*

Αποστολέας Θέμα: Συμβουλές-Προτάσεις για τον επόμενο ΑΣΕΠ - ΠΕ 02  (Αναγνώστηκε 695877 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος fotini.1981

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Απ: Συμβουλές-Προτάσεις για τον επόμενο ΑΣΕΠ - ΠΕ 02
« Απάντηση #1694 στις: Φεβρουαρίου 03, 2009, 04:08:37 pm »
δε νομίζω ότι πρέπει να σταθούμε στις ώρες διαβάσματος. ο καθένας έχει τους δικούς του ρυθμούς. βέβαια εγώ προβληματίζομαι με τον εαυτό μου. έδωσα για τρίτη φορά και είχα ξεκινήσει διάβασμα από τον οκτώβρη του 2007. διάβαζα σχεδόν 8ώρο κάθε μέρα. οι ερωτήσεις που βάζουνε είναι πολύ της λεπτομέρειας. πρέπει να τα έχεις χιλιοδιαβάσει όλα και φυσικά να προλάβεις και να τα ξανακοιτάξεις όλα τελευταία στιγμή. εδώ μπαίνει ο παράγοντας τύχη. διάβασμα και τύχη με τα θέματα και τη διόρθωση (στις ερωτήσεις ανάπτυξης).
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 03, 2009, 04:11:02 pm από fotini.1981 »
άνθρωπέ μου τι ξεφτίλα να σου χαλάνε τ' όνειρο και συ να τους αφήνεις...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 05:39:53 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1695 στις: Φεβρουαρίου 03, 2009, 04:10:35 pm »
πραγματι ειναι υπεροχα,(αν και γω προτιμω τα σκυλακια) αλλα και το οτι ειναι δυο κατι λεει....την απο κοινου προσπαθεια για την επιτευξη στοχου!
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος nan

• Νέο μέλος
  • *
  • Odi et amo...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1696 στις: Φεβρουαρίου 03, 2009, 04:53:20 pm »
Και μην ξεχνάτε ότι δεν είμαστε όλοι 23-24 χωρίς υποχρεώσεις ώστε να μην έχουμε τίποτε αλλο μόνο το διιαβασμα. Άσε που η ζωή έχει πολλά απρόοπτα ώστε να πεις ότι θα διαβάσεις απρόσκοπτα και ότι τίποτε άλλο δε θα σε απασχολεί εκτός από τον ασεπ.

Αποσυνδεδεμένος yotar

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #1697 στις: Φεβρουαρίου 03, 2009, 05:23:46 pm »
τι να πω .. συγχαρητήρια στην κοπελιά που ανταοικρίθηκε με τόσο λίγο διάβασμα .. πρέπει να είσαι πολύ μεγάλη διανοια.. δεν σε δουλεύω .. την άλλη φορά ..έξω από δω.....να πάμε κι εμείς με πασάλειμμα.. για να διοριστούμε να τελειώνει το μαρτύριο!!!!!!!!!!!!!

Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε μένα και όσα θα πω τα λέω ειλικρινά χωρίς καμία κακία ή εμπάθεια ( :D )
Δεν είπα ποτέ ότι μπορεί κάποιος που δίνει για πρώτη  φορά να διαβάσει 2 βδομάδες και να πάει και να...διαπρέψει!!
Είπα απλά, ότι εφόσον έχεις ξαναδώσει και ξέρεις το είδος των ερωτήσεων που βάζουν αρκεί ένα "εξυπνο" και συστηματικό διάβασμα για να τα πας καλά ( χωρίς να λέω ότι έχεις το διορισμό σίγουρο - αλλά αυτό δεν είναι σίγουρο και για κανέναν άλλο!!)
 Γι΄αυτό και επιμένω να λέω σε όσους δεν πηγαίνουν να δώσουν επειδή δεν έχουν προετοιμαστεί αρκετά, ότι η εμπειρία του διαγωνισμού είναι ανεκτίμητη και δεν αντισταθμίζεται με το εξαντλητικό διάβασμα...

Όσοι δίνουν για πρώτη φορά το ξέρω ότι είναι " χαμένοι στην ύλη" ( κατά το "χαμένοι στη μετάφραση" δεν ξέρω γιατί μου βγαίνει αυτή η σινεφίλ δάθεση σήμερα ;D) γιατί κι εγώ την πρώτη φορά το είχα πάρει "πατριωτικά", είχα ξοδέψει μια μικρή περιουσία σε ασεποβιβλία, και διάβαζα από επιστημονικά συγγράματα κάνοντας αυτό που θεωρούσα " σωστή ακδημαϊκή μελέτη"...ε, μετά την πρώτη επαφή με την ασεπική(!) πραγματικότητα κατάλαβα ότι είχα πέσει εξω στο πνεύμα του διαγωνισμού ( εντάξει γύρω στο 67 είχα ΜΟ, δεν πήγα και άπατη, αλλά πραγματικά ένιωσα πολύ ηλίθια που στις μισές ερωτήσεις δεν είχα ιδέα από που υποτίθεται ότι έπρεπε να ξέρω την απάντηση...)

Κι επειδή το θέμα μας είναι οι συμβουλές για τον επόμενο ΑΣΕΠ, θα σας πω τί έχω καταλάβει:
 ΔΕ χρειάζεται να διαβάσει κανείς εξονυχιστικά για όλα τα αντικείμενα! Εγώ για παράδειγμα που είχα αποφασίσει ότι θα γράψω διδακτική Ιστορίας, για Αρχαία και Νέα δεν κάθησα να "ξεκοκκαλίσω" όλα τα κείμενα που ήταν στην ύλη. Διάβασα για Αρχαία γραμματολογία μόνο από το σχολικό (αυτό που είναι για τις 3 τάξεις Γυμνασίου) και για Νέα πάλι από τις εισαγωγές των σχολικών (για την ακρίβεια φέτος έκανα μια απλή ανάγνωση των σημειώσεων που είχα βγάλει πέρσυ από τα σχολικά!)
Επίσης, εφόσον - καλώς ή κακώς - η εξέταση γίνεται με πολλαπλές επιλογές, πρέπει να προσαρμόσεις το διάβασμά σου σ΄αυτή τη λογική: εγώ π.χ. είχα φτιάξει λίστες με "πρωτιές", με κοινές υποθέσεις τραγωδιών με σημειώσεις του τύπου " ο τάδε έγραψε αυτό " και τα άλλα ψυχαναγκαστικά που ζητάνε συνήθως!!
Στα παιδαγωγικά πάλι, δεν έχω διαβάσει ποτέ για σχολές , εκπροσώπους και για το τί έχει πει κάθε πικραμένος παιδαγωγός από κτίσεως κόσμου!! Κάποια βασικά τα ξέρω από γενικές γνώσεις ( Δηλ. ποιός δεν ξέρει τις ιδέες του Ρουσσώ ή του Αριστοτέλη ή δεν έχει ακούσει ας πούμε για τα σκυλιά του Παβλώφ ή για το summerhil;) και για τα υπόλοιπα, απλά έχω καταλάβει το πνεύμα τους και απαντώ ανάλογα - και ποτέ δεν έχω πέσει κάτω από 82!

Και φυσικά δεν το παίζω έξυπνη ή ανώτερη ( αν ήταν έτσι δε θα έδινα για τρίτη φορά, με... καλές προοπτικές να δώσω και τέταρτη  ;D) Απλά τρελαίνομαι όταν ακούω αυτά τα " χαζοί είμαστε εμείς που διαβάζουμε τόσους μήνες;" και " ποιές είναι αυτές οι διάνοιες που γράφουν καλά με τόσο.. λίγο διάβασμα..."

Και για να καταλήξω ,γιατί πολύ το κούρασα: Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 05:39:53 »

Αποσυνδεδεμένος nan

• Νέο μέλος
  • *
  • Odi et amo...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1698 στις: Φεβρουαρίου 03, 2009, 06:05:17 pm »
Έχεις δίκιο ότι θέλει τρόπο αλλά σκέψου ότι το διάβασμα σου ήταν ήδη οργανωμένο από την προηγούμενη φορά.Το γεγονός ότι είπα ότι ξεκίνησα τον Ιούνιο δε δηλώνει ούτε τις  ώρες  ούτε αν σταμάτησα (για διακοπές καλοκαιριού ή για τις διακοπές τωνΧρισ/νων). Κι εγώ την 1η φορά το ίδιο διάβασμα με εσένα έκανα. Απλά νομίζω ότι κπ που δεν έχει την εμπειρία του ασεπ(δηλ να έχει δώσει και άλλη φορά διαβασμένος) και διαβάζει ένα μήνα, δεν μπορεί να ανταποκριθεί  στα θέματα(και ότι απλά κάνει τον έξυπνο).

Αποσυνδεδεμένος palaipso

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1699 στις: Φεβρουαρίου 03, 2009, 06:22:11 pm »
ρε παιδιά όντως ισχύει αυτό το ραδιο-αρβύλα ότι δεν θα υπάρξει επόμενος ΑΣΕΠ αλλά θα δίνουμε κάτι σαν το Τεστ Δεξιοτήτων ή είναι πάλι το γνωστό τροπάριο περι καταργησης του ΑΣΕΠ και δεν ισχύει ;;

Αποσυνδεδεμένος emel+3

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1700 στις: Φεβρουαρίου 03, 2009, 06:33:40 pm »
Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα γιατί μπερδευτήκαμε πολύ.Έδωσα πρώτη φορά ΑΣΕΠ,πρώτη φορά διάβασα και φέτος ξεκίνησα με 2 ωρίτσες πρόσθετη να έρχομαι σε επαφή με τα αρχαία(είμαι ΦΠΨ και δεν ασχολήθηκα ποτέ με αρχαία μετά την αποφοίτηση).Αυτά είναι τα γεγονότα και απλά σαν γεγονότα τα αναφέρω.Διάβασα επιλεκτικά και έκανα ακριβώς όπως ανέφερε κάποιος συνάδελφος ένα πασάλειμμα.Ήμουν πολύ τυχερή και έπεσαν πράγματα που είχα διαβάσει.Στην ιστορία έπαιξα τελείως τζόκερ.Φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να είμαι διοριστέα.Μέχρι εδώ που ακριβώς διακρίνατε οτι το παίζω έξυπνη και σας δουλεύω;Aπλά ήθελα να τονίσω τη σπουδαιότητα του παράγοντα τύχη!Αυτό και μόνο αυτό.Συγνώμη αν κάποιοι προσβληθήκατε....

Αποσυνδεδεμένος yotar

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1701 στις: Φεβρουαρίου 03, 2009, 06:39:40 pm »
Έχεις δίκιο ότι θέλει τρόπο αλλά σκέψου ότι το διάβασμα σου ήταν ήδη οργανωμένο από την προηγούμενη φορά.Το γεγονός ότι είπα ότι ξεκίνησα τον Ιούνιο δε δηλώνει ούτε τις  ώρες  ούτε αν σταμάτησα (για διακοπές καλοκαιριού ή για τις διακοπές τωνΧρισ/νων). Κι εγώ την 1η φορά το ίδιο διάβασμα με εσένα έκανα. Απλά νομίζω ότι κπ που δεν έχει την εμπειρία του ασεπ(δηλ να έχει δώσει και άλλη φορά διαβασμένος) και διαβάζει ένα μήνα, δεν μπορεί να ανταποκριθεί  στα θέματα(και ότι απλά κάνει τον έξυπνο).
nan δεν το είπα για σένα, εννοείται ότι κι εγώ κατά τον Ιούνιο άρχισα να βγάζω τις κούτες με τα ασεποβιβλία για...ξεσκόνισμα. Επίσης  διάβασα πολύ χαλαρά μες το καλοκαίρι π.χ. το Λουκή Λάρα, και καναδυό άλλα έργα που δεν είχα διαβάσει ποτέ, για να ξέρω περί τίνος πρόκειται - αλλά ακριβώς όπως θα διάβαζα ένα οποιοδήποτε άλλο βιβλίο ( γενικά πάντα κάτι διαβάζω, δεν μπορώ να ζήσω για πολύ χωρίς ένα βιβλίο...)

Ούτε μίλησα για τους πρωτάρηδες, οι οποίοι δικαιολογούνται να μην ξέρουν ακριβώς τη μορφή του διαγωνισμού (αν και τα θέματα των προηγουμένων ετών νομίζω ότι είναι αρκετά διαφωτιστικά και δεν πιστεύω να υπάρχει υποψήφιος που δεν τους έχει ρίξει μια ματιά πριν αρχίσει να διαβάζει..)
Εγώ μιλάω για εκείνους που δίνουν για δεύτερη και τρίτη φορά και επιμένουν να διαβάζουν με τον ίδιο τρόπο όπως την πρώτη φορά!! Δηλ. πόσες φορές πρέπει να χτυπήσεις το κεφάλι σου σε ένα χαμηλό ταβάνι μέχρι να μάθεις να σκύβεις;;;!
Και πέρα απ΄αυτό έχω ακούσει κατά καιρούς εδώ μέσα αττάκες του στυλ " τελευταία τα έχω φορτώσει στον κόκορα: διαβάζω μόνο 6 ώρες την ημέρα, ενώ πριν χτυπούσα 12ωρα!",για τις οποίες θεωρώ ότι είτε θέλουν να προσβάλουν τη νοημοσύνη μου, είτε ότι κάτι δεν πάει καλά με τη νοημοσύνη αυτού που τις ξεφουρνίζει...
Μου θυμίζουν συμμαθητές μου στο σχολείο που έλεγαν π.χ. ότι διαβάζουν 3 και 4 ώρες το μάθημα της Ιστορίας της επόμενης μέρας (!) και οι οποίοι σπανίως έγραφαν πάνω από τη βάση!!
Εγώ σε όλη μου τη μαθητική "σταδιοδρομία" δε θυμάμαι να έχω διαβάσει ποτέ πάνω από ένα δίωρο την ημέρα και σε όλες τις τάξεις Γυμνασίου - Λυκείου δεν είχα ποτέ γενικό κάτω από 19...αν είμαι παιδί-θαύμα και δεν το ήξερα τόσα χρόνια, λέτε να είναι αργά να με ανακαλύψει η ΝΑΣΑ;  ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος green ice

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1702 στις: Φεβρουαρίου 03, 2009, 06:39:49 pm »
Το διάβασμα για τον   ΑΣΕΠ  είναι διαφορετικό για έναν πρωτάρη κ αλλιώς για τον ΕΜΠΕΙΡΟ ΑΣΕΠΙΤΗ.Αν δε χωθείς μήνες να δεις τι παίζει κ πως όλα αυτά που διάβασες μπορείς να τα ανακαλέσεις ,δε γράφεις.....Το ξερό διάβασμα δε λέει τίποτα αλλά κ  το διάβασμα ενός μήνα είναι ψέμα.Δεν ισχύει.....Οταν τελειώνει το ΠΑΡΤΙ είναι εύκολο να λέμε εντυπωσιασμούς.Όσα γράφω  εδώ τα έχω συμπεράνει από μένα κ από φίλους μου που διορίστηκαν....κανείς δεν πέρασε εύκολα.Όλοι ξεσκίστηκαν κυριολεκτικά,δύο φορές κ δυνατές...το φουλ ωράριο στη δουλειά ανακοπτει τις ταχύτητες στη μελέτη κ την υπομονή.Όλοι δούλευαν ελάχιστα...

Αποσυνδεδεμένος Λουλου

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #1703 στις: Φεβρουαρίου 03, 2009, 08:36:02 pm »
ΑγαπητηYotar,χωρις εμπαθεια και εγω σου λεω οτι χωρις συστηματικο διαβασμα δεν υπαρχει περιπτωση να τα καταφερεις με τον ΑΣΕΠ,φυσικα αυτη ειναι η γνωμη μου και δεν χρειαζεται να την ασπασθεις ,σεβαστη και η δικη σου αποψη,οπως αλλωστε ειπε καποιος στο φορουμ ο καθενας εχει το δικο του ρυθμο διαβασματος .Οταν λεω να τα καταφερεις δεν εννοω μονο να διορισθεις ,αλλα να γραψεις ενα αξιοπρεπη βαθμο ικανο να σου δωσει μια θεση αναπληρωτη.Τωρα εγω με σκληρο διαβασμα ,αρκετες θυσιες της προσωπικης μου ζωης και πολλη τυχη καταφερα να διορισθω με τον ΑΣΕΠ του 2007.Πιστευω οτι ,εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων ισως ,ολοι οι διορισθεντες ,το ιδιο η και περισσοτερο διαβασμα απο μενα ειχαν κανει ,φυσικα δεν σημαινει σε καμια περιπτωση οτι οι διορισμενοι ειναι οι καλυτεροι φιλολογοι η οτι οι αλλοι που δεν διοριστηκαν ειχαν κανει λιγοτερο διαβασμα ,δυστυχως σ'αυτον τον διαγωνισμο ο παραγοντας τυχη ειναι σημαντικος ,πιστευω 3 λογοι με βοηθησαν να διοριστω α)συστηματικο και εξυπνο διαβασμα,β)εμπειρια απο ιδιαιτερα απο α γυμνασιου εως γ λυκειου κ γ)τυχη.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 03, 2009, 09:02:22 pm από Λουλου »

Αποσυνδεδεμένος sharon

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1704 στις: Φεβρουαρίου 03, 2009, 08:42:12 pm »
λουλου πες μου λίγα για το εξυπνο διάβασμα.

Αποσυνδεδεμένος yotar

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1705 στις: Φεβρουαρίου 03, 2009, 09:11:14 pm »
ΑγαπητηYotar,χωρις εμπαθεια και εγω σου λεω οτι χωρις συστηματικο διαβασμα δεν υπαρχει περιπτωση να τα καταφερεις με τον ΑΣΕΠ,φυσικα αυτη ειναι η γνωμη μου και δεν χρειαζεται να την ασπασθεις ,σεβαστη και η δικη σου αποψη,οπως αλλωστε ειπε καποιος στο φορουμ ο καθενας εχει το δικο του ρυθμο διαβασματος .Οταν λεω να τα καταφερεις δεν εννοω μονο να διορισθεις ,αλλα να γραψεις ενα αξιοπρεπη βαθμο ικανο να σου δωσει μια θεση αναπληρωτη.Τωρα εγω με σκληρο διαβασμα ,αρκετες θυσιες της προσωπικης μου ζωης και πολυ τυχη καταφερα να διορισθω με τον ΑΣΕΠ του 2007.Πιστευω οτι ,εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων ισως ,ολοι οι διορισθεντες ,το ιδιο η και περισσοτερο διαβασμα απο μενα ειχαν κανει ,φυσικα δεν σημαινει σε καμια περιπτωση οτι οι διορισμενοι ειναι οι καλυτεροι φιλολογοι η οτι οι αλλοι που δεν διοριστηκαν ειχαν κανει λιγοτερο διαβασμα ,δυστυχως σ'αυτον τον διαγωνισμο ο παραγοντας τυχη ειναι σημαντικος ,πιστευω 3 λογοι με βοηθησαν να διοριστω α)συστηματικο και εξυπνο διαβασμα,β)εμπειρια απο ιδιαιτερα απο α γυμνασιου εως γ λυκειου κ γ)τυχη.

που ακριβώς διαφωνούμε; ???
Όπως είπες κι εσύ χρειάζεται συστηματικό  και " έξυπνο" διάβασμα. Και εννοείται οτι θα χτυπήσεις κάποια στιγμή και τα 6ωρά σου, αλλά όχι κι επί έναν ολόκληρο χρόνο!!!!

Αποσυνδεδεμένος Nefelim

• Νέο μέλος
  • *
  • Φυραίνει ο τόπος ολοένα, χωματένιο σταμνί.
    • Προφίλ
« Απάντηση #1706 στις: Φεβρουαρίου 03, 2009, 09:21:57 pm »
Το κλειδί δεν είναι το υπερβολικό διάβασμα. Θέλει να θεμελιώσεις μια ευρύτερη έννοια της Φιλολογίας μέσα σου, με κριτικό διάβασμα και επισήμανση των ουσιωδών. Αυτό έκανα, απέτυχα, αλλά κατάλαβα πως είμαι σε καλό δρόμο.  ;)

Αποσυνδεδεμένος aristos2

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Οι "δανειστές" επιτρέπουν την ύπαρξη σχολείων;
    • Προφίλ
« Απάντηση #1707 στις: Φεβρουαρίου 03, 2009, 09:25:51 pm »
Αν αυτός ο διαγωνισμός προϋποθέτει κριτικό διάβασμα, ειδικά σε ιστορία και νέα, εγώ είμαι αστροναύτης.
Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως.
Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559