0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: Alexhs_27 στις Νοεμβρίου 17, 2011, 04:50:26 pmΠαράθεση από: elia στις Νοεμβρίου 17, 2011, 04:24:52 pmΠαράθεση από: gpapage στις Νοεμβρίου 17, 2011, 01:01:50 amΌπως δείχνουν τα πράγματα και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το ταβάνι στον μισθό ενός ΑΜΩ θα είναι γύρω στα 500 ευρώ... Ένα σενάριο που καλύπτει σχεδόν όλα τα ενδεχόμενα (αναγνώριση προϋπηρεσίας, μεταπτυχιακών κτλ) είναι 450-550. Αντίστοιχα για τους ΑΚΩ είναι 700-900. Από εκεί και πέρα υπάρχει και το επίδομα παραμεθορίου για όσους είναι σε ακριτικές περιοχές.Λιγότερα από όσα παίρναμε ωρομίσθιοι δηλαδή, αν το πας με την ώρα! Ωρομίσθια θυμάμαι κάποιους μεγάλους και γεμάτους μήνες παίρναμε πάνω από 500 με 12 ώρες. Α, και βέβαια είχαμε το δικαίωμα να δουλέψουμε ταυτόχρονα και στη
Παράθεση από: elia στις Νοεμβρίου 17, 2011, 04:24:52 pmΠαράθεση από: gpapage στις Νοεμβρίου 17, 2011, 01:01:50 amΌπως δείχνουν τα πράγματα και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το ταβάνι στον μισθό ενός ΑΜΩ θα είναι γύρω στα 500 ευρώ... Ένα σενάριο που καλύπτει σχεδόν όλα τα ενδεχόμενα (αναγνώριση προϋπηρεσίας, μεταπτυχιακών κτλ) είναι 450-550. Αντίστοιχα για τους ΑΚΩ είναι 700-900. Από εκεί και πέρα υπάρχει και το επίδομα παραμεθορίου για όσους είναι σε ακριτικές περιοχές.Λιγότερα από όσα παίρναμε ωρομίσθιοι δηλαδή, αν το πας με την ώρα! Ωρομίσθια θυμάμαι κάποιους μεγάλους και γεμάτους μήνες παίρναμε πάνω από 500 με 12 ώρες. Α, και βέβαια είχαμε το δικαίωμα να δουλέψουμε ταυτόχρονα και στη
Παράθεση από: gpapage στις Νοεμβρίου 17, 2011, 01:01:50 amΌπως δείχνουν τα πράγματα και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το ταβάνι στον μισθό ενός ΑΜΩ θα είναι γύρω στα 500 ευρώ... Ένα σενάριο που καλύπτει σχεδόν όλα τα ενδεχόμενα (αναγνώριση προϋπηρεσίας, μεταπτυχιακών κτλ) είναι 450-550. Αντίστοιχα για τους ΑΚΩ είναι 700-900. Από εκεί και πέρα υπάρχει και το επίδομα παραμεθορίου για όσους είναι σε ακριτικές περιοχές.Λιγότερα από όσα παίρναμε ωρομίσθιοι δηλαδή, αν το πας με την ώρα! Ωρομίσθια θυμάμαι κάποιους μεγάλους και γεμάτους μήνες παίρναμε πάνω από 500 με 12 ώρες. Α, και βέβαια είχαμε το δικαίωμα να δουλέψουμε ταυτόχρονα και στη
Όπως δείχνουν τα πράγματα και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το ταβάνι στον μισθό ενός ΑΜΩ θα είναι γύρω στα 500 ευρώ... Ένα σενάριο που καλύπτει σχεδόν όλα τα ενδεχόμενα (αναγνώριση προϋπηρεσίας, μεταπτυχιακών κτλ) είναι 450-550. Αντίστοιχα για τους ΑΚΩ είναι 700-900. Από εκεί και πέρα υπάρχει και το επίδομα παραμεθορίου για όσους είναι σε ακριτικές περιοχές.
Νομίζω ότι ο giak με κάλυψε.Ο μισθός σε πραγματικές τιμές και όχι ονομαστικές τιμές είναι πολύ χαμηλότερος σε σχέση με το παρελθόν.Δηλ. αυτό που πρέπει να κοιτάμε είναι με τα χρήματα που έχουμε, τι αγοράζαμε πριν και τι τώρα. Όπως όλοι γνωρίζουμε τώρα αγοράζουμε πολύ λιγότερα σε σχεση με ένα χρόνο πριν.
Αρα δεν έχει υπάρξει καμία βελτίωση ούτε μισθολογικά.Επίσης ξεχνάς το δεδομένο ότι ως αμω,δεν σημαίνει ότι απαραίτητα θα έχεις 15 ώρες,μπορείς να έχεις και 5 με τις ανάλογες συνέπειες.
Παράθεση από: irenead στις Νοεμβρίου 17, 2011, 09:01:43 pmΝομίζω ότι ο giak με κάλυψε.Ο μισθός σε πραγματικές τιμές και όχι ονομαστικές τιμές είναι πολύ χαμηλότερος σε σχέση με το παρελθόν.Δηλ. αυτό που πρέπει να κοιτάμε είναι με τα χρήματα που έχουμε, τι αγοράζαμε πριν και τι τώρα. Όπως όλοι γνωρίζουμε τώρα αγοράζουμε πολύ λιγότερα σε σχεση με ένα χρόνο πριν.Τα 750 ευρώ πέρυσι για 15 ώρες ήταν σίγουρα καλύτερα από τα 350 πρόπερσι για 12 ώρες (μία φορά ωρομίσθιος) ή τα 700 ευρώ πρόπερσι για 23 ώρες (2 φορές ωρομίσθιος). Οι τιμές από πρόπερσι δεν έχουν ανέβει δραματικά. Ο πληθωρισμός δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος. Αυτό που έχει αλλάξει δραματικά την αγοραστική μας δύναμη είναι οι τραγικές μειώσεις των μισθών και όχι η αύξηση των τιμών... Παράθεση από: irenead στις Νοεμβρίου 17, 2011, 09:01:43 pmΑρα δεν έχει υπάρξει καμία βελτίωση ούτε μισθολογικά.Επίσης ξεχνάς το δεδομένο ότι ως αμω,δεν σημαίνει ότι απαραίτητα θα έχεις 15 ώρες,μπορείς να έχεις και 5 με τις ανάλογες συνέπειες.Σωστά... αλλά το ίδιο ίσχυε και για τους ωρομίσθιους. Έχω υπάρξει ωρομίσθιος των 7 ωρών και το γνωρίζω από πρώτο χέρι...
Απλά εμένα η επιλογή αμω,εκτός του τόπου κατοικίας,μου μοιάζει κοροϊδία.Θα μπορούσα να πάω ως αμω μόνο στον τόπο που κατοικώ,να μην χρειάζεται δηλ. να χρησιμοποιήσω αυτοκίνητο.
Για τις τιμές της βενζίνης έχεις δίκιο, όπως και για τα χαράτσια της ΔΕΗ. Τα νοίκια από την άλλη αρχίζουν να πέφτουν επειδή ο κόσμος εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να ανταπεξέλθει...Παράθεση από: irenead στις Νοεμβρίου 17, 2011, 09:28:08 pmΑπλά εμένα η επιλογή αμω,εκτός του τόπου κατοικίας,μου μοιάζει κοροϊδία.Θα μπορούσα να πάω ως αμω μόνο στον τόπο που κατοικώ,να μην χρειάζεται δηλ. να χρησιμοποιήσω αυτοκίνητο.Συμφωνώ...
Και του συναδέλφου που απέρριψε τη δυνατότητα (και παραιτήθηκε) να κατεβαίνει από Ιστιαία - Κάρυστο για 14 ώρες λέγοντας ότι δεν του φτάνουν τα λεφτά για τα ΚΤΕΛ. Και εγώ δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί ανέφερε τα ΚΤΕΛ, αφού θα μπορούσε να κατεβαίνει με την Cayenne, ώρες ώρες αυτή η αχαριστία δεν τραβιέται.
Παράθεση από: Alexhs_27 στις Νοεμβρίου 17, 2011, 09:46:51 pmΓια τις τιμές της βενζίνης έχεις δίκιο, όπως και για τα χαράτσια της ΔΕΗ. Τα νοίκια από την άλλη αρχίζουν να πέφτουν επειδή ο κόσμος εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να ανταπεξέλθει...Παράθεση από: irenead στις Νοεμβρίου 17, 2011, 09:28:08 pmΑπλά εμένα η επιλογή αμω,εκτός του τόπου κατοικίας,μου μοιάζει κοροϊδία.Θα μπορούσα να πάω ως αμω μόνο στον τόπο που κατοικώ,να μην χρειάζεται δηλ. να χρησιμοποιήσω αυτοκίνητο.Συμφωνώ...Αλέξη έχουν φθηνήνει και τα laptop (εκτός από τα ενοίκια), και ο καφές σε κάποιες μεγάλες αλυσίδες. Μιλάμε για ανάσα στα νοικοκυριά όχι αστεία!!!Προφανώς άλλος σου πληρώνει το ρεύμα, το super market, τα τέλη κυκλοφορίας, την εφορία, τα διόδια, το ψωμί, την θέρμανση .....Ευτυχώς έχουν δρομολογηθεί (κατά δήλωσή σου) και οι οργανικές στα δημοτικά και η δεύτερη ώρα στο γυμνάσιο, οπότε σωθήκαμε. Και σκέψου ότι υπάρχουν και μερικοί που πιστεύουν ότι έχουμε κρίση. Μα είναι δυνατόν;Να σου δώσω και το τηλέφωνο της κοπέλας που θα τρέχει από Αθήνα, Κύμη και στα γύρω χωριά με το λεωφορείο για 12 ώρες την εβδομάδα και τον υπέροχο μισθό των 450 ευρώ. Κι εγώ αναρωτιόμουν γιατί άρχισε να κλαίει μόλις άκουσε τα σχολεία. Μάλλον από τη χαρά της θα ήταν.Που θα νοικιάσει (με τα 450 ευρώ) ένα καλό σπιτάκι (τώρα που φθήνηναν τα ενοίκια) και θα κάνει και τις διακοπές της στην επαρχία.Και του συναδέλφου που απέρριψε τη δυνατότητα (και παραιτήθηκε) να κατεβαίνει από Ιστιαία - Κάρυστο για 14 ώρες λέγοντας ότι δεν του φτάνουν τα λεφτά για τα ΚΤΕΛ. Και εγώ δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί ανέφερε τα ΚΤΕΛ, αφού θα μπορούσε να κατεβαίνει με την Cayenne, ώρες ώρες αυτή η αχαριστία δεν τραβιέται. Προφανώς σε όλους αυτούς που πήγαν ΑΜΩ μακρυά από τα σπίτια τους δεν τους μοιάζει κοροιδία (όπως εσένα). Απλώς ήταν ηλίθιοι. Τόσες δουλειές, καλοπληρωμένες κιόλας, τόσες επιλογές....Πραγματικά ώρες ώρες δεν τους καταλαβαίνω του συναδέλφους όλων των κλάδων. Το κορόιδο
Δεν είναι σίγουρο το 15ωρο. Και όσο πιο αργά κληθείς τόσο πιο πολύ διακινδυνεύεις να έχεις λιγότερες ώρες.ΥΓ: Σας παρακαλούμε να μείνετε εντός θέματος και να λύνετε τις προσωπικές αντιπαραθέσεις με πμ. Το θέμα αυτό αφορά τις κλήσεις αναπληρωτών Πληροφορικής στα σχολεία και υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που περιμένουν. Ας μην το χαλάσουμε εδώ, αφού έχουμε καταφέρει αισίως να φτάσουμε στις 200 σελίδες συζητώντας.