0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συναδελφοι της δευτεροβαθμιας τσακωνομαστε για τα μεταπτυχιακα και τα σεμιναρια και εμαθα οτι σε ΕΕΕΕΚ που δουλευε ο αντρας μου την χρονια που περασε η διευθυντρια πιεζεται απο τον συμβουλο ειδικης αγωγης να προσλαβει στη θεση μαθηματικων, φιλολογων και κοινωνιολογων δασκαλους.............
Νομίζω μόνο η πρόταξη μια κατηγορίας έναντι μιας άλλης θα αλλάξει. Τα κριτήρια για να θεωρηθείς ότι ανήκεις σε κλάδο της ειδικής δεν νομίζω να αλλάξουν. Δηλαδή ενιαίος πίνακας με κατάταξη σύμφωνα με τα μόρια που μετράνε και στην γενική αλλά δικαίωμα εισαγωγής σε αυτόν όπως είναι τώρα. Φυσικά η κάθε ομάδα όπως αυτή της πρωτοβάθμιας θα πιέσει να περάσει το δικό της μαξιμαλιστικό σχέδιο. Καλό είναι να υπάρχουν και άλλες προτάσεις αλλά να εκφραστούν όσο πιο μαζικά και επίσημα μπορούν (ενώσεις, σύλλογοι, συνδικαλιστικά όργανα) ακόμα και βουλευτές μπορούν να γίνουν σπόνσορες των απόψεων κλπ κλπΦυσικά αν υπήρχε σύλλογος αναπληρωτών ε.α.ε. β/θμιας θα ήταν το καλύτερο. Αρκεί να είχαν συμβιβαστεί όλοι προς μια κοινή λογική θέση.@ ΛΩΡΑ αν δηλαδή σε προσλάμβαναν αναπληρώτρια την εποχή που ήσουν "σεμιναριούχα", θα είχες υποβάλει παραίτηση γιατί θεωρείς ότι ο Χ συνάδελφος που έχει το Υ μεταπτυχιακό είναι ανώτερος εκπαιδευτικός από εσένα;με μπέρδεψες
Ποια συμβουλος ηταν αυτη?ονοματα.Γιατι ολοι σιγα σιγα πρεπει να μπαινουν στη θεση τους
Παράθεση από: kinegiros στις Σεπτεμβρίου 03, 2013, 03:24:53 pmΝομίζω μόνο η πρόταξη μια κατηγορίας έναντι μιας άλλης θα αλλάξει. Τα κριτήρια για να θεωρηθείς ότι ανήκεις σε κλάδο της ειδικής δεν νομίζω να αλλάξουν. Δηλαδή ενιαίος πίνακας με κατάταξη σύμφωνα με τα μόρια που μετράνε και στην γενική αλλά δικαίωμα εισαγωγής σε αυτόν όπως είναι τώρα. Φυσικά η κάθε ομάδα όπως αυτή της πρωτοβάθμιας θα πιέσει να περάσει το δικό της μαξιμαλιστικό σχέδιο. Καλό είναι να υπάρχουν και άλλες προτάσεις αλλά να εκφραστούν όσο πιο μαζικά και επίσημα μπορούν (ενώσεις, σύλλογοι, συνδικαλιστικά όργανα) ακόμα και βουλευτές μπορούν να γίνουν σπόνσορες των απόψεων κλπ κλπΦυσικά αν υπήρχε σύλλογος αναπληρωτών ε.α.ε. β/θμιας θα ήταν το καλύτερο. Αρκεί να είχαν συμβιβαστεί όλοι προς μια κοινή λογική θέση.@ ΛΩΡΑ αν δηλαδή σε προσλάμβαναν αναπληρώτρια την εποχή που ήσουν "σεμιναριούχα", θα είχες υποβάλει παραίτηση γιατί θεωρείς ότι ο Χ συνάδελφος που έχει το Υ μεταπτυχιακό είναι ανώτερος εκπαιδευτικός από εσένα;με μπέρδεψεςΑρχικά kinegire να σου πω πως εγώ πλέον δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα στην Ειδική Αγωγή και είμαι και πολύ ικανιοποιημένη γιατί δουλεύω κυριολεκτικά δίπλα στο σπίτι μου και γλίτωσα από όλη αυτή την λαίλαπα τρέλας του Υπουργείου...καθαρά εγκυκλοπαιδικά εκφέρω άποψη στο θέμα. Αυτό που θέλω να πω είναι πως όταν είχα το σεμινάριο είδα και κατάλαβα,όχι μόνο λόγω πινάκων αλλά και απ΄την εμπειρία μου μέσα στο σχολείο πως δεν αρκούσε αυτό και διαβασα και πέρασα σε μεταπτυχιακό. Το γεγονός επίσης πως δίνω τόση αξία στο μεταπτυχιακό οφείλεται στο ότι μόνο αυτό με έκανε άξια να σταθώ απέναντι στον ιδιώτη και να μου δώσει δουλειά και όχι το σεμινάριο...με το σεμινάριο οι ιδιώτες γελούσαν! Αυτό που ξέρω είναι πως μόνο το μεταπτυχιακό μου έδωσε δουλειά και από κει ορμώμενη παίρνω αυτή τη θέση στο θέμα...κσι φυσικά απ'το γεγονός ότι είδα τον εαυτό μου πώς δούλευε (στο ΕΕΕΕΚ) μόνο με το σεμινάριο (συνέχεια συμβουλευόμουν την ψυχολόγο) ικαι βλέπω τώρα τον εαυτό μου που δουλεύω μαζί με τον ψυχολόγο με ισάξιο αποτέλεσμα στη δουλειά. Το είδα στην πράξη πόσο με πήγε μπροστά το μεταπτυχιακό και μιλάω από ιδια πείρα και όχι απλά καταγγέλοντας τους σεμιναριούχους έτσι αυθαίρετα....ελπίζω να σε κάλυψα!ΥΓ: Δεν θα παραιτούμουν φυσικά αν με παίρναν αναπληρώτρια με το σεμινάριο,αλλά δεν θα είχα και την ψευδαίσθηση πως αυτό αρκεί...και λόγω ανταγωνιστικής εποχής και λόγω έλλειψης ουσιαστικής γνώσης!
Λώρα,χαίρομαι πολύ με αυτά που γράφεις όχι τόσο επειδη συμφωνώ μαζί σου όσο γιατι βλέπω μια διαφορά σε σένα!και τωρα εξηγείται!είσαι πιο ήρεμη γιατί είσαι πια εκεί που σου αρέσει και περνάς καλά και δεν έχεις και ανασφάλεια!μακάρι όλοι να είχαμε το σθένος να τα παρατήσουμε και να οδεύσουμε στο καλύτερο!μπράβο σου!
Παράθεση από: mitsy στις Σεπτεμβρίου 03, 2013, 06:17:02 pmΛώρα,χαίρομαι πολύ με αυτά που γράφεις όχι τόσο επειδη συμφωνώ μαζί σου όσο γιατι βλέπω μια διαφορά σε σένα!και τωρα εξηγείται!είσαι πιο ήρεμη γιατί είσαι πια εκεί που σου αρέσει και περνάς καλά και δεν έχεις και ανασφάλεια!μακάρι όλοι να είχαμε το σθένος να τα παρατήσουμε και να οδεύσουμε στο καλύτερο!μπράβο σου!Πραγματικά παιδιά είμαι πολύ πιο ήρεμη...και διαβάζοντας όλα αυτά εδω μέσα περί πινάκων...δοξάζω κάθε στιγμή το Θεό που έκανα αυτή την στροφή και δεν κρέμομαι από παράλογους ανθρώπους (βλ. αποφάσεις Υπουργείου)! Παράλληλα εξελίσσομαι στη δουλειά και αποκτώ εμπειρία πολύτιμη στην αγορά εργασίας, γιατί τα εξειδικευμένα χέρια που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα στην Ειδική, είναι λίγα ακόμη και στην Αθήνα. Σας ευχαριστώ πάντως για τα καλά λόγια και εύχομαι ηρεμία σε όλους!