0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συγγνώμη αλλά αρχίζω και οργίζομαι.Καλή η επιστολή σας αλλά, για εμάς που χάσαμε το 24μηνο για 1μιση μήνα το 2010 λόγω διορισμών ΟΑΕΔιτών τί γίνεται;Εσείς που συζητάτε με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, εγώ η έρμη με έναν κυριούλη μιλάω όταν μπορώ, καλό θα ήταν να τονίσετε και την αδικία με τη μη προσμέτρηση της φετινής προϋπηρεσίας και να επιζητήσετε το άνοιγμα των πινάκων υποχρεωτικά.Εμμένω βεβαίως σε μία επιτυχία αναδρομικά στον ΑΣΕΠ, διαφορετικά αδικούνται οι νέοι πτυχιούχοι κι όσοι δεν έχουμε μπάρμπα στην κορώνη....
Αιτούμαστε:1) Την παράταση της μεταβατικής περιόδου έως ότου να απορροφηθούν όλοι όσοι απασχολούνται ως αναπληρωτές κατά την διάρκεια της με την προϋπόθεση όμως ότι οι διορισμοί αυτοί να μην είναι μηδενικοί αλλά να αντιστοιχούν στις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης.2) Nα συνεχιστεί η ποσόστωση του 60% - 40% στους μελλοντικούς διορισμούς και μετά το πέρας της μεταβατικής. Πιο συγκεκριμένα να απορροφά 60% από τον νέο ΑΣΕΠ όποτε αυτός γίνει και 40% από τον ενιαίο πίνακα με προσμετρημένες τις προϋπηρεσίες όλων όσων έχουν δουλέψει ως αναπληρωτές κατά την διάρκεια της μεταβατικής περιόδου χωρίς χρονικό όριο, προκειμένου να προσληφθούν όλοι οι συνάδελφοι που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι. Προτείνουμε επιπλέον να διορίζονται και μετά το πέρας της μεταβατικής όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει 30 μήνες προϋπηρεσίας στο χώρο της εκπαίδευσης. Σε αυτό το σημείο, δεν υπάρχει σαφής αναφορά για υποχρεωτική επιτυχία σε οποιονδήποτε ΑΣΕΠ αναδρομικά.Το αναφέρατε παραπάνω γενικά για ΑΣΕΠ και μη, αλλά καταλαβαίνω ότι λόγω ΟΑΕΔ δεν το βάζετε.Κοίτα, δεν έχω διάθεση για αντιδικία, εφόσον όμως δεν εξασφαλιστεί αυτή η ρήτρα, θα προσληφθεί ο 24χρονος γείτονάς μου με τη γνωριμία του
δηλαδή η προυπηρεσία θα μετράει και στον πίνακα ασεπ(60%) αλλά και σε έναν ξεχωριστό για αυτούς που δεν τα καταφέρνουν στον ασεπ(40%). ε ποια η αλλαγή του συστήματος ? στην ουσία ο νέος που πετυχαίνει καλό βαθμό στον ασεπ δεν θα διορίζεται ενώ οι παλιοί θα το έχουν δίπορτο...ε δεν αλλάζουμε τελικαακαλά μας κάνουν και καλά να πάθουμε
Και εγώ νομίζω ότι μιλάει ξεκάθαρα για ξεδείκλωμα των πινάκων. Όσο για τον οαεδ , θεωρείς αντιγόνη ότι όταν ανοίξουν οι πίνακες περιλαμβάνονται και οι του οαεδ? Γιατί νομίζω μιλάει το κείμενο για όσους δούλεψαν ως αναπληρωτές στη διάρκεια του μεταβατικού , δεν νομίζω να αναφέρεται στον οαεδ, εκτός αν δεν κατάλαβα καλά.