε δύο, στο φετινό όλοι. Και ξέρω - εκτός από μένα- και πολλούς άλλους μόνιμους που απεργούν... Και δεν είναι ότι συμφωνούν με τα μέτρα, απλά άλλοι σκέφτονται το οικονομικό κόστος, άλλοι απεργούσαν για χρόνια και είδαν ότι δεν γίνεται τίποτα τελικά... Αυτά! Πάντως μπράβο που σκέφτεστε όλα αυτά για το δημοτικό,  εγώ δεν το ξέρω καθόλου και νομίζω ότι δεν το έχω κιόλας... Η αλήθεια είναι ότι θέλω να το αποφεύγω. Πόσα παιδιά έχετε στην τάξη;

Αποσυνδεδεμένος gallikou

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Απριλίου 04, 2011, 08:25:06 pm »
Αγαπητή bitch, όπως σωστά παρατήρησες στο Λύκειο μας πετάνε έξω... Εσάς ενδεχομένως θα σας επιλέγουν και πάλι, όμως, μην περιμένεις και πολλά, γιατί αυτός που θέλει να πάει Πολυτεχνείο ή Νομική, θα επιλέξει τις εμβαθύνσεις και όχι την Ξ.Γλ. Το μεγάλο πλήγμα είναι για τους ΠΕ06, γιατί εμείς έτσι κι αλλιώς ήμασταν εκτός Λυκείου, εκτός από εκείνες τις σπάνιες περιπτώσεις, όπου τα παιδιά επέλεγαν Γαλλικά αντί Αγγλικών και από την εμπειρία μου, αυτό συνέβαινε σε πολύ λίγα Λύκεια. Τώρα, γιατί επιλέγουν Αγγλικά τα παιδιά: φυσικό δεν είναι; Δεν είναι η πρώτη γλώσσα; Δεν είναι η πιο διαδεδομένη; Εξάλλου σχεδόν όλα κάνουν Αγγλικά έξω και ίσως τα Αγγλικά του σχολείου να τους φαίνονται πιο βατά. Για μένα το θέμα είναι, εάν θα γίνει κάτι για την ξενόγλωσση εκπαίδευση στα σχολεία από ολες μας. Δηλαδή τι;
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 04, 2011, 08:31:18 pm από gallikou »

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Απριλίου 04, 2011, 08:49:31 pm »
Η άποψή μου είναι ότι δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο η προώθηση της δουλειάς μας και η προσέλκυση μαθητών. Με λίγη δημιουργική σκέψη και φαντασία όλα γίνονται, βεβαια κάποιοι έχουν κόψει κάθε δεσμό με τον ιδιωτικό τομέα που θέλει προσπάθεια να εξασφαλίσεις τον "πελάτη" και θεωρούν δεδομένα κάποια πράγματα και μάταιη κάθε προσπάθεια. 
Όσο για την κόντρα μόνιμοι-αναπληρωτές πιστεύω ότι όλοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι και οι μόνιμοι είναι σε χειρότερη μοίρα γιατί έχουν κόψει επαφή με την αγορά εργασίας και κοιμούνται ήσυχοι και θα έπρεπε να σκεφτόμαστε το ίδιο για την υπεράσπιση των θέσεών μας. Ποτέ δε μου άρεσε αυτή η κόντρα γιατί εδώ που είμαι ήσουνα κι εκεί που είσαι θα ρθω. Απλά μου κακοφαίνεται αυτός ο βαθύς ύπνος ορισμένων συναδέλφων που έχουν ξεχάσει τον καιρό της εργασιακής ανασφάλειας και έχουν τη νοοτροπία "εγώ ελπίζω να τη βολέψω". Επίσης μου κακοφαίνεται όταν εγώ η απλήρωτη ΑΜΩ των 700ευρώ με τις 14 ώρες/εβδομάδα θυσιάζω το 50ευρω για να δείξω τη δυσαρέσκειά μου στην κυβέρνηση και κάποιοι συνάδελφοι που κάνουν ελάχιστες ώρες παραπάνω από εμένα ή και λιγότερες! και παίρνουν τα διπλά θεωρούν ότι δεν τους αφορά το θέμα και κλαίγονται για τα λεφτά που θα χάσουν.   Όταν το συνειδητοποιώ αυτό, που είναι κυρίαρχη τάση στην Αττική, όπου ως γνωστόν υπηρετούν ή μαθουσάλες προσυνταξιούχοι ή βύσματα με απόσπαση μου κακοφαίνεται λίγο πάντως και κλονίζεται η αγωνιστική μου διάθεση. 
Παράδειγμα:
Κάποια συνάδελφος μέσα στο burberry το κομμωτήριο και το μανικιούρ μου είπε μάλιστα ότι δεν απεργεί επειδή είναι μονήμερη απεργία και της κόβουν 70ευρώ ενώ αν ήταν διαρκείας θα απεργούσε λέει...σημειωτέον η ίδια διαμαρτύρεται που έχει φτάσει τόσο χρονών και δεν έει οργανική θέση ακόμη!  Χαίρε βάθος αμέτρητο, IQ ραδικιού, ατά βλέπει η Διαμάντω και βγαίνει και δηλώνει ότι οι εκπαιδευτικοί στηρίζουν την πολιτική της και μόνο ένα 14% απήργησε. Φυσικά και πολλοί ΑΜΩρομίσθιοι καλοί εθελόδουλοι είναι κι αυτοί, φοβούνται τη σκιά τους και για απεργία/συμμετοχή σε διαμαρτυρίες ούτε συζήτηση κάνουν τον ανήξερο. Τελικά δεν είναι θέμα μόνιμου0-ωρομίσθιου αλλά θέμα μυαλού και συλλογικής συνείδησης.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 04, 2011, 09:27:24 pm από spasiklaki »
O  μεγαλύτερος δάσκαλος όλων των εποχών είχε μόνο 12 μαθητές και σε μένα βάζουν τουλάχιστον 25 στην τάξη!!

Αποσυνδεδεμένος gallikou

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Απριλίου 04, 2011, 09:09:39 pm »
spasiklaki, δεν έχω δουλέψει καθόλου στην Αττική και δεν ξέρω, αν απεργούν εκεί οι συνάδελφοι. Γενικώς οι παλαιότεροι ΔΕΝ απεργούν. Πάντως είναι κρίμα να λες ότι οι μόνιμοι έχουν βολευτεί. Στις μέρες μας όποιος αισθάνεται βολεμένος, είναι απλά βλάκας. Ντρέπομαι που οι ξενόγλωσσοι είμαστε οι μόνοι κλάδοι που πρέπει να κάνουμε διαφήμιση στο μάθημά μας, δεν μου αρέσει καθόλου ως ιδέα και δεν σκοπεύω να το κάνω πέραν των απολύτως τυπικών.  Όσο για τη σύγκριση με τον ιδιωτικό τομέα, είδαμε τα τέρατα που γίνονται και εκεί και δεν με ενδιαφέρουν οι μέθοδοί του. Εντάξει αν είχα 5 παιδιά στην τάξη και τετράωρο μάθημα, μια χαρά θα ήταν όλα, όταν έχω  23 εκ των οποίων τα μισά έχουν γραμμένο συνολικά το σχολείο και μένα και τους Διευθυντές και τους πάντες, ειλκρινά δεν έχω καμία διάθεση να τους κάνω ανθρώπους. Αν έχω παιδιά που ενδιαφέρονται να δώσω και την ψυχή μου...

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Απριλίου 04, 2011, 09:12:51 pm »
πρώτον συγνώμη που άργησα να απαντήσω.....πήγα να πάρω την κόρη μου απ΄τα ισπανικά και έπεσα πάνω σε γνωστό...

αυτά που λες για τα αγγλικά στο νέο λύκειο τα σκέφτομαι κι εγώ. Αποστασιοποιημένα πια γιατί δε με αφορά άμεσα το θέμα αλλά πραγματικά είναι κρίμα αυτό που γίνεται με τις ξένες γλώσσες εν γένει. Θεωρώ ότι πρέπει να δωθεί έμφαση στην ξενόγλωσση εκπ/ση.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Απριλίου 04, 2011, 09:23:15 pm »
bitch έχεις 1000φορές δίκιο και τα λες πολύ σωστά. Το θέμα είναι να ήμασταν ενωμένοι όλοι οι ξενόγλωσσοι και να απαιτούσαμε αναβάθμιση της ξενόγλωσσης παιδείας στο δημόσιο σχολείο και να βλέπαμε και το συνολικό καλό σε ένα κράτος που κόβει ώρες από την ξένη γλώσσα για να προωθήσει μαθήματα που δε θα ωφελήσουν σε τίποτα τον μαθητή μεθαύριο που θα βγει να ψάξει δουλειά (αν και η θεατρική παιδεία ίσως χρειάζεται τελικά για να κάνεις τον Καραγκιόζη όταν θα σου δώσουν 400ευρώ/μήνα και θα σου πουν να ζήσεις με αυτά).
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όλους του οργανισμούς που οι υπάλληλοι παίρνουν 4000ευρώ και πάνω οι δυο ξένες γλώσσες είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ. Αλλά το παιδί του Έλληνα δεν προορίζεται για εκεί, προορίζεται για δούλος των τουριστών στην πακιστανοποιημένη ελληνική αγορά εργασίας.

ps Πρόσθεσα και ένα γλαφυρό παράδειγμα στο προηγούμενο μήνυμα όση ώρα γράφατε κι εσείς...
ps @gallikou: Στο δημοτικό έχουμε μέσο όρο 18 αλλά έχω φέτος και τμήμα με 27 παιδιά. Αν υπήρχαν οι υποδομές για αίθουσα ξένης γλώσσας κλπ θα γινόταν καλή δουλειά, τώρα που εγώ τρέχω από σχολείό σε σχολείο και χάνουμε τη μισή ώρα να μεταφέρουμε θρανία και καρέκλες για να χωρέσουν όλοι δεν έχουμε και πολλές απαιτήσεις σίγουρα.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 04, 2011, 09:32:23 pm από spasiklaki »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Απριλίου 04, 2011, 09:39:38 pm »
Δυστυχως έχεις δίκιο σε όσα γράφεις!! Στην Ευρωπαϊκή Ένωση εδώ και πάρα πολύ καιρό έχουν καταλάβει τη σημασία των ξένων γλωσσών και τις προωθούν αναλόγως. Εγώ έμαθα γερμανικά και ιταλικά αποκλειστικά μέσα απο το σχολείο (τα γερμανικά σε επίπεδο kleines Sprach Diplom τα ιταλικά λίγο πιο κάτω) και μιλάμε για τη δεκαετία 70-80!!

Στην Ελλάδα ακόμα αγρόν αγοράζουν. Στην Τουρκία όταν τελειώνουν το αντίστοιχο δημοτικό, συγκεκριμένοι τύποι σχολείων, παρέχουν έναν ολόκληρο χρόνο με αποκλειστική διδασκαλία των μαθημάτων στην αγγλική!! Στην Ισπανία διδάσκουν Ελληνικά, στη
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος gallikou

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Απριλίου 04, 2011, 09:42:20 pm »
bitch, έχεις δίκιο, πρέπει να διεκδικήσουμε πολλά για τους κλάδους μας, αλλά τα πράγματα τα βλέπουμε να γίνονται όλο και χειρότερα.... Το πλεονέκτημά μας είναι ότι τα δικά μας μαθήματα και απαραίτητα είναι στην αγορά εργασίας, αλλά και πολύ ευχάριστα μπορούν να γίνουν. Αλλά, bitch μου, πού τα βρήκες αυτά τα παιδιά θαύματα που έκαναν παιχνίδι ρόλων για τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία; Στα φετινά μου, ούτε να το φανταστώ, δεν μπορώ... Άθλια κατάσταση. Δεν έχω νιώσει μεγαλύτερη απογοήτευση στη ζωή μου ως καθηγήτρια, μπαίνω στην τάξη και αισθάνομαι ο απόλυτος μ......... Στο Λύκειο, βέβαια, είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα, αλλά τα μισά μαθήματα της Γ' Λυκείου χάνονται, γιατί τα παιδιά διαβάζουν και λείπουν.. Εκεί τους κάνω αρκετά και ενδιαφέροντα πράγματα: λογοτεχνία, κινηματογράφο, περιοδικά, θέατρο... Αλλά το Γυμνάσιο είναι άστα να πάνε...

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Απριλίου 04, 2011, 09:58:52 pm »
χαχαα γυμνάσιο μόνο μια χρονιά δούλεψα και δεν ξέρω πολλά. Έκανα βέβαια project και πήγε πάρα πολύ καλά. Νομιζω η πιο δύσκολη είναι η α τάξη ως τα μέσα του α τριμήνου που ακόμα συμπεριφέρονται σαν παιδιά δημοτικού. Εντάξει, εγώ ειχα πάρει προχωρημένα και ήταν ενδιαφέρον το μάθημα και για μένα και για τα παιδιά.
το σκηνικό με τον πόλεμο στη γιουκοσλαβία το έκανα με παιδιά λυκείου. ¨Ηταν πράγματι απόλαυση!! να τα ακούς να λένε "talk!! tell me everything you know...i will kill you if you dont...and go tell Bush to drop dead ..." (εντάξει, είπαν και μερικά ....γαλλικά μέσα μέσα αλλά ανάκριση έκαναν οι άνθρωποι όχι δεξίωση στον πρέσβη...)
αν ήμουν τώρα στο σχολείο πάντως θα τους έβαζα να παίξουν τον ΓΑΠ με τον Στρος Καν και καίρια παρέμβαση του Τσίπρα!!! Εκεί να δεις γλέντια!!! Σα να τα βλέπω είναι τα καμάρια μου!!!
Την τελευταία χρονιά που ήμουν σε σχολείο είχαμε κάνει role play τι λες; τον αδύναμο κρίκο!! ( είχαν φτιάξει ερωτήσεις, μία με κοντό ξανθό μαλλί φόρεσε μαύρα για εκείνη τη μέρα και έκανε την Ακρίτα...δεν υπήρχε το σκηνικό!!! Μιλάμε για μάθημα τέλειο!!! το φχαριστήθηκαν και έμαθαν και δυο πράγματα παραπάνω....)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182628
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)