*

Αποστολέας Θέμα: ΙΚΥ  (Αναγνώστηκε 74958 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: ΙΚΥ
« Απάντηση #42 στις: Μαΐου 28, 2010, 12:19:31 pm »
παιδιά, εγώ έδωσα πέρυσι ΙΚΥ για πρώτη φορά (σε γνωστικό πεδίο της ειδικότητας μου στη Δευτεροβάθμια) και περήφανα δηλώνω πως δεν είχα κανένα μέσο και τα κατάφερα!
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:26:36 »

Αποσυνδεδεμένος vasileios

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Μαΐου 28, 2010, 12:42:35 pm »
πολή καλή ιδέα, Ritalamp! Νομίζω πως ένα θέμα για το ΙΚΥ θα βοηθούσε πολύ κόσμο (και όχι μόνο εκπαιδευτικούς). Θυμάμαι πως έψαχνα απεγνωσμένα πληροφορίες στο διαδίκτυο και αλλού για το ποια μορφή έχουν τα θέματα και δεν έβρισκα τίποτα... Έστω για να πάρεις μια ιδέα για το τι μπορεί να περιμένει κανείς (πχ. ερωτήσεις ανάπτυξης, δυνατότητα επιλογής θεμάτων κλπ).

Τελικά, στην αίθουσα που έδινα έμαθα από ένα άλλο παιδί που έδινε 2η φορά πως την προηγούμενη φορά στο ένα μάθημα (που είχε και ασκήσεις) είχαν βάλει πολλά ερωτήματα πολλαπλής επιλογής και δεν προλάβαινε κανείς να απαντήσει. Σε εμάς δεν έπεσαν πολλαπλής επιλογής, μόνο θεωρία και ασκήσεις. Εξαρτάται και από τους καθηγητές που θα πετύχεις. Ενδεικτικά αναφέρω πως στο δικό μου γνωστικό πεδίο τα τελευταία χρόνια υπήρχαν 5 θέσεις για υποτρόφους, δίναμε 60 άτομα και οι επιτυχόντες δεν ξεπερνούσαν τους 3, οπότε έμεναν κενές οι θέσεις.
"Δάσκαλε, δεν είμαι δοχείο να με γεμίσεις. Είμαι σπίρτο να με ανάψεις..." (Ι. Κακριδής)

Αποσυνδεδεμένος vgargan

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω τη (Δημόσια) εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Μαΐου 28, 2010, 12:48:52 pm »

Να φτιάξουμε ένα θέμα για το ΙΚΥ μήπως;

Εμένα θα με ενδιέφερε να μάθω περισσότερα για τις εξετάσεις του ΙΚΥ. Αν και το θέμα δεν είναι της παρούσης, είναι καλή ευκαιρία να ανταλάξουμε απόψεις μιας και σας έχουμε εδώ.

Εγώ πάντως πείστηκα (από τις μαρτυρίες σας αλλά και κάποιων φίλων) να το σκεφτώ σοβαρά να δώσω την επόμενη φορά αφού για τα επόμενα 3 χρόνια βλέπω οι χορηγήσεις νέων αδειών να είναι, στην καλύτερη περίπτωση, μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 28, 2010, 12:50:46 pm από vgargan »

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Μαΐου 28, 2010, 01:11:27 pm »
Λοιπόν ας συνεχίσουμε την κουβέντα εδώ για να μπορούν να το βρουν συνάδελφοι και στο μέλλον.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:26:36 »

Αποσυνδεδεμένος vgargan

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Μαΐου 28, 2010, 11:30:03 pm »
Ξέρει κανείς αν η ύλη του ΙΚΥ αλλάζει από χρονιά σε χρονιά δηλ αν αρχίσω να ξεφυλλίζω με βάση τη φετινή ύλη θα πέσω πολύ έξω για τις επερχόμενες εξετάσεις του Μαρτίου 2011; Μιλάω πάντα για την ύλη της εκπαίδευσης.

Επίσης επειδή είμαι Φυσικός, αν και διάβασα κάποια γενικά παιδαγωγικά για τον ΑΣΕΠ, μπορεί κάποιος να μας πει κάποια βιβλία που καλύπτουν την εξεταζόμενη ύλη του ΙΚΥ;

Πόσα είναι τα θέματα; Να υποθέσω ότι είναι του στυλ "τι γνωρίζετε για..." οπότε πρέπει κάποιος να τα αποστηθίσει;

Αυτά καταρχήν...

Αποσυνδεδεμένος gogona

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Μαΐου 28, 2010, 11:42:58 pm »
Είμαι και εγώ φιλόλογος ειδικής αγωγής και μόλις άρχισα το διδακτορικό μου...ενδιαφέρομαι για μια υποτροφία από το ΙΚΥ...γνωρίζει κανείς που μπορώ να απευθυνθώ;πότε είναι οι εξετάσεις; σε ποια μαθήματα εξετάζεται κανείς; εξαρτάται από το γνωστικό σου αντικείμενο; πόσα χρήματα δίνονται περίπου; αυτά προς το παρόν...αν γνωρίζει κάποιος ας με διαφωτίσει....pleaseeeeeee...... :-\ :-\

Αποσυνδεδεμένος Kappa_Kay

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Μαΐου 28, 2010, 11:50:55 pm »
ναι και μένα θα με ενδιέφερε βιβλιογραφία για εξετάσεις στα πιδαγωγικά που έχει
την ξένη γλώσσα γιατί την εξετάζουν αν το μεταπτυχιακό είναι στο εσωτερικό??
για ποιο επίπεδο μιλάμε?προφίσιενσι???

Αποσυνδεδεμένος vgargan

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Μαΐου 28, 2010, 11:59:20 pm »
Είμαι και εγώ φιλόλογος ειδικής αγωγής και μόλις άρχισα το διδακτορικό μου...ενδιαφέρομαι για μια υποτροφία από το ΙΚΥ...γνωρίζει κανείς που μπορώ να απευθυνθώ;πότε είναι οι εξετάσεις; σε ποια μαθήματα εξετάζεται κανείς; εξαρτάται από το γνωστικό σου αντικείμενο; πόσα χρήματα δίνονται περίπου; αυτά προς το παρόν...αν γνωρίζει κάποιος ας με διαφωτίσει....pleaseeeeeee...... :-\ :-\

Για εισαγωγική πληροφόρηση σε αυτά που ρωτάς δες εδω:

Υποτροφίες ΙΚΥ: Στην Ελλάδα και το Εξωτερικό για Πτυχιούχους Πανεπιστημίων

http://www.iky.gr/IKY/portal/gr/default/CMSGRWindow?action=2&uri=/gr/greek-scholarships/iky/aei.html

Αν το θέμα σας είναι σχετικό με την εκπαίδευση δείτε:
Ύλη εξετάσεων > (σελ 42) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εμένα με ενδιαφέρουν περισσότερο αυτά που δεν αναφέρονται στο site του ΙΚΥ.

Αποσυνδεδεμένος gogona

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Μαΐου 29, 2010, 12:01:51 am »
ευχαρριστώ...είχα μπεί στο site αλλά δεν τα είδα αυτά...θα δω τα παιδαγωγικά και θα σας πώ τι βοηθά κατα την γνώμη μου(έχω κατεύθυνση ψυχοπαιδαγωγική, 96,6 στον ΑΣΕΠ παρακαλώ... :P)...

Αποσυνδεδεμένος path

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Μαΐου 29, 2010, 12:03:55 am »
Καλησπέρα σε όλους. Σχετικά με το ΙΚΥ: Τον Σεπτέμβρη κάθε έτους δημοσιεύονται τα προγράμματα υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές. Μπορεί ο καθένας να βρει αναλυτικές πληροφορίες για ύλη, ημερομηνίες, προϋποθέσεις διαγωνισμών είτε στην ιστοσελίδα του ΙΚΥ (όταν με το καλό βγει η καινούργια προκήρυξη για το 2011-2012) είτε στη διεύθυνση Μακρή 1 & Δ. Αρεοπαγίτου (στην Πλάκα) από όπου μπορεί να προμηθευτεί (δωρεάν) ένα ειδικό πληροφοριακό έντυπο. Σχετικά με την ύλη, δεν αλλάζει κάθε χρόνο, ωστόσο από περίοδο σε περίοδο αλλάζει κάποια επιμέρους ή γενικότερα πράγματα στην ύλη (τουλάχιστον αυτό ίσχυσε για το δικό μου γνωστικό πεδίο). Σχετικά με τη βιβλιογραφία, συνάδελφε, μπορώ μόνο να καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία: έδωσα για πρώτη φορά φέτος, ευτυχώς τα κατάφερα, και με βάση την ύλη έκανα προσωπική επιλογή βιβλιογραφίας. Ξεκίνησα εντατικά το διάβασμα γύρω στον Οκτώβρη και μέχρι τον Μάρτιο, όταν έγιναν οι εξετάσεις, διάβαζα ό,τι νόμιζα σχετικό και βοηθητικό, δεδομένου ότι η ύλη είναι τεράστια και ο χρόνος ενός εργαζόμενου περιορισμένος.

Αποσυνδεδεμένος Kappa_Kay

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Μαΐου 29, 2010, 12:08:24 am »
όσοι έχουν proficiency απαλλάσονται της εξέτασης της γλώσσας?καλά κατάλαβα?

Αποσυνδεδεμένος gogona

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Μαΐου 29, 2010, 12:11:58 am »
Σε μια πρώτη φάση θα πρότεινα τα βιβλία του Κασσωτάκη (ειδικά για την αξιολόγηση), τον κλασικό Ματσαγγούρα....

Αποσυνδεδεμένος path

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Μαΐου 29, 2010, 12:15:08 am »
Ναι, ξέχασα να αναφέρω το θέμα της ξένης γλώσσας. Απαλλάσσονται από την εξέταση της ξένης γλώσσας όσοι είναι κάτοχοι τίτλων όπως το Proficiency για τα αγγλικά ή το Kleines για τα γερμανικά κ.ο.κ. Τα γράφει αναλυτικά στην προκήρυξη αυτά.

Αποσυνδεδεμένος vgargan

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Μαΐου 29, 2010, 12:18:06 am »
Σχετικά με τη βιβλιογραφία, συνάδελφε, μπορώ μόνο να καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία: έδωσα για πρώτη φορά φέτος, ευτυχώς τα κατάφερα, και με βάση την ύλη έκανα προσωπική επιλογή βιβλιογραφίας.

Έχεις δίκιο ότι είναι προσωπική υπόθεση αλλά με τα τόσα βιβλία παιδαγωγικών που υπάρχουν (ειδικά τα τεευταία χρόνια λόγω ΑΣΕΠ) καλό είναι να έχουμε μια σύσταση για αφετηρία.

Ξεκίνησα εντατικά το διάβασμα γύρω στον Οκτώβρη και μέχρι τον Μάρτιο, όταν έγιναν οι εξετάσεις, διάβαζα ό,τι νόμιζα σχετικό και βοηθητικό, δεδομένου ότι η ύλη είναι τεράστια και ο χρόνος ενός εργαζόμενου περιορισμένος.

Το παραπάνω μου ακούγεται σαν προετοιμασία για ΑΣΕΠ. Το καλό είναι ότι και αν πάει κάτι στραβά, η βιβλιογραφία (σε ένα Φυσικό όπως εγώ) φαίνεται ενδιαφέρουσα και χρήσιμη για το μέλλον.

Το ερώτημα είναι: προχωράς το διδακτορικό που ήδη έχεις ξεκινήσει ή πας για τις εξετάσεις του ΙΚΥ; Γιατί και τα δυο δεν γίνεται. Δεν περιμένω απάντηση, απλως αναρωτιέμαι.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182654
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 662
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)