*

Αποστολέας Θέμα: Σωρεία πλαστών πιστοποιητικών και πτυχίων από υποψήφιους διευθυντές σχολείων  (Αναγνώστηκε 17773 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Οι πολυτεχνικές και οι γεωπονοδασολογικές σχολές σου χορηγούν μία βεβαίωση ότι το πτυχίο σου αναγνωρίζεται και ως master, αλλά δεν αναγνωρίζεται πουθενά εντός Ελλάδας, είναι για να βαυκαλιζόμαστε μεταξύ μας...

Όσο για την ανεργία των απόφοιτων πολυτεχνικών σχολών, είναι λογκό να εμφανίζεται χαμηλή, αφού η συντριπτική πλειοψηφία απασχολείται στο ελεύθερο επάγγελμα και επομένως πληρώνει μόνη της τις ασφαλιστικές της εισφορές και μάλιστα το ΤΣΜΕΔΕ πρέπει υποχρεωτικά να το πληρώνεις, έχεις δεν έχεις δουλειά, και δεν μπορείς να το διακόψεις (και επομένως δεν φαίνονται ποτέ ως άνεργοι). Αλλά το θέμα είναι τι κάνουν στην πράξη, γιατί εγώ ξέρω και μηχανικούς που βαράνε μύγες και ετοιμάζονται για έξω για να δουλέψουν. Ειδικά τώρα που η οικοδομή έχει πάθει καθίζηση, πέφτει μαύρη πείνα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 15, 2011, 07:51:28 pm από Green »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος LEONTITO

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
σε ολο τον κοσμο οπου τα πολυτεχνεια ειναι 5ετη θεωρειται κ μαστερ.σε αλλες χωρες ειναι 3ετη κ Ειναι bachelor.κ γι αυτο πανε οι αποφοιτοι των πολυτεχνειων μας σε ολη την ευρωπη κ ΗΠΑ κ γινονται αναρπαστοι
οντως στο πανεπιστημιο που εκανες εσυ ειναι 2 χρονια...σε ολα ειναι 2....πες μου ομως ποσες ωρες εβδομαδιαια?????
εγω 9-3 καθημερινα στο μετσοβιο.....μεταπτυχιακη εγραψες??τα κλασικα copy-paste tvn panepisthmivn????στο μετσοβιο ειναι 70% πειραμα κ 30% θεωρια κ σε συγκεκριμενο format.δημοσιευση εβγαλες???...κ τι αξιολογησης περιοδικο????....
τεσπα τα πολυτεχνεια εχουν καλυτερη οργανωση, χρηματοδοτηση, κυρος κ.....δουλειες...ανεργια κατω του 10% μεσο ορο....μη μιλησω για ηλεκτρολογους στο 3%....κ χωρις ετεροαπασχοληση...ολοι στο αντικειμενο σπουδων τους..κ κανουν εφαρμογη των θετικων επιστημων....κ γενικα επιπεδο σπουδων κ καθηγητων..
κ σου μιλαω εγω που ειμαι γεωλογος (πε4.05) κ εκανα μαστερ στο πολυτεχνειο (χημ.μηχανικους), συνεχιζω για διδακτορικο....αληθεια εχει κανενας απο σας που ειπε οτι <σιγα μην αναγνωριστουν ως μαστερ τα πολυτεχνεια> περασει εστω εξω απο ενα πολυτεχνειο?
ξερει τα προγραμμαατα σπουδων τους κ τα εργαστηριαπου εχουν?
εδω εγω σαν γεωλογος ειχα σχεδον 28-30 ωρες την βδομαδα (θεωρια+εργαστηρια) κ στα πολυτεχνεια 30-32.....
α κ με κατατακτηριες μπηκα πολιτικος μηχανικος...
ΠΑΝΤΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΤΥΧΕ....Κ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ..ΕΣΤΩ Κ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ.
ΤΟ ΤΕΕ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ!!!
Καλά το τελευταίο δεν είναι και για να το πανηγυρίζουμε. Δεν αμφισβητώ την ποιότητα των σπουδών στο Πολυτεχνείο, αλλά το να κάνει κουμάντο ένα σινάφι με ενοχλεί πολύ, πάρα πολύ. Για την ακρίβεια τη χώρα την κυβερνούν χρόοοοονια τώρα τρία σινάφια, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί. (βλ. πλειοψηφία βουλευτών)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 15, 2011, 07:46:51 pm από LEONTITO »

Αποσυνδεδεμένος nick1981

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
μου το ειπαν οι καθηγητες μου στο πολυτεχνειο οτι πλεον αναγνωριζεται..
στα σχολεια δεν ξερω ακομα αλλα ειναι δημοσιο...αλλου δεν γινεται να το δεχονται κ αλλου οχι...
εγω παντως το βλεπω αδικο αν κ εχω βασικο πτυχιο 4ετες καποιος που εχει κανει 4+ 1 η 4+2 χρονια να παιρνει επιδομα μαστερ η μορια κ ο αλλος με 5ετες οχι..
κ επειδη ειπωθηκε οτι πληρωσαν καποιοι για να κανουν μαστερ κ οι γονεις των παιδιων που περασαν στο πολυτεχνειο πληρωσαν πιο πολλα φροντιστ.κ ιδιαιτερα για να γραψουν19+ στις πανελλαδικες.....κ σε ΘΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ απο το 17 που εχουν οι θεωρητικες σπουδες σε ολα σχεδον τα πεδια (εκτος νομικης) με ιστοριες, κ λατινικα.....

Αποσυνδεδεμένος nick1981

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
δλδ θες να μου πεις οτι η υψηλη ανεργια των φιλολογων φυσικων κ κ κ οφειλεται στο τι ειναι γραμμενοι στον οαεδ???? τα ποσοστα της ετεροαπασχολησης των πανεπιστημιακων σχολων οφειλονται στον οαεδ??
στον οεαδ δεν γραφονται ΜΟΝΟ οι πολιτικοι μηχανικοι. ολοι οι αλλοι γραφονται κ ας εχουν τσμεδε.Τα μεγαλυτερα ποσοστα ανεργιας ειναι στους μεταλλειολογους κοντα στο 20% στοτς χημ. μηχ κοντα στο 15% κ ολοι οι αλλο ππολυ κατω του 10%.
Ενω στις καθηγητικες ξεκινας απο 4-50 στους γεωλογους κ χημικους κ σε ελευθερο επαγγελμα πολλες φορες κ φτανεις 80 στους φυσικ μαθημ φιλολογους κτλ.
Γενικα η ανεργια ειναι πολυυυυ υψηλη γιατι λιγοι πανε να γραφτουν κ μη ξεχναμε οτι δεν μετρανε ουτε οι φανταροι ουτε οι φοιτητες!!
κατι τελευταιο γιατι σας ζαλισα....οι μηχανικοι ψαχνουν για εξω γιατι εχει τρελα λεφτα, κ καλυτερες συνθηκες
κ εγω ειμαι αναπληρωτης αλλα μολις τελειωσω το phd θα φυγω η καναδα η αυστραλια

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος nick1981

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
40-50 ηταν αυτο παιδια..μη παρεξηγηθω κιολας

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
καλά,ιδιαίτερα οι γονείς χρυσοπληρώνουν ακόμα και για να περάσουν τα βλαστάρια τους στο υπερχλιδάτο τεί ιχθυοκαλλιέργειας Μεσολογγίου!!! Δεν είναι επιχείρημα αυτό....στην τελική, όλοι όσοι είναι στη θετική δεν περνάνε απαραίτητα στο πολυτεχνείο....μη σου πω δεν περνάνε και γενικότερα..... μη τα ισοπεδώνουμε όλα.... 

και στην τελική ας πει το κάθε πολυτεχνείο το κάνω το προπτυχιακό μου τετραετές και βάζω έναν χρόνο παραπάνω ως μάστερ για όποιον θέλει...
γιατί αν είναι να το συγκρίνουμε το θέμα με τα του εξωτερικού τότε και όλες οι τετραετούς σχολές πρέπει επισης να θεωρούνται ώς μάστερ καθώς τα αντίστοιχα προγράμματα στην ευρώπη είναι τριετή....
(στην πραγματικότητα λογοτεχνίες που εγώ έκανα στο προπτυχιακό μου στην αθήνα τις είχε εντάξει στο μεταπτυχιακό του το παν/μιο του λάνκαστερ...ε τι τώρα; να βγω να πω ότι εχω μεταπτυχιακό απο το λάνκαστερ;

πάντως αν πας καναδά, σου προτείνω βανκούβερ δαγκωτό - και καλύτερη οργάνωση και πιο κοντά στις ΗΠΑ και με πολλές σχέσεις με χόλυγουντ ( γυρίζονται αβέρτα ταινίες στο βανκούβερ τελευταία ) οπότε κάνεις πιο εύκολα ...κοννέ....( και γιατί οι αμερικάνοι θεωρούν τους καναδούς ως τους...πόντιους της περιοχής - με εξαίρεση το βανκούβερ.... ( σόρρυ απο τους πόντιους...)
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
Α ΟΚ, αφού το είπαν οι καθηγητές στο πολυτεχνείο.. αυτό που εννοούσαν μάλλον είναι ότι π.χ. το ΕΜΠ σου δίνει το πτυχίο και στο αναγνωρίζει (μόνο αυτό) ως και μάστερ. Παραέξω αναγνωρίζεται ως απλό πτυχίο, χωρίς μάστερ.
Να προσέχετε τι λένε διάφοροι, γιατί χωρίς νόμο είναι απλά λόγια του αέρα για να παραμυθιάζουν τους φοιτητές τους (όπως παραμυθιάζουν τα καημένα παιδιά του ΣΕΜΦΕ κλπ).
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος nick1981

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
καλα στη σεμφε ειναι αλλη ιστορια. μηδεν δικαιωματα.μηχανικοι δεν ειναι, φυσικοι δεν ειναι, μαθηματικοι δεν ειναι!!!ε τι ειναι
ειχαμε εργαστηριο στην αντοχη υλικων κ μιας που ηταν διατμηματικο το μαστερ ο καθηγητης μΑς ΡΩΤΗΣΕ τις ειδικοτητες μας...
3 χημ.μηχ
1 ηλεκτρολ.
1 μηχ.μηχ
1 μεταλλειολογος
κκκκκ 1 γεωλογος (ΕΓΩ).κ τι μου λεει....ΑΦΡΙΣΕ ΟΛΚΛΗΡΟΣ!!!ΓΕΩΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΕΜΠ?τι ζητατε εδω οι φιλολογοι των θετικων επιστημων!!δεν εχετε μαστερ εκει????αφου δεν εχετε κανει αντοχη υλικων ??ουτε κβαντικη εχετε κανει..τωρα τι σχεση εχει η κβαντικη κ η ενεργεια fermi με τη μεθοδο c-scan poy ειναι κυματα για οασους ξερουν φυσικη δεν καταλαβαινω
καπου εκει τα πηρα κ του τα εχωσα..παραδεχτηκε οτι ελεγε....μ...ιες ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ κ τον εκραξα μετα στους καθηγητες κ στο πανεπιστημιο κ στο εμπ

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
δλδ θες να μου πεις οτι η υψηλη ανεργια των φιλολογων φυσικων κ κ κ οφειλεται στο τι ειναι γραμμενοι στον οαεδ???? τα ποσοστα της ετεροαπασχολησης των πανεπιστημιακων σχολων οφειλονται στον οαεδ??
στον οεαδ δεν γραφονται ΜΟΝΟ οι πολιτικοι μηχανικοι. ολοι οι αλλοι γραφονται κ ας εχουν τσμεδε.Τα μεγαλυτερα ποσοστα ανεργιας ειναι στους μεταλλειολογους κοντα στο 20% στοτς χημ. μηχ κοντα στο 15% κ ολοι οι αλλο ππολυ κατω του 10%.
Ενω στις καθηγητικες ξεκινας απο 4-50 στους γεωλογους κ χημικους κ σε ελευθερο επαγγελμα πολλες φορες κ φτανεις 80 στους φυσικ μαθημ φιλολογους κτλ.
Γενικα η ανεργια ειναι πολυυυυ υψηλη γιατι λιγοι πανε να γραφτουν κ μη ξεχναμε οτι δεν μετρανε ουτε οι φανταροι ουτε οι φοιτητες!!
κατι τελευταιο γιατι σας ζαλισα....οι μηχανικοι ψαχνουν για εξω γιατι εχει τρελα λεφτα, κ καλυτερες συνθηκες
κ εγω ειμαι αναπληρωτης αλλα μολις τελειωσω το phd θα φυγω η καναδα η αυστραλια
Θέλω να πω ότι πρέπει να ορίσουμε πρώτα τι είναι εν τέλει ανεργία. Προφανώς δεν είναι απλά η εγγραφή στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Ένας μηχανικός ελεύθερος επαγγελματίας, όπως είναι πολλοί απόφοιτοι των πολυτεχνικών σχολών, που διατηρεί ένα γραφείο δεν είναι άνεργος στα χαρτιά, αφού εκτός των άλλων  εξακολουθεί να πληρώνει ο ίδιος τις ασφαλιστικές του εισφορές στο ταμείο του, αλλά στην πράξη μπορεί να μην βγάζει ούτε για να καλύψει τις βασικές του ανάγκες.
Αντίθετα πτυχιούχοι που εργάζονται με υπαλληλική σχέση σε επιχειρήσεις και παίρνουν μισθό, πχ καθηγητές σε φροντιστήρια ή αναπληρωτές σε σχολεία, όταν μείνουν άνεργοι αυτό φαίνεται πρακτικά από την διακοπή στις ασφαλιστικές τους εισφορές και τα ένσημά τους. Παρόλα αυτά και τότε στην πράξη μπορεί να βγάζουν παραπάνω λεφτά από το μηχανικό, από 4-5 ιδιαίτερα που μπορεί να έχουν.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 15, 2011, 08:18:54 pm από Green »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
το μεταπτυχιακό το πήρες ή ακόμα; γιατί μετά από τόσο κράξιμο που του κανες....χλωμό σε κόβω να στο δώσει.... ;D ;D ;D 
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος nick1981

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
2 XRONIA ΤΩΡΑ..ΜΟΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΑΥΤΟΝ..θα τον δω ξανα ομως..εχω πειραματα στο εργαστηριο του...σαν υποψ.διδακτορας πλεον να δουμε τι θα μου πειι.σιγουα θα με θυμηθει.αντε το μ...κα.
παντως ρατσισμο ενιωσα.κ απο συμφοιτητες που το επαιζαν καλυτεροι κ απο καθηγητες.
ενα θα σας πω ειχα πεισμωσει κ εβγαλα τον δευτερο βαθμο..διαβαζα σαν τρελος.8,5.ο καθηγητης μου που εκανα τη μεταπτυχιακη μου προτεινει διδακτορικο..ειναι τελειος, σωστος επιστημονας. συννενοησιμος τον βρισκεις παντα..ολα τα καλα

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
2 XRONIA ΤΩΡΑ..ΜΟΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΑΥΤΟΝ..θα τον δω ξανα ομως..εχω πειραματα στο εργαστηριο του...σαν υποψ.διδακτορας πλεον να δουμε τι θα μου πειι.σιγουα θα με θυμηθει.αντε το μ...κα.
παντως ρατσισμο ενιωσα.κ απο συμφοιτητες που το επαιζαν καλυτεροι κ απο καθηγητες.
ενα θα σας πω ειχα πεισμωσει κ εβγαλα τον δευτερο βαθμο..διαβαζα σαν τρελος.8,5.ο καθηγητης μου που εκανα τη μεταπτυχιακη μου προτεινει διδακτορικο..ειναι τελειος, σωστος επιστημονας. συννενοησιμος τον βρισκεις παντα..ολα τα καλα

καλά, απο ρατσισμό άλλο τίποτα....να δεις τι ακούνε οι ξενόγλωσσοι στα σχολεία....
αλλά και σεις οι γεωλόγοι ..... τι; επιστήμη είναι αυτή; να σκάβουν με τους κασμάδες τις ραχούλες.... ::) ::) ::) ::)
* και υποτίθεται ΄οτι οι εκπ/κοί είναι και μορφωμένοι ε.... μην ξεχνιόμαστε..... :P

Αποσυνδεδεμένος nick1981

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
αν κ με τα ιδιαιτερα βγαινουν πολλα χρηματα εγω προσωπικα δεν το θεωρω δουλεια.θα νμου πεις βεβαια οτι ο σκοπος ειναι τα χρηματα.....κ πρεπει να εχεις κ κυκλο....το ξερω 9 χρονια εκανα ιδιαιτερα.ουτε σταθερα ειναι, σου ακυρωνουν, ασφαλεια δεν εχεις το καλοκαιρι δεν εχεις.κ οι τιμεσ πλεον εχουν πεσει πολυ..ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΑ.
οι νεοι μηχανικοι δεν ανοιγουν γραφεια.δεν ειναι ευκολο για πολλους λογους

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ

καλά, απο ρατσισμό άλλο τίποτα....να δεις τι ακούνε οι ξενόγλωσσοι στα σχολεία....
αλλά και σεις οι γεωλόγοι ..... τι; επιστήμη είναι αυτή; να σκάβουν με τους κασμάδες τις ραχούλες.... ::) ::) ::) ::)
* και υποτίθεται ΄οτι οι εκπ/κοί είναι και μορφωμένοι ε.... μην ξεχνιόμαστε..... :P
Το μέγα ερώτημα για τους γεωλόγους είναι πως θεωρούνται καθηγητική ειδικότητα χωρίς να έχουν παρακολουθήσει ούτε ένα μάθημα παιδαγωγικών και διδακτικής, ενώ σε όλες τις υπόλοιπες τεχνικές ειδκότητες ζητάνε ΑΣΠΑΙΤΕ για να διοριστούν.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)