*

Αποστολέας Θέμα: Σκλήρυνση κατά πλάκας  (Αναγνώστηκε 10605 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος podiki

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Σκλήρυνση κατά πλάκας
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 17, 2011, 03:00:18 pm »
Μπράβο ρε ωραία τα λες , τι νομίζεις ? οτι είμαστε άχρηστοι να δουλέψουμε επειδή έχουμε ένα πρόβλημα? Δηλαδή όποιος έχει θέμα υγείας δωσ του ένα επίδομα και στείλτον . Όχι βέβαια , η εργασία είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα και αυτό που πρέπει να κάνει το κράτος είναι να βοηθά τους ανθρώπους με κάποια αναπηρία ως προς την εξεύρεσή της . Τι πάει να πει το σύνολο?? Εμείς δεν είμαστε στο σύνολο ? Και να σου πω δεν γνωρίζω τι συμβαίνει με τα ψευδή πιστοποιητικά , αυτό που ξέρω είναι ότι ο άνθρωπος με αναπηρία πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό και εκτίμηση από τους υπόλοιπους και όχι σαν αντίπαλος που πάει να σου φάει τη θέση .

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:05:56 »

nickitol

• Επισκέπτης
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 17, 2011, 03:34:39 pm »
sec επειδη εγω εχω σκληρυνση κ ειμαι αναπληρωτης οπως κ πολλα ατομα δεν ειναι καλο να ειρωνευεσαι.
λαμογια ειναι που πολλοι υγιεις θελουν τη μονιμοτητα του δημοσιου για να τα ξυνουν η τα ευκολα λεφτα των ιδιαιτερων.
κ μαλλον εισαι αμορφωτος κ δεν ξερεις καν τι ειναι κ τι προκαλει η σκληρυνση.κ ενα πανεπιστημιο που πιθανον..εχεις βγαλει δεν λεει τιποτα...εγω εχω master κ κανω κ διδακτορικο στο εμπ κ σπουδαζω κ για τη ληψη κ δευτεερου πτυχιου (πολιτικος μηχανικος).αν κ...αρρωστος....κ σαν λαμογιο που ειμαι...
αλλα εκτος αυτου δεν ειναι μεμπτο να <<εκμεταλλευεσαι>> κατι που θα το εχεις σε ολη σου τη ζωη κ μπορει να σε καθηλωσει σε αναπ.καροτσι. εξαλλου ειναι ελαχιστες οι παροχες στην ελλαδα σε ατομα με αναπηρια.
ξερεις τι ειναι να κανεις εφορου ζωης ενεσεις??
παντως η σωματικη υγεια δεν ειναι τιποτα μπροστα στην πνευματικη ανοησια που εχουν πολλοι υγιεις.!!!
κ τι παρενεργειες εχει?

Φίλε μου μπράβο σου για τη μόρφωση που λες ότι έχεις και πολύ κρίμα για την αρρώστια σου! Είσαι όμως σίγουρος ότι ο (μεγαλο)γιατρός που θα δώσει ψευδές πιστοποιητικό  για να διοριστεί κάποιος κολλητός για τέτοια ασθένεια θα πάει φυλακή; Εγώ όχι... δεν είναι θέμα μόρφωσης η δυσπιστία είναι θέμα πείρας! Τώρα το αν θαπρεπε να σας διορίζουν με αυτά τα κριτήρια... όχι ο διορισμός δεν (θαπρεπε να) είναι επιβράβευση της μειονεξίας, έπρεπε όμως να σας δίνουν ικανοποιητικά επιδόματα /παροχές για περίθαλψη και βοηθήματα! Ο διορισμός σας απλά συνιστά ευνόηση μιας κοινωνικής ομάδας σε βάρος του συνόλου! Έτσι κάνω κι εγώ τον καλό (πολιτικό) π.χ. αφήνω ξέφραγο αμπέλι στους μετανάστες την Αθήνα και τους νομιμοποιώ κιόλα με τα (ανύπαρκτα) λεφτά των φορολογούμενων, είναι εύκολο όμως να κάνεις τον καλό όταν δεν θυσιάζεις εσύ τίποτα απλά αναδιανέμοντας τα χρήματα και ανακατεύοντας την τράπουλα... και κερδίζεις έτσι εύκολα ψηφαλάκια...

Sec, καποτε υπηρχε ο Καιάδας που έριχναν τους σωματικά ανίκανους. Μήπως θα ήταν καλύτερα να τον επαναφέρουμε και σήμερα λες? Θα σε εξυπηρετούσε καλύτερα?

Εχε υπόψη σου όμως ότι το χάλι που έφτασε η Ελλάδα σήμερα, δεν το δημιούργησαν οι σωματικά  με  67% αναπηρία, αλλά οι πνευματικά ανάπηροι .

Επομένως λέω τώρα μήπως θα ήταν καλύτερα να επαναφέρουμε τον καιάδα για τους διανοητικά ανάπηρους και κοινωνικά αναλγητους?????
Δεν ξέρω τι σειρά εχεις στη λίστα διορισμών αλλά ειμαι σιγουρος οτι για τον Καιάδα των διανοητικα αναπηρων θα είχες εξαιρετικη προτεραιότητα..

Αποσυνδεδεμένος sec

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 17, 2011, 04:00:55 pm »
Εχε υπόψη σου όμως ότι το χάλι που έφτασε η Ελλάδα σήμερα, δεν το δημιούργησαν οι σωματικά  με  67% αναπηρία, αλλά οι πνευματικά ανάπηροι .

Δεν θα συμφωνήσω το χάλι το δημιούργησαν οι κουτοπόνηροι που ξέρουν να ελίσσονται υπό οποιεσδήποτε συνθήκες! Ο δίτεκνος που κάνει ένα επιπλέον παιδί για να διοριστεί μόνο πνευματικά ανάπηρος δεν είναι... Ο έχων πρόσβαση στα θέματα του ΑΣΕΠ... ο έχων πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου ιατρικές διασυνδέσεις είναι πνευματικά ανάπηρος; Δεν θα το έλεγα... Τώρα όσοι πιστεύουν ότι όλα αυτά δεν υφίστανται αυτοί ναι, είναι με την προϋπόθεση ότι δεν είναι ήδη βολεμένοι! Διότι αν είναι βολεμένοι και πουλούν ευαισθησία ευχαριστώ πολύ δεν θα πάρω! Διότι εγώ φίλε μου την ευαισθησία σου θα την δω όταν παραμερήσεις εσύ για να βάλεις στη θέση σου τον "μειονεξία" όχι όταν δείχνεις με το δάχτυλο εμένα, τον άλλο κοκ ...

Αποσυνδεδεμένος sec

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 17, 2011, 04:07:10 pm »
Κοινωνική ευαισθησία δεν είναι το να διορίζεις τον κόσμο εν ήδη επιβράβευσης για την ανυπαρξία κοινωνικών πολιτικών για τις ομάδες των ατόμων με ιδιαίτερες ανάγκες ή αξιοπρεπούς υγειονομικής περίθαλψης! Είναι σα να λέμε «αφού δεν μπορώ να σου προσφέρω αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης σε χρίζω καθηγητή (που δεν μου κοστίζει και τίποτα)».
Τέτοια ανταλλάγματα όμως ζητούν όλοι για να δώσουν το ψηφαλάκι τους, δεν ζητούν αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής… Να γιατί έγινε μπου...λο η Ελλαδίτσα μας αγαπητέ γιατί ο καθένας κοιτάει τη βόλεψή του και το μόνο που προσπαθεί είναι να την αιτιολογήσει επαρκώς….

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:05:56 »

Αποσυνδεδεμένος podiki

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 17, 2011, 04:39:08 pm »
Πάλι τα ίδια συνεχίζεις βλέπω , δεν καταλαβαίνεις ότι οι άνθρωποι με αναπηρία πρέπει να βοηθώνται και να προηγούνται για οποια θέση εργασίας είναι ικανοί. Τι σχέση έχει η υγειονομική περίθαλψη που βέβαια είναι υποχρεωμένο το κράτος να παρέχει με την εργασία ? Δηλαδή όποιος έχει πρόβλημα υγείας επαναλαμβάνω κρίνεται άχρηστος για εργασία? ή αντιθέτως τον βάζω στην ίδια μοίρα με τους υπόλοιπους για να διαγωνισθεί με τον ίδιο τρόπο όπως και αυτός που δεν έχει κανένα πρόβλημα? Αν βέβαια διαβάζει κανείς τέτοιες απόψεις από "συναδέλφους " σκέψου τι θα πρεπε να πει το Υπουργείο . Σα δε ντρέπεσαι λέω γω ..

Αποσυνδεδεμένος Χριστίνα

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 17, 2011, 05:42:22 pm »
Παρακαλώ να γυρίσουμε στο θέμα μας. Αν θεωρείται ότι το ερώτημα της συναδέρφου που το άνοιξε έχει καλυφθεί επαρκώς..το παρόν θέμα θα κλειδωθεί.  Για τις προσωπικές αντιπαραθέσεις υπάρχουν τα πμ.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

Αποσυνδεδεμένος sec

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 18, 2011, 02:26:16 pm »
ή αντιθέτως τον βάζω στην ίδια μοίρα με τους υπόλοιπους για να διαγωνισθεί με τον ίδιο τρόπο όπως και αυτός που δεν έχει κανένα πρόβλημα?

Άλλο τον βάζω στην ίδια μοίρα κι άλλο τον προτάσσω έναντι όλων!
Άλλο το να κριθεί για την επάρκειά του με διευκολύνσεις, άλλο να τον διορίσω βάσει της αρρώστιας...
Πόσοι πήραν με βυσματάκι πιστοποιητικό για δυσλεξία και στη συνέχεια πήραν βαθμούς στα προφορικά εντελώς άδικα έναντι όσων εξετάστηκαν γραπτά στις Πανελλήνιες; Έχει βουήξει ο τόπος από τέτοια... Η βασική οδηγία από εδώ κι εμπρός για τις προφορικές εξετάσεις είναι: "όχι με επιείκια, μην τους καθοδηγείτε για να απαντήσουν, μην τους βοηθάτε, απλά να είστε χαλαροί και να μην τους πιέζετε" Οι μαθητές χωρίς αντίστοιχα προβλήματα βλάκες είναι να μην διαγωνίζονται επί ίσοις όροις τους υπόλοιπους (που δεν είναι και τόσο λίγοι τελικά);;;

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 18, 2011, 02:53:27 pm »
Έλεος, sec...
Δεν μπορείς να ρίχνεις σκιές σε όλους τους εκπαιδευτικούς με ξεχωριστά προβλήματα υγείας επειδή πιστεύεις πως υπάρχουν και λίγοι ασυνείδητοι που εκμεταλεύονται με πλάγιο τρόπο κάποιες καταστάσεις...

Όλοι οι εκπαιδευτικοί με ιδιαίτερα προβλήματα υγείας είναι για εμας και τους μαθητές τους παραδείγματα ζωής και αγώνα...

Αν ήμουν στην θέση τους και διάβαζα τέτοιες τοποθετήσεις εκ' μέρους σου, δεν ξέρω και εγώ με ποιον τρόπο θα αντιδρούσα...  >:( >:(

Αποσυνδεδεμένος Χριστίνα

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 18, 2011, 05:14:25 pm »
Καλό είναι να αποφεύγονται οι προσβλητικές συμπεριφορές απέναντι σε ανθρώπους με προβλήματα υγείας. Μακάρι να μη χρειαστεί ποτέ να αντιμετωπίσουμε κάτι τέτοιο εμείς και ας μη δούμε ποτέ διορισμό.

Η ερώτηση που έθεσε η συνάδερφος που άνοιξε το θέμα έχει απαντηθεί και το θέμα κλειδώνεται.

Ευχαριστώ πολύ

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182659
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144