0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παρακαλώ όποιον συνάδελφο γνωρίζει να απαντήσει.Στην τάξη έχουμε φέτος ένα παιδάκι με επιληψία που κάνει επαναφοίτηση στο νηπιαγωγείο. Οι γονείς μας ενημέρωσαν ότι παθαίνει κρίσεις στον ύπνο με εμετό και μετά πέφτει σε κώμα για 5 λεπτά. Σε περίπτωση που η κρίση διαρκέσει περισσότερο μας είπαν ότι πρέπει να του βάλουμε υπόθετο (το παιδάκι είναι σε ολοήμερο άρα κοιμάται στο σχολείο). Φυσικά αρνηθήκαμε και προτέιναμε να τους τηλεφωνούμε σε περίπτωση κρίσης. Το ερώτημά μου είναι το εξής: Σε περίπτωση κρίσης για να είμαι νομικά κατοχυρωμένη πρέπει να φωνάξω και ασθενοφόρο ή μόνο τους γονείς; Αν κάτι πάθει το παιδί στα χέρια μου τι γίνεται; Παρακαλώ για άμεσες απαντήσεις από άτομα που γνωρίζουν ακριβώς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω!
Παράθεση από: LIAV στις Σεπτεμβρίου 15, 2011, 10:03:55 pmΠαρακαλώ όποιον συνάδελφο γνωρίζει να απαντήσει.Στην τάξη έχουμε φέτος ένα παιδάκι με επιληψία που κάνει επαναφοίτηση στο νηπιαγωγείο. Οι γονείς μας ενημέρωσαν ότι παθαίνει κρίσεις στον ύπνο με εμετό και μετά πέφτει σε κώμα για 5 λεπτά. Σε περίπτωση που η κρίση διαρκέσει περισσότερο μας είπαν ότι πρέπει να του βάλουμε υπόθετο (το παιδάκι είναι σε ολοήμερο άρα κοιμάται στο σχολείο). Φυσικά αρνηθήκαμε και προτέιναμε να τους τηλεφωνούμε σε περίπτωση κρίσης. Το ερώτημά μου είναι το εξής: Σε περίπτωση κρίσης για να είμαι νομικά κατοχυρωμένη πρέπει να φωνάξω και ασθενοφόρο ή μόνο τους γονείς; Αν κάτι πάθει το παιδί στα χέρια μου τι γίνεται; Παρακαλώ για άμεσες απαντήσεις από άτομα που γνωρίζουν ακριβώς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω!Πρώτον: ενημέρωσε το Γραφείο και τη Σχολική Σύμβουλο. δεύτερον: Μάθε, ρώτα τι πρέπει να κάνεις όταν το παιδί πάθει επιληψία, δηλ. πρώτες βοήθειες (πολύ σημαντικό γιατί μπορεί να του γυρίσει η γλώσσα και να πεθάνει). Τρίτον: καλείς ασθενοφόρο αμέσως και μετά τους γονείς.Είχα 2 χρονιές παιδάκια με επιληψία και θέλει πολύ προσοχή.Εύχομαι να μην πάθει κρίση, αλλά αν συμβεί προσπάθησε να είσαι ψύχραιμη.
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Το παιδί έχει και άλλα προβλήματα γι΄αυτό και κάνει επαναφοίτηση. Έχω ενημερωθεί για τις πρώτες βοήθειες που πρέπει να του δώσω (αν και επειδή δεν το έχω ξανακάνει ελπίζω να μην χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσω). Πήραμε τηλέφωνο τη σύμβουλο και μας είπε ότι θα πρέπει οι γονείς να φέρουν έγκριση από το γραφείο εισόδου κάποιου φαρμακοποιού στην περίπτωση που δεν μπορούν να έρθουν οι ίδιοι και να δεσμευτούν ότι θα είναι εκεί σε 5 λεπτά μετά το τηλεφώνημα. Σε αντίθετη περίπτωση να φωνάξουμε ασθενοφόρο. Πάντως νιώθω κάπως ακάλυπτη για το διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι να γίνουν αυτά τα βήματα από τους γονείς και πιστεύω ότι σε περίπτωση κρίσης θα καλέσω πρώτα ασθενοφόρο και μετά τους γονείς. Ειδικό βοηθητικό προσωπικό είναι αδύνατο να έχουμε (η προισταμένη το έχει ήδη ζητήσει) αλλά πώς να ζητήσεις από τους γονείς να πληρώσουν ιδιωτικά μια κοπέλα όπως μας προτάθηκε από συναδέλφους;
Πρώτον: ενημέρωσε το Γραφείο και τη Σχολική Σύμβουλο. δεύτερον: Μάθε, ρώτα τι πρέπει να κάνεις όταν το παιδί πάθει επιληψία, δηλ. πρώτες βοήθειες (πολύ σημαντικό γιατί μπορεί να του γυρίσει η γλώσσα και να πεθάνει). Τρίτον: καλείς ασθενοφόρο αμέσως και μετά τους γονείς.Είχα 2 χρονιές παιδάκια με επιληψία και θέλει πολύ προσοχή.Εύχομαι να μην πάθει κρίση, αλλά αν συμβεί προσπάθησε να είσαι ψύχραιμη.
Παράθεση από: LIAV στις Σεπτεμβρίου 15, 2011, 10:03:55 pmΠαρακαλώ όποιον συνάδελφο γνωρίζει να απαντήσει.Στην τάξη έχουμε φέτος ένα παιδάκι με επιληψία που κάνει επαναφοίτηση στο νηπιαγωγείο. Οι γονείς μας ενημέρωσαν ότι παθαίνει κρίσεις στον ύπνο με εμετό και μετά πέφτει σε κώμα για 5 λεπτά. Σε περίπτωση που η κρίση διαρκέσει περισσότερο μας είπαν ότι πρέπει να του βάλουμε υπόθετο (το παιδάκι είναι σε ολοήμερο άρα κοιμάται στο σχολείο). Φυσικά αρνηθήκαμε και προτέιναμε να τους τηλεφωνούμε σε περίπτωση κρίσης. Το ερώτημά μου είναι το εξής: Σε περίπτωση κρίσης για να είμαι νομικά κατοχυρωμένη πρέπει να φωνάξω και ασθενοφόρο ή μόνο τους γονείς; Αν κάτι πάθει το παιδί στα χέρια μου τι γίνεται; Παρακαλώ για άμεσες απαντήσεις από άτομα που γνωρίζουν ακριβώς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω!αρνηθηκατε να βαλετε υποθετο στο παιδι?!!!!!!! Μιλατε σωστα?....δηλ τι θα παθεις αν του βαλεις υποθετο και ταυτοχρονα καλεσεις γονεις ή γιατρο?9μου κανει εντυπωση το "φυσικα" αρνηθηκαμε....
Αληθεια? ουτε οταν υπαρχει οδηγια ιατρου?