0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ευχαριστώ πολύ Σωτια! Έχω ξεκινήσει Κακριδή προς το παρόν. Μου φάνηκε ογκώδης η αρχαιογνωσία, για να είμαι ειλικρινής, αλλά αν βοηθάει, ίσως την πιάσω μετά.
Καλημέρα! Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές Σωτια (αλήθεια πού τονίζεται τ'όνομά σου?) Τις εισαγωγές από τ'αρχαία του Λυκείου εννοείς?
καλησπέρα!πολυ χρήσιμη η βιβλιογραφια που προτεινετε,να 'στε καλα!!αν και εχω διαβασει μολις τις μισες σελιδες αυτου του τοπικ εχω λυσσει σχεδον ολες τις αποριες μου!Lesky θεωρω κι εγω πως ειναι υπερβολικο για ΑΣΕΠ αν και τον εχω ηδη διαβασει στο μεγαλυτερο μερος του για το Πανεπιστημιο. θα προτιμησω τη σχολικη γραμματολογια (την οποια κατεβασα απο το Π.Ι. και απο οτι ειδα ως τωρα ειναι πολυ ευχρηστη και εγκυρη) τις εισαγωγες των βιβλιων και του Κακριδη στο τελος.Στη Σχολή χρήσιμο μας είχαν πει είναι το "Μάθηση και διδασκλία" τομος
Καλημέρα σε όλους! Περί τα τέλη Οκτώβρη είχα πάει στον ΑΣΕΠ για να δω το γραπτό μου, και τότε η πολύ εξυπηρετηκή υπάλληλος που με συνόδευσε με είχε παροτρύνει να κάνω μια αίτηση για να πάρω τις οδηγίες διόρθωσης προς τους βαθμολογητές, για να με βοηθήσουν για την επόμενη φορά.Σήμερα (!) μου ήρθαν ταχυδρομικά, και προς μεγάλη μου έκπληξη συνειδητοποίσα ότι οι απαντήσεις είναι πολύ συγκεκριμένες και δεν αφήνεται ιδιαίτερο περιθώριο για ανάπτυξη απάντησης με βάση την κρίση μας. Στην απάντηση του Θουκυδίδη δε, είχαν και φωτοτυπία από το ίδιο το βιβλίο του Κακριδή με υπογραμμισμένο το σημείο που βρισκόταν η απάντηση, γἶα να διορθώσουν με βάση αυτο!!! Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Κακριδής είναι κορυφαίος στο είδος του, αλλά δε νομίζω ότι το αν είμαστε καλοί στη δουλειά μας ή το αν έχουμε γνώσεις συνίσταται στο αν μπορούμε να αναπαράγουμε το συγκεκριμένο απόσπασμα! Εγώ είχα διαβάσει όχι μόνο Κακριδή, αλλά και άλλα συγγράμματα! Την επόμενη φορά θα περιοριστώ στον Κακριδή! Επιπλέον, στη διδακτική είδα ότι παραπέμπουν αρκετά στα βιβλία του καθηγητή, καθώς και του μαθητή, ειδικά στην έκθεση.
Παράθεση από: Panayota στις Μαρτίου 27, 2008, 01:23:39 pmΚαλημέρα! Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές Σωτια (αλήθεια πού τονίζεται τ'όνομά σου?) Τις εισαγωγές από τ'αρχαία του Λυκείου εννοείς?στο ω Σώτια!!γενικα απ οτι ακουω απο τα παιδια πρεπει να δουμε ολες τις εισαγωγες απο τα κειμενα στην υλη και ισως θα ηταν καλο να δουμε και ολες απο γυμνασιο λυκειο. εγω τα πηγαινω αναλογα με το ειδος. πχ διαβαζω αντιγονη διαβαζω και οποια αλλη εισαγωγη για το δραμα υπαρχει (ελενη, αριστοφανη κτλ)