*

Αποστολέας Θέμα: Συμβουλές-Προτάσεις για τον επόμενο ΑΣΕΠ - ΠΕ 02  (Αναγνώστηκε 694152 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Panayota

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Πε2 μάχης η εκπαίδευση ... τς τς!
    • Προφίλ
Απ: Συμβουλές-Προτάσεις για τον επόμενο ΑΣΕΠ - ΠΕ 02
« Απάντηση #966 στις: Μαρτίου 26, 2008, 08:59:09 pm »
Ευχαριστώ πολύ Σωτια! :)
Έχω ξεκινήσει Κακριδή προς το παρόν. Μου φάνηκε ογκώδης η αρχαιογνωσία, για να είμαι ειλικρινής, αλλά αν βοηθάει, ίσως την πιάσω μετά.
...στη γάμπα μου να τρέμει μια ουρά...
 Αυτός ο Τούρκος Τούρκο θα με κάνει...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:37:31 »

Αποσυνδεδεμένος swtia

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ
« Απάντηση #967 στις: Μαρτίου 27, 2008, 11:24:02 am »
Ευχαριστώ πολύ Σωτια! :)
Έχω ξεκινήσει Κακριδή προς το παρόν. Μου φάνηκε ογκώδης η αρχαιογνωσία, για να είμαι ειλικρινής, αλλά αν βοηθάει, ίσως την πιάσω μετά.
διαβασε τον κακριδη και μετα δεσ το. δεν ειναι ολο για διαβασμα. εχει και αλλα θεματα μεσα. π οτι θυμαμαι η αρχαικη και κλασσικη ηταν γυρω στις 50 σελιδες. θα στα οργανωσει καλα παντως. μην ξεχνας τις εισαγωγες των σχολικων

Αποσυνδεδεμένος Panayota

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #968 στις: Μαρτίου 27, 2008, 01:23:39 pm »
Καλημέρα! Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές Σωτια (αλήθεια πού τονίζεται τ'όνομά σου?) Τις εισαγωγές από τ'αρχαία του Λυκείου εννοείς?

Αποσυνδεδεμένος swtia

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ
« Απάντηση #969 στις: Μαρτίου 27, 2008, 02:21:49 pm »
Καλημέρα! Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές Σωτια (αλήθεια πού τονίζεται τ'όνομά σου?) Τις εισαγωγές από τ'αρχαία του Λυκείου εννοείς?
στο ω ;D ;D ;D Σώτια!!
γενικα απ οτι ακουω απο τα παιδια πρεπει να δουμε ολες τις εισαγωγες απο τα κειμενα στην υλη και ισως θα ηταν καλο να δουμε και ολες απο γυμνασιο λυκειο. εγω τα πηγαινω αναλογα με το ειδος. πχ διαβαζω αντιγονη διαβαζω και οποια αλλη εισαγωγη για το δραμα υπαρχει (ελενη, αριστοφανη κτλ)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:37:31 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #970 στις: Μαρτίου 27, 2008, 03:14:52 pm »
Την ιδια μεθοδο με Σωτια ακολουθω κι εγω,νομιζω οτι ειναι πολυ καλη και βγαινουν οι εισαγωγες πιο ευκολα.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος hope_x

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #971 στις: Μαρτίου 27, 2008, 05:52:09 pm »
καλησπέρα!
πολυ χρήσιμη η βιβλιογραφια που προτεινετε,να 'στε καλα!!αν και εχω διαβασει μολις τις μισες σελιδες αυτου του τοπικ εχω λυσσει σχεδον ολες τις αποριες μου!
Lesky θεωρω κι εγω πως ειναι υπερβολικο για ΑΣΕΠ αν και τον εχω ηδη διαβασει στο μεγαλυτερο μερος του για το Πανεπιστημιο. θα προτιμησω τη σχολικη γραμματολογια (την οποια κατεβασα απο το Π.Ι. και απο οτι ειδα ως τωρα ειναι πολυ ευχρηστη και εγκυρη) τις εισαγωγες των βιβλιων και του Κακριδη στο τελος.
Στη Σχολή χρήσιμο μας είχαν πει είναι το "Μάθηση και διδασκλία" τομος

Αποσυνδεδεμένος pariel

• Έμπειρο μέλος
  • Για να πετύχεις, μην παίρνεις τίποτε προσωπικά
    • Προφίλ
« Απάντηση #972 στις: Μαρτίου 27, 2008, 08:19:24 pm »
καλησπέρα!
πολυ χρήσιμη η βιβλιογραφια που προτεινετε,να 'στε καλα!!αν και εχω διαβασει μολις τις μισες σελιδες αυτου του τοπικ εχω λυσσει σχεδον ολες τις αποριες μου!
Lesky θεωρω κι εγω πως ειναι υπερβολικο για ΑΣΕΠ αν και τον εχω ηδη διαβασει στο μεγαλυτερο μερος του για το Πανεπιστημιο. θα προτιμησω τη σχολικη γραμματολογια (την οποια κατεβασα απο το Π.Ι. και απο οτι ειδα ως τωρα ειναι πολυ ευχρηστη και εγκυρη) τις εισαγωγες των βιβλιων και του Κακριδη στο τελος.
Στη Σχολή χρήσιμο μας είχαν πει είναι το "Μάθηση και διδασκλία" τομος

Αποσυνδεδεμένος AntreaEirini

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #973 στις: Μαρτίου 28, 2008, 01:17:11 am »
Καλημέρα σε όλους!
Περί τα τέλη Οκτώβρη είχα πάει στον ΑΣΕΠ για να δω το γραπτό μου, και τότε η πολύ εξυπηρετηκή υπάλληλος που με συνόδευσε με είχε παροτρύνει να κάνω μια αίτηση για να πάρω τις οδηγίες διόρθωσης προς τους βαθμολογητές, για να με βοηθήσουν για την επόμενη φορά.
Σήμερα (!) μου ήρθαν ταχυδρομικά, και προς μεγάλη μου έκπληξη συνειδητοποίσα ότι οι απαντήσεις είναι πολύ συγκεκριμένες και δεν αφήνεται ιδιαίτερο περιθώριο για ανάπτυξη απάντησης με βάση την κρίση μας. Στην απάντηση του Θουκυδίδη δε, είχαν και φωτοτυπία από το ίδιο το βιβλίο του Κακριδή με υπογραμμισμένο το σημείο που βρισκόταν η απάντηση, γἶα να διορθώσουν με βάση αυτο!!! Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Κακριδής είναι κορυφαίος στο είδος του, αλλά δε νομίζω ότι το αν είμαστε καλοί στη δουλειά μας ή το αν έχουμε γνώσεις συνίσταται στο αν μπορούμε να αναπαράγουμε το συγκεκριμένο απόσπασμα! Εγώ είχα διαβάσει όχι μόνο Κακριδή, αλλά και άλλα συγγράμματα! Την επόμενη φορά θα περιοριστώ στον Κακριδή! Επιπλέον, στη διδακτική είδα ότι παραπέμπουν αρκετά στα βιβλία του καθηγητή, καθώς και του μαθητή, ειδικά στην έκθεση.

Αποσυνδεδεμένος mary02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #974 στις: Μαρτίου 28, 2008, 08:29:49 am »
Καλημέρα σε όλους! Φίλη AntreaEirini, επειδή κι εγώ είχα κάνει αίτηση για να ζητήσω τις οδηγίες διόρθωσης στη διδακτική των αρχαιών ελληνικών όμως... ακόμα περιμένω, μήπως θα μπορούσες να τις "ανεβάσεις" με κάποιον τρόπο ή να μας ενημερώσεις λίγο περισσότερο σχετικά με το τι ζητούσαν; Ευχαριστώ πολύ!
Καλύτερα να κατανοείς λίγα παρά να παρανοείς πολλά...

Αποσυνδεδεμένος Rwxanh

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση -ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #975 στις: Μαρτίου 28, 2008, 09:15:11 am »
Καλημέρα, αν σας είναι εύκολο να μας ανεβάσετε εδώ με κάποιον τρόπο τις οδηγίες αυτές θα σας ήμασταν όλοι ιδιαίτερα ευγνώμονες.
  Πάντως μετά από αυτή την παρατήρηση οπωσδήποτε Κακριδή και βιβλία του Καθηγητή παιδιά!
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου...

Αποσυνδεδεμένος marion

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #976 στις: Μαρτίου 28, 2008, 11:25:57 am »
Ή τουλάχιστον AntreaEirini θα μπορούσες -αν δε σου κάνει κόπο- να μας αναφέρεις, σε ό,τι αφορά στο γνωστικό των Α.Ε., η απάντηση για την ερώτηση τη σχετική με τον Θουκιδίδη, σε ποια σελ. βρίσκεται στο εγχειρίδιο Κακριδή;
" Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει. "

Αποσυνδεδεμένος swtia

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ
« Απάντηση #977 στις: Μαρτίου 28, 2008, 12:48:31 pm »
Καλημέρα σε όλους!
Περί τα τέλη Οκτώβρη είχα πάει στον ΑΣΕΠ για να δω το γραπτό μου, και τότε η πολύ εξυπηρετηκή υπάλληλος που με συνόδευσε με είχε παροτρύνει να κάνω μια αίτηση για να πάρω τις οδηγίες διόρθωσης προς τους βαθμολογητές, για να με βοηθήσουν για την επόμενη φορά.
Σήμερα (!) μου ήρθαν ταχυδρομικά, και προς μεγάλη μου έκπληξη συνειδητοποίσα ότι οι απαντήσεις είναι πολύ συγκεκριμένες και δεν αφήνεται ιδιαίτερο περιθώριο για ανάπτυξη απάντησης με βάση την κρίση μας. Στην απάντηση του Θουκυδίδη δε, είχαν και φωτοτυπία από το ίδιο το βιβλίο του Κακριδή με υπογραμμισμένο το σημείο που βρισκόταν η απάντηση, γἶα να διορθώσουν με βάση αυτο!!! Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Κακριδής είναι κορυφαίος στο είδος του, αλλά δε νομίζω ότι το αν είμαστε καλοί στη δουλειά μας ή το αν έχουμε γνώσεις συνίσταται στο αν μπορούμε να αναπαράγουμε το συγκεκριμένο απόσπασμα! Εγώ είχα διαβάσει όχι μόνο Κακριδή, αλλά και άλλα συγγράμματα! Την επόμενη φορά θα περιοριστώ στον Κακριδή! Επιπλέον, στη διδακτική είδα ότι παραπέμπουν αρκετά στα βιβλία του καθηγητή, καθώς και του μαθητή, ειδικά στην έκθεση.
κι εγω απο τον κακριδη ειχα γραψει αυτη την ερωτηση και δεν ειχα και τοσο καλο αποτελεσμα. ειναι καθαρα πω θα του φανει του λολοστεφανη εκεινη την ωρα που διορθωνουν. με πρωην βαθμολογητη παντως που μιλησα καθηγητη του απθ μου ειπε οτι εφτιαχναν δικη τους φορμουλα με το τι θα δεχτουν και οτι δεν πολυ αναγνωριζουν τον κακριδη πλεον. ολα ειναι σχετικα. ειναι που θα πεσεις. διαβαστε οτι πεφτει στε χερια σας και ο Θεος βοηθος

Αποσυνδεδεμένος Panayota

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #978 στις: Μαρτίου 28, 2008, 12:58:42 pm »
στο ω ;D ;D ;D Σώτια!!
γενικα απ οτι ακουω απο τα παιδια πρεπει να δουμε ολες τις εισαγωγες απο τα κειμενα στην υλη και ισως θα ηταν καλο να δουμε και ολες απο γυμνασιο λυκειο. εγω τα πηγαινω αναλογα με το ειδος. πχ διαβαζω αντιγονη διαβαζω και οποια αλλη εισαγωγη για το δραμα υπαρχει (ελενη, αριστοφανη κτλ)
Καλημέρα Σώώώώώώτια!!! ;D ;D
Την ύλη όμως δεν την ξέρουμε ακόμα. Εννοείς όλες γενικά τις εισαγωγές στα σχολικά?
(Πρέπει να είσαι Κυπρία, έτσι?)

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #979 στις: Μαρτίου 28, 2008, 01:35:19 pm »
παιδια, προκειται για τον Ι.Θ.ΚΑΚΡΙΔΗ ή τον Φ.Ι.ΚΑΚΡΙΔΗ?
αναφερομαι στο γ' ερωτημα του γνωστικου αρχαιων (θουκυδ)
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182527
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144