0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Nαι kilbill εδινα τοτε πανεληνιες! ο TEO FYSIKOS εχει αδικο τουλαχιστον για την περιοδο 85 86 87 88 κτλτα πρωτα χρονια των δεσμων στο απολυτηριο γραφοταν ο βαθμος των πανελλαδικων και δεν διναμε ενδοσχολικες στα 4 αυτα μαθηματα.
Συμφωνώ, και σου λέω την γνώμη μου:1) Άνθρωπος 18 ετών που θέλει να λέει ότι είναι ( και να είναι στα αλήθεια) ελεύθερος, ΟΦΕΙΛΕΙ να σηκώσει το ανάστημα του έναντι του οποιουδήποτε θέλει να του υποδείξει το αν θα σπουδάσει ή 'όχι ( και αν ναι, το τι θα σπουδάσει). Με αίσθημα σεβασμού για τους γονείς αλλά και αυτοσεβασμού, πρέπει να κάνει αυτό που αγαπά αναλαμβάνοντας ευθύνες για τον εαυτό του.2) Όποιος θέλει να πάει στο ΤΕΙ του 0,5 , ας μην επιλέξει τον δρόμο των ενδοσχολικών, αλλά τον δρόμο των πανελληνίων, ώστε να πάει στο ΤΕΙ του 0,5 και να "φάει τα λεφτά του Μπαμπά του" ( Γιατί "η δημοκρατική μας κοινωνία", δεν στερεί από κανένα τέκνο της "μέσης τάξης" την ευκαιρία να "ροκανίσει" τα λεφτά των γονιών του καμώνοντας ότι σπουδάζει. Και αυτό, ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ - αναφέρομαι στην πλειοψηφία της κοινωνίας και όχι σε εμάς - ότι "αμβλύνει" τις κοινωνικές ανισότητες. "Κούνια που μας κούναγε" όμως!!!!!!!!!! Η κοινωνική ανισότητα, θρέφεται κυρίως από την αγραμματοσύνη, και αυτή θεριεύει είτε οι αγράμματοι είναι με χαρτί α' Δημοτικού όπως παλαιότερα, είτε με χαρτί ΑΤΕΙ ή ΑΕΙ όπως σήμερα. Γιατί η αγραμματοσύνη, είναι τελικά ανεξάρτητη των "χαρτιών", και για να αποφευχθεί θέλει μεράκι, αγάπη για το όποιο αντικείμενο, υπομονή και επιμονή - ΚΑΙ ΟΧΙ εύκολες εξετάσεις και βάσεις του 0,5).Προσωπικά, γι' αυτό συμφωνώ με το να δίνουν ενδοσχολικές για την απόκτηση απολυτηρίου:Γιατί όποιος δεν θέλει να σπουδάσει ακόμα κάτι, θα έχει την ευκαιρία να μην συμμετέχει σε μια δαπανηρή και ανούσια διαδικασία ( ανούσια αφού δεν θέλει τριτοβάθμιες σπουδές).Όποιος "δεν τολμά" τώρα να το πει στους γονείς,..... τι να πούμε!Αν κάποιος δεν θέλει προσωπική ανεξαρτησία, ποτέ δεν θα την αποκτήσει.
Κρύβε λόγια...Κινδυνεύουν ειδικότητες και έεεεερχονται άλλες...Όπως και "η ώρα του παιδιού".Θεωρητικά συμφωνώ μαζί σου.
Μια σκέψη...Πολύ σωστά, και πιστεύω οι περισσότεροι συμφωνείτε, αποδεσμεύτηκε ο βαθμός απολυτηρίου από τις επιδόσεις στις Πανελλήνιες, όπως επίσης, και πολύ σωστά οι Πανελλήνιες είναι προαιρετικές πλέον. Ήταν πολύ "σκληρό", και πιστεύω συμφωνούμε όλοι, οι Πανελλήνιες να είναι υποχρεωτικές για όλους, και ο βαθμός Απολυτηρίου να καθορίζεται από αυτές.Θέτω τον εξής προβληματισμό μου και θα ήθελα να ακούσω απόψεις. Αφού οι Πανελλήνιες είναι προαιρετικές, και ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό δεν δίνει Πανελλήνιες, γιατί έχει παραμείνει υποχρεωτικό να ακολουθεί ο μαθητής μια Κατεύθυνση (Προσανατολισμό); Αφού δεν θα δώσει Πανελλήνιες, γιατί να παρακολουθεί 5 ώρες Μαθηματικά Προσανατολισμού ή 5 ώρες Αρχαία Προσανατολισμού; Αφού δεν θα δώσει Πανελλήνιες γιατί να παρακολουθεί 15 ώρες την εβδομάδα μαθήματα κατεύθυνσης, που του είναι αδιάφορα; Την απορία αυτή μου εκφράζουν, φαντάζομαι και σε εσάς, πολλοί μαθητές. Κύριε, εγώ δεν θα δώσω Πανελλήνιες, γιατί να κάνω 5 ώρες Μαθηματικά Προσανατολισμού που είναι και δύσκολα και εξειδικευμένα;Και αναρωτιέμαι, δεν θα ήταν πιο χρήσιμο, πιο ωφέλιμο, ένας τέτοιος μαθητής αντί για 5 ώρες αδιάφορες και άχρηστες για αυτόν, να έκανε άλλες 2 ξένες γλώσσες ή άλλα μαθήματα επιλογής κοντά στα ενδιαφέροντά του;Γνώμη μου, αφού οι Πανελλήνιες έγιναν προαιρετικές, θα έπρεπε να είναι προαιρετικές και οι ομάδες Προσανατολισμού, και να υπάρχει ένας κορμός μαθημάτων πιο κοντά στα ενδιαφέροντα των μαθητών που δεν δίνουν Πανελλήνιες.Θα ήθελα τη γνώμη σας σε αυτό.
Αλήθεια, μια και το ανέφερες....υπάρχoυν στατιστικές γι αυτά τα δεδομένα;;; Ξέρουμε γενικώς ότι από τους αποφοίτους που δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις εισάγεται ένα 69 με 70% σε αει-τει... θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε, επίσης, πόσοι/ες απόφοιτοι γελ-επαλ δίνουν εξετάσεις πανελλήνιες και πόσοι/ες όχι...