0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εχω εναν προβληματισμο και θελω να συζητησουμε το θεμα με αλλους συναδελφους του Δημοσιου σχολειου και συναδελφους ΠΕ06. Ειμαι σε καινουριο σχολειο φετος και καλουμαι με μια αλλη συναδελφο Αγγλικων, επισης προσφατα τοποθετηθεισα, να εξετασω εναν μαθητη Α' ΓΥμνασιου στα Αγγλικα. Αρχιζει η προφορικη εξεταση, τον βαζουμε να διαβασει ενα κειμενο με σκοπο να του κανουμε ερωτησεις, το κειμενο που θα του βαζαμε και στην γραπτη εξεταση για να τον βοηθησουμε κιολας μηπως τις θυμηθει, Το παιδι μουγκα, δεν ξερει να διαβαζει ουτε το Ι, am, and, live και αλλες,απλες λεξουλες. Προφανως γι'αυτο κοπηκε κιολας! Αφηνουμε το διαβασμα και του κανουμε ερωτησεις στο κειμενο, παλι μουγκα, τιποτα δεν απαντησε. Τον ρωτησε η συναδελφος τι σημαινουν οι λεξεις mum, dad, brother, αυτες τις ηξερε. ΗΞερε αριθμους ως το 20, το ρημα be, have. Δεν ξερει να κανει πληθυντικο, απλο και διαρκη ενεστωτα. Εκτιμωντας αυτα που ξερει του βαζω προφορικα 10, ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑ
Προς mpesg: 1. Μονο οι γιατροι χρησιμοποιουν Αγγλικα; Σε κανενα αλλο τομεα της ζωης τους δεν θα τα χρειαστουν; 2. Τι ειδικοτητα εχεις; φανταζομαι οτι για να μπαινεις εδω εισαι εκπαιδευτικος. Τι νομιζεις οτι τους προσφερεις με το να μην κοβεις παιδια; Και κατι αλλο: δεν τα κοβουμε εμεις, αυτα κοβονται γιατι δεν διαβαζουν!Το θεμα μου δεν ηταν τα Αγγλικα μονο! Το θεμα μου ειναι οτι ολοι θελουν να περνουν τα παιδια για να μην εχουν προβληματα στο κεφαλι τους! Εγω αυτο εχω καταλαβει! Ειμαστε χρησιμοι ετσι;adigoni: Ποιος μιλησε για φροντιστηριο; Προσωπικα δεν με ενδιαφερει αν τα παιδια πανε φροντιστηριο. Αλλα ενα παιδι που εχει παρακολουθησει 4 χρονια Αγγλικα στο Δημοτικο, στο Γυμνασιο τα ξεκινησε απο την αρχη και παλι κοβεται, εχει ευθυνη που κοβεται. Ειναι μεσα στην ταξη και οφειλει να κανει μια μικρη προσπαθεια να μαθει κατι και ΜΕ ΤΗ