0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οπότε, για να τα βάλουμε σε μια σειρά, έχουμε την πρόταση για την προτεραιότητα στις αναθέσεις των projects:1. Κάτοχοι Ph.D (προηγούνται οι απόφοιτοι παιδαγωγικών ΑΣΠΑΙΤΕ)2. Κάτοχοι M.sc.3. Σκέτοι ΠΕ με εμπειρία στα projects4. Σκέτοι ΠΕ χωρίς εμπειρία στα projectsΤώρα, το ποια θέματα εργασιών θα επιλέξουν οι μαθητές, αυτό είναι δευτερεύον θέμα. Αν π.χ. οι μαθητές ενός λυκείου του Μεσολογγίου επιλέξουν θέμα σχετικό με τις ιχθυοκαλλιέργειες της πόλης τους, θα τους ανακατευθύνουμε προκειμένου να μη "καταντήσει" το μάθημα των ερευνητικών εργασιών να ανατεθεί σε ένα «σκέτο» συνάδελφο, απόφοιτο του τμήματος Ιχθυοκομίας των ΤΕΙ …
αντε και μπαίνει ο παραπάνω κανόνας, δεν εξυπηρετεί σε τίποτα, αφού αν σε ένα σχολείο με 3 25αρια τμήματα δημιουργηθούν 4 18αρια τμήματα περίπου, θα χρειάζονται 8 καθηγητές διαφορετικής ειδικότητας. Κανένας δε μπορεί να αναλάβει πάνω από 1 τμήμα, δε βγαίνει και στο πρόγραμμα του σχολείου. Συνεπώς σε ένα σύλλογο 20 ατόμων χρειάζονται 8 καθηγητές και μάλιστα κατα προτεραιότητα αυτοί που διδάσκουν στην Α λυκείου. Μου φαίνεται ότι θα τσακώνεται ο σύλλογος για το ποιος δε το θέλει όχι ποιός να το πρωτοπάρει!
Παράθεση από: fatsoula στις Ιουνίου 29, 2011, 06:53:59 amΟπότε, για να τα βάλουμε σε μια σειρά, έχουμε την πρόταση για την προτεραιότητα στις αναθέσεις των projects:1. Κάτοχοι Ph.D (προηγούνται οι απόφοιτοι παιδαγωγικών ΑΣΠΑΙΤΕ)2. Κάτοχοι M.sc.3. Σκέτοι ΠΕ με εμπειρία στα projects4. Σκέτοι ΠΕ χωρίς εμπειρία στα projectsΤώρα, το ποια θέματα εργασιών θα επιλέξουν οι μαθητές, αυτό είναι δευτερεύον θέμα. Αν π.χ. οι μαθητές ενός λυκείου του Μεσολογγίου επιλέξουν θέμα σχετικό με τις ιχθυοκαλλιέργειες της πόλης τους, θα τους ανακατευθύνουμε προκειμένου να μη "καταντήσει" το μάθημα των ερευνητικών εργασιών να ανατεθεί σε ένα «σκέτο» συνάδελφο, απόφοιτο του τμήματος Ιχθυοκομίας των ΤΕΙ …Τι θες να μας πεις τώρα fatsoula; Να μείνει χωρίς πρότζεκτ ο δόκτορας και να το πάρει ο ιχθυοκόμος; Γίνονται αυτά τα πράγματα; Είναι απλό, θα πούμε στα παιδιά να αλλάξουν το θέμα της εργασίας!
Παράθεση από: Κυκλάμινο στις Ιουνίου 29, 2011, 01:10:24 pmΠαράθεση από: fatsoula στις Ιουνίου 29, 2011, 06:53:59 amΟπότε, για να τα βάλουμε σε μια σειρά, έχουμε την πρόταση για την προτεραιότητα στις αναθέσεις των projects:1. Κάτοχοι Ph.D (προηγούνται οι απόφοιτοι παιδαγωγικών ΑΣΠΑΙΤΕ)2. Κάτοχοι M.sc.3. Σκέτοι ΠΕ με εμπειρία στα projects4. Σκέτοι ΠΕ χωρίς εμπειρία στα projectsΤώρα, το ποια θέματα εργασιών θα επιλέξουν οι μαθητές, αυτό είναι δευτερεύον θέμα. Αν π.χ. οι μαθητές ενός λυκείου του Μεσολογγίου επιλέξουν θέμα σχετικό με τις ιχθυοκαλλιέργειες της πόλης τους, θα τους ανακατευθύνουμε προκειμένου να μη "καταντήσει" το μάθημα των ερευνητικών εργασιών να ανατεθεί σε ένα «σκέτο» συνάδελφο, απόφοιτο του τμήματος Ιχθυοκομίας των ΤΕΙ …Τι θες να μας πεις τώρα fatsoula; Να μείνει χωρίς πρότζεκτ ο δόκτορας και να το πάρει ο ιχθυοκόμος; Γίνονται αυτά τα πράγματα; Είναι απλό, θα πούμε στα παιδιά να αλλάξουν το θέμα της εργασίας!Tην βρεφοκόμο εκπαιδευτικό, τον μηχανηματά - εκπαιδευτικό, την κομμώτρια εκπαιδευτικό, γιατί τους αποκλείεις άκαρδο "Κυκλάμινο"; Γιατί;....
Είμαι βρεφοκόμος και έχω δεύτερο πτυχίο στο Παιδαγωγικό και δύο μεταπτυχιακά, ένα στις Επιστήμες της Αγωγής από το Πανεπιστήμιο Πατρών και το δεύτερο στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία στο Καποδιστριακό (και στα δύο μπήκα με εξετάσεις). Συνάδελφοι, κατά τη γνώμη σας θα πρέπει να αναλάβω ερευνητική εργασία/project;Γιατί κάθε φορά, λόγω των κόμπλεξ που κουβαλάνε κάποιοι/ες, εγώ και άλλοι συνάδελφοι/σσες θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα ειρωνικά σχόλια κάποιων και να απολογούμαστε για τα αυτονόητα;
Καλά, ας αφήσουν μερικοί τις εμπάθειες, τις ειρωνίες και τα κόμπλεξ και ας μας ενημερώσουν όσοι παρακολούθησαν το σεμινάριο για τις προτάσεις του υπουργείου περί αναθέσεων του μαθήματος.
Αυτή η.. σειρά προτεραιότητας για την ανάθεση των "ερευνητικών" εργασιών, δεν πολυστέκει πρακτικά. Απλά πριμοδοτεί τα επιπλέον πτυχία.Στην πράξη.. αν π.χ. έχεις έναν με διδακτορικό πάνω σε στοιχειώδη σωματίδια, με γνώσεις C++ και data acquisition κλπ (τυχαία επιλογή ), πως αυτό από μόνο του τον κάνει καλύτερο διδάσκοντα για την εργασία αυτή;Μην τρελαινόμαστε, εργασίες της πλάκας θα είναι.. δεν έγιναν ξαφνικά τα σχολεία μας NASA, μάλλον MASA Σημασία έχει αυτός που θα αναλάβει τις "ερευνητικές" εργασίες, να μπορεί να προσφέρει ουσιαστικά και να καθοδηγεί/βοηθάει τους μαθητές στο θέμα της εργασίας τους. Αν έχει ένα μεταπτυχιακό ή διδακτορικό που τον βοηθάει σε αυτό, ακόμα καλύτερα, γιατί μάλλον θα έχει περισσότερη εμπειρία στο θέμα. Αλλά και χωρίς αυτό, αν έχει τις βασικές γνώσεις και τη θέληση, σωστή δουλειά θα γίνει.
Παράθεση από: xaan στις Ιουνίου 29, 2011, 03:57:45 pmΠαράθεση από: Κυκλάμινο στις Ιουνίου 29, 2011, 01:10:24 pmΠαράθεση από: fatsoula στις Ιουνίου 29, 2011, 06:53:59 amΟπότε, για να τα βάλουμε σε μια σειρά, έχουμε την πρόταση για την προτεραιότητα στις αναθέσεις των projects:1. Κάτοχοι Ph.D (προηγούνται οι απόφοιτοι παιδαγωγικών ΑΣΠΑΙΤΕ)2. Κάτοχοι M.sc.3. Σκέτοι ΠΕ με εμπειρία στα projects4. Σκέτοι ΠΕ χωρίς εμπειρία στα projectsΤώρα, το ποια θέματα εργασιών θα επιλέξουν οι μαθητές, αυτό είναι δευτερεύον θέμα. Αν π.χ. οι μαθητές ενός λυκείου του Μεσολογγίου επιλέξουν θέμα σχετικό με τις ιχθυοκαλλιέργειες της πόλης τους, θα τους ανακατευθύνουμε προκειμένου να μη "καταντήσει" το μάθημα των ερευνητικών εργασιών να ανατεθεί σε ένα «σκέτο» συνάδελφο, απόφοιτο του τμήματος Ιχθυοκομίας των ΤΕΙ …Τι θες να μας πεις τώρα fatsoula; Να μείνει χωρίς πρότζεκτ ο δόκτορας και να το πάρει ο ιχθυοκόμος; Γίνονται αυτά τα πράγματα; Είναι απλό, θα πούμε στα παιδιά να αλλάξουν το θέμα της εργασίας!Tην βρεφοκόμο εκπαιδευτικό, τον μηχανηματά - εκπαιδευτικό, την κομμώτρια εκπαιδευτικό, γιατί τους αποκλείεις άκαρδο "Κυκλάμινο"; Γιατί;....Είμαι βρεφοκόμος και έχω δεύτερο πτυχίο στο Παιδαγωγικό και δύο μεταπτυχιακά, ένα στις Επιστήμες της Αγωγής από το Πανεπιστήμιο Πατρών και το δεύτερο στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία στο Καποδιστριακό (και στα δύο μπήκα με εξετάσεις). Συνάδελφοι, κατά τη γνώμη σας θα πρέπει να αναλάβω ερευνητική εργασία/project;Γιατί κάθε φορά, λόγω των κόμπλεξ που κουβαλάνε κάποιοι/ες, εγώ και άλλοι συνάδελφοι/σσες θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα ειρωνικά σχόλια κάποιων και να απολογούμαστε για τα αυτονόητα;
Παράθεση από: telhina στις Ιουνίου 29, 2011, 06:50:24 pmΕίμαι βρεφοκόμος και έχω δεύτερο πτυχίο στο Παιδαγωγικό και δύο μεταπτυχιακά, ένα στις Επιστήμες της Αγωγής από το Πανεπιστήμιο Πατρών και το δεύτερο στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία στο Καποδιστριακό (και στα δύο μπήκα με εξετάσεις). Συνάδελφοι, κατά τη γνώμη σας θα πρέπει να αναλάβω ερευνητική εργασία/project;Γιατί κάθε φορά, λόγω των κόμπλεξ που κουβαλάνε κάποιοι/ες, εγώ και άλλοι συνάδελφοι/σσες θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα ειρωνικά σχόλια κάποιων και να απολογούμαστε για τα αυτονόητα;Εσύ που είσαι κάτοχος μεταπτυχιακού γιατί να απολογηθείς; Το πρόβλημα είναι με τους "σκέτους" ΠΕ
Παράθεση από: Landau στις Ιουνίου 29, 2011, 04:38:44 pmΑυτή η.. σειρά προτεραιότητας για την ανάθεση των "ερευνητικών" εργασιών, δεν πολυστέκει πρακτικά. Απλά πριμοδοτεί τα επιπλέον πτυχία.Στην πράξη.. αν π.χ. έχεις έναν με διδακτορικό πάνω σε στοιχειώδη σωματίδια, με γνώσεις C++ και data acquisition κλπ (τυχαία επιλογή ), πως αυτό από μόνο του τον κάνει καλύτερο διδάσκοντα για την εργασία αυτή;Μην τρελαινόμαστε, εργασίες της πλάκας θα είναι.. δεν έγιναν ξαφνικά τα σχολεία μας NASA, μάλλον MASA Σημασία έχει αυτός που θα αναλάβει τις "ερευνητικές" εργασίες, να μπορεί να προσφέρει ουσιαστικά και να καθοδηγεί/βοηθάει τους μαθητές στο θέμα της εργασίας τους. Αν έχει ένα μεταπτυχιακό ή διδακτορικό που τον βοηθάει σε αυτό, ακόμα καλύτερα, γιατί μάλλον θα έχει περισσότερη εμπειρία στο θέμα. Αλλά και χωρίς αυτό, αν έχει τις βασικές γνώσεις και τη θέληση, σωστή δουλειά θα γίνει.Πολύ απαξίωση βρε παιδιά στα μεταπτυχιακά, πολύ... (γιατί όμως;)