*

Αποστολέας Θέμα: Συμβουλές-Προτάσεις για τον επόμενο ΑΣΕΠ - ΠΕ 02  (Αναγνώστηκε 695634 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος swtia

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
    • ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ
Απ: Συμβουλές-Προτάσεις για τον επόμενο ΑΣΕΠ - ΠΕ 02
« Απάντηση #658 στις: Ιανουαρίου 30, 2008, 11:36:57 am »
και δεκα μηνες να διαβαζε αν ηταν να μην μπει δεν θα εμπαινε. μια κοπελα που ξερω της εβαλαν πανω απο 20 μοναδες διαφορα στα αρχαια νομιζω. αν της εβαζε ο πρωτος 5-6 μοναδες λιγοτερο δεν θα πηγαινε σε αναβαθμολογηση και θα διοριζοταν. εγω ειδα ενα αδιορθωτο- πολυ καλο κατα τ αλλα γραπτο στα αρχαια- που πηρε 49.... και ειδικη ο πρωτος μου εβαλε 50 και ο δευτερος 80. ο τριτος 54. σ αυτα δεν επαιξε ρολο το διαβασμα μου οσο η μαυρη μου η τυχη. γι αυτο ας ακολουθει ο καθενας τους δικους του ρυθμους, το διαβασμα ειναι εντελως προσωπικο. απλα κρατηστε κατι και για εσας, ο καθενας για τον εαυτο του, γιατι ο διαγωνισμος ειναι απροβλεπτος. μην αγχωνεστε....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:29:43 »

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #659 στις: Ιανουαρίου 30, 2008, 11:37:25 am »
Aν με ρωτάς προσωπικά, αποφάσισα να δώσω στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2005 μόνο μετά την έκδοση της προκήρυξης. Αλλά νομίζω ότι αναφέρεσαι γενικά και θα συμφωνήσω μαζί σου ότι παίζει ρόλο και η τύχη.
Syrrahm,γιατι δεν σκεφτεσαι και το αλλο, αν διαβαζες 8 μηνες μηπως διοριζοσουν?θα μου πεις ολα ειναι σχετικα ,αφου κατα γενικη ομολογια παιζει ρολο και η τυχη.

Αποσυνδεδεμένος enastron

• Πλήρες μέλος
  • ...λογαριάζω το μηδέν μου με το άπειρο...
    • Προφίλ
« Απάντηση #660 στις: Ιανουαρίου 30, 2008, 12:00:02 pm »
Η αλήθεια είναι πως η τύχη παίζει καταλυτικό ρόλο, όχι μόνο στον ασεπ αλλά στα πάντα.Εγώ έχω δώσει 3 φορές με επιτυχία και στους τρεις και τα κατάφερα,Δόξα τω Θεώ, να είμαι στους διοριστέους του δεύτερου μισού φέτος.Είχα διαβάσει και στους 3 αρκετά αν και πάντα θεωρούσα πως είχα κι άλλα να δω.Η εμπειρία από τα φροντιστήρια με βοήθησε αλλά δεν ήταν τελικά καθοριστική.Οι βαθμολογίες δεν ήταν πάντα αυτό που περίμενα,ειδικά στη φετινή διδακτική που είχα κι έχω την απόλυτη βεβαιότητα ότι έγραψα πάρα πολύ καλά άσχετα που ο βαθμός μου δεν δείχνει κάτι τέτοιο.Και για να μην κουράζω θα πω ότι εκείνο που σίγουρα πρέπει να δουλέψετε είναι τα σχολικά βιβλία,μη μπλέκεστε με πολλά βιβλία,πράγμα που αγχώνει πάρα πολύ και σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν ξέρεις τίποτα.Στα παιδαγωγικά είχα πάρει κάτι βιβλία τα οποία απλά τα ανέγνωσα γιατί μου ήταν πολύ δύσκολο να τα μάθω όλα αυτά.Κράτησα μόνο σημειώσεις από πολύ βασικά χαρακτηριστικά των διαφόρων παιδαγωγικών τάσεων για να μπορώ να βγάλω μια άκρη.Εκείνο που έκανα πολλές φορές ήταν να λύσω τα παιδαγωγικά ολων των ειδικοτήτων όλων των προηγούμενων διαγωνισμών,αυτό με βοήθησε πολύ για να καταλάβω τι στο καλό θέλουν να ακούσουν και πήγα πολύ καλά.Μην ξεχνάτε ότι πλέον δεν μπορούμε να διαβάζουμε όπως στις πανελλαδικές,άλλες οι αντοχές τότε.Να πιστεύετε στον εαυτό σας και στην προσπάθεια σας,να διαχειρίζεστε σωστά το άγχος σας και μην το παρακάνετε τις τελευταίες μέρες.Αφήστε το μυαλό σας να αφομοιώσει ήρεμα τη γνώση που αποκτήσατε.Ε ανάψτε και κανένα κεράκι κι αφήστε το να καίει....καλό κουράγι και όλα θα πάνε καλά!
...Ψυχές και σώματα στο χρόνο γυρνάνε...αλλάζουν ονόματα ...και πάλι απ’ την αρχή...

Αποσυνδεδεμένος Katerina Kfd

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #661 στις: Ιανουαρίου 30, 2008, 12:07:47 pm »
Syrahm και γω έχασα διορισμό για 0,7 και μου πήρε μήνες να το συνειδητοποιήσω...Να σε ρωτήσω κάτι όμως;Επειδή είχες 2 τόσο μεγάλες βαθμολογίες δε σε πήρανε αναπληρώτρια;;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:29:43 »

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #662 στις: Ιανουαρίου 30, 2008, 01:03:12 pm »
Syrahm και γω έχασα διορισμό για 0,7 και μου πήρε μήνες να το συνειδητοποιήσω...Να σε ρωτήσω κάτι όμως;Επειδή είχες 2 τόσο μεγάλες βαθμολογίες δε σε πήρανε αναπληρώτρια;;
Δεν με πήραν αναπληρώτρια, με πήραν όμως αναπληρωτή :) . Δουλεύω για 2η χρονιά αναπληρωτής.

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #663 στις: Ιανουαρίου 30, 2008, 01:43:30 pm »
Sorry Syrahm,δεν ήξερα.. Οπότε θα έρθει η δικαίωση μέσω του πίνακα.Μπράβο που είχες τη δύναμη να ξαναπροσπαθήσεις πολύ πάντως.Εμένα με έχει πιάσει μια οκνηρία..Πήγες καθόλου φροντιστήριο;

Αποσυνδεδεμένος anniegr

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #664 στις: Ιανουαρίου 30, 2008, 02:42:17 pm »
το διαβασμα παιδια ειναι καθαρα προσωπικη υποθεση.....και μετα αν εχεις τυχη διαβαινε..... και βλεπουμε....

Αποσυνδεδεμένος Ioli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #665 στις: Ιανουαρίου 30, 2008, 03:03:09 pm »
Καλησπέρα σε όλους!Θα συμφωνήσω μαζί σας ότι το διάβασμα είναι προσωπική υπόθεση του καθενός μας.Εγώ επειδή είμαι γενικά πολύ αγχώδης αποφάσισα αυτήν τη φορά να είμαι ήρεμη και να προσπαθήσω όσο μπορώ να το ελέγξω.Άλλωστε όταν αγχωνόμαστε δεν κερδίζουμε τίποτα[το αντίθετό θα έλεγα].Όσο για την τύχη έχετε δίκιο και πάλι.Μπορεί ένας να διαβάζει ένα χρόνο και ένας άλλος δύο μήνες και τελικά να διοριστεί ο δεύτερος.Ψυχραιμία λοιπόν και θετική σκέψη χρειάζεται.Και στην τελική δεν είναι όλη μας η ζωή ο ασέπ.Ας μην το κάνουμε αυτοσκοπό!
La vita e bella

Αποσυνδεδεμένος marion

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #666 στις: Ιανουαρίου 31, 2008, 12:39:17 pm »
Καλημέρα σε όλους.

Θα μπορούσε κάποιος να μας προτείνει βιβλία καθαρά όμως μόνο με tests αυτοαξιολόγησης για ΚΝΛ και Α.Ε. με τη μέθοδο της πολλαπλής (συμπεριλαμβανομένων και των απαντήσεων):

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
" Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει. "

Αποσυνδεδεμένος pariel

• Έμπειρο μέλος
  • Για να πετύχεις, μην παίρνεις τίποτε προσωπικά
    • Προφίλ
« Απάντηση #667 στις: Ιανουαρίου 31, 2008, 01:24:24 pm »
Καλημέρα σε όλους.

Θα μπορούσε κάποιος να μας προτείνει βιβλία καθαρά όμως μόνο με tests αυτοαξιολόγησης για ΚΝΛ και Α.Ε. με τη μέθοδο της πολλαπλής (συμπεριλαμβανομένων και των απαντήσεων):

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Στον προηγούμενο Ασεπ είχαν βγει από το Σαββάλα των αδερφών Μποκόρου (έτσι περίπου ήταν το όνομα) Είχε πάρα πολλές ερωτήσεις αλλά κάποιες ήταν λάθος. Πιστεύω οτι ήταν πολύ καλό (είχε μέσα και ιστορία και λίγα παιδαγωγικά). Στα αρχαία και τη Λογοτεχνία ήταν εξαντλητικό και κατά βάση στηριζόταν στην Ιστορία Ν.Λογοτεχνίας του γυμνασίου. Επίσης, κι ο Πατάκης είχε βγάλει ένα για τη λογοτεχνία πολύ συνοπτικό, αλλά κι αυτό πολύ κατατοπιστικό (δε θυμάμαι όμως τώρα τον τίτλο, καθώς τα βιβλία τα έχω μοιράσει δεξιά κι αριστερά για να διαβάσουν άλλοι συνάδελφοι)

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #668 στις: Ιανουαρίου 31, 2008, 07:10:26 pm »
Καλησπέρα σε όλους!έχω απορία σχετικά με τη γραμματολογία Λογοτεχνίας...Ποιά η γνώμη σας για Λίνο Πολίτη;Διαβάζεται;Για την Ιστορία νεοελ.Λογοτεχνίας Γυμνασίου;Σκεφτόμουν να διαβάσω αυτή, αλλά ακούω συνέχεια ότι έχει πολλά λάθη!

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #669 στις: Ιανουαρίου 31, 2008, 07:36:01 pm »
Η ιστορία νελ του γυμνασίου έχει κάποια λάθη, αλλά δεν είναι σοβαρά. Θα πρότεινα να ξεκινήσεις από τις εισαγωγές των σχολικών που είναι αξιόπιστες και καλύπτουν όλη την ύλη. Αφού μάθεις αυτές καλά, μαζί με τα προλογικά σημειώματα σε σημαντικούς λογοτέχνες και έργα τους, τότε να συμπληρώσεις υλικό από την νελ του γυμνασίου. Σε κάποιες περιόδους, όπως η μεταπολεμική λογοτεχνία, η νελ δίνει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.
Τέλος, η γραμματολογία του Πολίτη είναι all time classic, αλλά δεν μαθαίνεται εύκολα ούτε είναι γραμμένη για τις εξετάσεις του ασεπ. Μπορεί όμως κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί για έλεγχο στοιχείων.
Ελπίζω να σε βοήθησα.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #670 στις: Φεβρουαρίου 01, 2008, 09:26:47 am »
electra, θα συμφωνήσω και γω με τις οδηγιες που σου εδωσε ο/η xr15gr.
και εγω ξεκιναω παντα απο τις εισαγωγες των σχολικων, μετα ριχνω μια ματια στην ιστορια νελ του γυμνασιου για να δω τι αλλο μπορω να προσθεσω και εχω παντα του λ.πολιτη για να επιβεβαιωνω τις οποιες διαφορες συναντησω.
εδω ομως θα ηθελα να πω οτι οι θεματοδοτες οι οποιοι δινουν και τις σωστες (υποτιθεται)παντα απαντησεις τις δινουν με βαση το εγχειριδιο-βιβλιο που ελαβαν το θεμα. αν για παραδειγμα αυτο δινει λαθος απαντηση τοτε τη μαλλον λανθασμενη θα υπολογισουν ως σωστη!!!!! ας ελπισουμε οτι δεν θα πεσουμε σε τετοια ερωτηση της οποιας η διατυπωση μαλλον θα μας "ξενίση" καπως.(αυτο ειναι προσωπικη μου εκτιμηση και με βαση οσα ειπωθηκαν σε αυτο εδω το φορουμ στον τελευταιο διαγωνισμο-θυμαστε τις αντιρρήσεις μας για καποιες ερωτήσεις)
εγω παντως νεα ελληνικα εγραψα 74 περιπου και ειχα διαβασει κυριως τις εισαγωγες των σχολικων.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #671 στις: Φεβρουαρίου 01, 2008, 12:48:04 pm »
Κοίτα τις εισαγωγές των σχολικών βιβλίων. Ούτως ή άλλως από εκεί βάζουν τις ερωτήσεις.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)