0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: mpesg στις Σεπτεμβρίου 09, 2011, 04:31:42 pmΠαράθεση από: effie3s στις Σεπτεμβρίου 09, 2011, 04:01:07 pmΜήπως έτσι καταλήξαμε να χαρίζουμε απολυτήρια?και τι αξια εχει το απολυτηριο??? που θα παει, εδω με διδακτορικα δεν βρισκουν θεση, θα βρει ο αποφοιτος γυμνασιου??? και τελικα η πιστοποιηση της ξενης γλωσσας θα γινει με αποδεικτικο καποιου εξεταστικου φορεα. Τι να τον κανει τον βαθμο στα αγγλικα αφου δεν εχει καμμια αξιαΕνώ στα θρησκευτικά -τυχαιο μαθημα- ας πουμε έχει μεγαλύτερη αξία? Ας μην έρχονται και καθόλου σχολείο να μη χάνουν και την ώρα τους Ως τη στιγμή που το εκπαιδευτικό μας σύστημα θα αποδεχθεί την οικοδιδασκαλία με εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων στο τέλος του έτους το μάθημά μου είναι υποχρεωτικό και καλά θα κάνουν όλοι να φερθούν αναλόγως. Στο κάτω κάτω δε νοιάζονται όλοι για χαρτί στα αγγλικά, το σχολείο όμως προσφέρει κάτι παραπάνω από στοιχειώδεις γνώσεις και στην ξένη γλώσσα.
Παράθεση από: effie3s στις Σεπτεμβρίου 09, 2011, 04:01:07 pmΜήπως έτσι καταλήξαμε να χαρίζουμε απολυτήρια?και τι αξια εχει το απολυτηριο??? που θα παει, εδω με διδακτορικα δεν βρισκουν θεση, θα βρει ο αποφοιτος γυμνασιου??? και τελικα η πιστοποιηση της ξενης γλωσσας θα γινει με αποδεικτικο καποιου εξεταστικου φορεα. Τι να τον κανει τον βαθμο στα αγγλικα αφου δεν εχει καμμια αξια
Μήπως έτσι καταλήξαμε να χαρίζουμε απολυτήρια?
εγω πιστευω οτι εαν δεν υπαρχει καποιο ειδικο προβλημα στο παιδι, την ευθυνη της αποτυχιας την φερνει καθαρα ο εκπαιδευτικος ;)δεν ειναι παντα προβλημα το παιδι, ειναι και ο εκπαιδευτικος προβλημα και μερικες φορες μεγαλο........συνηθως οι εκπαιδευτικοι με προβληματα δημιουργουν αντιξοες συνθηκες μαθησης και προκαλουν το χαος στη ταξη . Εαν καποιος δεν μπορει να κανει διαχειρηση της ταξης ( υπαρχει ακομη η παραδοσιακη/μετωπικη διδασκαλια, με καθηγητες καβαλημενους/αυθεντιες )μηπως φταιει ο ιδιος ο εκπαιδευτικος και ο εγωισμος του δεν τον αφηνει να δει ξεκαθαρα την κατασταση και να αναγνωρησει την αγνοια του??
Παράθεση από: mpesg στις Σεπτεμβρίου 10, 2011, 04:03:41 pmεγω πιστευω οτι εαν δεν υπαρχει καποιο ειδικο προβλημα στο παιδι, την ευθυνη της αποτυχιας την φερνει καθαρα ο εκπαιδευτικος ;)δεν ειναι παντα προβλημα το παιδι, ειναι και ο εκπαιδευτικος προβλημα και μερικες φορες μεγαλο........συνηθως οι εκπαιδευτικοι με προβληματα δημιουργουν αντιξοες συνθηκες μαθησης και προκαλουν το χαος στη ταξη . Εαν καποιος δεν μπορει να κανει διαχειρηση της ταξης ( υπαρχει ακομη η παραδοσιακη/μετωπικη διδασκαλια, με καθηγητες καβαλημενους/αυθεντιες )μηπως φταιει ο ιδιος ο εκπαιδευτικος και ο εγωισμος του δεν τον αφηνει να δει ξεκαθαρα την κατασταση και να αναγνωρησει την αγνοια του??Μα το πιστεύεις αλήθεια αυτό που λες/ Αποτυγχάνει ο μαθητής και φταίει πάντα ο εκπαιδευτικός? Δηλαδή η κατάσταση είναι μόνο άσπρο ή μόνο μαύρο? Ενδιάμεσες΄αποχρώσεις δεν υπάρχουν? Και να δεχτώ ότι σε φροντιστήριο θα χρεωθώ την αποτυχία, στο σχολικό περιβάλλον οι παράγοντες που επιδρούν στη μάθηση είναι περισσότεροι και πιο πολύπλοκοι. Και ο χρόνος δε λειτουργεί υπέρ μας. Giota δεν είμαι σίγουρη αν εννοούσες εμένα, όμως η πρόθεσή μου δεν ήταν να απαξιώσω το μάθημά μας. Το αντίθετο θα έλεγα.Καλή υπομονή και αναμονή.
συμφωνω μαζι σου και νομιζω οτι εχουμε ολοι μας τετοια παραδειγματα να θυμηθουμε. να σου πω και για καθηγητριες που καταφεραν να περασουν στα παιδια οτι δεν ξερουν αγγλικα και δεν προκειται να μαθουν και μετα πας εσυ και κανεις αμαν για να ξεκινησουν απλα να διαβαζουν τα κειμενα. ή αλλες που αντι να κανουν Αγγλικα ελεγαν στα παιδια καθε ποτε πρεπει να πλενονται και ν'αλλαζουν σωβρακο (δεν κανω πλακα...το εχω ακουσει ΚΑΙ αυτο!) ή ακομα χειροτερα ορισμενες να βγαζουν τα ψυχολογικα τους στην ταξη και ν'αναρωτιουνται με το καλημερα γιατι ζουν! υπαρχουν πολλα παραδειγματα με ατομα που δε θα επρεπε να μπαινουν σε ταξη (οχι αποκλειστικα απο την ειδικοτητα μας), αυτο ομως δε σημαινει οτι το μαθημα μας ειναι δευτερευον γιατι δεν ειμαστε ολοι ετσι. στο χερι μας ειναι να κανουμε τους μαθητες να ενδιαφερθουν αλλα δεν πρεπει να παραβλεπουμε και το γεγονος οτι θα υπαρξουν και μαθητες που δεν προκειται να ενδιαφερθουν ουτε για το δικο μας ουτε και για κανενα αλλο μαθημα και δυστυχως δεν ξερω αν σ'αυτη την περιπτωση μπορουμε να κανουμε κατι, δεν μπορω ομως να δεχτω οτι κατι τετοιο ειναι αποτυχια δικια μου απο τη στιγμη που εχω προσπαθησει. νομιζω οτι εχουμε παραχαιδεψει τα παιδια καταλογιζοντας στον εαυτο μας αποτυχιες που δεν ειναι δικες μας.