0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
@jtsop Γειά σου συνάδερφε. Απο οτι κατάλαβα και είδα και απο τα μηνύματα σου στο forum είσαι μόνιμος. Τα παιδιά εδώ μέσα ξέρουν οτι είμαι υπέρμαχος της ενότητας και της κοινής διεκδίκησης στον κλάδο μας. Εχω μια απορία όμως...τόσο καιρό που χτυπιόμαστε εδώ γιατί βρίσκεις την ευκαιρία να γράψεις πρώτη φορά τώρα (προ των εκλογών);
Προσωπικά έχω στείλει mail στην Mailing list της ΠΕΚΑΠ για την αγωνία που τραβάμε τόσο καιρό και μόνο ένας συνάδερφος μου απάντησε. Μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση η αδιαφορία των υπολοίπων συναδέρφων για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε χιλιάδες αναπληρωτές. Καμία πίεση για εμάς τους αδιόριστους και καμία υποστήριξη απο τους συναδέρφους μας δεν έχει φανεί έως τώρα.
Δεν είναι λογικό να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας λοιπόν σε ανθρώπους που είναι στην ίδια κατάσταση με εμάς;;Αν εκλέξουμε πχ έναν αναπληρωτή...θα κόβεται να μαθαίνει πληροφορίες και να μας τις μεταφέρει.
Σου μιλάω εντελώς φιλικά και σου εύχομαι καλή επιτυχία. Θα ήθελα να δω την άποψη σου σε αυτά πάντως.
Πολύ ωραία όλα αυτά και σίγουρα είναι λόγια που φαντάζομαι ότι εκφράζουν τη συντριπτική πλειοψηφία μας, ΑΛΛΑ... και δυστυχώς το "ΑΛΛΑ" είναι με κεφαλαία γράμματα.Η ΕΠΕ είναι η μοναδική ένωση που , ενώ διατείνεται (ή τουλάχιστο αυτό θέλει να λέει) ότι "εκπροσωπεί το σύνολο των Πληροφορικών αποφοίτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη χώρα μας" , ταυτόχρονα είναι και η μοναδική ένωση που στερεί το δικαίωμα συμμετοχής στις αρχαιρεσίες της στους αποφοίτους δεκάδων σχολών πληροφορικής μη παρέχοντάς τους το δικαίωμα ψήφου. Το ότι αρκετοί απόφοιτοι σχολών πληροφορικής δεν έχουν καν το δικαίωμα να γίνουν μέλη της ΕΠΕ ,προτιμώ να μη το σχολιάσω.Αυτό που θέλω να σχολιάσω είναι το γεγονός ότι δικαίωμα εγγραφής στην ΕΠΕ ως τακτικά μέλη, δηλαδή μέλη με πλήρη το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, μπορούν να γίνουν οι απόφοιτοι ισοτίμων τμημάτων της αλλοδαπής που έχουν λάβει αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ (παλαιό ΔΙΚΑΤΣΑ). Για τους αποφοίτους των ΤΕΙ (ή ΑΤΕΙ αν θέλετε) τίποτα; Εμείς δεν υπάρχουμε; Ακόμα κι εδώ πρέπει να είμαστε χωρισμένοι σε κατηγορίες;
ΥΓ: αν ενδιαφέρεστε για τις απόψεις μου (και επειδή δεν θέλω να κάνω γκρίζα διαφήμιση), στείλτε μου πμ για να σας στείλω το link με τις προτάσεις μου.
Παράθεση από: jtsop στις Οκτωβρίου 27, 2011, 10:07:26 pmΥΓ: αν ενδιαφέρεστε για τις απόψεις μου (και επειδή δεν θέλω να κάνω γκρίζα διαφήμιση), στείλτε μου πμ για να σας στείλω το link με τις προτάσεις μου.γιατί pm? Ντρέπεσαι για τις θέσεις σου, ή είναι κρατικό μυστικό σαν αυτό αν θα πάρουν και πόσους αναπληρωτές.
Σε όλα όσα είπες απάντησε η Χριστίνα. Δε το έθεσα σαν να μην είμαστε ενωμένοι. Απλά από τη στιγμή που δεν ενδιαφέρθηκε κανένας στην ΠΕΚΑΠ για εμάς και είμαστε ο τελευταίος κλάδος που θα πάρουν αναπληρωτές είναι λογικό να ελπίζω σε ένα μη μόνιμο.
Άλλο η πίεση για πρόσληψη μονίμων και άλλο για πρόσληψη αναπληρωτών.
Τι ενδιαφέρει ένα μόνιμο να προσληφθούν αναπληρωτές εγκαίρως? Το ίδιο και για την ντροπολογία Λυκουρέντζου.
Giak, Χριστίνα, δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά από τους 5.000 συναδέλφους στους πίνακες αναπληρωτών, συμμετέχουμε μόνο εμείς οι τρεις σε αυτό το θέμα.Πριν ζητήσουμε συμπαράσταση από τους μόνιμους, δεν θα ήταν καλό να γινόμασταν δέκα; Είκοσι; Προσοχή, δεν λέω εκατό. Δεν πιστεύω στα θαύματα πλέον. Να γίνουμε διψήφιος αριθμός πρώτα. Και μετά ας φωνάξουμε και για τους μόνιμους. Γιατί αν δεν ενδιαφερθούμε εμείς που καιγόμαστε, τότε ποιοι;Πάντως έχουν πολύ θράσος μερικοί που εν έτη 2011, βάζουν υποψηφιότητα για ΔΣ εκπαιδευτικών πληροφορικής με πτυχίο μαθηματικού. ΠΟΛΥ ΘΡΑΣΟΣ. Αλητεία κανονική. Ο 25 στην λίστα πρέπει να είναι αναπληρωτής. Αν τον γνωρίζει κάποιος, ας του πει να συμμετέχει και αυτός στην συζήτηση. Προφανώς ανάμεσα στους τέσσερις σταυρούς, ο ένας πρέπει να πάει στον συνάδελφο. Ήδη έχει τρεις ψήφους σίγουρους. Μακάρι να αυξηθούν. Η άλλη λύση είναι να κάνουμε like στον Μπρατη και να τον παρακαλάμε για "ενημέρωση". Να... Να... Γιατί δέκα ευρώ είναι τεράστιο πόσο για να έχουμε μια υπεύθυνη απάντηση από συνάδελφο του κλάδου μας. Να έχουμε αξιοπρέπεια. Να μην φτάσουμε και του χρόνου τέτοιο καιρό να φιλάμε κατουρημένες ποδιές, για να μάθουμε αποσπάσεις, κενά. Να εκλιπαρούμε το δάσκαλο – συνδικαλιστή που ήθελε να υφαρπάξει τις θέσεις μας, για να μας λέει μετά από ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ: -19 αναπληρωτές... -Πέμπτη ανακοινώνονται... -Γράψτε λάθος τελικά... -Από Δευτέρα και καλό τριήμερο... Αλλά είναι πολλά τα δέκα ευρώ. Γι'αυτό πες μας Δημήτρη μας... Δευτέρα σίγουρα ε; Μακάρι.
Καλά, θα στείλω τον σύνδεσμο όταν θα είναι έτοιμο το κείμενο. Περισσότερο ήθελα να μην θεωρηθεί ότι ήρθα και έγραψα εδώ για να "ψαρέψω" κόσμο.
Καλημέρα. Έστειλα στον κο Τζιώρα που είναι ο υποψήφιος αναπληρωτής για το ΔΣ της ΠΕΚΑΠ, ειδοποίηση για το αν επιθυμεί να λάβει μέρος στη συζήτηση μας και να μας εκθέσει τις απόψεις του. Αναμένουμε λοιπόν....Και συμφωνώ στο να εκφράζουν όλοι τις θέσεις τους δημόσια για να μπορούμε να επιλέξουμε ποιους θα ψηφίσουμε.
Δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση και στις Εκλογές έχουν όλοι οι καθηγη-τές Πληροφορικής ΠΕ19 - ΠΕ20 που υπηρετούν με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στηνΠρωτοβάθμια ή/και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και είναι εγγεγραμμένοι και οικο-νομικά τακτοποιημένοι ή θα εγγραφούν στην Π.Ε.ΚΑ.Π. έως και στις 11/11/11 (ημέρα Γ.Σ.και Εκλογών).