0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
θέλω να μου απαντήσεις Green,αν ξέρεις ή μπορείς να μαντέψεις,γιατί δεν μπορώ τόσα χρόνια στην ειδική αγωγή να φτιάξω υλικό για όλες τις τάξεις του γυμνασίου και να το εχω στη βιβλιοθήκη του σχολείου ώστε να ανατρέχουμε και να το χρησιμοποιούμε.Αναφέρομαι σε προσωπικό υλικό!ευχαριστώ
Παράθεση από: Green στις Σεπτεμβρίου 05, 2013, 09:19:11 pmO κλάδος της ειδικής αγωγής είναι προνομιούχος για έναν εκπαιδευτικό της γενικής αγωγής. Δεν υπάρχει προετοιμασία εξετάσεων, διαγωνισμάτων, τεστ, δεν δίνονται βαθμολογίες, δεν υπάρχουν απαιτήσεις από τους γονείς, αν ο καθηγητής είναι παντελώς απροετοίμαστος στο μάθημα κανείς δεν θα το καταλάβει ή θα παραπονεθεί, σπάνια η διεύθυνση και οι σύμβουλοι ασχολούνται με το τι γίνεται στα ειδικά σχολεία και το πώς και αν γίνεται το μάθημα. Αυτά αποτελούν την προσωπική σου άποψη φαντάζομαι εφόσον είσαι άσχετος με το χώρο!Για να κάνεις μάθημα σε μια τάξη ειδικής αγωγής σε πληροφορώ ότι χρειάζεται η διπλάσια προετοιμασία...επίσης υπάρχουν τεστ, διαγωνίσματα και εξετάσεις ακριβώς όπως στην γενική αγωγή. Και πάλι χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο για να τα φτιάξεις . Τέλος είμαστε σε πολύ στενη επαφή με τους συμβούλους ειδικής αγωγής που φέτος ζήτησαν τουλάχιστον 3 αξιολογήσεις και στόχους για κάθε μαθητή! ΔΕΝ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
O κλάδος της ειδικής αγωγής είναι προνομιούχος για έναν εκπαιδευτικό της γενικής αγωγής. Δεν υπάρχει προετοιμασία εξετάσεων, διαγωνισμάτων, τεστ, δεν δίνονται βαθμολογίες, δεν υπάρχουν απαιτήσεις από τους γονείς, αν ο καθηγητής είναι παντελώς απροετοίμαστος στο μάθημα κανείς δεν θα το καταλάβει ή θα παραπονεθεί, σπάνια η διεύθυνση και οι σύμβουλοι ασχολούνται με το τι γίνεται στα ειδικά σχολεία και το πώς και αν γίνεται το μάθημα.
Αν δεν το λέει ειρωνικά ο green ,Το θέατρο του παραλόγου.... Λυπάμαι τα παιδιά που απο εδω και πέρα θα εχουν τετοιους ανειδικευτους - βαρβαρους εκπαιδευτικους . Ειναι αυτοι σε θέση να μιλανε κιολας....
ευχαριστώ πολύ και τους δύο για τις απαντήσεις σας!μήπως οι σεμιναριούχοι έχουν να μου απαντήσουν σε αυτό; γιατί προσωπικά το ψάχνω ακόμηευχαριστώ
Παράθεση από: mitsy στις Σεπτεμβρίου 06, 2013, 04:12:12 pmευχαριστώ πολύ και τους δύο για τις απαντήσεις σας!μήπως οι σεμιναριούχοι έχουν να μου απαντήσουν σε αυτό; γιατί προσωπικά το ψάχνω ακόμηευχαριστώΕγώ πιστεύω ότι υλικό έχεις, αλλά δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως γενικό μπούσουλα για το μέσο μαθητή ειδικής, γιατί δεν υπάρχει μέσος. Ο κάθε μαθητής είναι ξεχωριστός. Το υλικό σου λοιπόν υπάρχει, συμπληρώνετε συνεχώς αλλά επιλέγεις κομμάτια και τα τροποποιεις ανάλογα με τον μαθητή. Θέλει εμπειρία και ευελιξία.Ελπίζω να βοήθησα.
Επειδη λίγες σελίδες πιο πάνω κάναμε διαφορα σενάρια για την μοριοδότηση σεμιναρίων , μεταπτυχιακών κλπ , εχω να πω οτι κάτι τέτοιο, κατα την προσωπική μου εκτίμηση , δεν θα γίνει . Δηλαδή δεν θα υπάρξει μοριοδότηση των παραπάνω γιατι η μοριοδότηση σημαίνει και πρόταξη . Θα παραβιαστει η αρχή της ισότητας κατα το υπουργείο . Τα σεμινάρια , μεταπτυχιακά και διδακτορικά θα αποτελούν απλά τυπικα προσόντα ένταξης στον πίνακα αναπληρωτών δευτεροβάθμιας . Τωρα θα μου πεις, πώς θα γίνει η καταταξή ; Φαντάζομαι ότι ρολο θα παίζει η προυπηρεσία , το βασικο πτυχίο , η ημερομηνία κτήσης του και η επιτυχία στον Ασεπ γενικής .