0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ δεν είμαι βιολόγος αλλά γνωρίζω ότι οι ώρες διδασκαλίας σας είναι λιγότερες από τους φυσικοχημικούς!Μακάρι να κάνατε ατόφιες τις ώρες σας για το καλό των μαθητών αλλά δυστυχώς γνωρίζω ότι διδάσκετε κατά κόρον φυσική και χημεία γιατί δεν συμπληρώνετε ωράριο!Τα παραδοσιακά κύρια μαθήματα είναι φιλολογικά,μαθηματικά και φυσικοχημεία.Δε λέω ότι δεν είστε χρήσιμοι στα σχολεία αλλά τα κύρια μαθήματα είναι αυτά που παρέθεσα.
Δεν είναι μόνο οι φυσικοί που δε θέλουν να τρέχουν σε 2 ή περισσότερα σχολεία.
Ανέκδοτο (αντίστοιχο με αυτό των τελευταίων ετών "κάτσε καλά γιατί... θα σου γράψω το σπίτι!")φχ σε βιολόγο: κάτσε καλά γιατί θα σε διορίσουμε μόνιμο σε 1 μόνο σχολείο και θα διδάσκεις φχ! Ζόρι μεγάλο τραβάνε οι νέοι (και όχι μόνο) βιολόγοι μη τυχόν και τους δώσουν να διδάξουν οτιδήποτε εκτός βιολογίας.... στην πράξη ο κλάδος είναι ενιαίος οπότε αυτά τα μαλλιοτραβήγματα μόνο βατράχους του βάλτου και κοράκια μπορούν να τραβήξουν. Υπάρχουν ειδικότητες που ευχαρίστως θα δίδασκαν και τσιφτετέλι προκειμένου να εξασφαλίσουν μια σταθερή καρέκλα (έτσι προέκυψε μάλλον το "καρεκλοκένταυρος"). Οι βιολόγοι όμως, μόνο την επιστήμη "τους" και μην τους ενοχλείτε! Έχω μια απορία: τι φταίει; κουραστήκατε με τους απανωτούς ασεπ και τα στοχευμένα (στο διορισμό) μεταπτυχιακά και σιχαθήκατε το διάβασμα; Αν είναι έτσι, να σας δίνουν να διδάσκετε αυστηρά την εξειδίκευσή σας πχ ένας κάνει μόνο θετική γ' λυκείου (απόφοιτος του βιολογικού Θράκης) άλλος κάνει μόνο περιβάλλον, άλλος τη βιοχημεία της β' λυκείου (απόφοιτος τμήματος βιοχημείας βόλου), σε λίγο θα σκάσουνε κάποιοι και θα απαιτούν ούτε λίγο ούτε πολύ αυτό ακριβώς. Σιγά, και τι είναι να πηγαίνεις σε διαφορετικό σχολείο κάθε μέρα; 5 σχολεία την εβδομάδα, piece of cake Η πρόταση μου στους πανεπιστημιακούς είναι να ιδρύσουν ένα βιολογικό που ασχολείται αποκλειστικά με το βάτραχο, άλλο να μελετάει τη δροσόφιλα κοκ στα πλαίσια της ... καινοτομίας Έτσι θα βγάζουμε ημι-σφαιρικά μορφωμένους επιστήμονες που θα είναι ικανοί να τετραγωνίσουν τον κύκλο και να κυκλώσουν και το τετράγωνο! Φιλικά τώρα, το χετε παρα-ξηλώσει
Μια ερωτηση προς συναδελφους βιολογους. Φετος συμφωνειτε με την αποψη οτι οι ωρες της