*

Αποστολέας Θέμα: Συμβουλές-Προτάσεις για τον επόμενο ΑΣΕΠ - ΠΕ 02  (Αναγνώστηκε 693776 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vicsk

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Συμβουλές-Προτάσεις για τον επόμενο ΑΣΕΠ - ΠΕ 02
« Απάντηση #1806 στις: Μαρτίου 31, 2009, 12:06:17 am »
Καλα  υπαρχουν και  αυτοι  που εχουν τυχη  βουνο -κοινως  καποιον κοντινο τους σε καποια επιτροπη - που ξερουν και τα θεματα γι' αυτο και γραφουν μονο για να διοριζονται... δειτε τις τελευταιες βαθμολογιες που αριστευσαν και μετρηστε τους , μετριουνται στα δαχτυλα , οι υπολοιποι 76-78-86-89 κ.λ.π
ας μην είμαστε κακόβουλοι! δεν ανήκω στις ιδιοφυίες αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν. ας μην σκεφτόμαστε κατά το λαίκό και σωστότατο "όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια". δε ζω στον κόσμου μου- μακάρι να ζούσα- , όπου επικρατεί η απόλυτη αξιοκρατία, αλλά φαντάζομαι πόσο δύσκολο είναι να αριστεύσεις και πόσο πικρό να σου υποβαθμίζουν τον αγώνα σου...ας προσέχουμε τα λόγια μας. το ότι είναι λίγοι όσοι γράφουν άριστα στο ΑΣΕΠ, δεν αποδεικνύει ότι το κατάφεραν αυτό "από την πίσω πόρτα".

Θα συμφωνήσω απόλυτα. Το να στρεφόμαστε εναντίον αυτών που αριστεύουν, είναι σαν να πιστεύουμε πως ποτέ δε θα μπορούσαμε να είμαστε ένας από αυτούς. Γιατί, αν ενδέχεται σε επόμενο ΑΣΕΠ να αριστεύσουμε, με ποια λογική υποπτευόμαστε αυτούς που μέχρι τώρα έχουν αριστεύσει; Ας σκεφτούμε πως στον επόμενο ΑΣΕΠ μπορεί να είμαστε από αυτούς που τώρα αποτελούν κόκκινο πανί. Αν δεν πιστεύετε ότι υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, δεν ξέρω τι να σας πω.
Εγώ αρνούμαι να μην το πιστεύω.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:53:06 »

Αποσυνδεδεμένος stratos91

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #1807 στις: Μαρτίου 31, 2009, 01:01:43 am »
Αμάν πια με τα σενάρια συνομωσίας!!!
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, ειδικά στους φιλολόγους με 3 γνωστικά αντικείμενα! Δύο μπορεί να συμβούν:
1) Κάποιος/οι έχουν γνωστό ή έχουν πληρώσει κάποιον καταχωρητή που τους αλλάζει τη βαθμολογία.
Αναρωτιέμαι, εσείς θα διακινδυνεύατε τη θέση σας να κάνετε κάτι τέτοιο για κάποιον "γνωστό"; προσωπικά ούτε για το παιδί μου ή τον άντρα μου δε θα το έκανα....
2) Κάποιοι έχουν γνωστό αυτόν που βάζει τα θέματα στην ειδική διδακτική. Μόνο αυτό είναι πιθανό γιατί δεν υπάρχει περίπτωση κανείς να έχει γνωστούς όλους όσους βάζουν 30 ερωτήσεις πολλαπλής στα νέα, 30 στην ιστορία, 30 στα παιδαγωγικά, 10 στα αρχαία +τις ερωτήσεις ανάπτυξης! Δε γίνεται με τίποτα! Ακόμα και σ' αυτή την περίπτωση να γνωρίζει δηλ κάποιος τα θεματα της διδακτικής και πάλι πρέπει να γράψει αρκετά καλά και στα υπόλοιπα. Οπότε;
Προσωπικά σε όσους ΑΣΕΠ έχω συμμετάσχει, ποτέ δεν πήρα βαθμό που λίγο -πολύ δεν τον περίμενα...

Εδώ ρε παιδιά είδαμε να συμβαίνει στις πανελλήνιες που θεωρείται ο πιο αξιόπιστος διαγωνισμός, στον δικό μας διαγωνισμό θα κολήσουνε; Εγώ πάντως πιστεύω ότι όντως κάποιοι ευνοούνται.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1808 στις: Μαρτίου 31, 2009, 09:38:29 am »
υπαρχουν και οι.....ρομαντικοι θιασωτες της αποψης αυτης!

μα και βεβαια μπαινουν καποιοι με μεσον. πλακα κανουμε! αλλα ειναι τοσο ελαχιστοι που δεν πρεπει να μας ....πτοει!
 ηθικον? ακμαιοτατον!

(μακαρι να ειχα και γω μεσον και ....σας ελεγα! που γραφω την αξιοκρατια!)
η αφοπλιστικη ειλικρινεια μου σας σοκαρε? ειμαι ρεαλιστης, τι να κανουμε....?
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 31, 2009, 10:20:57 am από Μarkos »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος maryvas

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1809 στις: Μαρτίου 31, 2009, 11:52:47 am »
κ εγω πιστευω οτι υπαρχει ενα πολυ μικρο ποσοστο που μπαινει απο την πισω πορτα. αυτο βεβαια δε σημαινει σε καμια περιπτωση οτι οποιος εχει χτυπησει 90αρια ή 100αρια τα εχει γραψει απαραιτητα επειδη ηξερε τα θεματα. κ παρολο που ολοι ειμαστε κατα του μεσου πιστευω οτι οταν προκειται για τη ζωη μας, για την επαγγελματικη μας αποκατασταση ολοι μας θα το δεχομασταν. ειναι εξαιρεση στον κανονα αυτος που θα πει "οχι εγω θα περασω με την αξια μου". κ παρολο που ολοι λεμε να αλλαξει ο τροπος προσληψης για πδσ κ τα συναφη αν ειχαμε καποιον κ μας εδινε 10ωρο την εβδομαδα τι θα λεγαμε? " οχι δεν τις παιρνω γιατι δε μου αξιζουν? να παρουν κ αλλοι συναδελφοι?" δε νομιζω. κ ακριβως επειδη ο καθενας μας πανω απ'ολα σκεφτεται την παρτη του αυτη η κατασταση θα διαιωνιζεται...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:53:06 »

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1810 στις: Μαρτίου 31, 2009, 12:20:02 pm »
κ εγω πιστευω οτι υπαρχει ενα πολυ μικρο ποσοστο που μπαινει απο την πισω πορτα. αυτο βεβαια δε σημαινει σε καμια περιπτωση οτι οποιος εχει χτυπησει 90αρια ή 100αρια τα εχει γραψει απαραιτητα επειδη ηξερε τα θεματα. κ παρολο που ολοι ειμαστε κατα του μεσου πιστευω οτι οταν προκειται για τη ζωη μας, για την επαγγελματικη μας αποκατασταση ολοι μας θα το δεχομασταν. ειναι εξαιρεση στον κανονα αυτος που θα πει "οχι εγω θα περασω με την αξια μου". κ παρολο που ολοι λεμε να αλλαξει ο τροπος προσληψης για πδσ κ τα συναφη αν ειχαμε καποιον κ μας εδινε 10ωρο την εβδομαδα τι θα λεγαμε? " οχι δεν τις παιρνω γιατι δε μου αξιζουν? να παρουν κ αλλοι συναδελφοι?" δε νομιζω. κ ακριβως επειδη ο καθενας μας πανω απ'ολα σκεφτεται την παρτη του αυτη η κατασταση θα διαιωνιζεται...

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το χτές...μπορούμε όμως να αλλάξουμε το αύριο...:)

Αποσυνδεδεμένος fotini.1981

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1811 στις: Μαρτίου 31, 2009, 12:49:04 pm »
και φυσικά ο πειρασμός είναι μεγάλος και δε μπορείς να πεις εύκολα όχι. μετά βέβαια δε ξέρω πώς μπορεί να νοιώθει ο καθένας... και αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα....
όμως αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσουμε να ζητάμε αυτό που είναι σωστό και δίκαιο. γιατί η αλήθεια είναι ότι πολλοί έχουν μείνει με τη σκέψη : κοιτάω την πάρτη μου και ελπίζω στο μέσο, όμως λίγοι έχουν καταφέρει κάτι με αυτό. επομένως κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα θα δουν την αυταπάτη.
άνθρωπέ μου τι ξεφτίλα να σου χαλάνε τ' όνειρο και συ να τους αφήνεις...

Αποσυνδεδεμένος Alkioni

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1812 στις: Μαρτίου 31, 2009, 01:07:39 pm »
Εγώ πάλι γιατί νομίζω ότι η κατάσταση αυτή διαιωνίζεται, επειδή ακριβώς πολλοί καταφέρνουν πολλά με το μέσο;
Αναρωτιέμαι αν υπήρξε πότε περίοδος στην ιστορία της Ελλάδας που το μέσο δε βασίλευε.
Και επειδή ακριβώς στην Ελλάδα έχει βολέψει πολύ κόσμο χωρίς κόπο αλλά με τρόπο, το μέσο θα συνεχίσει να βασιλεύει.
Η νοοτροπία του Έλληνα δεν αλλάζει, όταν τίθεται θέμα προσωπικού συμφέροντος.

Αποσυνδεδεμένος fotini.1981

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1813 στις: Μαρτίου 31, 2009, 02:54:09 pm »
δε διαφωνώ, απλά σκέφτομαι ότι από τους 18.500 περίπου φιλολόγους που έδωσαν ασεπ, πόσοι τελικά θα καταφέρουν κάτι με το μέσο? δε νομίζω ότι το νούμερο φτάνει τους μισούς. και οι υπόλοιποι δεν θα έπρεπε να ξυπνήσουν?
άνθρωπέ μου τι ξεφτίλα να σου χαλάνε τ' όνειρο και συ να τους αφήνεις...

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #1814 στις: Μαρτίου 31, 2009, 02:58:54 pm »

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Όταν μιλάμε για μέσον, δεν υπάρχει εξαίρεση.
Σας το είπα πολλές φορές σ' αυτό το forum: κάθε πρόβλημα έχει 2 πλευρές. Ανάλογα με το σε ποια πλευρά βρισκόμαστε είναι και το δίκαιο και το δίκιο μας...  ::)
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος Alkioni

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1815 στις: Μαρτίου 31, 2009, 03:16:33 pm »
Η έννοια της αξιοκρατίας δεν μπορεί να είναι σχετική. Το να βάζεις μέσον (είτε αυτό είναι βουλευτής, είτε υπάλληλος δευτεροβάθμιας, είτε η θεία σου που έχει κοννέ με κομματόσκυλο), είναι αδικία σε βάρος των άλλων, και δεν μπορεί κανείς να το βαφτίσει δίκαιο.
Δεν κρίνουμε το δίκαιο και το άδικο ανάλογα με το τι μας ζημιώνει προσωπικά και τι μας ωφελεί προσωπικά.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1816 στις: Μαρτίου 31, 2009, 03:29:02 pm »
Alkioni μου, οταν δεις την αδικια να γινεται χωρις να μπορεις να κανεις κατι να τη σταματησεις, τοτε θα παψεις να μιλας για ....δικαιο.

Αποσυνδεδεμένος Alkioni

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1817 στις: Μαρτίου 31, 2009, 03:44:24 pm »
Μάρκο, δίκαιο δεν είναι ό,τι είναι άδικο αλλά δεν μπορείς να το σταματήσεις.
Έχω δει πολλές αδικίες να γίνονται και να μην μπορώ να τις σταματήσω, και πολύ μεγαλύτερες από αυτές των διορισμών και των προσλήψεων
που με καίνε προσωπικά.
Δε ζω στη φρουτοπία.

Μόνο τις δικές μου επιλογές μπορώ να ελέγχω και το κάνω σύμφωνα με το δικό μου κώδικα αξιών, στον οποίο, επαναλαμβάνω, δίκαιο δεν είναι ό,τι με συμφέρει προσωπικα κι ας αδικεί άλλους.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1818 στις: Μαρτίου 31, 2009, 04:54:30 pm »
μακαρι να παραμεινεις ετσι. ευχομαι ολοι μας να μπορουμε να το δουμε ετσι.....

ομως οταν εχεις αναγκη να δουλεψεις δεν θα σκεφτεις τον αλλο.
 κακως,  αλλα ετσι συμβαινει. και καποια στιγμη  θα σε αναγκασουν οι συνθηκες να αλλαξεις, δεν θα μπορεις να κανεις διαφορετικα.....

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1819 στις: Μαρτίου 31, 2009, 07:50:33 pm »
Κι εγώ στενοχωριέμαι όταν διορίζονται οι 3τεκνοι με τη βάση του 55 μόνο, αλλά αν είχα 3 παιδιά θα με "βόλευε" πάρα πολύ αυτό το μέτρο..Κατά βάθος θυμώνουμε, γιατί δεν είμαστε από τη πλευρά των..ευνοουμένων! ;)
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το χτές...μπορούμε όμως να αλλάξουμε το αύριο...:)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182521
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)