0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Χωρίς να έχω δακρύσει ή να έχω "επηρεαστεί" ψυχολογικά, γνωρίζοντας επιφανειακά την "ιστορία" της ειδικής αγωγής στην ελληνική εκπαίδευση και χωρίς να έχω κάποιο προσωπικό ενδιαφέρον για το θέμα, θεωρώ απολύτως λογικό το προβάδισμα των πτυχιούχων των τμημάτων ειδικής αγωγής έναντι όλων των υπολοίπων. Το γράφω αυτό, γιατί διάβασα κείμενα που μου φάνηκαν περισσότερο προσπάθεια απαξίωσης των συγκεκριμένων πτυχιούχων και μια προσπάθεια να παρουσιαστεί ότι οι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών έχουν μόνο επιχειρήματα και οι άλλοι τίποτα. Ως ουδέτερο παρατηρητή όμως, έχω την ακριβώς αντίθετη άποψη.Και θα βάλω μερικά ρητορικά ερωτήματα:Ως πληροφορικός αν κάνω μεταπτυχιακό στο δίκαιο που διέπει το ηλεκτρονικό εμπόριο, θα έχω δικαίωμα να ανοίξω δικηγορικό γραφείο;Ως πληροφορικός αν κάνω μεταπτυχιακό στην ιατρική πληροφορική ή διδακτορικό σε κάποιο διάχυτο ιατρικό υπολογιστικό σύστημα θα μπορέσω να κάνω ειδικότητα καρδιολόγου σε κάποιο νοσοκομείο;
Η δημιουργία ενός προπτυχιακού τμήματος σε οποιοδήποτε αντικείμενο σημαίνει κατά τη γνώμη μου οτι η πολιτεία αποδέχεται το συγκεκριμένο αντικείμενο ως ξεχωριστή και διακριτή επιστήμη και γι' αυτό θεωρεί απαραίτητη την ύπαρξη πανεπιστημιακού τμήματος σε αυτό το επιστημονικό αντικείμενο.
Νάτες και οι εικασίες και τα υπονοούμενα, λαμπρά.