0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Υπάρχουν πολλές πληροφορίες τελευταία στο Forum ότι η μεταβατική πέρνει ήδη παράταση. Πιθανότατα με κάποια τροπολογία θα διευκρινίζονται λεπτομέρειες για αυτήν την παράταση. Ίσως η πίεση που πρέπει να ασκηθεί είναι για την διαμόρφωση αυτών των λεπτομερειών της τροπολογίας. Αν υπαρχει πρόσβαση σε τόσο υψηλό επίπεδο και εφόσον υπάρχει συναίνεση στο πιο δίκαιο. Νομίζω ότι αυτά τα πράγματα χρειάζονται συζήτηση.Πάντως η φετεινή προυπηρεσία είναι άδικο να προσμετρηθεί αφού μερικοί , ίσως λίγοι, αποφάσισαν να μην πάνε αναπληρωτές στηριζόμενοι στους κλειδωμένους πίνακες. Τώρα για του χρόνου πάλι δεν είμαι σίγουρος τι πρέπει να γίνει.
Διαπιστώνω τον σχηματισμό πολλών ομάδων με στόχο φυσικά τον διορισμό τους σε δύσκολους καιρούς. Οι διορισμοί είναι ελάχιστοι και τρέχουν όλοι να προλάβουν...Αναφέρω μερικές κατηγορίες με διαφορετικά συμφέροντα... Δεν με απασχολεί εδώ το δίκαιο ή το άδικο...1. Ασεπίτες διοριστέεοι εναντιώνονται κατά των 24μηνιτών, γιατί θεωρούν πως αυτοί προηγούνται στους διορισμούς με το αντίστοιχο 40%, έναντι όλων των άλλων.2. Οι κλειδωμένοι 24μηνίτες παλεύουν συντεταγμένα να διασφαλίσουν τον διορισμό τους το γρηγορότερο...3α. Αυτοί που έχουν χαμηλό ΑΣΕΠ και προυπηρεσία και είναι αναπληρωτές, θέλουν να παραμείνουν αναπληρωτές για να έχουν κάποια δουλειά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και μετά βλέπουμε...Μπας και ξεκλειδωθούν και πάλι οι πίνακες...3β. Αυτοί που έχουν υψηλό ΑΣΕΠ και προυπηρεσία και είναι αναπληρωτές και σκέφτονται όπως οι 3α, αλλά δεν φοβούνται και το νέο σύστημα. Τους λίγους διορισμούς φοβούνται...4. Αυτοί που δεν έχουν ΑΣΕΠ και υψηλή προυπηρεσία (οαεδ, τρίτεκνοι, ΠΔΣ...αναπληρωτές ή μη) προσβλέπουν σε παράταση, μπας και γίνουν συμπληρωματικοί διορισμοί και προλάβουν... 5. Αυτοί που έχουν χαμηλή προυπηρεσία χωρίς ΑΣΕΠ ή με χαμηλό ΑΣΕΠ περιμένουν τον επόμενο ΑΣΕΠ, γιατί με τους λίγους διορισμούς σίγουρα δεν... 6. Οι νέοι χωρίς ΑΣΕΠ περιμένουν το επόμενο ΑΣΕΠ...Φυσικά όλα αυτά διαφοροποιούνται από κλάδο σε κλάδο... Δεν υπάρχουν πχ, νηπιαγωγοί στην 4Η προσπάθεια που ξεκινά σ' αυτό το τόπικ αφορά τις κατηγορίες 3 και 4... Και τις δύο κατηγορίες τις ενώνει ο στόχος να μην γίνει γρήγορα νέος ΑΣΕΠ. Επίσης τους ενώνει η δημιουργία ενός παράλληλου πίνακα στο μέλλον από τον οποίο θα διορίζεται ένα ποσοστό (20- 30%)... Αυτό φυσικά συμφέρει περισσότερο αυτούς που έχουν πολύ μεγάλες προυπηρεσίες, γιατί οι διορισμοί θα είναι λίγοι...Τις κατηγορίες 3 και 4 τις χωρίζει, όμως, η επιτυχία στον ΑΣΕΠ. Έτσι η κατηγορία 3 μπορεί να φοβάται πως ξαφνικά θα εμφανιστούν και πάλι κάποιες τεράστιες προυπηρεσίες (βλέπε, Οαεδ) που θα αναγνωριστούν εν μία νυχτί και μπορεί να βάλουν πλατη για τον διορισμό κάποιων άλλων... Δύσκολα πράγματα...Ενωτική πρόταση:Τι θα λέγατε οι διορισμοί από τον παράλληλο πίνακα της "μεταβατικής" να γίνονται από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών, με όλα τα μόρια από τους παλαιότερους ΑΣΕΠ και τα μόρια προυπηρεσίας;Θα μπορούσαμε να βάλουμε και προυπόθεση 1 επιτυχία στον ΑΣΕΠ για αυτούς που είναι από 35 και κάτω...Να μην έρθούν τα πιτσιρίκια από την Σιβιτανίδιο πρώτα - πρώτα να διοριστούν... Ας ζοριστούν και λίγο... ΥΓ. Εγώ είμαι στην κατηγορία 3, αν και θα ήθελα να ανήκω στην κατηγορία 6...
Υπάρχουν πολλές πληροφορίες τελευταία στο Forum ότι η μεταβατική πέρνει ήδη παράταση. Πιθανότατα με κάποια τροπολογία θα διευκρινίζονται λεπτομέρειες για αυτήν την παράταση. Ίσως η πίεση που πρέπει να ασκηθεί είναι για την διαμόρφωση αυτών των λεπτομερειών της τροπολογίας. Αν υπαρχει πρόσβαση σε τόσο υψηλό επίπεδο και εφόσον υπάρχει συναίνεση στο πιο δίκαιο. Νομίζω ότι αυτά τα πράγματα χρειάζονται συζήτηση.Πάντως η φετεινή προυπηρεσία είναι άδικο να προσμετρηθεί αφού μερικοί , ίσως λίγοι, αποφάσισαν να μην πάνε αναπληρωτές στηριζόμενοι στους κλειδωμένους πίνακες. Τώρα για του χρόνου πάλι δεν είμαι σίγουρος τι πρέπει να ουτε στα πιο τρελα μας ονειρα δεν θα ξεκλειδωσουν
Η απορία μου ήταν για την υπογραμμισμένη φράση, δηλαδή το να απορροφηθούν ΟΛΟΙ.Τώρα λες για αυτούς που έχουν πολύ μεγάλη προϋπηρεσία κλπ, που δεν είναι ΟΛΟΙ, αλλά ΛΙΓΟΙ, ή έστω, μειοψηφία. Να το διευκρινίσουμε αυτό.