*

Αποστολέας Θέμα: Συζήτηση για νέο σύστημα μοριοδότησης στον πίνακα αναπληρωτών Ε.Α  (Αναγνώστηκε 520699 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Jane_Eyre

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Συζήτηση για νέο σύστημα μοριοδότησης στον πίνακα αναπληρωτών Ε.Α
« Απάντηση #406 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2013, 03:59:09 pm »
θέλω να μου απαντήσεις Green,αν ξέρεις ή μπορείς να μαντέψεις,γιατί δεν μπορώ τόσα χρόνια στην ειδική αγωγή να φτιάξω υλικό για όλες τις τάξεις του γυμνασίου και να το εχω στη βιβλιοθήκη του σχολείου ώστε να ανατρέχουμε και να το χρησιμοποιούμε.Αναφέρομαι σε προσωπικό υλικό!
ευχαριστώ

Είναι πολύ δύσκολο αυτό ειδικά αν είσαι σε Τ.Ε. και έχεις παιδιά με διαφορετικές μαθησιακές ανάγκες και δυνατότητες.
Για μένα προσωπικά αυτό ήταν πολύ δύσκολο!!! Δεν ξέρω αν θα μπορώ στο μέλλον να το πετύχω, πάντως ακόμη το δουλεύω :)   
Ας μην επικρίνουμε και στοχοθετούμε τον Green γιατί απ' ότι κατάλαβα δεν εξέφρασε προσωπική του άποψη, αλλά μετέφερε το κλίμα που εισπράττουμε όλοι μας από τους συναδέρφους Γ.Π. όταν δουλεύουμε σε σχολεία
Υ.Γ. Εγώ πάντως όσες φορές ήμουν σε σχολείο, αρχικά εισέπραξα μια "απαξίωση" αλλά μετά γινόμουν "μέλος" του συλλόγου τους...
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 06, 2013, 04:03:32 pm από Jane_Eyre »
Ποτέ μην αφήνεις μέρα να περάσει χωρίς
να χαμογελάσεις!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος mitsy

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Oso zeis mathaineis...
    • Προφίλ
« Απάντηση #407 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2013, 04:12:12 pm »
ευχαριστώ πολύ και τους δύο για τις απαντήσεις σας!
μήπως οι σεμιναριούχοι έχουν να μου απαντήσουν σε αυτό; γιατί προσωπικά το ψάχνω ακόμη
ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος mafi

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #408 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2013, 04:20:16 pm »
Φαντάζομαι ότι όλα είναι σχετικά.Αν κάποιος εκπαιδευτικός θέλει να είναι καλός 'δάσκαλος' θα κάνει τη δουλειά του όσο πιο καλά μπορεί και θα θελήσει να προσφέρει είτε είναι γενικής είτε ειδικής αγωγής, εξάλλου δυσκολίες υπάρχουν είτε βρίσκεσαι σε τάξη γενικής ή ειδικής αγωγής.Δε νομίζω ότι ένας  σύμβουλος χρειάζεται για να παίξει το ρόλο του μπαμπούλα.Στο ειδικό σχολείο που ήμουν ο σύμβουλος μας επισκέφθηκε πάνω από 8 φορές, τις μισές κάναμε παιδαγωγικές συναντήσεις κ τις υπόλοιπες απλά πέρασε να μας επισκεφθεί.Μας ζήτησε αξιολογήσεις και στοχοθεσία για κάθε μαθητή για όλα τα τρίμηνα. Πράγματα που κάναμε κ τα προηγούμενα χρόνια σε όποιο σχολείο κ αν ήμουν, χωρίς να είναι τόση συχνή η παρουσία του συμβούλου..

Αποσυνδεδεμένος F.

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #409 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2013, 04:24:40 pm »
O κλάδος της ειδικής αγωγής είναι προνομιούχος για έναν εκπαιδευτικό της γενικής αγωγής. Δεν υπάρχει προετοιμασία εξετάσεων, διαγωνισμάτων, τεστ, δεν δίνονται βαθμολογίες, δεν υπάρχουν απαιτήσεις από τους γονείς, αν ο καθηγητής είναι παντελώς απροετοίμαστος στο μάθημα κανείς δεν θα το καταλάβει ή θα παραπονεθεί, σπάνια η διεύθυνση και οι σύμβουλοι ασχολούνται με το τι γίνεται στα ειδικά σχολεία και το πώς και αν γίνεται το μάθημα.

Αυτά αποτελούν την προσωπική σου άποψη φαντάζομαι εφόσον είσαι άσχετος με το χώρο!
Για να κάνεις μάθημα σε μια τάξη ειδικής αγωγής σε πληροφορώ ότι χρειάζεται η διπλάσια προετοιμασία...επίσης υπάρχουν τεστ, διαγωνίσματα και εξετάσεις ακριβώς όπως στην γενική αγωγή. Και πάλι χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο για να τα φτιάξεις . Τέλος είμαστε σε πολύ στενη επαφή με τους συμβούλους ειδικής αγωγής που φέτος ζήτησαν τουλάχιστον 3 αξιολογήσεις και στόχους για κάθε μαθητή! ΔΕΝ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Πραγματικα ποσο εκτος μπορει να ειναι καποιος με το θεμα ειδικη αγωγη και πιστευει πως ο,τι γινεται στην γενικη ακομα λιγοτερα ή τιποτα γινεται στην ειδικη. Αυτα τα λενε καποιοι της γενικης που βαριουνται τη ζωη τους και επειδη νομιζουν οτι τα παιδια στην ειδικη ο,τι και να τους κανουν δεν θα καταλαβουν (συχνο παραμυθι-δικαιολογια) νομιζουν οτι απλως θα κααααθονται, αλλα ουτε στοχους θετουν (μακροπροθεσμους-βραχυπροθεσμους,  ουτε αξιολογησεις τριμηνου εξαμηνου και χρονου γραφουν ουτε σπανε το κεφαλι τους να διδαξουν αρχαια ελληνικα ή τριγωνομετρια με καποιον αλλον τροπο ή με παρα πολλους τροπους σε καθημερινη βαση. Και βεβαια αν τους ρωτησεις γιατι δεν τα κανουν σου λενε ατακα-προκληση: μα εγω ενα απλως φιλολογος/μαθηματικος  ειμαι, που να ξερω τι να κανω, αναγκαστηκα και πηρα το τμημα ενταξης (αλλο που τα εχουν κανει πλακακια με διευθυντες κτλ για συμπληρωσουν ωραριο στο σχολειο τους). Ευτυχως βεβαια που δεν ειναι ολοι ετσι και εχω δει και ανθρωπους της γενικης που δεν εχουν ιδεα αλλα προσπαθουν να κανουν ο,τι καλυτερο μπορουν και τα καταφερνουν παρα πολυ καλα με προσωπικο διαβασμα και ψαξιμο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Pink-Panther!

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #410 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2013, 04:41:07 pm »
Αν δεν το λέει ειρωνικά ο green ,Το θέατρο του παραλόγου.... Λυπάμαι τα παιδιά που απο εδω και πέρα θα εχουν τετοιους ανειδικευτους - βαρβαρους  εκπαιδευτικους .
Ειναι αυτοι σε θέση να μιλανε κιολας....
Αυτό ξανά πες το.
Με το θέμα των μεταπτυχιακών έχουμε τίποτα νεότερο; Δε βλέπω πουθενά κάποιον σχολιασμό. Μόνο εδώ μέσα το συζητάμε μου φαίνεται...
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 06, 2013, 04:42:57 pm από Giorgos-Effie »

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #411 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2013, 05:13:58 pm »
μήπως οι σεμιναριούχοι έχουν να μου απαντήσουν σε αυτό; γιατί προσωπικά το ψάχνω ακόμη
ευχαριστώ

Εγώ πιστεύω ότι υλικό έχεις, αλλά δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως γενικό μπούσουλα για το μέσο μαθητή ειδικής, γιατί δεν υπάρχει μέσος. Ο κάθε μαθητής είναι ξεχωριστός. Το υλικό σου λοιπόν υπάρχει, συμπληρώνεται συνεχώς αλλά επιλέγεις κομμάτια  και τα τροποποιεις ανάλογα με τον μαθητή. Θέλει εμπειρία και ευελιξία.
Ελπίζω να βοήθησα.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 06, 2013, 10:07:39 pm από kinegiros »

Αποσυνδεδεμένος mitsy

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Oso zeis mathaineis...
    • Προφίλ
« Απάντηση #412 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2013, 05:50:21 pm »
ευχαριστώ

Εγώ πιστεύω ότι υλικό έχεις, αλλά δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως γενικό μπούσουλα για το μέσο μαθητή ειδικής, γιατί δεν υπάρχει μέσος. Ο κάθε μαθητής είναι ξεχωριστός. Το υλικό σου λοιπόν υπάρχει, συμπληρώνετε συνεχώς αλλά επιλέγεις κομμάτια  και τα τροποποιεις ανάλογα με τον μαθητή. Θέλει εμπειρία και ευελιξία.
Ελπίζω να βοήθησα.

συμπληρώνεται

ευχαριστώ πολύ

Αποσυνδεδεμένος gard

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #413 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2013, 06:04:16 pm »
Επειδη λίγες σελίδες πιο πάνω κάναμε διαφορα σενάρια για την μοριοδότηση σεμιναρίων , μεταπτυχιακών κλπ , εχω να πω οτι κάτι τέτοιο, κατα την προσωπική μου εκτίμηση , δεν θα γίνει . Δηλαδή δεν θα υπάρξει μοριοδότηση των παραπάνω γιατι η μοριοδότηση σημαίνει και πρόταξη . Θα παραβιαστει η αρχή της ισότητας κατα το υπουργείο . Τα σεμινάρια , μεταπτυχιακά και διδακτορικά θα αποτελούν απλά τυπικα προσόντα ένταξης στον πίνακα αναπληρωτών δευτεροβάθμιας . Τωρα θα μου πεις, πώς θα γίνει η καταταξή ; Φαντάζομαι ότι ρολο θα παίζει η προυπηρεσία , το βασικο πτυχίο , η ημερομηνία κτήσης του και η επιτυχία στον Ασεπ γενικής .     

Αποσυνδεδεμένος vickyN

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #414 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2013, 06:11:31 pm »
Επειδη λίγες σελίδες πιο πάνω κάναμε διαφορα σενάρια για την μοριοδότηση σεμιναρίων , μεταπτυχιακών κλπ , εχω να πω οτι κάτι τέτοιο, κατα την προσωπική μου εκτίμηση , δεν θα γίνει . Δηλαδή δεν θα υπάρξει μοριοδότηση των παραπάνω γιατι η μοριοδότηση σημαίνει και πρόταξη . Θα παραβιαστει η αρχή της ισότητας κατα το υπουργείο . Τα σεμινάρια , μεταπτυχιακά και διδακτορικά θα αποτελούν απλά τυπικα προσόντα ένταξης στον πίνακα αναπληρωτών δευτεροβάθμιας . Τωρα θα μου πεις, πώς θα γίνει η καταταξή ; Φαντάζομαι ότι ρολο θα παίζει η προυπηρεσία , το βασικο πτυχίο , η ημερομηνία κτήσης του και η επιτυχία στον Ασεπ γενικής .   

Τα κριτήρια θα είναι όμοια για Α/θμια και

Αποσυνδεδεμένος mendor

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #415 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2013, 06:14:52 pm »
Δεν γινεται αυτο που λες gard ,γιατι  στην ειδικη προσον προσληψης ειναι το σεμιναριο, το μτχ, το δι/κο κλπ. Αμα ηταν ετσι θα ειχε λυθει εξαρχης...
Μονο αν γινουν διαφορετικες κατηγοριες δηλ. αλλος πινακας για σεμιναρια, αλλος για μτχ κ.ο.κ και περνουν με ποσοστοση υπαρχει καποια λογικη.

Θεωρω οτι ειναι ποιο δικαιο και δεν θα μαλωνουν οι κατηγοριες μεταξυ τους...Ενας διδακτορικος με 0 προ/σια ειναι δικαιο να επεται ενος δι/κου με πρου/σια. Ειναι ομως αδικο να ειναι πισω απο καποιον που εχει μτχ,σεμιναριο κλπ.Παραβιαζεται η ιεραχια των τυπικων προσοντων. ετσι ειναι νομικα και συνταγματικα καθορισμενα.

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 06, 2013, 06:25:15 pm από mendor »

Αποσυνδεδεμένος gard

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #416 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2013, 06:22:06 pm »
Καλή η σκέψη σου mendor , αλλα και παλι αν η ποσόστοση που λες  για τους ξεχωριστους πίνακες (σεμιναρίων, μεταπτυχιακων, διδακτορικων) δεν ειναι ιση αλλα διαφορετική υπερ μιας ομάδας απο τις τρεις , θα δημιουργηθουν συνθήκες ανισοτητας και πρόταξης ...

Αποσυνδεδεμένος mendor

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #417 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2013, 06:27:54 pm »
Ε καλα αυτο μπορει να ρυθμιστει  νομιζω σε λογικη βαση απο το να τα ισοπεδωσουμε ολα. Υπαρχουν συγκρουομενα δικαια και ειναι κατανοητο.

Αποσυνδεδεμένος mendor

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #418 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2013, 09:24:15 pm »
τελικα ολα ειναι ματαια σε αυτη την χωρα....

Αποσυνδεδεμένος Pink-Panther!

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #419 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2013, 09:38:54 pm »
Θυμάμαι ότι το 2010 με όλα αυτά που έλεγε η Διαμαντοπούλου περί μοριοδότησης μεταπτυχιακών, αγγλικών κλπ. ένιωθα μειονεκτικά. Στα 3 αυτά χρόνια έκανα μεταπτυχιακό και πήρα proficiency αλλά νιώθω ότι απλά σπατάλησα χρόνο και χρήμα. Μου είναι αδύνατον να πιστέψω ότι θα ξαναγυρίσουμε στα ίδια. Να γίνει μοριοδότηση όλων των προσόντων μας και στην ειδική και στην γενική. 

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182562
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)