0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
μηπως μπορει καποιος παρακαλω να ενημερωσει για το τι ισχυει πια για τις υποτροφιες του ικυ;Δινεις εξετασεις;Εχεις τη δυνατοτητα αν εισαι διορισμενος;Ευχαριστω
Έχω 2 απορίες σετικά με το ΙΚΥ:Για να δώσεις εξετάσεις στο ΙΚΥ θα πρέπει να έχεις βρει πρώτα κάποιο πανεπιστήμιο από το οποίο να έχεις γίνει δεκτός? Ή δίνεις και μετά ψάχνεις να βρεις τμήμα να σε δεχτεί? Επίσης όταν λέει να μην είσαι πάνω από 26 χρονών (σύμφωνα με τον καινούργιο περιορισμό) εννοεί να είσαι γεννημένος από το 1985 και μετά ή το πάει με το μήνα? Εγώ πχ είμαι το 1985 αλλά τα έχω κλείσει τα 26... Τί λέτε να ισχύει?
Όσοι είστε ήδη φοιτητές έχετε σίγουρα προσβαση στις πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες αξιοποιήστε το για τη βιβλιογραφία.Θεωρώ κι εγώ ότι αξίζει να διακόψεις το διδακτορικό για λίγο για να διαβάσεις για το ΙΚΥ και λόγω άδειας και λόγω τροφείων. Επίσης αν δεν έχεις γίνει ακόμη δεκτός η υποτροφία σου ανοίγει την πόρτα στο πανεπιστήμιο. Το κατ' εξαίρεση πάει σύννεφο για τους υποτρόφους. Για παράδειγμα ο καθηγητής μου είχε το μέγιατο αριθμό διδακτόρων που του επιτρεπόταν κι αν δεν έπαιρνα την υποτροφία θα έπρεπε να βρω άλλο καθηγητη Τώρα για τις εξετάσεις να επισημάνω ότι παίζει πολύ η τουριστική θέση:1. Φοιτητές ή αρτι αποφοιτήσαντες έτσι για να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους μήπως και τους κάτσει κανένα μεταπτυχιακό.2. Συνάδελφοι που δεν πρόλαβαν να διαβάσουν αλλά έρχονται ούτως ή άλλως μήπως και...3. Κάποιοι που δεν πατάνε καν.Από τα 40 π.χ. άτομα ζήτημα να δεις τα 30 και συνήθως πολύ καλά προετοιμασμένοι άντε να είναι οι 15. Όπως και να χει αυξάνονται οι πιθανότητές σου.Γι' αυτό που είπε η emmaki γνωρίζω σίγουρα το εξής από άνθρωπο που βρέθηκε στην επιτροπή (πριν από χρόνια είναι η αλήθεια και ίσως τότε το καθεστώς να ήταν αλλιώς), οι υποτροφίες ήταν λίγες και "έπρεπε" να "υποστηριχθεί" οπωσδήποτε το παιδί ενός καθηγητή. Υπήρχε όμως και υποψήφιος που θα έχανε έτσι την υποτροφία με πολύ καλό βαθμό και μαγείρεψαν τις θέσεις με χρήματα που αντιστοιχούσαν σε άλλο κλάδο που δεν είχε καλύψει όλες τις θέσεις ώστε να μη μείνει απέξω κανένας.Περί αποστήθισης τώρα, σε εμάς έπεσε θέμα που πράγματι έπρεπε να έχεις παπαγαλίσει το βιβλίο του καθηγητή που έβαζε το θέμα, καθώς παρέθετε χωρίο το οποίο έπρεπε να σχολιάσεις και να πεις και σε ποιον ανήκει. Έγινε ένας χαμός και τελικά αποσύρθηκε το ένα από τα τρία σκέλη του θέματος που ήταν καθαρά παπαγαλία. Τα υπόλοιπα ήταν πιο κριτικά.
Συνάδελφοι, αν κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικά με το θέμα, θα εκτιμούσα πολύ μια ενημέρωση. Το έψαξα αλλά σε κάποια σημεία έχω μπερδευτεί:Πρόσφατα νομίζω πως διάβασα ότι μέσα στο γενικότερο πλαίσιο των περικοπών, εκπαιδευτικές άδειες θα δίνονται μόνο σε περίπτωση που υπάρχει υποτροφία από το ΙΚΥ. Ας υποθέσουμε πως γίνεται κάποιος δεκτός σε κάποιο μεταπτυχιακό. Στη συνέχεια κάνεις απλά αίτηση στο ΙΚΥ και αν σε δεχτούνε καλώς, ή δίνεις και εξετάσεις; Πότε περίπου βγαίνουν οι σχετικές προκηρύξεις από το ΙΚΥ;Και υπάρχει κάποιο ηλικιακό όριο; Επίσης ισχύει ακόμα πως μετά την εκπαιδευτική άδεια πρέπει να μείνεις τουλάχιστον 5 χρόνια στην εκπαιδευτική βαθμίδα που ανήκες πριν το μεταπτυχιακό, π.χ. αν θελήσω να κάνω μετάταξη από την δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια, δεν θα μπορέσω;Ευχαριστώ!