*

Αποστολέας Θέμα: Συμβουλές-Προτάσεις για τον επόμενο ΑΣΕΠ - ΠΕ 02  (Αναγνώστηκε 694496 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος marion

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
Απ: Συμβουλές-Προτάσεις για τον επόμενο ΑΣΕΠ - ΠΕ 02
« Απάντηση #560 στις: Ιανουαρίου 11, 2008, 05:06:22 pm »
Σε ό,τι αφορά στα Παιδαγωγικά - παρότι στον προηγούμενο διαγωνισμό τα πήγα αρκετά καλά (86) χωρίς ιδιαίτερο διάβασμα παρά μόνο λύνοντας test πολλαπλής ουσιαστικά, φέτος επειδή αποφάσισα να ξεκινήσω με Παιδαγωγικά - γενική διδακτική, αγόρασα το βιβλίο που κάποιοι προτείνατε (σημειωτέον έχει και tests, που έχουν τεθεί σε παλαιότερους διαγωνισμούς) Γενική Μεθοδολογία και Γενικά Ψυχοπαιδαγωγικά Θέματα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Φυσικά σε συνδιασμό με την Σχολική Τάξη του Ματσαγγούρα και τη Ψυχολογία του Εκπαιδευτικού του Fontana. Ωστόσο, το πρώτο που είναι καθαρα για το διαγωνισμό από μια πρώτη ανάγνωση που έχω κάνει έχω διακρίνει ότι διαθέτειι αρκετά καλά οργανωμένα και αποδαφηνισμένα όλα εκείνα που κατά καιρούς ζητούνται στο διαγωνισμό. Εγώ τουλάχιστον το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Τώρα σε ό,τι αφορά αυτό στο οποίο λέει ο Μάρκος, ότι δηλ. ακούγεται κάπως παράξενο το πως οι ερωτήσεις που ετέθησαν συνέπεσαν με τις ερωτήσεις που ήταν καταγεγραμμένες στο εν λόγω ασεπικό βιβλίο μη σας φαίνεται διόλου παράξενο. Ένα θα σας πω. Επειδή κι εγώ στον προηγούμενο διαγωνισμό παρακολούθησα συγκεκριμένα μαθήματα στο γνωστό φροντιστήριο ένας εκ των καθηγητλων γνώριζε τουλάχιστον δυο μήνες πριν ανακοινωθεί η ύλη και μας το τόνιζε εμμέσως για την αλλαγή που επίκειται στην ύλη της ιστορίας και ότι θα προταθούν συγκεκριμένοι περίοδοι κτλ ενώ σε ότι αφορά στα αρχαία μας ρωτούσε δήθεν τυχαία τι θα θέλαμε να αφαιρεθεί από την ύλη, αν μας έλεγε κάποιος ότι προγραμματίζεται μείωση της εξεταστέας ύλης για το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών...
" Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει. "

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:07:25 »

Αποσυνδεδεμένος swtia

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ
« Απάντηση #561 στις: Ιανουαρίου 11, 2008, 08:57:59 pm »
εγω παντως που παρακολουθησα στο ιδιο φροντιστηριο στη θεσνκη εκαναν σαν χαμενοι οταν αλλαξε η υλη. γενικα δεν ηξεραν τι τους γινεται.
οσο για το βιβλιο της ιστοριας κι εμενα μου φαινεται παριεργο. δεν το ειχα διαβασει. ειχε ερθει τελευταια στιγμη και δεν αντεχα αλλο. παντως γενικα δεν φαινοταν να ξερουν κατι για να πιασουν τα θεματα.

Αποσυνδεδεμένος Katerina Kfd

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #562 στις: Ιανουαρίου 11, 2008, 10:00:02 pm »
Καλησπέρα και από μένα.Και είχα παρακολουθήσει στο συγκεκριμένο φροντιστήριο και όντως ένας καθηγητής γνώριζε από πριν την αλλαγή ύλης,δεν ξέρω αν και το περιεχόμενό της.Εγώ ευτυχώς πήγα καλοκαίρι σχεδόν λίγο πριν αλλάξει η ύλη και δεν έκανα περιττά.Όμως αν όντως γνώριζε ποιοι συγγραφείς έβγαιναν θεωρώ απαράδεκτο που τους δίδαξε μόνο για εμπορικούς λόγους..Ιστορία δεν παρακολούθησα παρά μόνο κάποια εξτρα που γίνονταν για την ύλη που προστέθηκε.Ο καθηγητής ήταν 100% υπέρ των σχολικών βιβλίων μαζί με κάποιες φωτοτυπίες που έδινε.Το βιβλίο που αναφέρθηκε το έίχα πάρει και γω τελευταία στιγμή κ δεν πρόλαβα παρά μόνο κάποιες ασκήσεις.΄Θα κοιτάξω αν υπάρχουν οι απαντήσεις.

Αποσυνδεδεμένος XRISA

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #563 στις: Ιανουαρίου 11, 2008, 10:17:12 pm »
παιδιά σας παρακαλώ στείλτε μου και μένα το φροντιστηριό!!!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:07:25 »

Αποσυνδεδεμένος anniegr

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #564 στις: Ιανουαρίου 11, 2008, 11:02:23 pm »
μαρκο ευχαριστω για τη διευκρινιση! νασαι καλα!
ξερεις αν καποιο βιβλιο αναφερεται διεξοδικα στη διαχειριση σχολικης ταξης? δηλαδη εμενα π.χ. οι ερωτησεισ σχετικα με το που πρεπει να παραπεμψουμε καποιον μαθητη διευθυντη ή συλλογο με μπερδευουν...
οποιοσ μπορει ας βοηθησει....

Αποσυνδεδεμένος Katerina Kfd

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #565 στις: Ιανουαρίου 12, 2008, 11:13:32 am »
XRISA καλημέρα,το όνομα του φροντ. δεν μπορούμε να το δώσουμε στο site.Πάντως, αν είσαι από την Αθήνα πρέπει να κατάλαβες ποιό είναι το μεγάλο φροντ της Πατησίων.Όσο για το άλλο που είπα,βρίσκεται στην Κάνιγγος,είναι αρκετά γνωστό.

Αποσυνδεδεμένος marita

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #566 στις: Ιανουαρίου 12, 2008, 09:35:40 pm »
Γεαι σας και καλή χρονιά. Διαβάσα ένα προς ένα τα μηνύματά μας και τολμώ να πω πως με αγχώσατε, βρε παιδιά ! Μπράβο σας που αρχίσατε να διαβάζετε. Μακάρι να είχα κι εγώ την όρεξη και να ακολουθούσα το παραδειγμά σας. Η αλήθεια είναι πως επαναπαυτηκα λίγο, επειδή φέτος είμαι αναπληρώτρια. Ξέρω πως αυτό δε σημαίνει τίποτα, γιατί αν δεν καταφέρω στον επόμενο διαγωνισμό να είμαι ξανά επιτυχούσα, κανείς δεν μου εγγυάται αν θα ξαναπάω αναπληρώτρια.

Αποσυνδεδεμένος marion

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #567 στις: Ιανουαρίου 12, 2008, 11:33:41 pm »
Γεαι σας και καλή χρονιά. Διαβάσα ένα προς ένα τα μηνύματά μας και τολμώ να πω πως με αγχώσατε, βρε παιδιά ! Μπράβο σας που αρχίσατε να διαβάζετε. Μακάρι να είχα κι εγώ την όρεξη και να ακολουθούσα το παραδειγμά σας. Η αλήθεια είναι πως επαναπαυτηκα λίγο, επειδή φέτος είμαι αναπληρώτρια. Ξέρω πως αυτό δε σημαίνει τίποτα, γιατί αν δεν καταφέρω στον επόμενο διαγωνισμό να είμαι ξανά επιτυχούσα, κανείς δεν μου εγγυάται αν θα ξαναπάω αναπληρώτρια.
" Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει. "

Αποσυνδεδεμένος sirina

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #568 στις: Ιανουαρίου 13, 2008, 12:16:09 pm »
Εγω εδω και καιρο ψευτοδιαβαζω παιδαγωγικα αλλα δεν ειμαι σιγουρη αμα παω καλα. Εχω τα βιβλια σχολικη ταξη και στρατηγικες διδασκαλιας του ματσαγγουρα απο τα οποια εχω βγαλει σημειωσεις. Επισης εχω του μεταιχμιου και κανα δυο ακαμα με ερωτηματολογια αλλα δεν με ικανοποιουν γιατι οτανβν τα αγορασα δεν ειδα οτι ειναι απλα τα παλαιοτερα θεματα!. Αυτο που θελω ειναι να ρωτησω αμα ξερει κανενας, κανα βιβλιο με ερωτηματολογια οχι ομως παλιων ΑΣΕΠ, η τελος παντων τι αλλο πρεπει να διαβασω και απο που.

Κακος μπελας αυτος ο διαγωνισμος..

Και απο δευτερα ξεκιναω γραμματολογια Γεωργοπαπαδακου. Καμια αλλη προταση για να συμπληρωσω τα κενα αυτου του βιβλιου?

Αποσυνδεδεμένος anniegr

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #569 στις: Ιανουαρίου 13, 2008, 12:44:09 pm »
sirina ο ματσαγγουρας δεν ειναι καπςσ δυσκολος? η σχολικη ταξη πιστευεις καλυπτει μεροσ των ερωτησεων του προηγουμενου διαγωνισμου??
οσο για γραμματολογια και με τα σχολικα νομιζω θασαι οκ.

Αποσυνδεδεμένος sirina

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #570 στις: Ιανουαρίου 13, 2008, 12:49:07 pm »
Δυσκολος ειναι και πολυ μεγαλος. Γενικα εγω τα θεωρητικα παιδαγωγικα τα βαριεμαι ελεεινα. Πετυχαινει διαφορα αλλα γενικα πολλες ερωστησεις που πεφτουν μπορουμε να τις βρουμε και με την λογικη. Ωστοσο, ζητησα ερωτηματολογια γιατι ειναι αρκετα μπερδεμενα και πολλες φορες ταιριαζουν αρκετες απαντησει!

Αποσυνδεδεμένος swtia

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ
« Απάντηση #571 στις: Ιανουαρίου 13, 2008, 01:33:07 pm »
κι εγω σιρινα μοθ βαριεμαι απιστευτα τα παιδαγωγικα.ενω με τη διδακτικη κατι γινοταν με τ παιδαγωγικα δεν την παλευω. ερωτηματολογια που μπορουν να σε βοηθησουν ειναι αυτ απο τα παριοδικα που εχουν ανεβασει οι συναδελφοι. ειναι αρκετα χρησιμα

Αποσυνδεδεμένος anniegr

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #572 στις: Ιανουαρίου 13, 2008, 01:53:23 pm »
καλα τα παιδαγωγικα ειναι εντελως βαρετα...και ιδιαιτερα τα πολυ θεωρητικα....
για γερα νευρα....

Αποσυνδεδεμένος sirina

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #573 στις: Ιανουαρίου 13, 2008, 01:55:54 pm »
Αυτα τα κατεβασα, θα τα δω λιαν συντομως. Την διδακτικη την αφηνω, μου φαινεται και ωραιο θεμα, αρχιζω με γραμματολογιες τωρα που λειπει η αδερφη μου απο το σπιτι και θα μπορω να εχω λιγη ησυχια.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182545
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)