0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όχι κάτι πολύ συγκεκριμένο, αλλά ότι δεν ξέρει αν θα ισχύσουν όλα αυτά για τη
3.3.2.1. Εκπαίδευση και δια βίου µάθηση Στον τοµέα της εκπαίδευσης προωθούνται για την επόµενη προγραµµατική περίοδο τρεις στρατηγικοί Στόχοι : •
Excuse me! Του χρόνου δεν θα υπάρχουν καν κονδύλια ΕΣΠΑ για προσλήψεις στην ειδική αγωγή. Για ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής ούτε λόγος!!!Τα όποια κενά θα καλύπτονται από τους υπάρχοντες μόνιμους (παρωδία). Θα γυρίσουμε στην ειδική αγωγή της δεκαετίας του 80. Γι αυτό μην τρώγεστε!http://seepea-stella.blogspot.gr/2014/03/blog-post_16.html
@kinegeirosΓια του χρόνου πάντως δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη! Και αν ραγίσει το γυαλί.................!
Έχει ειπωθεί πολλές φορές εδώ μέσα πως το ότι υπάρχει σχολή 4ετούς φοτήσεως στην Ειδική Αγωγή στην Ελλάδα δεν είναι πρωτοπορία,αλλά ανάποδος χρόνος όπως έλεγε η γιαγιά μου γιατί η Ειδική Αγωγή παγκοσμίως είναι Ειδίκευση και όχι πτυχίο...!!
Στην Αγγλία πάντως δεν έχω ακούσει ν' αναγνωρίζεται βασικό πτυχίο στην Ειδική Αγωγή για απόκτηση QTS. Όλες οι καινοτομίες στην Ελλάδα γίνονται. Οι απόφοιτοί των τμημάτων ειδικής αγωγής σίγουρα είναι αδικημένοι. Ωστόσο, θεωρώ πως το τμήμα πρέπει να καταργηθεί. Επιστημονικά δεν στέκει. Αφού όμως υπάρχουν απόφοιτοι, πρέπει να οριστούν κάποιες θέσεις γι αυτούς σε Ειδικά Σχολεία για να δουλεύουν (έστω αναπληρωτές-με κωδικό 71, 61).Οι παράλληλες στηρίξεις και τα ΤΕ πρέπει να διεκδικούνται αποκλειστικά από δασκάλους με ειδίκευση στην εαε. Οπότε πρέπει να δημιουργηθούν ξεχωριστοί πίνακες και θέσεις.
"Γραψτε: Διδακτορικα 6 μορια. Μεταπτυχιακα 3. Δευτερο μεταπτυχιακο στην ΕΑ. 1,5. Σεμιναριο 1. Προυπηρεσια 0,1 / μηνα.
Αναγνωρίζεται κανονικοτατα (το αναγνώρισε φίλη), δίνει QTS για εργασία σε ειδική και γενική αγωγή, σε όλες τις ηλικίες, οπώς ακριβώς αναγνωρίστηκε και το δικό μου ("κανονική" νηπιαγωγός, με μεταπτυχιακό στην ΕΑ).
Σε δική μου γνωστή πάντως δεν αναγνωρίστηκε. Και γι αυτό δε βόλεψε να κάνει το μεταπτυχιακό της στην Αγγλία. Πριν 3 χρόνια αυτό. Και στο δικό μας forum είχε γίνει μία ανάλογη συζήτηση.http://www.pde.gr/index.php?topic=26196.msg574950#msg574950 Ίσως βέβαια η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, ίσως εξαρτάται αν είσαι Σκωτία ή Αγγλία. Έχω χάσει επαφή με την κοπέλα και δε γνωρίζω περαιτέρω εξελίξεις. Είχε στεναχωρηθεί αρκετά πάντως τότε.
Ίσως παίζει ρόλο η προϋπηρεσία....